- 18 Mayıs 2013
- 5.192
- 9.260
- 198
Benim bildiğim suudi vatandaşları arap ülkeleri içinde en zenginleri. Mesela oralarda kadınlar okumuş ve kültürlüdür genelde ama kadın haklarını dert etmezler hakları da fazlasıyla mevcut çünkü zenginlik olunca. Öğrencilik yıllarımda bir grup öğrenciyle Avrupa'da bir kampa katılmıştım. Hepimiz hostelde kalırken suudiler sorun çıkmasın diye hostelin parasını ödeyip akşam olunca herkesten gizli 5 yıldızlı otele gidiyorlardı. grupta ezici Avrupalı ve Amerikalı yoğunluğunda bunu yapan başka kimse olmamıştı. Mısırlı arkadaşlar da klasik suudili işte bunlar hep böyledir diye şaşırmadan seyretmişti :)
Eki Görüntüle 1078974
şu manzarayı görünce Leman Sam'a hak vermemek elde değil. Hee tabi bunlar hep halka hizmet içindi. Zengin müslümanlar kötü otellerde kalıcak değildi ya.
Bu arada malesef şu hac olayınca müslümanlar işi çok profesyonelleştirmiş olsalarda hristiyanların buluşlarına hastayım. Bizde neyse ki yeni yeni uydurmasyonlar çıkmıyor. Adamlar her yıl bir yer bulup buraya hz meryem gelmişti diye hac yeri ilan ediyor. Hz meryem maşallah bütün dünyayı dolaşmış. Hala da dolaşıyor.
Dinlerini kapitalizme kurban edecek kadar çirkinleşti insanlar. Herkesin gözünü para bürüdü.
Zaten daha önce hiristyanlik varoldugu için ve Vatikan gibi birsey oldugu için hiristiyanlik elbette kapitalislige kurban gitmistir. En basit noel ve paskalya gibi seylerde yasaniliyor.
Ancak Islam sonradan geldigi için ve Vatikan gibi merkezi bir yerden yönetilmedigi için çok sonrada kapitalistlesti. Artik "helal" anlami milyar dolarlik marka yerine geldi. Helal makjajdan tut helal peynir,..yapiliyor. Sirf müslüman kesimi çekmek için. Yada ramazan bile öyle. Insanlar normalde yemedigi seyleri ramazanda yiyor. Alis veris merkezler, marketler tiklim tiklim doluyor,...
Sanirim insanlarin yasama biçiminden dolayi dinin kapitalistlesme kaçinalmaz birseydir.
Konuya gelirsem, evet baze ünlüleren gerçekten sov yaptiklarini düsünüyorum. Herkezin dini inanci kendine olmasi lazim fakat baze insanlarin geçmisine baktiginda ve birden dindarligi ile reklam yaptiklarinda komik oluyorlar.