Liselilerdeki önlenemeyen şiddet yüzünden adliyelik olduk.

atlantistengelenkadin

İnsanın kim olduğu değil ,ne yaptığı önemlidir.
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2015
2.317
4.183
133
Selam kızlar, 10. Sınıfta okuyan bir kızım var. orta sondan beri yaşadığımız sıkıntılar en sonunda patlak verdi. Ben cenaze için şehir dışındayken kızım ve arkadaşını sokağımızın başınsa 5 kız çevirip tehdit ve hakaret ediyor. Sonraki gün de; kızıma bir şwy yapamayıp arkadaşını sokakta darp ettiler. Aynı kızlardan ikisi. Ben apar topar döndüm. Polis kamera kaydını da temin etti. Uzlaşmayacağım, daha evvel 2 kere affettiğime de pişmanım. Demem o ki öğretmen olmadığıma şükrediyorum. Okullarda terör kol geziyor ve bazı liselerde polis bekliyor. Kızımın lisesi nezih bir semtte ama bu kızlar çevre okullardan. İnstagram denilen şeytan sayesinde hepsi birbirini ismen de biliyor. Kızımı da sorguladım arada erkek arkadaş mevzusu mu var diye. Yok ki olsa söyler. İstanbul da durum nasıl kızlar? Acaba geri mi dönsek bilemedim. İzmirde yaşıyoruz.

İst daha feci. Çocuğunuz güvenli bir yerde olsun istiyosanız daha küçük şehirleri tercih edebilirsiniz. Gerçi oralar hakkında pek bilgim yok küçük şehirlerde yaşayanlar fikir verir belki ama yıllardır ist da lisede öğretmenlik yapıyorum farklı liselerde çalıştım gençler suça çok meyilli ve işin kötüsü onlar için böyle olaylar gurur kaynağı. Kendi aralarında kahraman ilan ediliyor bu tarz kişiler. Bizim zamanımızda çok azdı böyle olaylar ve bu tarz olaylara karışanlar da dışlanırdı arkadaş çevresinden. Şimdi bu olaylara karışmak onlar için nişane. Sadece şiddet de değil zararlı madde kullanımı da çok yaygın. Benim yarı yaşımdaki çocuklar hayatı benden fazla öğrenmiş her şeyi biliyor suç zararlı madde anlamında

Metropol olan bütün şehirlerde insan ilişkileri zıvanadan çıktı maalesef. Şehir değişikliği isteğiniz varsa ve şartlar uygunsa daha sakin küçük şehirler tercih edin. Zira İstanbul yağmurdan kaçarken doluya tutulmak olur. Birde kesinlikle davanızdan vazgeçmeyin. Bu yaşlarda alınan saldırılara mücadele etmeyi öğretmezsek çocuklarımıza herzaman saldırıya açık bireyler olacaklar. Ve bu durumun altında kaldığı hissi özgüvenini yerle bir edecektir. Elinizden geln mücadeleyi verin

Aynen öyle, benim amacım zaten intikam değil, yanlışlarının farkına varmaları. Hep mazur görüldüklerinde bu kez normalleştirebiliyorlar yaptıklarını.

Ben lisede calisiyorum.Acikcası dogru iletisim kurmak,arkadas cevresinden ve yasadiklarindan mutlak surette haberdar olmak gerekiyor.Erkek meselesi size soylenmese de,büyük ihtimalle vardir.Görmezden gelinmemeli ,o kizlarin ayagı mutlaka o okulun cevresinden kesilmeli.İstanbul 'un bu konuda daha avantajlı biyer olmadigini düsünuyorum.Izmir iyidir.Kızinizla en saglikli sekilde konusarak bu sureci atlatmanizi diliyorum.Bi sure instagramı kapatmasi da fena olmaz.Lisede şiddet evet patlak verebilir ama cevremde cok da yaygin degil.Yoksa işimizi yapamazdık.Gayet sakin ,huzurlu calisiyoruz.Arada birseyler olmuyor mu oluyor ama patlak verdiginde önü alinmali.

Izmir istanbul un yaninda Meryem Ana gibi kalir maalesef. Hep söyledigim bir sey var. Herkes ürememeli. Sorumsuz ana babalar dogurup dogurup sokaga atiyorlar. Bedelini de sucsuz insanlar ödüyorlar

Aynen öyle, benim amacım zaten intikam değil, yanlışlarının farkına varmaları. Hep mazur görüldüklerinde bu kez normalleştirebiliyorlar yaptıklarını.
Kesinlikle... gencecik çocuktan niye intikam almak isteyesiniz? Ama yaptıklarının sonucuna katlanmalı bunun bir yaptırımı olduğunu görmeli ki bir daha böyle şeylere kalkışmasınlar. Başka bir lisede bir öğrenci öğretmeni dövdüğü halde okuldan atılmadı kahraman oldu arkadaşları arasında ve sonra diğer öğrenciler de o atılmadıysa bize hiç bşy olmaz dye her türlü saygısızlığı zorbalığı gösterdiler. Disipline gittiklerinde onu niye atmadınız bizi bu kadarcık şeyden atamazsınız dye kafa tuttular. Doğruyu yanlışı öğrenecekleri yaşlarda tam. Kızınızın bir hatası varsa o da gereken dersi almalı

Kızımı hep öğütledim. Kimseye sataşna, dedikodu yapma şeklinde ama bir şekilde gelip size bulaşıyorlar. Başına bu tarz bir şey gelirse karşılık verme ve polisi ara dedim ki zaten kızım aramış polisi. Gurur duydum kendisiyle ki dövüş sporlarında sertifikası var. Karşılık verse karşı taraf zararlı çıkardı.

bunun yaşanilan sehirle bir alakasi olduğunu sanmiyorum çünkü ankarada da durum böyle maalesef
kizinizin sinif arkadaslariyla falan bir konuşsaniz muhakkak bir sorun vardir
belki kizinizin bir suçu yoktur ama diğerlerinin hoşlandigi kisi belki kizinizdan hoslaniyordur yada normal samimi arkadaşlaridir bu bile sorun oluyor o tip cocuklara
sinifta gruplasmalar da olabilir

Polemik yaratmak icin söylemiyorum, ama Türkiyede küçük çocuklar bille çok çabuk diğerlerine şiddet uyguluyor. Tekme atmak, göze parmak sokmak, vurmak felan. Tatilde bile kaç tane çocuğu uyardım. Sonunda bazı çocuklara oğlumla oynamaya da yasakladım. Oynuyorlar mi kavga mı ediyorlar belli değil. Lisede durum daha da fenadır eminim. Allah kolaylık versin. Kızınız polisi aramakla en doğrusunu yapmış. Sonuna kadar gidin derim.

Zaten gösterişli cadaloz. Esmer güzeli. Boylu poslu. Arkadaşlarım bayılıyor adı Brezilyalıya çıktı. :) çeteleşme var okullarda ve ben çukur mukur gibi iğrenç dizilerin etkisi olduğunu düşünüyorum.

evet oyle maalesed biz lisedeyken yanlis hatirlamiyorsam ya mir oğlu dizisi vardi yada kurtlar vadisi hangisiydi hatirlamiyorum ama okullarda resmen birbirlerine bu dizidekilerin kisinin lakabini takip onlar gibide yasamaya calisiyorlardi

Yeni bir şey değil ki bu, 2000’lerin başında lisedeydim o zaman da böyleydi. Hatta ondan öncesinde ortaokulda bile benzer durumlar vardı. 20 yılda çözülmeyip iyice artmış olması enteresan. Bu saatten sonra da düzelmez. Çocuklarınızı korumaya çalışmaktan başka çare yok bana kalırsa.

İzmirde yasanırmı ya izmir kızları genel olarak boyle serserı ve psıkopat galıba. Ben de yanıma bır kız almıstım unıversıte de ızmırlı aynı bolumdeydık. Yurttan atılmıs ama bana yurda para yetmıyor fıye cıktım demıstı. Benden once baskasyla kalıyormus bana geldıgınde benden once ınternet borcu varmıs 2 aylık 110 tl. Sonra 1 ay benle kaldı ınternet kapandı bu defa borcundan dolayı. Sonra bu nama dedıkı su ınternetı odeyelm hanı bende 1 aydır kullandıgım ıcın odeyelm dedım ortak sonucta ama sadeve 1 aylık faturadan ınternetmı kapanır ya dedım, oda yok oncedende 2 aylık borcu var dedı ee o 2 aylık borcunu ben nıye odeyeymkı dedım işte odeyeceksın kızım 1 aydır kullanıyorsun dedı ulan tamamda 1 aylık kullanımo zaten kabul edıp odeyelm dedm benden oncekı borxun benı ılgılendırmez kımle kullandıysan ondan ıste o borcu dedm ogunde memlekete geliyordum dıs kapının onunde valızımle duruyorum asagıda taksıcı beklıyor otogara gıdıcem tam gıderken ıste kapıda tuttu ya bu parayo verırsın ya da bu ebden cıkamazsın dıyor ya sen kımı kımın evınde tehdit edıyosun senı bsn aldım bu eve 1 ayını verıcem gerısını benı ılgılendırmez bu evdemde cıkacaksın ben gelene kadr dddm. Ben bunu soyledıgım an kafama kafasıyla kafa attı ben cıglık attm gozum kocaman oldı morardı sonra bunu yere yatırdım oda o an sinirke epilepsı gecırıyormus. Bılmıyordum epılepsı rahatsızlıgı oldugunu sacını tuttum kafasını yere cokturdum gozum donmus ya ölse umrumda olmayacak. Baktım krız gecırıyor bıraktım ama sesımıze taksici yukarı geldı oluyo dıye hemen polısı aradım geldıler sıkayetcıtm boyle boyle dedm adamlar gozumı gordu darp raporu aldım sıkayetcı olsum ama en son uzlastırdılar tabı otobusumde kactı.bu ızmırlıler ıste boyle pislik ve psıkopat ay oturdukları mahallese Bornova mı Bucamı boylw cingen majallesı gıbı kose bası maddecı kekolar mevlanamı doganlarmı ne dıye gecıylr. Bıde ovunuyordj bızım mahalleye polıs bıle gıremez giren polısın anasını aglatırlar falan dıyodu böyle dovmelı movmelı les gibi sigara kokan bır kız babası engellı ıs vermıyolar adamın yolladıgı 3 5 kurusuda sigaraya verırdı. Nasıl onla aynı evde kaldım anlamıyorum hıc tarzım degıl pis gaspcı. Bence ıstanbıla ya da daha sakın bir sehre yerlesın. Aman izmirden uzak durun.baksana cocuguda yetıskınıde zararlı yemınle

Bu yeni olan birşey değil. liseden mezun olalı 14 yıl oldu az akran zorbalığına maruz kalmadım. yolumu kesip tehdit etmeler, arkadan itelemeler derken en sonunda müdüre çıkıp anlatmıştım da İstiklal marşında herkesin içinde kulaklarını çekince durmuşlardı.
Ailemle iletişimim kuvvetli olmadığı için söylemek aklıma bile gelmemişti ama psikolojim az etkilenmedi gerçekten iğrenç bir şey. Bu arada ben de İzmir’deydim. İstanbul’da da farklı olduğunu sanmıyorum. Kızınız şanslı ki anlatabileceği bir ailesi var

Anlattığına bakılırsa sen de en az İzmirliler kadar pislik ve psikopatsın

Sen ne anlattın ablacığım, bir kenara çekil soluklan.

Anlattığına bakılırsa sen de en az İzmirliler kadar pislik ve psikopatsın
Ee oyle bır pisliğe 1 ay sabrettm hıncımıcalmam lazımdı. Yer ıcer iş guçvbilmez bulasıklar yıgılır yıkarım. Masus evde yemek yememye basladım hanı bakim kendı yedigni yıkayacakmı dıye murfaga elımı surmedım les gıbı olmus. Yınede durumları yok bısey demeyım olaybcıkartmayalm dıye dıye idare ettım sen tıut gıdecegm gun gasp yap benı benm evımee tehdıt et yok ya. Serserılıge bak. Orası genel olarak oyle kardesmde ızkırde okudu aman yarabbbım evlerden ırak bır memleket tabı her yerı oyle demıyorum genelde o konak mu kordonmu bıyer var sahıl bırde dokuzeylul unının oralar sanirim tehlıkelı bolgeler gıbı geldı. Baska ızmırlı arkadaslarımda oldu gayet kibar temız anlayıslı ınsanlardı hıcnsorun yasamamıstım bu kız yuzunden artk boyle ızmirli bırını tanımak bıle ıstemem dedım

filmler, diziler, çeşitli sosyal mecralardaki video ve fotoğraflar aklı başında denilecek yetişkinleri bile psikolojik olarak o kadar etkiliyor ki. ergenlik dönemindeki gençler nasıl etkinlenmesinler ?
gerçekten çok üzülüyorum ve bu gidişat nasıl durdurulacak bilemiyorum.
hem özgürlüklerini kısıtlamamak hem de negatif fikilerden uzak tutmak o kadar zor ki.
çocuğum olmadığı halde çocuklara, gençlere aklım ve içim gidiyor. çocuğum olsa kimbilir daha neler hissederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…