• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

lEYLA

Defalarca kez imza kampanyalarina katildim .
Defalarca kez bimer e cimere adalet bakanligina zartina zurtuna yazdim .
Cevap geldi mi hayir ?
Bir adim dahi atildi mi hayir ?
Ne yapmaliyim ben .
Anne degilim ama insanim .
Kendimi bir apt manin tepesine cikarip yaksam gelir mi idam falan ?
Ya da arkamda mektup biraksam ?
Insanlar ne yapsin .
Yuruyus varmis illerde
Soruyorum sana ne degisecek ?

Konuyu anlamiyorum diyenleri samimi bulmuyorum bu arada ..
Kisisel kil kapmalari ortaya her konuda koymak fazla avam geliyor .
Yok turban demis
Yok saldirmis ..
Fazlaca avam ..

Küçücük bir can gitmiş çok kötü çok acı bir şey kimbilir neler yaşadı o bebek daha kim bilir nasıl ağladı, o meleklere bu acıyı yaşatanların Allah cezasını versin. Hepimizin psikolojisi bozuldu. Anne olmak gerekmiyor bozulması için ama şöyle bi gerçek var anne misin bilmiyorum ama değilsen ben iki kız annesiyim asla benim korktuğum kadar korkamazsın şuan. Bence şu yaptığın çok anlamsız böyle bi acı üzerinden kendince sana uymayan insanlara atarlanıyorsun. Üzülmekten başka ne gelir elden sen söyle o zaman face ağzıyla jargonuyla konuşmayalım. Sen farklı bi ağızla konuş örnek ol o zaman.

Siz var ya ne desem bilmiyorum
Şu konuda bile üyeliğim hakkında konuşacak kadar yüzsüz, yazacak lafı olmayacak kadar suskunsunuz.
Ben bu kadar iki yüzlülük görmedim,

Zaten sahte gözyaşı olan konu yok bile burada.
Ah vah etmek yerine
Her kadın bir şikayet mektubu yazsın oy verdiği vekile. Netten ağlamak dışında adım attım siz de yapın desin.
Ben hayvan vahşetleriyle ilgili yazdım, çok hızlı geri dönüş aldım.
Neden sahte olduğunu düşünüyorsunuz ? İnsanların elinden dua etmekten başka bir şey gelmiyor ki. Mektup konusunda hak veriyorum size. Madem öyle siz öncü olun. Bir imza kampanyası başlatın ve öyle konu açın. Diğer konuya yorum yapanlarıda etiketleyin. Kuru kuru isyan etmek olmaz.

peki ne istiyosunuz, napalım? Eleştiriyosanız birde çözüm önerin.

Ha şu bi gerçek; ateş düştüğü yeri yakar. İnsanlar tabi üzülür ama o kadar. Herkes hayatını yaşamak, ‘normal’ hayata dönmek zorunda.
Maalesef ki o küçük çocuğun ailesi içinde geçerli. Asla ama asla anlayamayız acılarını. Ama onlarda ‘normal’ hayata dönecek.

Ben annemi normal olmayan bi sebep ve şekilde kaybettim. Önce sızlandım sonra baktım olmuyor ‘normal’ hayata döndüm. Her gün yaşadığım acıyı ben bilirim. dışardan baknda ‘ne çabuk unuttu’ yorumunu yapar.

Demem o ki; burdaki üyeleri eleştiriyosunuz ama siz ne yapıyosunuz? Vekile mail yazmak yeterli mi. veya siz öyle yaptınız diye en iyi ‘çözüm’ o mu?

Küçücük bir can gitmiş çok kötü çok acı bir şey kimbilir neler yaşadı o bebek daha kim bilir nasıl ağladı, o meleklere bu acıyı yaşatanların Allah cezasını versin. Hepimizin psikolojisi bozuldu. Anne olmak gerekmiyor bozulması için ama şöyle bi gerçek var anne misin bilmiyorum ama değilsen ben iki kız annesiyim asla benim korktuğum kadar korkamazsın şuan. Bence şu yaptığın çok anlamsız böyle bi acı üzerinden kendince sana uymayan insanlara atarlanıyorsun. Üzülmekten başka ne gelir elden sen söyle o zaman face ağzıyla jargonuyla konuşmayalım. Sen farklı bi ağızla konuş örnek ol o zaman.
Yazdım abla.
Korkun şikayetin neyse yaz bimere
Ben ne yapayım senin kızlar için?
Al konu açtık, dalga geçti yeni yetmeler.
Senin gibi yazsın herkes, amenna
Sabaha dek konuşurum.

Selam günaykarımküre :KK39:

Şimdi diyorsun ki, buna üzüldük kalıplaşmış cümlelerle acımızı gösterdik içimizdeki duyguları bile yazmadık.
Biraz daha doğal biraz daha yasın yas olduğu şekilde yaşayın durumu. Kalkipta tekrar başka konulara kv görümce elti olaylarına bari yazmayın.
Madem yasınız samimi bari bu kadarını yapın.

Yanlış anlamadım dimi?

Peki sen yapıyor musun bunu ?

Bak cümlen şu;
takip ettim buraya yazan analar sonra hangi konuya ne yazmışlar.

Sen neden açık arıyorsun. Yani burda sadece yas okusaydık, biraz sitem biraz kırgınlık biraz isyan okusaydık daha çok anlaşılırdı dilin.

Ona buna ders vermek istiyorsan, örnek olacak, saldırgan olmayan cümlelerle alkış alabilirsin.

Aslında yazmayacaktım çünkü tartışmayı hiç sevmem ama çoğu üye gibi ben de aynı fikirdeyim. Tabiki üzüldük, etkilendik ama hayat malesef devam ediyor. Hayata devam ediyoruz diye tepkimizi bir şekilde sokakta sosyal medyada vs belirtmesek bu durumları kanıksamış ve böyle canilere destek olmuş duruma düşeceğimizi hissediyorum ben. Malesef ki kötü olayları bas bas bağıran tv veya gazetelerin aslında bir yönden bizi kötü etkilediğini düşünüyorum. Bunun en yakın örneği olarak kendimi gösterebilirim.İlk zamanlar cinayet haberlerini duyduğumda verdiğim tepki ile şimdi duyduğumda verdiğim tepki arasında fark var ve içten içe üzülüyorum bu duruma malesef alışıyoruz. Demek istediğim bari bunlara alışmayalım toplumca öyle ya da böyle ulaşabildiğimiz her yerde tepkimizi belli edelim ki meyili olanlar ya da onun çevresinde olup farkedenler durup bir düşünsün normal değilim ya da bu adam normal değil diye. Belki böylece düşünceleri eyleme geçmeden tedavi olmuş olurlar bir umut.

peki ne istiyosunuz, napalım? Eleştiriyosanız birde çözüm önerin.

Ha şu bi gerçek; ateş düştüğü yeri yakar. İnsanlar tabi üzülür ama o kadar. Herkes hayatını yaşamak, ‘normal’ hayata dönmek zorunda.
Maalesef ki o küçük çocuğun ailesi içinde geçerli. Asla ama asla anlayamayız acılarını. Ama onlarda ‘normal’ hayata dönecek.

Ben annemi normal olmayan bi sebep ve şekilde kaybettim. Önce sızlandım sonra baktım olmuyor ‘normal’ hayata döndüm. Her gün yaşadığım acıyı ben bilirim. dışardan baknda ‘ne çabuk unuttu’ yorumunu yapar.

Demem o ki; burdaki üyeleri eleştiriyosunuz ama siz ne yapıyosunuz? Vekile mail yazmak yeterli mi. veya siz öyle yaptınız diye en iyi ‘çözüm’ o mu?
Bana yazma mesela?
Oy verdiğin vekile yaz.
500 defa mı yazayım ya.
Sözde herkes eğitim almış, ne yapalım diye bana soruluyor.
Be insan. Önce araştır, yap et, sonra sen konuşuyorsun de

Yazdım abla.
Korkun şikayetin neyse yaz bimere
Ben ne yapayım senin kızlar için?
Al konu açtık, dalga geçti yeni yetmeler.
Senin gibi yazsın herkes, amenna
Sabaha dek konuşurum.

Beni gerçekten anlamamışsın. Benim kızlara bişey yapmak bana düşer zaten. Sana da iyi geceler..

Aslında yazmayacaktım çünkü tartışmayı hiç sevmem ama çoğu üye gibi ben de aynı fikirdeyim. Tabiki üzüldük, etkilendik ama hayat malesef devam ediyor. Hayata devam ediyoruz diye tepkimizi bir şekilde sokakta sosyal medyada vs belirtmesek bu durumları kanıksamış ve böyle canilere destek olmuş duruma düşeceğimizi hissediyorum ben. Malesef ki kötü olayları bas bas bağıran tv veya gazetelerin aslında bir yönden bizi kötü etkilediğini düşünüyorum. Bunun en yakın örneği olarak kendimi gösterebilirim.İlk zamanlar cinayet haberlerini duyduğumda verdiğim tepki ile şimdi duyduğumda verdiğim tepki arasında fark var ve içten içe üzülüyorum bu duruma malesef alışıyoruz. Demek istediğim bari bunlar alışmayalım toplumca öyle ya da böyle ulaşabildiğimiz her yerde tepkimizi belli edelim ki meyili olanlar ya da onun çevresinde olup farkedenler durup bir düşünsün normal değilim ya da bu adam normal değil diye. Belki böylece düşünceleri eyleme geçmeden tedavi olmuş olurlar bir umut.
Allama bin şükür.
Anlayan bal gibi anlıyor demek ki.

Hic isin gucun yoktu da konuya yorum yazan anaların sonra ne yazdigina mi baktin gercekten? Hakikaten bu kk da her gün biraz daha sasiriyorum. Artik gercekten ugras edinmeniz lazim..
Bu hassas bir konu. Neden insanlari bu kadar derinden etkileyen bir konu uzerinden polemik yaratiyorsunuz anlamiyorum. Size ne kim ne yazmis kim ne yapmis. Insanlarin icinde neler yasadigini bilemezsiniz. Belki kendince yettigi kadar bu konuda birseyler yapmaya calisiyordur. Belki sadece uzulebiliyordur. Size ne? Hakikaten sasirmissiniz siz neye saracaginizi.

Bana yazma mesela?
Oy verdiğin vekile yaz.
500 defa mı yazayım ya.
Sözde herkes eğitim almış, ne yapalım diye bana soruluyor.
Be insan. Önce araştır, yap et, sonra sen konuşuyorsun de

bu nasıl bir üsluptur acaba. ben normal bi şekilde yazdım size. bu saldırganlık niye.
hayatınızda çok mu mutsuzsunuz da bu şekilde saldırıyorsunuz.

hey allahım yaa. sizde o halde buraya konu açacağınıza bi vekile yazmaktan daha fazlasını yapın.

millet sıkıntıdan napacağını şaşırmış.

Mektup okunuyor mu sizce bu devirde.Sanmiyorum.
Net uzerinden kampanyalar imzalar vs yürütülüyor.Bir zamanlar sunulan onergeler red ediliyor.Ve paylasarak gündemde tutuluyor ki birileri farketsin, birseyler artik degissin diye.iyi niyetle ve öfkeyle actin bu konuyu belli ki ama sunumun hatali.

ayrıca eğitimimden size ne. profilime girip ona mı baktınız. Ayrıca eğitimsiz olunca noluyo? insanlar bişey hissetmiyo veya kara cahil mi oluyo?

Back
X