Kızlar merhaba!
Yıllar süren araştırmalarım, denemelerim ve gözlemlerim neticesinde lipödem ile mücadelemi sizlerle de paylaşmak için kadınlar kulübüne katılmaya karar verdim . Bir kişinin bile hayatına dokunup yardımcı olabilirsem ne mutlu bana. Öncelikle hikayemden kısaca bahsetmek istiyorum. Düzenli beslenen, bağışıklığı güçlü dolayısıyla nadir hastalanan, haftada ortalama 2-3 kere spor salonuna giden gidemediği zamanlarında da birkaç km yürüyüş yapan 32 yaşında bir kadınım. Ancak tüm bunlara rağmen son birkaç senedir kilomda önüne geçemediğim, ağır ama emin adımlarla olan bir artış gözlemlemekteydim. Özellikle bacaklarım ve basenlerim gözle görülür şekilde git gide kalınlaşıyordu hatta aslında şişiyordu, bacaklarımın sadece arkasında yukarlarda olan selülitler dizlerime kadar inmişti ve önlerinde bile her yerler bazen sıkmadan bazen sıkınca portakal kabuğu şeklindeydi bunlardan bahsetmiyorum bile. Basenlerimdeki bu şişliklere dokunduğumda hissiyatımı pofuduk pofuduk diye tabir edebilirim. Ve görüntünün hoş olmamasına artık alışmaya başlamıştım, asıl beni en çok vuran kısmı gece yatağa uzanıp yan bir şekilde yattığımda bacaklarımın ağırmaya başlamasıydı. Evet yanlış duymadınız yattığım yerde kendi ağırlığımdan bacaklarım ağrıyordu. Rahatça uyuyamıyordum. Aslında ailemdeki kadınların bacak ve basenlerinde hatta bazılarının kollarında bu pofuduk şekilde kilo alma durumunu çocukluğumdan beri gözlemlemekteydim ama hep yaşlarına ve büyük olmalarına vermekteydim. Ancak benim yaşım daha çok gençti. Ve bir problem olmalıydı sonuçta aylarca deli gibi spor salonuna da gitmiştim ama o yumuşaklıklar şimdiye kas olmalı ve selülitlerim az bile olsa azalmalıydı ancak bacaklarım güçlendi evet ama şişlikler değişmedi. Üzerine daha da düşmeye başladım. Yediklerimi azalttım, at kılı fırçası, masaj aleti, losyonlar, yağlar, lenf drenaj masajı, yürüyüşler, topraklama matları, cerrahi müdehaleler hiçbir şey sanki işe yaramıyordu ya da çok az bir değişim olup tekrar aynısı oluyordu. Kesin değişen tek şey basen bölgemdeki şişlikti o da her geçen süre daha da büyüyordu ve artık ağrılar da artmıştı. Sonrasında aslında üzülerek lipödem diye bir şey olduğunu ve bende bundan olduğunu öğrendim. Zaten varis problemim de vardı üstüne de bu tam oldu. Ailemdeki kadınlar en başta annem bu durumu yemek yemiyorum ama kilo alıyorum, herhalde stresten diye adlandırıyordu. Elbette stresin de bir etkisi vardır, neticede her şeyin başı stres ama benim öyle bir stresim de yoktu açıkcası ve uzun süren araştırmalarım ardından bu illetin tek çözümünün bağırsak sağlığı olduğunu anladım. Ve çok sıkı bir diyete başladım. Evet arkadaşlar üzgünüm, bana da çok zor gelmişti bu yol ve kabul edene kadar diğer her yolu denedim ve başarısız olduktan sonra başka çarem kalmadığında buna karar verdim. Hep daha kolay yolu aradım ancak hepsi geçici veya hiçbir işe yaramıyor. Öncelikle bağırsaklarınız sağlıklı olması gerek. Diyetimin sebebi kilo vermek için porsiyon azaltmak olmadı hayır bu işe yaramıyor, bağırsakların iyileşmesi yenilenmesi için bir diyetten bahsediyorum. EĞER BAĞIRSAKLARINIZ SAĞLIKLI OLMAZSA, VÜCUDUNUZDAKİ DİĞER HİÇBİR ŞEY OLMASI GEREKTİĞİ GİBİ ÇALIŞMIYOR. Bu cümleyi aklınızın bir köşesine kazıyın. Lakin bu düzeltilmediği sürece sadece basenleriniz su toplamakla kalmayacak, selülit tek sıkıntınız olmayacak, ileride iltihaplı romatizmadan tutun vücudunuzdaki enfeksiyonların iyileşememesine, damar hastalıkları gibi pek çok etkisi olabiliyor. Evet bağırsaklarım iyileşmeye başladı, çok uzun zamandır kıramadığım kilo barajım kırıldı ve eskisi kadar spor da yapmamama rağmen kilo verdim, inceldim, şişliklerim gözle görülür şekilde gitti, sadece bacak ve basen değil karnımda kaslarım bile çıkmaya başladı, kollarım inceldi ve en güzel kısımlarından biri, artık cildim bile parlıyor.