- Emoji Skoru
- 13.627
- Puanlar
- 208
- Konu Sahibi Vasfiyeteyzeniz
-
ben öğrenciyken hazırlıklı olan Atatürk lisesini kazanmak isterdim ama başka bir lise oldu ifşa olmamak için yazamıyorum :)Atatürk lisesi gazi 457 puan resulzade 456 tabanla kapadı bu yıl bi tık düşmüşler çok az amaAtatürk lisesi iyi ama hazırlığı zaman kaybı bence . Mrsela ODTÜ kazanıldı yanda Hacettepe orada okurlar hazırlığı çocuklar zaten. Kazanabilirse Atatürk Anadolu derim kesinlikle . Çoğu fen lisesinden iyi . Tek kötü yanı binası eski ama eğitim ve öğrenci kalitesi için değer. Benim bir gözlemim de asıl başarı öğrenci ve aileinin . Okullar kazandırmıyor lgs yi de Yks yi de. Zaten çalışkan olan çocuklar o dönemlerde daha da fazla çalışıyor üstüne de aileler dershane özel ders kitaplar , denene sınavları özel ders vs çabalıyor . Başarı o yüzden geliyor .Bilerek Obp kıran hocalar var mesela . 93 yazılıya 60 sözlü veren var biz de. Kolejler yüzde 90 burs teklif etmişti . Bazen kabul mü etseydik diye düşünüyorum . Ama orada da çalışkan öğrenci sayısı az. Tek artısı Obp olacak . Zor valla çocuk okutmak . Büyük şehirse extra zor . Bak tüm illerin fen lisesini puanını aldı benim kız ama Ankaraya yetmedi . Yok 464 puana fen lisesi doğru dürüst Ankarada . Mesafe sorunu da var evden . Yazın din ve inkilap konularını bitirsin bence 8. sınıfın. Büyük rahatlık olur okul açılınca .
Atatürk lisesi mezunlarını görünce ünlü mezunları yani biz de bi yükselmiştik okula . Okulun vizyonu var köklü bir lise. Dezavantajları servisi olmaması . Toplu taşıma kullanıyor öğrencileri . O sebeple de eledik . Okulu gezince beğenmiştik ama . Ankara trafiği korkunç artık . Devamlı metro otobüs çok zor öğrencilere . Şimdiki okulunun servisi var kapıdan alıyor kapıya bırakıyor . Şartları uygun olsa Atatürk lisesinde okunur tabi ki.ben öğrenciyken hazırlıklı olan Atatürk lisesini kazanmak isterdim ama başka bir lise oldu ifşa olmamak için yazamıyorum :)
o yüzden içimde uktedir Atatürk lisesi :)
bir de lise hazırlığının memuriyette bir faydası var bir kademe veriyorlar asaleten atandıktan sonra o kadar :)
evet tam sıhhiyenin ortasında.Atatürk lisesi mezunlarını görünce ünlü mezunları yani biz de bi yükselmiştik okula . Okulun vizyonu var köklü bir lise. Dezavantajları servisi olmaması . Toplu taşıma kullanıyor öğrencileri . O sebeple de eledik . Okulu gezince beğenmiştik ama . Ankara trafiği korkunç artık . Devamlı metro otobüs çok zor öğrencilere . Şimdiki okulunun servisi var kapıdan alıyor kapıya bırakıyor . Şartları uygun olsa Atatürk lisesinde okunur tabi ki.
Mezuna kalma hakkını alıyor o hazırlık . Biz öyle düşündük en azından . Bir de kolej çıkışlı öğrenciye en baştan dil öğretilmesi de eziyet . Hazırlık o kadar önemli olsa Pursaklar da olurdu Atatürk Anadolu da Ankara fen de aziz Sancar da olurdu .evet tam sıhhiyenin ortasında.
bir de bir sene kayıp var her türlü onu da düşünmek gerek
Çocuklara yazık. Ortalama bir hayat için ultra üst seviye çaba göstermeleri lazım. Benim işe başlamam tam pandemi senesiydi. O yüzden benden öncekiler öğretmen maaşıyla daha kolay mal mülk sahibi olmuşken benim öyle bir imkanım hiç olmadı.Ben de bir fenci olarak göz atayım dedimdaha yaz başından hazırlıklar başlamış
bdv de bir üyeye memurların çok kazanmadığını anlatmaya çalışıyordum az önceÇocuklara yazık. Ortalama bir hayat için ultra üst seviye çaba göstermeleri lazım. Benim işe başlamam tam pandemi senesiydi. O yüzden benden öncekiler öğretmen maaşıyla daha kolay mal mülk sahibi olmuşken benim öyle bir imkanım hiç olmadı.
İşçi daha çok kazanıyor memur değilbdv de bir üyeye memurların çok kazanmadığını anlatmaya çalışıyordum az önceeskiden memurlar fakirmiş şimdilerde kazançları iyiymiş . Emekli ikramiyesinin üstüne azıcık para eklenince ev alınıyordu ayol. Artık 1.5 milyonla ev alabilen varsa göreyim
Ne güzel, bi an kızım gitse ben ne yapardım oldum... bende giderdim onunlaBenim kız 1 hafta olacak yurtdışında , ders çalışmak yalan oldu geneAma Almanyayı bi beğenmiş bak . Burada üniversite mi okusam ne diyor . Ulan saniye hoca hepsi senin yüzünden Obp mizi mahvettin . Okulunun Yks başarısı da aynı puandaki iki okuldan düşük geldi . Kimlerin suçu acaba ? B planımız da var C planımızda şükür. Çocuk okutacağız diye düştüğümüz hallere bak tey teyyyy
Evet öyle ikramiyeleri falan da var . Mühendisten işçi fazla alıyor eşimin işyerinde mesela .İşçi daha çok kazanıyor memur değil
Ben de aşırı düşkünüm cumartesi dönecekler sıcak çarpmış hastanelik olmuşlar diğer ülkelere gitmeyi iptal etmişler . Alışverişe verdi kendisini . Funko falan çok sever aldıkça almış . Valla bu gidişle hep beraber gideceğiz yurtdışına Ülkecek. Ben memnun değilim eğitim sisteminden . Çok yoruldum şimdiden sanki ben okuyorum . Düşün düşün hesapla hesapla bıktım. Bizim çocuklar çalışkanlığında çocuklar Avrupa da el üstünde tutuluyor .Ne güzel, bi an kızım gitse ben ne yapardım oldum... bende giderdim onunlasanırım kızım büyüdükçe benim alışmam zor olacak şuan ne güzel herşeyi beraber yapıyoruz
Ben, ne olursa olsun ülkemden gitmeyi düşünmem kızımada hep bu yönde nasihat ediyorum evet bir çok sistem güzel değil ama yinede ille de ülkem .Ben de aşırı düşkünüm cumartesi dönecekler sıcak çarpmış hastanelik olmuşlar diğer ülkelere gitmeyi iptal etmişler . Alışverişe verdi kendisini . Funko falan çok sever aldıkça almış . Valla bu gidişle hep beraber gideceğiz yurtdışına Ülkecek. Ben memnun değilim eğitim sisteminden . Çok yoruldum şimdiden sanki ben okuyorum . Düşün düşün hesapla hesapla bıktım. Bizim çocuklar çalışkanlığında çocuklar Avrupa da el üstünde tutuluyor .
Şahsen ben de burada okumasını kazanırsa burada doktorluk yapmasını isterim . İyi biraz daha teşekkürlerBen, ne olursa olsun ülkemden gitmeyi düşünmem kızımada hep bu yönde nasihat ediyorum evet bir çok sistem güzel değil ama yinede ille de ülkem .
Gezsin görsün ama dönsün ülkesine .
Kızınıza da çok geçmiş olsun inşallah daha iyidir şimdi.
Benim tıp ı herkes keşfetmiş ha ha ha . 21.600 le kapadı . Gülüyordunız bana Kırşehir tıp yazacağız deyinceHerşey öğrencide bitiyor tabii ortam da etkiliyor ama bir çocuk isterse azim gösterirse başarır... kardeşinizi tebrik ederim
Bizim zamanımızda tıp kazanmak daha daha zor olacak öyle görülüyor daha 5 senemiz varBenim tıp ı herkes keşfetmiş ha ha ha . 21.600 le kapadı . Gülüyordunız bana Kırşehir tıp yazacağız deyinceKırşehir tıp da karaborsa . Bitlis eren tıp , ayda 50 bin burs verilince eren holding tarafından, 9 binlere çıkmış sıralamada ha ha ha. Birçok ili silmiş süpürmüş , trajikomik . Gülüyorum ağlanacak halimize .
Başaracak ben eminim .Bizim zamanımızda tıp kazanmak daha daha zor olacak öyle görülüyor daha 5 senemiz varbenim içinde il farketmez yeterki kazansın ağrı bile olur sanırım en son ağrı idi .
Biz şuan lgsye odaklandık bakalım ne yapacak