Laz diye dalga geçiyorlar

'Önce şunu söyleyeyim Türkiyede yaşayan Türk nüfus kağıdını taşıyan herkes TÜRKtür ne mutlu ki.Fakat farklı etnik kökenlerimiz var .Bunu kabul etmemek bundan rahatsız olmak asıl sorun.Yani asıl sorun olan eşiniz.Bence eşiniz kim olduğunu unutmamalı çocuklarınada unutturmamalı .Laz-Kürt-çerkez-roman-rum-her ne olursa olsun .

Ben küçükken laz komşularımız vardı Allahım o kadar çok severdim ki onları evlerinden çıkmazdım..Ben Karadenizlileri çok severim ve bence de laz denilmesinde bir problem yok ama bu ötekileştirmek adına yapılıyorsa sorun var demektir.

laz demelerine neden bu kadar alınıyosunuz ki bende onu anlamadım? lazlık dalga geçilecek bi şey olamaz bence bi karadenizli olarak... ama galiba sizinde zorunuza gidiyor eşinize laz denilmesi ilk önce bunu aşın bence bırakın desinler ne olacakki gurur duyun hatta:)) böylece amaçları kocanızı yermek olan akrabalarınızın vazgeçtiklerini göreceksiniz...
aman insanın tek derdi bu olsa keşke. üzülmeyin..

'Önce şunu söyleyeyim Türkiyede yaşayan Türk nüfus kağıdını taşıyan herkes TÜRKtür ne mutlu ki.Fakat farklı etnik kökenlerimiz var .Bunu kabul etmemek bundan rahatsız olmak asıl sorun.Yani asıl sorun olan eşiniz.Bence eşiniz kim olduğunu unutmamalı çocuklarınada unutturmamalı .Laz-Kürt-çerkez-roman-rum-her ne olursa olsun .

rica ederim siz başlık ve konuyu tekrar okuyun ...eşim rahatsız oluyor laz olmaktan karedenizlilikten ya da ben rahatsız oluyorum karadenizli olmasından demedim hiç bir zaman..rahatsız olduğum sevgili akrabalarımın bunu dalga geçerek ısrarla dile getirmeleri...şimdi Türklük vs ayırımı da neren çıktı anlamış değilim:27:

Arkadaşlardan ricam
lütfen konuyu dikkatli okuyun; ben eşimin karadenizli oluşundan falan rahatsız değilim öyle olsam zaten baştan evlenmezdim değil mi???eşim de rahatsız değil şükür..ama bazı arkadaşlar ısrarla "neden rahatsız oluyorsunuz" "eşiniz neden rahatsız sorun eşinizde" "yok eşiniz aslını inkar etmemeli" yok "eşiniz aslından rahatsızmış neden şimdi ben lazları savunmalıyım""
kusura bakmayın ama bu tarz yaklaşımla konuyu iyice okumadan insanın derdini büyütüyorsunuz farkında olmadan..rica ediyorum ya ;; ne benim ne eşimin bu konu hakkında rahatsız olduğunu hatta bazı kişilerin iddia ettiği gibi aslından utandığını falan ne ima ettim ne de yazdım!!!lütfen anlaşılsın ;burada dile getirmeye çalıştığım, insanların amma memleketi amma mezhebi amma dili olsun bi şekilde şahıslarıyla dalga geçilme terbiyesizliğinde bulunulmasından duyduğum aşırı rahatsızlıktır!

Ben olsam hiç birşey yapamazdım ,onun değeri o kadar olurdu gözümde

Ben Sinopluyum laz değilim ama eşim bana yine de senin kafan öğlen onikiden sonra çalışmıyor diyor.
aslında onikiden sonra diğerlerinin seviyesine iniyor zekamız :D:D:D
şaka bi yana 12 yıl sonra trabzona memleketime gittim. Ve hemen hemen tüm karadenizi gezdim. gurur duydum iyiki karadenizliyim :))

Merhaba ;
6 senelik evliyim 2 seneye yakın nişanlılık geçirdim neredeyse bu 8 senedir kendi akrabalarımdan dengesizler yok mu bi gün kötü konuşurum diye korkuyorum.
Memleketime gidip akrabalarıma uğradığımda teyzem, dayım ya da dayımın eşi 5 yaşındaki kızıma ilk görüşte daha "laaazzzz""" diyor...yada eşimi sorunca" lazoğlu ne yapıyor..." soruyorlar...teyzem bana geldi gündüz teyzeme uygun bir dille söyledim kızımı "lazın bebesi" diye sevdiğini duyunca "teyzecim lütfen eşimin yanında bu şekilde deme kendisine laz denilince hoşlanmıyor" diye.."tamam" dedi.ama sen inadına yapar gibi özellikle akşam yemekten sonra "sizin orada lazca konuşuluyor mu?ben sana laz desem kızıyor musun?" demez mi neye uğradığımı şaşırdım...ya hayır uyarmasam neyse..normal yoldan deseler anlıcam bizim akrablarda malesef çekememezlik görgüsüzlük çok ve biliyorum ki küçümseme amacıyla dalga geçerek söylüyorlar..defalarca her gidişimde ya ima ettim ya da sizin de kızlarınız var ona göre dedim..ama yok...annem de"kızım kızdığını belli etme onlar inadına yapar yoksa"diyor.ama 8 sen oldu ya..eşim hiç birine kötü söz ya da saygısızlıkta bulunmamaıştır aksine teyzem bana gelince benden çok hizmet etmiş kendi elleriyle yemek hazırlamıştır hatta teyzemi ziyarete gelen arkadaşına bile..ama ona rağmen böyle konuşması sinir bozucu..o nedenle kimseyi aramak içimden gelmiyor artık!!çünkü arıyorum hemen"laz ne yapıyor?" demeleri nefret ettirdi kendilerinden..ne önemi var laz ya da çerkez...eşime kesinlikle yansıtmadım yansıtsam haklı olarak soğuyacak hepsinden..
birdahakine sinirime yenilip kötü konuşurum diye koprkuyorum annem de aman sinirlenme daha da fazla söylerler diyor..ne diyeceğimi şaşırdım siz olsanız ne yapardınız??

'ricanız üzerine tekrar okudum yazınızı .kırmızı işaretle belirginleştirdim hatta .yani yanlış anlamamışım.Lütfen konuyu açarken eleştirilerde geleceğini göz önünde bulundurun.

türk nüfus kağıdı olan herkes türk değildir türkiye cumhuriyeti vatandaşıdır. türklük bir ırktır yani bir etnik kökendir bir insan laz kürt ya da çerkez olup hem türk olamaz. sadece bu ülkenin vatandaşıdırlar insanların ırklarına saygı duymak lazım.

türk nüfus kağıdı olan herkes türk değildir türkiye cumhuriyeti vatandaşıdır. türklük bir ırktır yani bir etnik kökendir bir insan laz kürt ya da çerkez olup hem türk olamaz. sadece bu ülkenin vatandaşıdırlar insanların ırklarına saygı duymak lazım.
'lazlar çerkezler vs.türk değil yani öylemi.Bunu düşünen zihniyette insanlar bu ilkede var oldukça biz bu sorunların içinden çıkamayacağız ne yazıkki.

bunları konuşmanın yeride burası değil ayrıca.

TC Kimliğine sahip olan herkes TC vatandaşıdır.bir ülkedeki insanların memleketlere göre, mezheplere göre alt kimlikleri oluşabilir. Konuyu lütfen tartışma aracına çevirmeyelim.

tabiikide değil bu ülkeyi sevmek bu ülkede yaşamak ve vatandaşı olmak için türk kanı taşımaya gerek yokki herkes doğduğu büyüdüğü yaşadığı toprakları sever vatan olarak benimser. türklük bir ırktır dediğim gibi hem kürt ırkına laz ırkına rum ırkına çerkez ırkına vs.ye mensup olup hemde türk ırkına mensup olamazsın arkadaşım bunda ne gibi bir problem gördüğünü anlamadım. herneyse sadece bir yanlış anlamayı düzeltmek istedim zaten konuşmaya gerek yokki söylediğimin mantıklı ve doğru olduğunu kendinde anlayabilirsin zaten.

TC Kimliğine sahip olan herkes TC vatandaşıdır.bir ülkedeki insanların memleketlere göre, mezheplere göre alt kimlikleri oluşabilir. Konuyu lütfen tartışma aracına çevirmeyelim.

aynen öyle katılıyorum. bende tartışmak için değil sadece düzeltme amaçlı söylemiştim zaten. en iyisi kapatalı mevzuyu:))

Son düzenleme:
koskoca yetişkin insanlar ya, denilmesinden hoşlanılmıyosa dememleri gerek bu kadar basit bir görgü kuralı bu, bunun nedeni niçini falanı filanı olmaz, istemiyorsa denmeyecek , kişisel tercihlere saygısız insanlarla konuşmak kar etmez ne yazık ki, çünkü yine saygı duymamaya devam ederler
şahsen ben olsam böyle bi teyzeyle bayramdan bayrama 5 dk görüşürüm, hatta belki onu bile yapmam

Son düzenleme:
tekrar soruyorum elele arkadaşım senin anne tarafın nereli ki??

Ankara, bi kaç defa yazmaya çalıştım ama bazı yorumlar gitmedi ya siteden ya benim pc den kaynaklandı..yoksa herkesin yorumunu okumaya çalışıyorum .çünkü benim için yazılarsa değer veririm ve teşekkürler.gözümden gayrı ihtiyarı kaçmışsa da kusura bakmayın..

Son düzenleme:
konu nerden nerelere gelmiş anlamış değilim..ayrıca bi arkadaş yazımı kırmızı alıntılarla tekrar yazıp üstüne bir de konuna her türlü yorum gelir demiş ..evet yine tekrarlıyorum "dalga geçececek bi usluple oluyorsa bundan eşim de hoşlanmaz!!!""" ama hala bunun altında kör bir zihniyetle "eşin aslından hoşlanmıyor sorun eşinizde niye utanıyorsunuz diyenler çıkarsa ne deyim onların anlayış kapasitesine yorarım olayı:27: ..hani ilginç gazeteciler vardır ya olayda ne anlatılmaya çalışıldığına bakmaz da işine geldiği kısmı alıntılar makaslar öyle işine geldiği gibi sunar ya gaetesine ...işte böyleleri ilginç gelir zira o da ayrı bir çaba gerektirir:1::27:

Son düzenleme:
konu nerden nerelere gelmiş anlamış değilim..ayrıca bi arkadaş yazımı kırmızı alıntılarla tekrar yazıp üstüne bir de konuna her türlü yorum gelir demiş ..evet yine tekrarlıyorum "dalga geçececek bi usluple oluyorsa bundan eşim de hoşlanmaz!!!""" ama hala bunun altında kör bir zihniyetle "eşin aslından hoşlanmıyor sorun eşinizde niye utanıyorsunuz diyenler çıkarsa ne deyim onların anlayış kapasitesine yorarım olayı:27: ..hani ilginç gazeteciler vardır ya olayda ne anlatılmaya çalışıldığına bakmaz da işine geldiği kısmı alıntılar makaslar öyle işine geldiği gibi sunar ya gaetesine ...işte böyleleri ilginç gelir zira o da ayrı bir çaba gerektirir:1::27:
bizimlede almanlar ben küçükkene sarımsak yiyenler diye dalga geçerlerdi ,hiç hoş değildi

'ricanız üzerine tekrar okudum yazınızı .kırmızı işaretle belirginleştirdim hatta .yani yanlış anlamamışım.Lütfen konuyu açarken eleştirilerde geleceğini göz önünde bulundurun.

ben size ne yazmışım bir kez daha okuyun lütfen.Konuna her türlü yorum gelir mi demişim yoksa Lütfen konuyu açarken eleştirilerde geleceğini göz önünde bulundurun mu demişim.İkisi çok farklı şeyler.

Kendinizi haklı çıkarmak adına başkasını karalamaya çalışmak bu.Ve inanın hiç hoş değil.Lütfen konuyu devam ettirmeyin biriyle tartışmak istediğimi hiç sanmıyorum.Fakat yazmadanda edemedim.

Son düzenleme:
Back
X