Liselilerdeki önlenemeyen şiddet yüzünden adliyelik olduk.

Az önce izmirde 5 kız 1 kızı dövdü haberini gördüm sizinki değil sanırım ama içim cız etti. 5 kendini bilmez annesinin el bebek gül beebek büyüttüğü kızını dövüyor suçlu ya da değil bunu hak etmiyor. Elleri kırılsın. Öğrenci odaklı eğitim sisteminin geldiği nokta.. aman kızmayın aman bişi demeyin onlar kendileri doğru yolu bulur. Al sana buluş yolu

Yaklasik 10 aydir yurtdisindayiz
Haftada 4 gun parka yada oyun cafeye goturuyorum kizimi
10 ayda sadece 1 kere siddet gordu baska cocuktan ve siddet gosteren cocuk turk cikti , inanilmazdi yasadigimiz
Cocuklar birbirine dokunmuyor , itmiyor , vurmuyor
Bunlar da cocuk , turkiyedekilerde cocuk
Demek ki sorun anne babalarin yetistiris tarzinda
Oglumun okulunda ( kendisi 11 yasinda ) bir tenefuse denk geldim , cocuklwr kosmadan , birbirini ittirmeden sakin sakin merdivenlerden inip sira halinde bahceyr ciktilar , baslarin ne ogretmen vardi ne baskasi , bahceye cikinca kosmaya ve oynamaya basladilar
Egitim sart , once ailede sonra okulda ama egitim sart , sonra bu ulke bu hale nasil geldi , nasil geldi acaba

Bu sitede belirli üyeler var, her konuda yaptıkları yorumlar birbirinden saçma. Gerçek hayatta da böylelerse Allah çevrelerinde bulunan insanlara sabır versin.

Istanbul mu? Hic düsünmeyin derim. Lisede avrupa yakasında cok merkezi bir okulda okudum. Inanilmaz olaylar dönüyordu. Uyuşturucu dahil olmak üzere,bundan 17 yil önce. Simdi öğretmenim iç anadoluda bir sehirde bir ortaokulun önünde polis surekli beklerdi, 5 yıl önce. Izmiri gezdim gördüm, aşığım ama yaşamadım cok kiyaslayamayacagim. Belki biraz daha küçük ama imkanlari fazla bir büyükşehir düşünebilirsiniz, eskişehir gibi..

İstanbulda öncelerde çok iyi olan ama şimdilerde ise adının bile önemli olmadığj iğrenç bir okuldan mezun oldum. Bağdat caddesinin üstünde bir lisedir bu. Anlayan anlar. Sınıfın en sessiz kızıydım sadece 1 arkadaşım vardı çünkü sınıfta normal insanlar yoktu, sınıfın içindekiler açık saçık seviştiler ve seslerini resmen sınıfta dinliyorduk o derece o yüzren müdüre kadar şikayet ettik arkadaşla.Evet bildiğiniz açık saçık oldu bunlar. Hem de ismi olan bir okuldu bu. Başıma gelmeyen kalmadı şikayet etitğimiz çocuklar dövmekle tehdit etti telefonlarımızı elimizden almaya kalkıştı. Sınıf zaten anormaldi iğneyle kulaklarını deliyorlardı. Çoraplarıyla sınıfta geziyorlardı. Afedersiniz sınıfta eskort bir kız bile vardı ve kendisinden duymuştuk bunu hatta herkes ona yaptığı meslekteki takma lakabı ile hitap ederdi. Kızlar yazdım çünkü liselerin durumu çok mühim ben mezun olalı çok olmadı. Hayatım boyunca sınıfta hep sakin geri planda bir kızdım. Bu zorbalıklardan sonra moralim ve psikolojim bozuldu. Lütfen çocuğunuzun okuduğu okullara, takıldığı arkadaşlarına dikkat edin

Zaten biz okulda öğrencilerimizi uyardigimizda bir problem olup veliyle ko usmak istediğimizde, veli bize cephe alip geliyor. Neden? Kendilerini sorumlu görüyorlar, elestirinin aslı onlara yapılıyor, kabul edemiyorlar ama armut dibine düşer. Bir birey yetiştirmek kolay değil..

Şimdi biz bunu türk annelerine söylediğimiz zaman asslaa kabul etmiyorlar

Üstelik bizi küçümser gibi konuşuyorlar siz ne bilirsiniz diye

Bakın bizim çocuk yetiştirmemizde sıkıntı var bunu kabul edersek bişeyler yavaş yavaş bi 20 30 senede değişir ama yok

Aynen öyle. Burda öyle küfür eden, vuran çıksa çoğu zaman yabancılardan oluyor. Bu sene Antalyada bir cafede oyun köşede bir çocuk (ya arab yada suriyeli ayırt edemedim) oğlumu kovalıyor arkasından tekmeler savuruyor düşürmek için. Bunu bir alman çocuğun yaptığına şahit olmadım şimdiye kadar. Ha yapsa annesi hemen kenara ceker. Bahsettiğim çocuğun annesini önce bir bul bulabiliyorsan. Başı boş gezen çocuk çok

Malesef öğretmenin her konuda kolunu kanadını kırdılar
Bu tipleri öğretmen affetmese disipline verse disiplin affetmese bu defa ilçe milli eğitimden geri dönüyor dosyası
Çocuğu okula alın diye
Ondan sonra çocuklar niye böyle oldu?

Sonsuz kez katılıyorum

Modern egitim cocuk psikolojisi diye diye bu hale geldik. Atv haber sayesinde dayakci ogretmen haberleri populer oldu. mudur yardimcisi ogrenciyi dovmuş diye ortaligi yiktilar. Kimse sormadi neden diye. Alin sonuç bu.
Benim merak ettiğim öğretmene şiddet uygulandığında bunun neden haberinin yapılmadığı?
Hatta bıçaklandığında hatta hamile öğretmen öğrencisi tarafından öldürüldüğünde
Hiç toplum bu kadar bangır bangır olmuyor sıfır tepki durumuna geçiyorlar

Hay senin uydurdugun hikayenin mantiksizligina...

Sen eve alıyorsun ama ne hikmetse senden önce kalan internet borcu varmış öyle mi ?..

Kesinlikle turk toplumu cocuk yetistirmeyi bilmiyor , ben bunu turkiyede yasarkende soyluyordum
Avrupada cocuk nasil yetistirilir herkes bilir , yillardir ayni sekilde yetistirilir , bizde 5 senede bir yeni ekol cikiyor , kafayi yedik millet olarak ama hala beceremiyoruz

Az önce haberlerde gördüğüm olay sizin konunuz sanırım. Çok üzüldüm nasıl döver 5 kişi bir kızı öyle ya.
Şehirlerle ilgisi olduğunu sanmıyorum ama yinede yer değiştirmeniz sağlıklı olacaktır çünkü bunlar kafaya takmış o dövdükleri kızcağızı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…