• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lazerle göz ameliyatı olmaktan korkuyorum :(

gamzeda

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2011
616
20
118
Ankara
Kızlar 18 yaşındayım iki gözümde de 3 derece miyop var ve 15 yaşımdan beri gözlük numaram artmadı.Üniversiteye başlamadan ameliyat olmak istedim birkaç yer araştırdım ama netten izlediğim videolar gözümü acayip korkuttu.Göz tabakasını ince bir şerit halinde çıkarıp takıyorlar( yanlışşsa düzeltin lütfen izlediğim kadarını yazıyorum) ve bunu bayıltmadan yapıyorlarmış.Benim canım inanılmaz tatlıdır :2: Kızlar aranızda lazerle gözünü çizdiren varsa lütfen bana yardımcı olsun ameliyat aşamaları nedir ,sonrasında ağrı acı oluyor mu, riskleri nelerdir?
Şimdidenn çok tşkler:71:

Canım geçmiş olsun
Konuna daldım ama neresi geldi sana,merak ediyorum
2012 ygs-lys'ciler sohbete devam ediyor'a uğra canım benim :16:

bu konuda fikrim yok da netten o videoları izleme derim ben. korkmayacağın varsa da korkarsın. ben istiyom lazerle çizdirmek aslında ama benim ailem pek sıcak bakmıyo. gözlük de takmıyom gözlerim de 3 numara lens bile takmıyom o derece. bi fırsatını yakalarsam ben de yaptırcam. videoları izleyip de korkutma derim kendini. geçmiş olsun

bu konuda fikrim yok da netten o videoları izleme derim ben. korkmayacağın varsa da korkarsın. ben istiyom lazerle çizdirmek aslında ama benim ailem pek sıcak bakmıyo. gözlük de takmıyom gözlerim de 3 numara lens bile takmıyom o derece. bi fırsatını yakalarsam ben de yaptırcam. videoları izleyip de korkutma derim kendini. geçmiş olsun

Evet haklısınız aklıma bu ameliyattan bu kadar korkacağım gelmemeişti keşke izlemeseydim:25:

benim de sağ 2,5 sol 3,25 miyopum var.. ben de ameliyat olmak istiyorum ama bilemedim şimdi ya korkuyorum ben de senin gibi :26:

aslında benim hiç korkum yoktu , öğretmenim ve kuzenim bu ameliyatı olmuşlar 5-6 yıl kadar önce çok kolay olduğunu söylediler ama şimdi nasıldır bilemem

Son düzenleme:
aslında benim hiç korkum yoktu , öğretmenim ve kuzenim bu amilatı olmuşlar 5-6 yıl kadar önce çok kolay olduğunu söylediler ama şimdi nasıldır bilemem

ben de korkmuyordum ama bir de yıllar sonra kornea yumuşamasına ve bundan dolayı kalıcı körlüğe sebep olabileceğini okudum offff ya ömür boyu lens ve gözlük takamamki ben napmalıyız of of :26::26:

Son düzenleme:
yaklaşık 3 yıl önce oldum.evet o anda biraz acıyor.ama o kesme işlemi değil.gözbebeginizi daha belirgin etmek için sıkıştırıyorlar o aşama acıyor.masadan kalkar kalkmaz görmeye başlıyorsun.benim göz damarım çatlamıs o yüzden gözüm biraz kan topladı.o gün akşama kadar saat başı damla damlattık.ve biraz bulanık gördüm ama o kadar.sonrasında yeniden doğmus gibi oldum.çok memnunum.sizin gibi öncesinde ameliyat nasıl oluyor diye araştırmamıştım.araştırsam bende korkabilirdim ama bi deli cesareti yaptırdım ama iyiki yaptırmısım :32:

yaklaşık 3 yıl önce oldum.evet o anda biraz acıyor.ama o kesme işlemi değil.gözbebeginizi daha belirgin etmek için sıkıştırıyorlar o aşama acıyor.masadan kalkar kalkmaz görmeye başlıyorsun.benim göz damarım çatlamıs o yüzden gözüm biraz kan topladı.o gün akşama kadar saat başı damla damlattık.ve biraz bulanık gördüm ama o kadar.sonrasında yeniden doğmus gibi oldum.çok memnunum.sizin gibi öncesinde ameliyat nasıl oluyor diye araştırmamıştım.araştırsam bende korkabilirdim ama bi deli cesareti yaptırdım ama iyiki yaptırmısım :32:

Gözün üzerindeki ince tabakayı kaldırıyorlar sonra gözün içinden kırmızı ışık geçiyor hiç korkmadınız mı :26::26: ben videosunu izlediğimde bile acayip korktum.Ameliyatı basamak basamak anlatırmısınız?

kızlar hiç korkmayın ben bu sene oldum kasımda tam 1 sene olacak.çok kolay bir ameliyat geçirdim.ilk gün sadece 6 saat gözünüz çok sulanıyor ben o kısmı uyuyarak geçirmeyi tercih ettim.ve kalktığımda heryeri mükemmel görüyordum.hatta çevremde hözü bozuk olmıyanlardan bile daha iyi görüyorum şuan heryeri.ilkokul4 ten beri gözlük takan biri olarak bu ameliyatı yaptırmak için neden 31 yaşıma kadar bekledim diyorum şimdi...

Hayırlı akşamlar bende gözlük kullanıyorum miyop astigmat birisi 2.25 birisi 2.50 civarı benim doktorum genellikle 25 yaşından sonra ameliyatı tavsiye ediyor çünkü o yaşa kadar gözlük derecesi artabilir demişti ameliyat için gözlük numaranın sabitlenmesi gerek demişti.

ben 3 - 3.5 sene önce oldum. acı noktasında korkma ama sana amaliyattan bahsetmeden önce daha önemli şeyleri dile getirmek isterim.
1. si yaşın çok küçük arkadaşın da dediği gibi 25 li yaşlar en uygun ama en az 23 - 24 üne bekle derim.
2. si senin yaşında da olur diyen dr. lara sakın itibar etme, devletin karşılamadığı bir operasyon olduğu için bu işten ciddi paralar kazanılıyor.
3. amaliyata karar vermeden önce en az 3 dr.a muayene ol ve görüşlerini al
4. ve bence en önemlisi lazer için göz numaraların çok küçük. dr.lar en az 4,5 - 5 de düşünmeni tavsiye ediyorlar.
bunları söyledikten sonra sana amaliyatla ilgili şunu söyleyebilirim. eğer rahat olursan çok rahat bir amaliyat ama bir o kadar da riskli bir ameliyat . o gözün tabakasını kaldırıyorlar filan diyosun ya onun yerine oturmayıp buruşuk kalma ihtimali filan da varmış.
ben şuan görme noktasında rahatım ama bu ameliyatı olup da tekrar 1 sene içinde gözlük kullanmak zorunda kalan arkadaşlarım da var. hee bu arada benim sadece görmem düzeldi. astigmatıma faydası olmadı.
bir de kiminle konuştuysam ki buna dr.lar da dahil ameliyattan sonra uzun vadede gözde kuruluk oluyor. gözün daha çabuk yoruluyor, batıyor. gece aniden kalkmak zorunda kaldığında ilk 1-2 saniye batma şeklinde sanki uykuluymuşsunda acıyomuş gibi bir his oluyor, 1-2 saniye içnde ışığa alışarak geçiyor.
karar da seçim de senin.

Lazer operasyonu fiyatlari ne kadar? Yaptiranlar ne kadar ödediniz ve hangi göz hastanesi iyi ?

3 yıl önce gözlerim 1.25 1.50 idi artık son dönemler gözlük yetmemeye başladı zaten sevmiyor sık takmıyordum net görmememe rağmen astigmat var.dün muayne oldum 2 -1.75 olmuş belliydi 25 yaşınadyım lazer olabilirsin dediler ama bende çok korkuyorum .Gözlüğü bende hiç sevmiyorum.Lens mikrop kapar derler.Hele bir korku filminde bir sahne vardı ki iyice vazgeçirdi ama işin şakası....Arkadaşım halam oldu lazer amaliaytını sağlıklı biçimde çok memnunlar

Son düzenleme:
ya arkadaslar bazı konularda ne kadar sagduyusuz yaklasıyorsunuz,arastırmadan.ilerisiini dusunmeden sadece estetik acıdan guzel gozukmek ıcın nelerı rıske attıgınıza hıc bakmıyorsunuz.bahsettıgınız lazer amelıyatını ben 2002 senesınde oldum ama benım gozlerım sızın gıbı 2-3 derece degıl 10 -12 derece mıyoptu.ve zaten bu amelıyatlar yuksek mıyop ve astıgmat hastaları ıcın uygun.sızın gıbı 2-3 numaralar ıcın degıl.bunların nasıl gerı donusu olacagı,yada ılerde o kesılen retınanızın sıze lazım olup olmayacagını hıc dusunmuyormusunuz.cunku ıkıncı bır lazer operasyon hakkınız kalmıyor.2-3 numaralar ıcın gozluk dahı kullanmadan hayatınızı surdurebılırsınız kı ben su an 3 derece mıyobum ve kullanmıyorum gozluk.lutfen ozel hastanelerın tıcarethane mantıgına gelmeyın ve sagduyulu dusunun.helekı yasınız 20 lerı gecmeden hıc yaptırmayın cunku gozun yapısının oturması ancak tamamlanıyor.

Back
X