ben 3 - 3.5 sene önce oldum. acı noktasında korkma ama sana amaliyattan bahsetmeden önce daha önemli şeyleri dile getirmek isterim.
1. si yaşın çok küçük arkadaşın da dediği gibi 25 li yaşlar en uygun ama en az 23 - 24 üne bekle derim.
2. si senin yaşında da olur diyen dr. lara sakın itibar etme, devletin karşılamadığı bir operasyon olduğu için bu işten ciddi paralar kazanılıyor.
3. amaliyata karar vermeden önce en az 3 dr.a muayene ol ve görüşlerini al
4. ve bence en önemlisi lazer için göz numaraların çok küçük. dr.lar en az 4,5 - 5 de düşünmeni tavsiye ediyorlar.
bunları söyledikten sonra sana amaliyatla ilgili şunu söyleyebilirim. eğer rahat olursan çok rahat bir amaliyat ama bir o kadar da riskli bir ameliyat . o gözün tabakasını kaldırıyorlar filan diyosun ya onun yerine oturmayıp buruşuk kalma ihtimali filan da varmış.
ben şuan görme noktasında rahatım ama bu ameliyatı olup da tekrar 1 sene içinde gözlük kullanmak zorunda kalan arkadaşlarım da var. hee bu arada benim sadece görmem düzeldi. astigmatıma faydası olmadı.
bir de kiminle konuştuysam ki buna dr.lar da dahil ameliyattan sonra uzun vadede gözde kuruluk oluyor. gözün daha çabuk yoruluyor, batıyor. gece aniden kalkmak zorunda kaldığında ilk 1-2 saniye batma şeklinde sanki uykuluymuşsunda acıyomuş gibi bir his oluyor, 1-2 saniye içnde ışığa alışarak geçiyor.
karar da seçim de senin.