Linç etmeyin evime sürekli birşey alan Kv

northernlight

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Haziran 2015
1.184
2.168
133
40
Arkadaşlar linç etmeyin, buradaki çoğu kv derdinin yanında benimki hiçbirşey değil biliyorum ama fikir verin zira bunaldım.

Eşim bekar yaşarken annesi oğlumun vakti yoktur ben alıp koyayım eksi kalmasın diye diye şimdiki eşime dünya kadar şey almış. Şöyle diyeyim evleneli bir yıl olacak daha eve çay, sabun, deterjan almadım eşimin bekarlığından kalan stokları bitirmeye çalışıyoruz.

evlendik ama huylu huyundan vazgeçmiyor her gittiğimizde bunu da size aldık diye kilo kilo peynir zeytin tereyağ zeytinyağı vs vs veriyorlar. Şimdi biliyorum ne güzel bunun nesi dert diyorsunuz yahu evde herşey üst üste binmeye başladı hiç sevmem tıkış tıkış her yerim doluyor 2 kişiyiz tüketemiyoruz. Balkonun birini deterjanlara ayırdım hiç açılmamış 5-6 paket çamaşır suyu yumuşatıcı cam sil banyo temizleyici fırın temizleyici aklınıza ne gelirse. Hadi deterjan kuru gıda bakliyat kahve neyse. O peynirler köy yoğurdu vs yazık günah bozuluyor. İçim hiç rahat değil ama onlar getirdikçe ben bi kısmını annemle babama götürüyorum. Atılacak yoksa. Hayır düşünüyorum benim anam babam kendinden arttırıp alsa kardeşime verse onun da karısı anasına götürse bozulurum üzülürüm, ama bize yapılmasını istemediğim şeyi başkasına yapmak zorunda kalıyorum vicdanım rahat değil haram mı bilmiyorum 🤷‍♀️ Kendi tarlaları hayvanları olur kendi ürünleri olur anlarım ama şehirde yaşayan insanlar onlar da para verip alıyor yazık günah

Söyleyemiyorum yemiyoruz diyip almasam yüzü düşüyor morali bozuluyor nankörlük etmek istemiyorum sağolsunlar düşünüyorlar ama nasıl engellerim?

Size gerçekten yaranamaz insanlar.
Kayınbabanız dolabınızdaki çikolatayı yedi diye kıyamet kopmuştu, şimdi tereyağı, zeytinyağı alıyorlar diye olay yaratıyorsunuz.

Yani bir kez daha şaşırdım çünkü sizin o meşhur pahalı ve kıymetli "GODIVA" çikolatanızın yerine daha pahalı şeyler almışlar, terbiyesizlik etmişler. :)

Ağzınız var, diliniz var, "teşekkür ederiz ama bunlar çok fazla boş yere masraf etmeyin ziyan oluyor" diyebilirsiniz.

Bizimkiler bu kadar aşırı yapmasa da yemeyecegimiz şeyleri kavanoz kavanoz hazirlayip vermek istiyorlar. Bazi kavanozlar elimde kaldi hep.
Bu sene almadim yiyemiyoruz atiliyor, yer yok evde koyacak dedim almadim, sadece cok sık tukettigimiz bir iki bisey kabul ettim.

Arkadaşlar linç etmeyin, buradaki çoğu kv derdinin yanında benimki hiçbirşey değil biliyorum ama fikir verin zira bunaldım.

Eşim bekar yaşarken annesi oğlumun vakti yoktur ben alıp koyayım eksi kalmasın diye diye şimdiki eşime dünya kadar şey almış. Şöyle diyeyim evleneli bir yıl olacak daha eve çay, sabun, deterjan almadım eşimin bekarlığından kalan stokları bitirmeye çalışıyoruz.

evlendik ama huylu huyundan vazgeçmiyor her gittiğimizde bunu da size aldık diye kilo kilo peynir zeytin tereyağ zeytinyağı vs vs veriyorlar. Şimdi biliyorum ne güzel bunun nesi dert diyorsunuz yahu evde herşey üst üste binmeye başladı hiç sevmem tıkış tıkış her yerim doluyor 2 kişiyiz tüketemiyoruz. Balkonun birini deterjanlara ayırdım hiç açılmamış 5-6 paket çamaşır suyu yumuşatıcı cam sil banyo temizleyici fırın temizleyici aklınıza ne gelirse. Hadi deterjan kuru gıda bakliyat kahve neyse. O peynirler köy yoğurdu vs yazık günah bozuluyor. İçim hiç rahat değil ama onlar getirdikçe ben bi kısmını annemle babama götürüyorum. Atılacak yoksa. Hayır düşünüyorum benim anam babam kendinden arttırıp alsa kardeşime verse onun da karısı anasına götürse bozulurum üzülürüm, ama bize yapılmasını istemediğim şeyi başkasına yapmak zorunda kalıyorum vicdanım rahat değil haram mı bilmiyorum 🤷‍♀️ Kendi tarlaları hayvanları olur kendi ürünleri olur anlarım ama şehirde yaşayan insanlar onlar da para verip alıyor yazık günah

Söyleyemiyorum yemiyoruz diyip almasam yüzü düşüyor morali bozuluyor nankörlük etmek istemiyorum sağolsunlar düşünüyorlar ama nasıl engellerim?
Anne çok sağolun ama boşa gidiyor ben bitince arar söylerim öyle alırsın çöpe gitmesin diye anneme de gönderiyorum yazık bunu bulamayanlar da var de buna da kırılırsa kırılsın kötülüğüne bişey söylemiyorsun sonuçta

Son düzenleme:
Fazla olanı ihtiyaç sahiplerine verin. Bazı insanlar alma, ihtiyacımız yok, o kadar yemiyoruz laflarını anlamıyor. Bizde de var benzer durum. Bize sormadan eve iki tane yolluk halı getirmişler mesela. Ne serecek yer var ne de evin dekorasyonuna uyuyor. Bunu da dedik, anlamadılar. Biz de başkasına verdik. Bizim evde göremeyince bozulacaklar ama yapacak bir şey yok. Bu zoraki hediyeye boğma durumları da bir yerde tacize giriyor bence. Nankör damgası yememek için evi depoya mı çevirelim, ne yapalım? 😐🤤Evi turşu, reçel dükkanına çevirmelerini saymıyorum bile. Çoğu bozuluyor diyoruz. Anlamıyorlar, enteresan. O yüzden istemediğiniz her şeyi verin birilerine gitsin. Biz öyle yapıyoruz.

Ek olarak çikolata olayı nedir ya, ben de merak ettim. Konulara yazmadan konu sahibinin GBT'sine bakmadığıma bir kaç sefer pişman oldum da. 😬

Almayin.
Kayinvalidem de ilk evlendigim yil bu tarz takilirdi, hani el yapimi seyler olsa neyse de marketten alip vermek de cok garip degil mi. Ben direk tarhanani falan alirim ama bir daha bu sekilde bizim icin alisveris yapma almayacagim demistim ve almadim da sonrasinda, birakti Yapmayi.

Kendi ailenize vermek daha çok isinize gelmiş. Haram mı bence haram. Söyleyin bakım sizden gelenleri kendi aileme veriyorum. Onların rızası olacak mı. Olursa sorun yok. Ama ben pek olacagini sanmıyorum. Anne geçen getirdiginiz yoğurt bozuldu çöpe gitti bittikçe söylesem alsanız demek bu kadar zor olmamali

Deterjan falan değilde bizimkide kilolarca turşular peynirler yazın booolca yeşillik ve meyve getiriyorlar. (16 daireye dağıtıyorum yetiyor hatta hala artıyor) Apartmana dağıtıyorum dedim onlarda yesin herkes yesin diye daha cok getiriyorlar...Vala turşular falan hep bozulmuş. Geçen gün eşim söyledi artık, anne 2 kişiyiz nasil yicez bu kadar seyi çöpe gidiyor günah oluyor diye. Kotu niyetli degiller ama bodrumum bile yicek doldu ya. Cok iyi anlıyorum sizi. Birakin eşiniz konuşsun

Back
X