Linç etmeyin evime sürekli birşey alan Kv

benim kaynanam evime bişey alsa gitmem markete..
doğal şeyler getiriyosa onlardan yerim yahu..
marketlerde denode.. doğal lazim...
nedense hiç şikayet etmezdim..
bilmiyorum fazla takıntılısın.

İnsan ağzıyla kuş tutsa neden güvercin değil serçe dersiniz sanırım sizin tarzınız bu şekilde. Bugün ben mi tersim konular mı beni yükseltiyor bilemedim.

Her kayınvalide gönderir bu tarz şeyler. Bizdede oluyor bizde iki kişiyiz hatta benimkiler aileme de ayrı yolluyor.Onlara da veremiyorum. Bende konu komşu, ihtiyaç sahibi kim varsa dağıtıyorum fazlalıkları. Sevabını alıyorum hem onlarıda ortak etmiş oluyorum bu sevaba. Fikir olsun size. Onu bulamayan çok insan var. Bir anda alınır herşey elinizden o zaman o tereyağına, süte, yoğurda muhtaç kalıverirsiniz. Haberiniz olsun.

Arkadaşlar linç etmeyin, buradaki çoğu kv derdinin yanında benimki hiçbirşey değil biliyorum ama fikir verin zira bunaldım.

Eşim bekar yaşarken annesi oğlumun vakti yoktur ben alıp koyayım eksi kalmasın diye diye şimdiki eşime dünya kadar şey almış. Şöyle diyeyim evleneli bir yıl olacak daha eve çay, sabun, deterjan almadım eşimin bekarlığından kalan stokları bitirmeye çalışıyoruz.

evlendik ama huylu huyundan vazgeçmiyor her gittiğimizde bunu da size aldık diye kilo kilo peynir zeytin tereyağ zeytinyağı vs vs veriyorlar. Şimdi biliyorum ne güzel bunun nesi dert diyorsunuz yahu evde herşey üst üste binmeye başladı hiç sevmem tıkış tıkış her yerim doluyor 2 kişiyiz tüketemiyoruz. Balkonun birini deterjanlara ayırdım hiç açılmamış 5-6 paket çamaşır suyu yumuşatıcı cam sil banyo temizleyici fırın temizleyici aklınıza ne gelirse. Hadi deterjan kuru gıda bakliyat kahve neyse. O peynirler köy yoğurdu vs yazık günah bozuluyor. İçim hiç rahat değil ama onlar getirdikçe ben bi kısmını annemle babama götürüyorum. Atılacak yoksa. Hayır düşünüyorum benim anam babam kendinden arttırıp alsa kardeşime verse onun da karısı anasına götürse bozulurum üzülürüm, ama bize yapılmasını istemediğim şeyi başkasına yapmak zorunda kalıyorum vicdanım rahat değil haram mı bilmiyorum 🤷‍♀️ Kendi tarlaları hayvanları olur kendi ürünleri olur anlarım ama şehirde yaşayan insanlar onlar da para verip alıyor yazık günah

Söyleyemiyorum yemiyoruz diyip almasam yüzü düşüyor morali bozuluyor nankörlük etmek istemiyorum sağolsunlar düşünüyorlar ama nasıl engellerim?
Bizde bu derece olmasa da bu durum vardı. Domates konserveleri, baklagiller, salçalar, peynirler.. En son anne yerimiz yok, sende dursun ben bittikçe alayım dedim. Baktı kendi evine de sığmıyor, bıraktı.

Şimdi bir ihtiyacım olursa söylüyorum zaten, ya da özel birşey getirteceksem il dışından (zeytinyağı gibi) onlara da soruyorum paslaşıyoruz. Zamanla oturuyor ama neden istemediğini açıkça söylemen lazım.

Arkadaşlar linç etmeyin, buradaki çoğu kv derdinin yanında benimki hiçbirşey değil biliyorum ama fikir verin zira bunaldım.

Eşim bekar yaşarken annesi oğlumun vakti yoktur ben alıp koyayım eksi kalmasın diye diye şimdiki eşime dünya kadar şey almış. Şöyle diyeyim evleneli bir yıl olacak daha eve çay, sabun, deterjan almadım eşimin bekarlığından kalan stokları bitirmeye çalışıyoruz.

evlendik ama huylu huyundan vazgeçmiyor her gittiğimizde bunu da size aldık diye kilo kilo peynir zeytin tereyağ zeytinyağı vs vs veriyorlar. Şimdi biliyorum ne güzel bunun nesi dert diyorsunuz yahu evde herşey üst üste binmeye başladı hiç sevmem tıkış tıkış her yerim doluyor 2 kişiyiz tüketemiyoruz. Balkonun birini deterjanlara ayırdım hiç açılmamış 5-6 paket çamaşır suyu yumuşatıcı cam sil banyo temizleyici fırın temizleyici aklınıza ne gelirse. Hadi deterjan kuru gıda bakliyat kahve neyse. O peynirler köy yoğurdu vs yazık günah bozuluyor. İçim hiç rahat değil ama onlar getirdikçe ben bi kısmını annemle babama götürüyorum. Atılacak yoksa. Hayır düşünüyorum benim anam babam kendinden arttırıp alsa kardeşime verse onun da karısı anasına götürse bozulurum üzülürüm, ama bize yapılmasını istemediğim şeyi başkasına yapmak zorunda kalıyorum vicdanım rahat değil haram mı bilmiyorum 🤷‍♀️ Kendi tarlaları hayvanları olur kendi ürünleri olur anlarım ama şehirde yaşayan insanlar onlar da para verip alıyor yazık günah

Söyleyemiyorum yemiyoruz diyip almasam yüzü düşüyor morali bozuluyor nankörlük etmek istemiyorum sağolsunlar düşünüyorlar ama nasıl engellerim?

Deterjan neyse de kötü olacak şeyleri söyleyebilirsin anne gıdaları biritemiyoruz kötü oluyor diye.. Deterjan konusu da bana kullanabileceğim deterjanları getirseler hayır demem. Çok kullanıyorum çünkü marketten almaktan bıkıyoruz. Bir yer illa bulabilirsin.. Kötü deterjan değilse onlara bişey deme bence. Kv durumları çok mu iyi de bu kadar getiriyor?

Çikolata konunuzu şimdi okudum. O bahsettiğiniz marka neredeyse A101’lere kadar düştü önce onu bir söyleyeyim. Gözünüzde ne büyütmüşsünüz öyle. Eşyalara insanlardan fazla değer veriyorsunuz zannımca. Belli ki kayınvalideniz ve kayınpederiniz sizin gibi düşünmüyor ki; her gitmenizde dolu dolu gıda veriyormuş size.

Olmadı çevrenizdeki muhtaçlara verin fazla gelenleri. Ya da muhtarlığa falan bırakın onlar ihtiyaç sahiplerine verir. Size yaranılmıyor bari sizin vesilenizle kayınvalide ve kayınpeder sevaba girmiş olur, muhtaç bir ailenin karnı doyar.

Godiva şok markette satiliyor cunku Ulker in markasi. Cok ozel degil artik fiyatlari cok pahali degil. Yani bi temizlik urunu ya da peynir tereyagindan cok fazla degil. Kayinpederinden bi cikolatayi kiskaniyorsun ama onlarin size diye aldigi seyleri anana babana goturmeyi biliyorsun. Ilginc ne yapsa yaranamamislar.

Bi kere annenlere veriyosun diye başkası aynı hareketi yapsa bozulma bunda bişey yok. Onu söyliyim. İkinci olarak ta anne baba alıyosunuz çok sağolun kesenize bereket ama bitmedi evdekiler çürüyor yazık günah israf olmasın bitince ben söliyim size de. Benim eşimin aileside çok verici ama ben sölüyorum alamam evde var bitince vs vs. Diye. Hatta eşya konusunda bile bebeğim oldu diye kayınvalidem yastık yapmış bi sürü alamam yerim yok dedim yeni doğmuş bebeğe bu kadar yastık neden yaptın ki zaten 2 yaşında yatıcak sende kalsın dedim bıraktım. Açıkça söle bunda bişe yok. Darılacak olan darılsın darılacak bişey yok oysaki

Bizimkiler bu kadar aşırı yapmasa da yemeyecegimiz şeyleri kavanoz kavanoz hazirlayip vermek istiyorlar. Bazi kavanozlar elimde kaldi hep.
Bu sene almadim yiyemiyoruz atiliyor, yer yok evde koyacak dedim almadim, sadece cok sık tukettigimiz bir iki bisey kabul ettim.
Aynen mesela reçel yemiyoruz vermeyin diyorum olsn misafiriniz yer diyolar oysaki ben misafir gelince zaten envai çeşit yapıyorum reçelin yüzüne bakan yok. Artık çöpe atıyorum diyorum vermiyolar alıştılar

Benim kayınvalidem de indirimde bulduğu zaman temizlik malzemesi alır. Evlendiğimden beri deterjan almış değilim mesela. Hatta kendi ailemde alır kağıt havlu tuvalet kağıdı falan :) ben gayet memnunum. Gıda ürünleri sorun olabilir eskiden alırdı kv baktı yemiyoruz almıyo artık

Ay bu insanlar ağızları ile kuş tutsa yaranamayacaklar size aşikar.
Çikolata mevzusundan sonra bu da ayrı tuhaf.
Aldıklarında anne/baba daha önce aldıklarınızı bitiremedik henüz,teşekkur ederim diyip geri çevirmek ne kadar zor olabilir ki?
Ayrıca madem fazla geldi ailenize taşımayın ihtiyaç sahibi birilerine verin.

Benimkiler de cok verir sagolsunlar ben söylüyorum anne atiyrum peynirimiz var iki kisiyizya bitiremedik daha bitince söylerim simdi bizim ev kucuk sigdiramiyorum sizde kalsin diyorum o da tamam diyo bunda kotu bisay yokki. Belki söyleseniz sizin kv nizde tamam dicek.
Bence asıl konu bu degil siz dolusunuz biseyler yaşanmış belliki ondan her hareketi batiyo olabilir

sanki dert arıyorsunuz. İnsanlar iyilik / jest yapıyor belki ekonomik olarak sizi düşünüyorlar. Ailenize götürmek yerine ihtiyaç sahiplerine verin madem bir işe yarasın ;) Kayınvalidenize de söyleyin madem huyundan vazgeçmiyor, elinizde çok fazla stok olduğunu bitmesi durumunda haber vereceğinizi yoksa çöpe gideceğini söyleyin. İlla getirecekse ihtiyaç kadar getirsin.

Back
X