Laparoskopi Hakkında Deneyimler ???

als merhaba tüp bağlama işlemini ne zaman yaptın?selman beymi yaptı?
peki hemen bağlatıncamı tüpbebek yapmak gerekiyor?
selman bey ile ilgili yeni çıkan teknik metabolomix tekniğimi kullanacaksın?
bilgin varmı bu konuda istersen selman beye bir sor.ben kendim için bu yeni tekniği araştırmıştım.ama eşimle yücel beye karar verdik. ağustos ilk haftası başlıcam inş.
çok soru sordum yazarsan sevinirima.s.

merhaba işlerim yoğun olduğu için bugün yeni girebildim siteye mart ayında selman bey laparaskopimi yaptı ve nisan başında tüp bebek deneyimim oldu fakat sonuç negatifti.2. tedavime de orada başladım şu an tedavimin 5. günündeyim. aysun hanımın takibindeyim matabolomix ile alakalı bilgim vardı zaten yeni bir konu. fakat bununla alakalı bir şey sormadım hatırlattığın iyi oldu sorarım mutlaka sana da tedavinde başarılar dilerim inş. hayırlısı olur.

merhabalar benimde öncelikle rahim filmi çekildi sağ tüpümde tıkanıklık olduğu tespit edildi ve doktorum laparoskopi önerdi öncelikle geçtiğimiz hafta salı günü laparoskopi oldum sağ tüpüm tamamen tıkalı olduğu ve sol tüpümün de % 80 tıkalı olduğunu laparoskopiden sonra doktorum söyledi tıkanıklıkların açıldığını söyledi.. 5 senelik evliyim bende 3 senedir çocuk istiyoruz bizde eşimle henüz aşılama yada tüp bebek yaptırmadık Maltepe ,Ünv. Prof.Dr. Ümit Özekici laparoskopiyi yaptı şimdilik çok memnunum ben rahim filmini başka yerde başka doktorda çektirmiştim ben tülerden birinde hafif tıkanıklık var ama normal yoldan hamile kalman için engel değil demişti bizde ağırdan almıştık nasılsa hamile kalabilirim diye bir sene beklemiştik şimdi boşuna beklediğimi daha iyi anlıyorum.. bende tavsiye üzerine Ümit beye gittim filmle birlikte baktığında laparoskopiyi önerdi bize ilgili güler yüzlü anlatımı güzel öncelikle doğal yoldan hamilelik şansını aradığını anlattı bakalım hayırlısı herkese acil şifalar arkadaşlar allah hepimize acil şifalar versin...

Bende sonunda laparaskopi ile myiom amelyati oldum ve bilgi vermek istiyorum...

simde gelelim gelismelere...persembe yani ayin 4 de 13.00 da amelyata girdim..odaya getirdiklerinde saat 18.00 di..amelyat 2 saat sürmüs ,doktorun demesine göre basarili bir operasyon,ama benim az moralim bozuk..nedenlere gelince...Allah sükür su an iyiyim ...

1--miyomu tam alamamis,demesine göre rahime cok yapisikmis zarar vermemek icin kazimamis,ve cok kücük bir parca birakmak zorunda kaldim,bunuda bebek düsünmenizden dolayi mecbur kaldim...acik amelyata gecip alabilirmis hepsini ama vazgecmis,rahime kaziyarak zarar vermemesi cok iyi.......anlayacaginiz miyomun kökü bende..umarim hemen büyümez...neyse bunada sükür
2..sol tüpüm tamamen kapali,sag acik...sol tüpüde acamamislar..öyle birakmis...bende tüpümü acar diye ümitlenmistim,acamadik diyince basladim aglamaya,narkozunda etkisi tabi..ama sag acik bunada sükür...

Su an evdeyim..ayin 8 inde ciktim,4 gece yattim,simdi iyiyim..karnimda 4 delik var..sadece yatarken ve oturup kalkarken zorlaniyorum ama bu kadarda olacak zaten...tüm miyomu olam arkadaslara tavsiye ederim...insallah yapisiklik filanda olmaz...yapisiklik oldugunu nasil anlayacagim onuda bilmiyorumya hayirlisi arik...3 ay gecsin hemen calismalara baslamaliyim...

kizlar simdi sormak istiyorum...lap sonrasi ne zaman adet görürüm ve yapisiklik oluo plmadigini nasil anlarim..cok sagolun..

benim tam zamanında gelmişti adetim 28. günde zaten lap. anlaşılıyor yapışıklık olup olmadığı

ama kafanıza çok takmayın
benim iki tüpümüde bağlamışlardı
şimdi hamileyim
yani size moral olsun diye yazıyorum
inş. herşeyin hayırlısı

Kizlar merhaba..bende 28 gün sonra regl oldum...doktor 3 ay korun dedi,insallah en kisa zamanda hamile kalirim..ve 3 düsükten sonra ,bebegimi kucagina alirim...

sanırım haftaya bende laparoskopi olucam.1,5 yıllık evliyim 11 aydır çocuğumuz olmuyor neler yaptık ama başarısız doğal yollardan hamile kalamdım dr kontrolündeydim geçmeyen bir kistim vardı 3cmydi 4,5 oldu gittikçe büyüyor. doktorumun ısrarları sonucu laparoskopiyi kabul ettim.kistimin ne olduğu laparoskopiden sonra bell iolucak.
ankaraya sevkedildim.
ağrısı sızısı acısı umrumda değil nasıl olursa olsun ama yeterki bir işe yarasın.kistimden kurtulmak ve biranönce bebeğime kavuşmak istiyorum...

Son düzenleme:
sol yumurtalığımdaki kistten dolayı bende laparoskopi ve rahimdeki basıklıktan dolayı histeroskopi olacağım.doktorum son gidişimde laporoskopi için randevu veriyordu fakat biraz boş boğazlık yapıp ilaçla tedavi denemeden neden laporoskopi yapıyorsunuz deyince biraz kızdı birazda gücendi bana ve doğum kontrol hapı yazdı.bir ay kullan gel ultrasonda bakıp boyutların değişmediğini gör için rahatlamış olarak ameliyata gir dedi.şimdi bir kutuyu bitirmek için uğraşıyorum.aşırı derecede mide bulantısı yapıyor.yazılanları okudukça neden boş boğazlık ettim diye kızıyorum kendime.keşke bir an önce olsaymışım.kistimin boyutu buyuk olduğu için ilaçla küçülmesi imkansız gibi birşeymiş ve rahimdeki basıklık için histeroskopi şartmış.doktorum söylediğinde bir türlü ikna olmamıştım ama yazdıklarınızı okudukça ne kadar doğru bir kararmış diyorum.

iyi akşamlar arkadaşlar ben aranıza yeni katıldım.Size bir sorum olacak 2 defa aşılama yaptırdım ama olmadı şimdi doktorum bana yaşımın genç olduğunu(25 yaşındayım) bu yüzden tüp bebekten önce bunu yapmamızı tavsiye etti.Emekli sandığından sosyal güvencem var bu operasyonun ücreti ne kadardır?bana lütfen yardımcı olurmusunuz?

Back
X