Libya Paylasim Alani(Tanisma)

libyanında turıstık bir köyü varmış:)trıpoliye cok yakın bır yerdeymıs lıbyana gittinmi hiç janzoura...

Canım ben gıtmedım ama bızım cok yakın arkadaslarımız gıttıler..Guzel sırın bır koy fotograflardan gordum ben de..Gunlugu 100 dınar kadar yanı yaklasık 75 dolar..Mustakıl evler...
Gelırsen beraber gıderız artıkınkaydirigubbakcemile3

tabiki istediginiz herseyi sorabilirsiniz, seve seve cevaplarım. evlerde herhangi bir ısıtma tesisatı yok. akdeniz iklimi oldugu için cok sert gecmiyor kışlar, arada fırtına cıkar sert bi ruzgar eser bi iki gun biraz yagmur yagar, o kadar. oyuzden cok ihtiyac olmuyor. evler klimayla veya elektrikli radyatorlerle ısınıyor. Türkiyede cok cekiyo diye elektrikli alet kullanmaya cekiniriz. burda elektrik ucuz oyuzden sorun olmuyor.

esyalı evlerde beyaz esya luyo genelde, buzdolaı camasır makinası fırın ocak yani. bulasık makinası kullanımı yaygın degil burda. oyuzden evlerde tesisatı bile yok cogunlukla. ben henuz kullanmıyorum. ama ykın zamanda tesisat işini halledip almak istiyorum.

banka konusuna gelince.. eşiniz buraya nasıl geliyor hangi işte çalışıyor ona gore degişir. turk şirketleriyle buraya gelince maaşlar zaten turkiyedeki bankalardan acılan hesaplara yatar. eşinizde size internet bankacılıgı aracılıgıyla havale yapabilir. yada bankamatik kartını size bırakabilir. bu konuda sorun yasayacagınızı sanmıyorum.zaten buraya geldignizde size yardımcı olan insanlar olacaktır. oyuzden sıkıntınız olmayacagını olmayacagını dusunuyorum.

sevgili miracle peki eşinin sigorta işlemleri nasıl oluyor..yani para orada mı yatıyor..iş bittikten sonra toplu alınıp türkiye ye mi getiriliyor..eşinin sigortası orada başladığı anda siz türkiyedeki hastanelerden faydalanabiliyor muydunuz?yoksa parayı şirketiniz türkiye deki ssk ya mı yatırıyordu?oğlumun ameliyat olması gerekiyor da o yüzden soruyorum..şimdi eşim giderse bizde türkiye de kalıcaz belli bir süre ameliyat için ve aşılar için buradaki hastanelerden faydalanabilecek miyiz acaba?bilgin var mı bu konu hakkında?
sen eşin gittikten ne kadar sonra gitmiştin?

merhaba handekilinc.. türk şirketinde çalışıyorsa eğer, sigorta işe girdigi tarihten itibaren şirket tarafından türkiyede ssk'ya yatırılıyor. hatta sigorta numarasıyla internet uzerinden takibi de mümkün. ama yatırılan bu sigorta saglık harcamalarını da karsılıyor mu??? bu konuda bende emin değilim.biz evlendkten bi ay sonra buraya geldik ama resmi nikahımız once yapıldıgı için ben babamın sigortasından faydalanamıyordum. durumu anlattıgım saglık kurulusları turkiyede saglık harcamalarımızın karsılanmadıgı soyledi. ama en son gittigim hastanede sskdan eşimin yurtdısında calıstıgına dair bir belge alırsam saglık hizmetlerinden ucretsiz faydalanabilecegim soylendi. zamanım olmadıgı için takip edemedim. harcamaları kendim karsıladım. yine de arastırın derim . benim anlattıgım durum genel olarak şirketlerin yaptıgı bişey. ama şirketten şirkete ve yapılan iş sözleşmesine göre koşullar değişebiliyor. en saglıklı bilgiyi eşinizin şirketinden alabilirsiniz bence. cocugun için cok uzuldum. ciddi bi rahatsızlıgı yoktur umarım. allah şifa versin

Merhaba,

Aranıza yeni katıldım. Benim de Libya'ya gelme ihtimalim var. Gerçi durumum biraz karışık. Kısaca şöyle ifade edeyim. Sevdiğim kişi Libya'ya çalışmaya gitti, malum ülkemizde kriz var. Aileme de bu durumu tam olarak anlatamadım. Yani aramızda henüz resmi bir bağ yok, gönül bağı var.O yüzden net bir şey diyemedim. Allah bir mani vermezse, sonumuz hayrolur inş.

Şartları göz önüne aldığımızda mantıklı olan, bir müddet daha orada kalıp çalışması, her ne kadar zor olsa da. Bu süre zarfında, beni de yanına almak istiyor. Tereddütlerim çok. Çünkü doğma büyme İstanbul'dayım.Okul, iş her şey burda. Tam tersi olarak, sakin ve daha az imkanlı bir şehirde yaşamımı sürdürmek biraz düşündürüyor. diğer yandan ailem ne tepki verecek? O ayrı bir muamma.Ailevi şartlarım da tam anlamıyla buna müsait değil. Anlayacağınız sevgili arkadaşlar, iki arada bir deredeyim. Rabbim yar ve yardımcımız olsun.

Bakarsınız bir anda her şey değişir. Libyana ve b_miracle'ı okuyunca biraz daha ümitvar oldum. Bilmediğim bir yerde yaşamak düşündürsede, onların yorumları rahatlattı. Bu arada eğer gelirsem, büyük ihtimal Bingazi'ye geleceğim.

Bakalım Mevla'm neyler, neylerse güzel eyler....

merhaba liberte aramıza hoşgeldin a.s.
sevdiğin en iyi kararı vermiş bence. şu kriz ortamında türkiyede yasamak cok zor. ayrıca libya tecrubesi kariyer için güzel bir basamak. burada bir süre kalıp çalışması ikiniz için de iyi olur. ama takdir edersin ki bu uzun bir süreç. burda çalışması, sonra türkiyeye dönüp durumunuzu netleştirmeniz, yeni bir hayat kurmanız...CADIARZU eğer çok seviyorsan, "nerde olduğumun önemi yok, dünya üzerinde herhangi bir yer olsun ama yanımda sevdiğim olsun" diyorsan bence takıl sevdiğinin peşine :asigim:
bunun kararını vermek zordur bilirim..aynı kaygılar bende de vardı. turkiyede rahat bi hayata alıstım, orda imkanlar daha sınırlı,naparım ne ederim...bu, hayatımda aldığım en özgür ve en radikal karar oldu ama su anda kalbimin sesini dinlediğim için çok mutluyum
buyuksehrin stresine koşturmacasına bi mola vermek fena olmaz hani. farklı bi tecrube edinirsin, eğer değişikliklerden, yeniliklerden hoşlanan biriysen tabi..
aile konusunda bişey diyemem ama sen kararlı oldugunu gosterirsen, onlar da senin mutlu olacağına inanırlarsa karşı koyacaklarını sanmıyorum. ailemizin tek istediği bizim mutlu olmamız güzel bi hayat sürmemiz değil mi?
umarım ikiniz için de hayırlı olan bi sonuca varırsınız :1hug:

Hoşbulduk a.s

Çok güzel ifade etmişsin b_miracle.

İş konusunda da aynı senin dediğin durumdayız. Hem kriz hem de kariyer için orada kalmanın gerekliliği yönünden.

Yenilikleri çok severim, keşfetmenin tadı başkadır. Hele ki son zamanlarda yaşadığım yoğun tempo ve aşırı sorumluluktan sonra, oraların sakinliği bana çok cazip geliyor. Yine de senin yaşadığın kaygıların aynısı bende de var işte. Hani böyle, yaparım gibi gelir de, sonra zor gelirse duygusu. Sen de hak verirsin ki, tek kişilik değil, iki kişilik düşünmek zorundayım. benim mutsuzluğum, huzursuzluğum sevdiğim kişiyi de etkileyecek ki bu en son istediğim şey...

Aile içi sorumluluğum fazla olduğu için, çok düşünüyorum. Onlar iyi olsa, özellikle annem, herhalde bu kadar çok düşünmem.

Sizlerle bağlantığımı kopartmak istemiyorum. Hemen her türlü konuda danışmak isterim. Çünkü en güzeli her zaman bir bilene sormak:)

Hem bekarım , hem de oraları bilmiyorum:)

Şimdiden teşekkürler...

haklısın..evliliğin en güzel ama aynı zamanda en zor yanı da iki kişilik düşünüp iki kişilik yaşamak sanırım. umarım her şey yakın zamanda yoluna girer.
daha önce de belirtmiştim. ben buraya gelirken libyada yasayanların gözlemlerine, fikirlerine çok ihtiyaç duydum ama kimseyle irtibat kurma şansım olmadı. oyuzden aklına takılan herseyi sorabilirsin. burdan veya özel mesajla. yardımcı olabilirsem ne mutlu yerimseniben

aramıza hoşgeldi liberte..ben de seninle aynı kaygıları yaşıyorum..yazılarımı okumuşsundur..ben 2 değil 3 kişilik düşünmek zorundayım..bir de oğlum var..umarın hepimiz için ii olur..

Liberte hoşgeldinŞeniz
Herşey çok güzel olacak inşallah kendinize sürekli bunu telkin edin- insan ister istemez stres ve endişenin kıskacına takılıyor..Ama o soru işaretleri daha çok gönlümüzü ve beynimizi verimsizleştiriyor. En iyisi inşaallah olanda daima hayır vardır mantığı ile nefes almak.:1rolleyes: Benim de başından beri en ciddi ve dayanaklı dusturum hayat arkadaşım iLe olduğum tüm dairelerin bana cennet gibi görünmesi..Gerisi teferruat,kaos hayat hengamesi..
Ailelerimiz de bizlerin mutluluğu aşkı ve huzuru ile besleniyor emin ol..Uzaklık ve miller kuvveti pekiştiriyor hasretle yandırıyor yürekleri fakat muhabbeti de canlandırıyor..
-
Ben de gece geldim Türkiyeden şuanda Tripolideyim ülkem bombaydı tabidelikafadulden
Ama evimi de özlemişim hani:dance:
Hakkında en hayırlısı olSUN...
Unutma..
Herşey çok güzel olacak..
Sevgilera.s.

Son düzenleme:
Merhaba,

Hoşbulduk sevgili handekilinc ve Libyana. Yazılarınızı baştan sona tek tek okudum. Libya hakkında bu kadar detaylı ve birinci elden bilgi edinebileceğimiz başka yer bulamadım ( coğrafi ve yönetim özellikleri dışında:). Belki yabancı dillerde bazı bilgiler olabilir ama Türk'ün bakış açısı gibi olamaz.

Ben işin çok başındayım. İlişkimde henüz bir resmiyet yok, ailemin tavrından endişeliyim. Yine de ne istediğim ve nerede olacağım hakkında bilgi sahibi olabilirsem, kendimi doğru ifade edebilirim diye sizlerle irtibata geçmek istedim. Daha önce de söylediğim gibi, sizlerin hem Libya hakkındaki hem de evlilik,ilişkiler ve aileyle olan hassas bağımız hakkındaki tecrübelerinizden istifade etmek istedim. Gösterdiğiniz samimiyet ve destek için çok teşekkür ediyorum. Bir de kadınlar arasında dayanışma artık yok derler kaydirigubbakcemile5

Sizlerden öğrendiklerimi sevdiğime aktarınca, ben bile bu kadar şey bilmiyorum diye şaşırdı. E dedim yani senin bakış açınla bir bayanın bakış açısı bir mi? Sen dış dünyayla ilgilisin ama biz evin içi,idaresi, eksiklikler, ihtiyaçlar olduğu kadar dış dünyayla da ilgiliyiz. Bunu da en güzel, yaşayan bir bayan anlatır. Bu konuda sayenizde çok şanslıyım. Gerçi durumum ne olacak, kısmetim nerede, kaderimde orada da yaşamak var mı bilmiyorum ama, en azından bilgimin ve görgümün artacağı kesin.

Aslında şu dakikadan sonra ailemi daha çok düşünüyorum. Çünkü sevdiğiyle birlikte olmanın verdiği huzuru ve mutluluğu sizlerden görebiliyorum. O yönden , Rabbim de yanıltmaz inş., fazla endişem yok. Diğer konularda da Allahım yardım eder inş.Dualarınızı eksik etmeyin.

Hepinizi öpüyorum.

Merhaba LibyalımŞeniz
Kendi adıma çok iyiyiz diyebilirim elh. Çok teşekkürlerkaydirigubbakcemile5 Güzel ve dolu dolu bir Türkiye tatilinden sonra yine sevgili Tripolimizdeyizsırnaşık şey
Topik sessiz ..Hanuna hatunu kayıplarda Tgbtgb cım evlendi buraya gelecekler inşaallah:asigim: Diğer arkadaşlardan pek haberim yok..Hergün bakıyorum buraya ne var ne yok diye..
Sen nasılsın arkidişşş nasıl gidiyor:teselli:

selam libyanacım :1hug:
bende iyiyim çok şükür. hayat telaşesine kapıldık gidiyoruz. bazen sıkıcı bazengüzel, günler nasıl geçiyor anlamıyorum bile.
tgbtgb nın adına cok sevindim.inşallah çook mutlu olurlar. libyalı turk nufusu artıyo desene kaydirigubbakcemile2
keske aynı sehirde olsaydık da piknige gitseydik, aksamları yemekler falan duzenleseydik. burda kimseyle gorustugumuz yok :1no2:

]:teselli: Canım ya :teselli: Ne güzel demişsin canım çekti şimdi..Beraber piknik harika olurdu..Biz yazın geldik buraya hemen eşimin şirketinden ailesi olan arkadaşlarını yemeğe davet ettik tanıştık görüştük çoğu ile hala irtibattayız..Beraber Saha-ı Hadra ya gittik çok kez piknik yaptık akşamları çıkıyoruz tabi bilirsin gündüz dehşet sıcak oluyor..
Gece ülkesi burası daha çok:smiley-cool:
Günler cidden ellerimizden akıp gidiyor değil mi..Tripoliye gelme ihtimaliniz var mı iş bakımından yani..
Bizim burada bazı şantiyeler iş bitimine geldi,yolladılar birkaç aileyi,sevdiğimiz bir arkadaşımız da gitti :çok üzgünüm: Ama gelecek büyük ihtimalle tekrar..Türkiyede bir müddet kalacakları buradaki şirketlere cv verdiler hayırlısı bakalım..Eylül de eşimin müdahil olduğu proje de bitecek Allahın izni ile..Ondan sonrası Allah kerim..Siz ne kadar kalacaksınız?

canım bingazideki hayatımız yeni başladı, uzun bekleyişlerin ardından. iş de yeni başladı. dolayısıyla daha uzun bir süre buradayız. ben de herseyden uzakta kafa dinlemenin keyfiyle bikaç yıl kalabilirim diye dusunuyorum. bakalım kısmet.. :sm_confused:
aile kampında mı kalıyosunuz yoksa bagımsız bi yerdemi eviniz? ben kamp ortamını çok istemiştim aileler bi arada eğlenceli olur falan diye. ama malesef henuz boyle bi girişim yapılacak kadar ailemiz yok burda. topu topu 2 aileyiz.
sadece cuma gunlerim tatil olunca bi de daha zor oluyor. kime neye nasıl zaman ayıracagımı bilemiyorum. ve bi bakıyorum. bi ay daha geçmiş. böyle böyle yaşlanıyoruz sanırım -tatlicadiarzu-
inşaat mühendisiyle evli olan bi bayan her an her yerde vazifeye hazır olmaı ama demi canım kaydirigubbakcemile3 özellikle seni takdir ediyorum. çocukla gelecek kadar fedakar olduğun için.

samimiyetin için çok teşekkür ederim cancağzım
Biz kampta değiliz çünkü aileler için kamp yok Başta konuşuldu çok istedik hepimiz plan program yapıldı şirket tarafından yüksek bir bütçe gerekiyor o yüzden şimdilik ertelendi..Ama süper evin planı mekanı vb.İnşallah olur biz yetişemesek de sonrakiler faydaalanır:Saruboceq: Ben de burayı seviyorum daha doğrusu ailemle olduğum sürece huzurlu mutlu umutluyum..Anneciğimizi babacığımızı kardeşlerimizi çok özlüyoruz tabi yürek acıyor acımaz olur mu:teselli: Ama iyi oldukları bilmek bile rahatlatıyor onlar da bizim için öyle düşünüyor.Biz gideriz bazen onlar gelir yani sorun yok,büyütmemek gerek sonra da onlar da üzülüyor:çok üzgünüm:..Dualarımızdayız daima..Hem internet nimeti var artık sürekli açık web cam:dance: teknoloji hayatları buluşturuyor..Nerdeyse nasibimiz,oradayız,yeter ki mutlu olmasını bilelim..
Aynen canım benim eşim de elektrik elektronik mühendisi,personel şefi şuanda.Koordinatorluk hedefimiz.. hayırlısı bakalım şartları çok daha iyi tabi..koordinatorlerin Eviini falan şirket karşılıyor 3 bin dinara kadar..Süper dimi..delikafadulden Biz de aynı polisler ogretmenler doktorlar gibiyiz işte,şantiye bitti mi başka bir sayfa açılıyorsositososito Ama bayılıyorum buna,tam benlik bir yaşam,rengarenk..
Çok sağol arkadaşım,bebeğimiz bizim altıntopumuz işte Babamız eve geldi mi hemen ilk işi minik hatunu yemek oluyor..yarım saat falan çıtırdatıyor ham ham hamkaydirigubbakcemile3 Sonra yemek faslı,kitap okuma saati,yürüyüş,sohbet derken gün bitmiş..
Herşey onun için..Bir de burda adam gibi oyun grubu,aktivite merkezi bulsak tam olacakÇok üzgünüm çoook

Son düzenleme:
evet canım haklısın. internet sayesinde uzaklar yakın oluyor artık. gerçi ben bu hayatı daha çok sevdim. ne kadar çok özlersek özleyelim iyi ki bunu yapmısım derim hep. kendi ayaklarımızın uzerinde durmayı öğrenelim ki yarın çocuklarımızı da güçlü yetiştirelim :ecrin_bebek:
bu aralar en cok dusundugum konulardan biri cocuk. sanırım cocuk olunca tam bi aile olunuyo. evliligimiz cok yeni şimdilik öyle bi karara daha çok var benim için ama zamanı gelince bile nasıl olur ki diye düşünüyom şimdiden kara kara. hem bi bebeği büyütmek yetiştirmek. ailemden uzakta hemde. yanısıra işi bırakmak. ve en kötüsü fiziksel olarak çekeceğim acılardan korkuyorum ben :bbo: .
"artık bi çocugum olsun, zamanı geldi" diyebilmek kolay mı nasıl bi duygu? hep duydugum sonradan insana yasattıgı mutluluklarım butum kaygıları taa gerilerde bıraktıgı yonunde. ama insan bilmedigi seydne korkar ya benimki de o misal kaydirigubbakcemile3
cocugumun burda yasadıgım sure içinde dogmasını isterim aslında. bir çok kültüre tanık olsun. erken yaslardan yabancı dil ogrenmeye baslasın. dunya vatandaşı olsun kaydirigubbakcemile2
elbet bunun da bi zamanı var. hayırlısı olsun deyip bu konuyu düşünmemeye çalışıyorum şimdiliksırnaşık şey
bu arada yemek konusunda oldukca marifetli oldugunu biliyorum. tariflerine baktım da demin. ilgili ve meraklısın. libya makarnasını öğrenebildinmi? cok guzel ama acılı bi sos yapıyolar ya tarifini merak ediyorum. obur oldum buraya geleli -tatlicadiarzu-

:roflol: Gel oburum gel..Beraber senle oburlaşalım:roflol:
Canım evet biliyorum liby makarnasını çok acı..Zaten burada herşey acı biberler hep harare ..Biz de dolmalık kullanıyoruz napalım-tatlicadiarzu-
Evet çiçek,ben de öyle düşünüyorum..MARTI Jonathan Livingston okudun mu?
Böylesine müthiş bir hikaye yansıtır ancak özgüveni ve azmi..Bizim hikayemiz de o hesap iştekaydirigubbakcemile5
Bebek konusuna gelince..İnanır mısın deminden beri sorcam sorcam ihtiyat ediyorum
Açıklamışsın iyi olmuş..
Anne olmak var ya,bulutların üzerinde yaşamak gibi bir duygu..Ben bırak anneliği evlendiğimi bile hayal edemiyordum..Uzun süre istemiyordum,yüksek,doktoram var daha diyordum..Böyle free iyiyimkaydirigubbakcemile3 Ama öyle biran geldi ki basiretim bağlandı,iliklerime kadar hissettim bu sevdayı ve güzelliğini..Evlendik şükürler olsun ..Bebek için düşünme vaktimiz bile olmadı :roflol: 1 ay sonra minik bir civcivin bana tutunduğunu öğrendik..O anı hiç unutmuyorum..Çok derin,anlamlıı bir duygu..Eşim de ben de tutamadık kendimizi,sel oldu gözlerimizden aktı mutluluğumuz,sarıldık sımsıkı..O gün bugün de bırakmadık birbirimizi..Bırakmayacağız da daha çoğalacağız inşallah..:asigim:
Ben erken anne oldum diyebilirim,daha doğrusu öyle diyor çoğu kimse..şakkıdı İyi ki de olmuşum..Güneşe farklı bakıyorsun,toprağın kokusunu farklı alıyorsun..Sabahları senin yüzünü öpücüklere boğan ve hatta yalayan minik bir yürek:roflol:
Onun o tatlı eciş bücüş kelimeleri,cennet kokusu,bakışları hareketlerii...
Kızımız olduğu için çok mutluyuz..Oğluşumuz da olur inşallah..Varoluşumuz onlarla anlam kazanıyor bence.Ertelemeye gelmez ertelemeye değmez hiçbirşey..canım Şeniz
Ben çoğu şeyi elimin tersi ile ittim,minik civcvimiz için..Eşim de aynen...
Hiç korkma kafana takma Nasıl bakarım ne ederim ne yaparım diye..Herşeye de yetişirsin Allahın izni ile..Allah kolaylığını veriyor..
Elif Şafak SİYAH SÜT te zorlukları ,gerçekleri ve tadı ile ele alınmış Annelik mevzu.
Herşey kolay değil ama doğru olan da ZOR olan değil mi zaten:1rolleyes:
Bizim pıtışımız 16 aylık oldu ikinci melek için düşünme aşamasındayızyerimseniben aralarında 2.5-3 yaş olsa güzel olur inş.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…