Essem merhaba,
Bende 3 ay öncesine kadar basenlerimden şikayetçiydim ki ergenlikten beri en büyük sorunumdu,hep benimle idi

.Psikolojimi hep bozuyordu.Ki aşırı kilolu da değildim.Belimde ince olduğu için çok orantısızdı. Elbiseleri giyince ya belden geçen basenden geçmez.Ya basenden geçen belde bol kalır.

7 ay önce 1.63 boy ile 57 kilodan diyet yaptım ve 53 e düştüm önce ama basenler etkilenmedi bile.

Ne diyetler ne aerobik hareketler denedim bahsetmiyorum bile
En son ablam tarafından 3 ay önce fitness a yazdırıldım biraz zoraki oldu

ve şoktayım çünkü 3 ayın sonunda basen kalmadı

Başladığımda bel 63 basen 100 dU şimdi bel 61 basen 91

ve verdiğim kilo tartıda sadece 2 kilo.Mesele kiloda değil yani aslında.Daha çok yag e kas sıvı ağırlığında..Tartı aslında etkisiz eleman:) Vücut analizi gerekli.
Şu an cok orantılı druyor, vücut şekillendi ve sıkılaştı.daracık giyiniyorum

Ki bu sadece 3 aylık etki.Yag oranım çok azaldı ve kas oranım arrtı.Görenler diğer yarın nerede diyor
Programa gelince öncelikle belirteyim bunun gerçekten profesyonel ellere bırakılması taraftarıyım.Yani benim yıllarca çabalamam diyetler kalca basen hareketleri nafileymiş.Ama onlar 2.5 ayda sorunu çözdü.Her bünye farklı,tüm o diyetler metabolizma hızımı aşırı düşürmüş,hocam çok kızdı bu duruma.
Ölçümlerden sonra programım tüm bunlara uygun hazırlandı.Yani bende yarayan sende yaramayabilir ama sende yarayacak bir programda mutlaka var

İmkanın varsa bir spor salonuna git çünkü öğrendim ki bilinçsiz yapılan spor aslında spor değilmiş.Nefes alıp vermenden kaslarını kasman gereken süreye kadar her şey çok önemli bu süreçte.Ve o kendi kendimize yaptığımız hareketlerle aslında bilinçsizce omuriliğe zarar veriyormuşuz.Hareketi yaparken ki en ufak bir duruş bozukluğu bile önemli vücut için
Ben haftada en az 4 gün gidiyorum 1.5 saate yakın sürüyor. ilk hafta sırf yürüyüş ve bisikletti.sonraki 1 ay 20 dakika yürüyüş, yaklaşık 40 dakika kas hareketleri,20 dakika bisiklet. Sonraki 2 ay önce 10 dakika yürüyüş ,sonra ağırlık çalışmaları(her grup için ama ağırlık basen,kalça), kapanışta 20 dakika yürüyüş ve 15 dakika eliptik bisiklet.Program içinde plates hareketleri de var.
Bu yüzden hiç moral bozma mutlaka onlardan kurtulabilirsin,ama tek bir alet , bir program ve diyet yetersiz.Programın sürekli değişmeli vücut alıştıkça yeni program ile vücudu şaşırtılmalı ve en acı kısmı yediklerine dikkat etmelisin
Soruların olursa cevaplamaktan mutluluk duyarım

fighting