- Emoji Skoru
- 25
- Puanlar
- 288
Merhaba, 3 sy önce lipödem şüphesiyle kalp ve damara gittim ultrasona yönledirdi ancam malrsef herkes bu konuda bilgi sahibi değil. Ultrasonu yapan ne için geldiniz dedi lipödem olabilirmi diye öğrenmek için dedim. Cevap olabilir dedi:) yani ne evre ne derece hiçbişey söylenmedi. Zaten bende olabilir diye gitmiştim :) neyse sonucu doktor gördü ve benim için damarlar önemli onlarda sorun yok lipödemden şüpheleniyorsanız o alandaki bir diyetisyene gidin dedi. Buldum ve gittim 3. Ayımdayım şuan. Güzel ve rahat gidiyor aslında ama çok fazla yasak var. Süt, yoğurt, kefir, bakliyat, glüten, maydonoz, bamya, pancar , ton balığı, dana eti … bunlarsızda beslenmek gerçekten zor ne yiyeceğini şaşırıyor insan. Önce ilk ay eliminasyon diyeti yaptık bu saydıklarımı tamamen çıkardık. Daha sonra her hafta yasak olan 1 besini 3 gün denetti. En çok glüten ve alkolda bacak sızısı yaşadım ki ben asla bacak ağrısı yaşamıyorum diyordum. Vücut u utup tekrar öğrenince farkediliyor. Siz bu konusa uzman diyetisyene gittiniz mi sizde neler yasaktı ?