libyanında turıstık bir köyü varmış:)trıpoliye cok yakın bır yerdeymıs lıbyana gittinmi hiç janzoura...
teşekkür ederim cevap verdiğiniz için..benim size size ara ara sorularım olacak kusura bakmayın artık..
mesela ev nasıl ısınıyor..yani kalorifer var mı?su sıkıntısı yaşanıyor mu?
evler eşyalı olursa beyaz eşyalar (buzdolabı, çamaşır ve bulaşık makinası, fırın)mevcut mu evde?
diğer bir soru bankalar arası transfer var mı?yani eşim oradan türkiye ye banka aracılığıyla para gönderebiliyor mu?
şimdilik aklıma gelenler bunlar..
bir de sizin oaraya gitmeniz eşinizden ne kadar sonra oldu?
sevgili miracle peki eşinin sigorta işlemleri nasıl oluyor..yani para orada mı yatıyor..iş bittikten sonra toplu alınıp türkiye ye mi getiriliyor..eşinin sigortası orada başladığı anda siz türkiyedeki hastanelerden faydalanabiliyor muydunuz?yoksa parayı şirketiniz türkiye deki ssk ya mı yatırıyordu?oğlumun ameliyat olması gerekiyor da o yüzden soruyorum..şimdi eşim giderse bizde türkiye de kalıcaz belli bir süre ameliyat için ve aşılar için buradaki hastanelerden faydalanabilecek miyiz acaba?bilgin var mı bu konu hakkında?
sen eşin gittikten ne kadar sonra gitmiştin?
Merhaba,
Aranıza yeni katıldım. Benim de Libya'ya gelme ihtimalim var. Gerçi durumum biraz karışık. Kısaca şöyle ifade edeyim. Sevdiğim kişi Libya'ya çalışmaya gitti, malum ülkemizde kriz var. Aileme de bu durumu tam olarak anlatamadım. Yani aramızda henüz resmi bir bağ yok, gönül bağı var.O yüzden net bir şey diyemedim. Allah bir mani vermezse, sonumuz hayrolur inş.
Şartları göz önüne aldığımızda mantıklı olan, bir müddet daha orada kalıp çalışması, her ne kadar zor olsa da. Bu süre zarfında, beni de yanına almak istiyor. Tereddütlerim çok. Çünkü doğma büyme İstanbul'dayım.Okul, iş her şey burda. Tam tersi olarak, sakin ve daha az imkanlı bir şehirde yaşamımı sürdürmek biraz düşündürüyor. diğer yandan ailem ne tepki verecek? O ayrı bir muamma.Ailevi şartlarım da tam anlamıyla buna müsait değil. Anlayacağınız sevgili arkadaşlar, iki arada bir deredeyim. Rabbim yar ve yardımcımız olsun.
Bakarsınız bir anda her şey değişir. Libyana ve b_miracle'ı okuyunca biraz daha ümitvar oldum. Bilmediğim bir yerde yaşamak düşündürsede, onların yorumları rahatlattı. Bu arada eğer gelirsem, büyük ihtimal Bingazi'ye geleceğim.
Bakalım Mevla'm neyler, neylerse güzel eyler....
selam libyanacım :1hug:
bende iyiyim çok şükür. hayat telaşesine kapıldık gidiyoruz. bazen sıkıcı bazengüzel, günler nasıl geçiyor anlamıyorum bile.
tgbtgb nın adına cok sevindim.inşallah çook mutlu olurlar. libyalı turk nufusu artıyo desene kaydirigubbakcemile2
keske aynı sehirde olsaydık da piknige gitseydik, aksamları yemekler falan duzenleseydik. burda kimseyle gorustugumuz yok :1no2:
Canım ya Ne güzel demişsin canım çekti şimdi..Beraber piknik harika olurdu..Biz yazın geldik buraya hemen eşimin şirketinden ailesi olan arkadaşlarını yemeğe davet ettik tanıştık görüştük çoğu ile hala irtibattayız..Beraber Saha-ı Hadra ya gittik çok kez piknik yaptık akşamları çıkıyoruz tabi bilirsin gündüz dehşet sıcak oluyor..
Gece ülkesi burası daha çok
Günler cidden ellerimizden akıp gidiyor değil mi..Tripoliye gelme ihtimaliniz var mı iş bakımından yani..
Bizim burada bazı şantiyeler iş bitimine geldi,yolladılar birkaç aileyi,sevdiğimiz bir arkadaşımız da gitti Ama gelecek büyük ihtimalle tekrar..Türkiyede bir müddet kalacakları buradaki şirketlere cv verdiler hayırlısı bakalım..Eylül de eşimin müdahil olduğu proje de bitecek Allahın izni ile..Ondan sonrası Allah kerim..Siz ne kadar kalacaksınız?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?