Lekelenme

esmeringunlugu

Evli, mutlu!
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Nisan 2016
912
628
23
Merhaba,
hamileligimin 6.haftasi icindeyim. Normalde yerlesme kanamasi dedigimiz seyi yasamistim, adetime 4 gun kala 3 gun suren kahverengi lekelenmeydi.
Az once lavoboda fark ettim afedersiniz altimi her silisimde hafif kahve lekeler geliyor, bir damla da gunluk pede bulasmis, ama dedigim gibi koyu kahverengi.
Carsamba gunu doktorum, bu tarz kahverengi lekelenmelerle karsilasabilirsin hic endiselenme cok normal, bizim korktugumuz kirmizilar demisti.
Ama yine de insan korkuyor ya bir sonraki randevumda bu persembe, ben yine de yarin kendisini arayacagim ama sizlerede bir yazayim dedim

Benim dusugumdede boyle kahverengi lekeler baslamisti sonra kirmiziya donustu. Ve dusuk yaptim. 2.nci gebeligimdede ayni sey olunca kirmiziyq donusmeden doktor koruyucu igne vermisti sonra kesildi. Dinlenin doktorunuzla gorusene kadar yormayin kendinizi

Allah korusun yaa..
Yarin arayacagim kendisini

Dikkat et sakin ol ve dinlen yarinda ara doktorunu gerekiyosa ilac versin hm bebegin tutunmasina dahada yardmci olur cnm agri varmi

ben 3 ay boyunca yaşadım canım o lekelenmeleri aynı zamanda sürekli kasıklarım ağırıyordu doktorum hep telaş yapma miktarı ve rengi önemli senin durumun olağan demişti
kesen sağlıklı bi problem yok diyordu çok şükür oğlum 5.5 yaşında

Dikkat et sakin ol ve dinlen yarinda ara doktorunu gerekiyosa ilac versin hm bebegin tutunmasina dahada yardmci olur cnm agri varmi
Aklinada kotu seyler getrme sakin sadece onlemini al tmm mi bitanm Allah'im bebisini sagliklica dogurmayi nasip edecektir insallah Rabbime emanetsiniz
Agrim oyle aman aman bir agri degil hamile kaldigimdan beri olan ara ara sizlayan kasik agrisi ve dedigim gibi gelen lekede kahverengi, suan baya hafifledi.
Allahtan doktor cok normal biz kirmizidan korkuyoruz demisti de biraz rahatliyorum.
9 ay bile yasayan varmis ama gercekten insan urkuyor yine de

Benden kirmizi kan gelmisti doktorumun oldugu acil e gittik doktoru aradilar doktorda dusugu onleyici igne yaptirtti önce kahverengi geldi mı bilmiyorum ama acile git bence

progestan vermedimi her ihtimale karsi bnim kizimdada geldi 1 gun boyunca progestanla kesildi hemen

Benden kirmizi kan gelmisti doktorumun oldugu acil e gittik doktoru aradilar doktorda dusugu onleyici igne yaptirtti önce kahverengi geldi mı bilmiyorum ama acile git bence
Suan acile gidecek bir durum yok hafifledi ve doktorum cok normal kahverengi olmasi biz sadece kirmizdan korkuyoruz bosuna endiselenme dedi.
Ben beni korkutmaniz icin acmadim konuyu.
progestan vermedimi her ihtimale karsi bnim kizimdada geldi 1 gun boyunca progestanla kesildi hemen
Yok vermedi yarin arayacagim belki verir. Suan ulasabilecegim bir kadin dogumcu olsaydi arardim ama ancak yarin arayabilirim. Bilmeden kullanmakta istemiyorum

İlk hamileliğimde 6 hafta belki daha fazla gelmişti. İlaç vs de vermişti. Normal demiş bana rahim kendini topluyor yukarı büyüyor diye. Bunda öyle bir şey yok.. Sen yine de ara doktoru

uzan sen dinlen yarin soyle en azindan progestan verir yada ignesini vurur. agri yoksa ve kirmizi diilse sorun yok merak etme

İlk hamileliğimde 6 hafta belki daha fazla gelmişti. İlaç vs de vermişti. Normal demiş bana rahim kendini topluyor yukarı büyüyor diye. Bunda öyle bir şey yok.. Sen yine de ara doktoru
uzan sen dinlen yarin soyle en azindan progestan verir yada ignesini vurur. agri yoksa ve kirmizi diilse sorun yok merak etme

Oh cok sukur kesildi 4-5 damla gelen bir seymis sadece agrim sadece hamile kaldigimdan beri gun icinde bir iki kez yoklayan bir adet agrisi oluyor o kadar. Kesildi ama her ihtimale karsi sabah doktoru arayacagim. cok sukur.endiselenecek bir sey olmasada insan korkuyor

Sevindim canım. Sen çok yorma kendini normal şartlarda da yani. Uzanma yukarı bol bol dinlen ağır kaldırma. Bunlar rutin hamilelikte yapmaman gerekenler zaten. Ayrıca kırmızı olmadığı sürece korkma sakın. Korkutma kendini başka kötü söyleyenler yüzünden tamam

Tamam artik kirmizi olmadigi surece korkmayacagim insallahh, tesekkur ederim :)

sukur canim sen yinede kendine dikkat et artik can tasiyorsun yani rutin seyler egilme uzanma kendini yorma agir kaldirma. gene haber et tabi doktoruna bilgisi olsun

Benim 11. haftada başladı 12+1 e kadar aralıksız şekilde kahverengi akıntım yer yer kırmızılıklar da vardı bariz kan şeklinde ama hiç saf damla damla kan olmadı. 3 kez ultrasonda bakıldı bu süreçte bebeğim hep sağlamdı problem gözükmedi. İstirahat,progestan ve magnesyum ile kesildi 3-4 gündür hiç yok =)

Korkmuyosun dinleniyosun olumsuzlari dusunmuyorsun dua ediyisun yiyip icip yatiyosun anlastikmi yengemi aradim senn icin onun gebeliklerinde ilk ay 4 gun suren kahverengi lekeler varmis hic korkmasin sancusi ve kanamasi olmadigi surece sikinti yok diyo bebis yer yapiyo normaldir diyor kendini sitrese sokma bozusuruz tmm mi cnm

Amacım seni korkutmak değil sen bilirsin bebek senin can senin ben sadece başıma gelen olayı anlatıp fikir verdim iyi günler

Doktorumla gorustum endiselenecek ve ilac kullanacak bir durum olmadigini soyledi.
Yerlesme kanamasi yasadigim icin bu lekelenmenin şu oldugunu soyledi;
Gebelikten once kadinlardaki yumurta hucresi bir hormon uretirmis, gebelik oldugu zaman yumurta hucresi bu hormonun uretimini 6.haftada plasentaya devredermis bu yuzden de kahve leke gelirmis. Suan sende olan bu dedi. Asla korkma, korktugumuz kirmizilar dedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…