lavabo fırçası ile halı silmek!!!

Tamam da altı üstü bi fırça gidin yenisini alın,kız iyilik yapmış da bıktırmış sizi,kendi kalbinizde arayın sorunu bence
Ne fırçası ya hu, kadın milletin pisliğini yıkadığı lavabonun fırçası ile mutfak halısını yıkamış.
Sonra o halı mutfakta hani, yenilen içilen yer, mekan.
Halıyı da atsa, fırçayı da atsa o tiksinme geçmez.
Ya az sağduyulu olun, kadın hepatitli, tedavi oluyor zaten. Kaldıramaz böyle şeyleri.
Siz burun silinen yerin beziyle, masa silindiğini gördünüz mü hiç? Açık açık yazdırdınız bana valla.
Şu olaydan sonra arap sabunuyla, o halının serildiği yeri kazısam yine hırsım geçmezdi benim, net!
Görümceyle yaşıtız, bizim yaşımızda bilişsel gelişimini tamamlamış oluyor insanlar. Yapma denileni yapmazsın, hele de o evde misafirsen, yardım talebi gelmeden milletin köşesini bucağını karıştırmazsın. Çok basit bir şey bu, adab-ı muaşeret deniyor.

Evet doğru duydunuz
Benim kendini titiz, bulunmaz hint kumaşı, her işi ben bilirim diyen sivri zeka görümcem...
Benim lavaboları temizlediğim fırça ile
Ben yokken gidip mutfak halımı silmiş...
Bide bana temiz olmuş mu yengeciğim diyor
Ben fırçayla sildiğini günler sonra lavaboları fırçalayacağım zaman gördüm.
Tiksindim herşeyden yaaa
Artık hasta olacağım ki, zaten biliyorsunuz ben tedavi görüyorum
Her yerin temiz olması gerekiyor.
Beden sağlığımı geçtim ruh sağlığımda bozuluyor
Bana açıklaması ben onun lavabo fırçası olduğunu bilmiyordum diyor
Sorsan öğrenirdin dedim!!!
Çok sinirliyim, bıktım bu insanlardan...
Lavabo fircasini neye benzetmis acaba cok merak ettim :oha:

Benim eşim de doğulu şimdi senin yazını okuyunca bu kadar ağır olmasa da benzerlerini yaşadım ben bu olayda iyi niyet göremiyorum yapma dediğin şeyi yapmış senin evine müdahale etmiş asıl sorun burda.hali temizlenir bir şekilde halledilir.Doğu kültüründe bu var sanırım gelini kale almıyorlar. Ya da sen pissin imajı mi vermeye çalışıyorlar ben bunu cozemedim.benim de yapma dediğim halde çizilir bak dediğim halde kasla göz arasında fırınimi ciflemisti.çizilmişti.daha yeni evli sayilirsin bi şekilde kendini saydirman gerek daha çok sinir bozarlar

Bilmeden yapmıştır bence de, çünkü ben de lavobaları fırça ile değil bulaşık süngeri ile temizliyorum, tuvalet fırçası olsa Tamam kasıtlı derim ama lavoba için genelde benim gördüğüm sünger ile temizleme, ilk defa duydum hatta fırça ile temizlendiğini benim gibi sünger kullanan biri ise o fırçayı da Halı fırçası diye dşünmüştür, siz aylardır evinzde oldukları için asıl bu durumdan rahatsızsınız haklı olarak, umarım bu kalmalara bir An önce çözüm bulursunuz...

off cok zor bi durum
terörse sebep tabi süre de belirsiz
pekı durumlar düzelince gitmeyi düşünüyorlar mı ? kendileri de sıkılmadılar mı peki bu kadar süre başkasının evinde ?
ya benim kocam 3 haftalıgına yurtdısına gıttı ben kendı annemde kaldım ama 3 hafta da cok sıkıldım evıme ozledım hatta kocamdan cok evimi özledim , nasıl başkasının evinde misafirlik yapıyorlar boyle uzun sure aklım almıyor
hadı şimdi zorunluymuş ama keyfi olmasına anlam veremiyorum

peki eşiniz nasıl ?annem babam gelirler kalırlar yok sen benım anamı istemiyor musun gibi laflar mı ediyor ? yoksa hani ne yapalım idare et gibilerinden yanınızda mı duruyor ?

peki bunlar kaynınız falan hani işini gücünü de bırakıp gelmişlerdir heralde görümceniz falan bütün gün ne yapıyorlar evde ?
bunca kişiye siz çekirge sürüsü gibi bakabiliyor musunuz?
yani ne bileyim hani tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır , bizim de başımıza gelse maddi imkan da yoksa terörden kaçmışız falan heralde bizde cocugumuza sığınırdık hani '' kızım böyle olmuyor ama ne yapalım işte idare edelim bir süre'' gibilerinden davranmıyorlar anladıgım kadarı ile hani öyle olsa degil mi insan biraz tahammül eder
ama sizin evde ağa paşa olup kalacağız tabi halleri varsa işiniz çok zor

yani ne bileyim sizin sıkıldıgınızı bunaldıgınızı bu kadar kişiden hiç mi anlamıyorlar ?
siz hep güler yüzlü müsünüz onlarla ?
birde akrabaları falan var mı size yakın? yanı onlara gıtsınler dıye demıyorum ama varsa eger evınız bırde mısafırden geçilmiyordur tahmın ederım
yani ne bileyim eşiniz hiç değilse yanınızda olup sıkıldıgınızı bunaldıgınızı ( haklı olarak) anlasa ve size samimi olarak ne yapayım elimde degıl bıraz idare et gıbılerınden yanınızda dursa bu kadar sıkılmazsınız gıbı gelıyor
vel hasıl allah kolaylık versın ınsallah tez zamanda gıderler ne dıyeyım
anamız babamız bızı bunun için doğurmuyor
Tatlı dil bu ana babanın haftalarca gelip kalmasında bir işe yaramadı bende de, benimkini sinir krizi çözmüştü zamanında. Kocaların şunu anlaması gerekiyor garezimiz anasına babasına değil kendi anne babam dahi olsa mecburiyet yoksa gelsin bikac gün kalıp dönsünler. Ev rahatlayacağım kendimi her anlamda rahat bırakacağım yer, 3-5 gün sıkarsın kendini erken kalkar kahvaltı hazırlar akşama güzel yemekler yaparsın gecelikle değil eşofmanla yatarsın, duşa peşpeşe girmezsin vs idare edilir ama süre uzadıkça bu ufak şeyler de sinir bozmaya başlıyor, akşam yorgun argın gelip yemek düşünmek bile sinir ediyor insanı. Ki benim kaynanam daha önce de söyledim dünya tatlısı etliye sütlüye hiç karışmayan fitnelikle hiç işi olmayan bir kadın

klozet fırçası değil dimi bir an öyle anladım bayılacaktım, değildir ama sanırım el yıkadağımız lavaboyu temizlediğin fırça ile temizlemiş, tekrardan sirkeli su ile temizle halıyı kapat konuyu düşünüp düşünüp tekrar üzme kendini canım
bende öyle sandım mutfak fırçası kaç lira ki madem öyle yapmış at yerine yenisini al aklı ermemiş iyilik yaptım sanmış

Şuan yapılan bazı yorumlardan anladığım kadarıyla
Lavabo fırçası ile halı silmek normal birşeymiş:KK17:

Normal değil arkadaşım,sen kızmakta haklısın.Ben de olsam kızarım.
Banyo lavabosu bu yani,tükürülüyor,afedersin burun temizleniyor daha neler yapılıyor.Bir de mutfak halısı üstelik of.

Ay benim ev arkadasim mutfak lavabosunun fircasini almis ve tuvaleti fircalamis sonra da yerine koymus(mutfak tezgahinin altina).
Bir de soyledi bi guzel:)
Ee naptin fircayi dedim, hiiiccccc dedi:) Bunu soylerken mutfak lavabosunu fircaliyordu:))))))

Ben 15 yillik yengemin (kuzenimin esi) mutfaginda yardim bile etsem, herseyi kendisine sorarim, buzdolabini bile acarken yenge acabilirmiyim derim. Masayi sileceksem ondan bez isterim mutfakta olur zaten. Yani demem o ki insanlar saygisiz, kadin halilar temiz demis ne gerek var fircalamaya, temizligini begenmedi herhalde konu sahibinin, misafir gelmis genc kiz niye yenge evde yokken hali silsinki, zaten yardima ihtiyaci olsa kadin evdeyken rica eder beraber yaparlar yani

Fırça kaç lira derken?

Konudan bunu mu anladınız?
tmm dava açsın o zaman olan olmuş arkadaşım neyin derdindesin millet sonra gorumcemin yüzünden yuvam bozuldu diye konu açıyor annesinin terbiye edemediğini gelin hiç edemez tedavide oluyormuş atsın halıyı yıkarsın ovdugu yerleri çamaşır suyuyla koyarsın başka napıcam olan olmus

Dış kapının önüne damlayan çöp suyunu sildiği bezle mutfak tezgahını silen görümce de gördü bu gözler :kusmuk:görünce müdahale ettim elbet ama daha önce neler oldu bilemiyorum
Üç görümcem var en çok da bu bahsettiğim davranışı yapanı severim:confused:herkesin Zamanla düzelttiği yanlışları vardır benim de vardır elbet.

Konuyu okuyunca aklıma kayınvalidem geldi. Kullandığı viledayla bir güzel ankastre fırının içini temizliyormuş. Bana da çok rahat oldu, sen de yap hiç yorulmadım diyor. Ben şok tabi tutuldum resmen :oha:

Sizin işinize karışması çok kötü bence de. Hiç hoşlanmam, evimde hele ki yapma dediğim, istemediğim halde iş yapılmasından... Hadi bilemedin hangi fırça olduğunu git sıfır bir bez aç, evde yoksa git al marketten. Ne olduğunu bilmediği fırçayla iş yapmış. Klozete de değmiş olabilirdi sonuçta o_O

Biraz sert yap kardeş, bak senin yüzünden yeniden yıkamaya gidecek halım de. Yoksa sen bilmeden neler neler olur o evde...

Evet doğru duydunuz
Benim kendini titiz, bulunmaz hint kumaşı, her işi ben bilirim diyen sivri zeka görümcem...
Benim lavaboları temizlediğim fırça ile
Ben yokken gidip mutfak halımı silmiş...
Bide bana temiz olmuş mu yengeciğim diyor
Ben fırçayla sildiğini günler sonra lavaboları fırçalayacağım zaman gördüm.
Tiksindim herşeyden yaaa
Artık hasta olacağım ki, zaten biliyorsunuz ben tedavi görüyorum
Her yerin temiz olması gerekiyor.
Beden sağlığımı geçtim ruh sağlığımda bozuluyor
Bana açıklaması ben onun lavabo fırçası olduğunu bilmiyordum diyor
Sorsan öğrenirdin dedim!!!
Çok sinirliyim, bıktım bu insanlardan...
millet buraya görümcem yuvamı yıktı,kıskançlık yaptı,dedikodumu yapıp arkamdan iş çevirdi diye konu açıyor;senin ki senin titiz olduğunu bilerek sana jest yapmaya çalışmış o da bilememiş ne var ki bunda?hayatta her şey düzelir ama kırılan kalp düzelmez.ben buraya konu açılacak kadar ciddi bir durum olduğunu düşünmüyorum kusura bakma.bunun temizlikle pislikle alakası yok.bilse yapmazdı muhtemelen.ha haberi vardı o fırçanın ne için kullanıldığını diyorsan o ayrı.

Ya ama öncesinde sordu bana
Hayır dedim silme
Yeni yıkattım halılarımı
Temiz dedim
Ama o inatla benim evde olmadığım gün hemen silmiş
Buna bozuluyorum ben

Belki bişey döktü vs. Çok takılacak konu değil. Görmüşsün halıya yıkamaya gönder. Bir de nasıl bir fırça ile lavaboyu siliyorsun anlamadım. Onunla hali silmiş. Halı fırçası ile lavabo fırçalanamaz ya da tam tersi. Yani şekil itibariyle uygun degil

Back
X