Merhaba arkadaşlar, ben de 1 yıl önce 21 haftalık doğum yaptım. 17. Haftada vajinal serklajim vardı. Serklajdan bir hafta sonra baslayan kanamam vardı hep az az. Sebebi tam belli degil, plesenta previa da vardı yani eşi asagidaydi o yuzden olabilir ya da öncesinde rahim ağzından leep operasyonu geçirmiştim( gebelikten 3 ay öncesinde,rahim ağzının kazinmasi) ondan kaynaklı yaralar kanama yapabilir dendi. Hatta erken gelen suyum sonrasında da rahim ağzındaki yaraların enfeksiyon yapıp yukari çıkarak keseyi patlatmış olabilecegi söylendi. Hamilelik boyunca kasılmaların ağrılarım hep vardı. Adalat ve progestan kullanıyordum. bir gece suyum geldi kanamayla karışık. Serklaj duruyordu , sancım da yoktu ama suyum yüzde 70 oranında boşalmıştı sızmaya da devam ediyordu, iki gün hastanede yattım su takviyesi bile düşündük ama enfeksiyon çıktı riskliydi bebek ve benim için. Suni sanci ile doğum gerçekleşti. Kayıptan sonra iki kez kolposkopi yapıldı 6 sar ay arayla takipteydim rahim ağzı kanseri ile ilgili. En son temiz çıktı biyopsi sonuçları ve yeniden dusunmeye başladık, şimdi abdaminal serklaj önerdiler. Rahim ağzı uzunlugum tam sinirdaydi öncesinde bazı drlar gerek bile görmemişti serklaja. Oncesinde rahim ağzından operasyon geçirdiğim için ve kısalığından dolayı rahim ağzı yetmezligi teşhisi var. Dogum sonrasında peritanalog prof ( Eray çalışkan ) bir dahaki sefer abdaminal serklaj yapılır demişti. Şimdi gittiğim Dr da abdaminal yapabiliriz dedi. Korkuyorum , enfeksiyon riskinden çünkü crp de cikmayadabiliyormus, gizli enfeksiyon da olabiliyormus. Bunu suyum geldiginde söylemişlerdi. Bana katil hücre ya da pıhtılaşma testi yapilmadi. Acaba ondan mı kaynaklıydi diye düşünüyorum. Kafamda deli sorular

her doğum bir mucize, her gebelik bilinmezlerle dolu. Allah yardımcımız olsun hepimizin. İstanbul Zeynep Kamil de murat Api yapacak ameliyatı . İstanbul Anadolu yakasında var mı iyi bir peritanalog öneriniz? ( Biraz uzun olmuş kusuruma bakmayiniz

)