• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Liste paylaşımı

matilda1

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Mart 2023
3.336
3.167
63
Kızlar merhaba benim oluşturmaya çalıştığım bir listem var yemekleri menü şeklinde yazıyorum mesela balık+ salata , kurfasülye+,pilav bu tarz birbirine yakışan yemekleri örnekler misiniz?
Not:tavuk ciğer esprisi yapmayın nolursunuz 🤭

Tavuk sote + şehriyeli pilav
kremalı mantarlı tavuk + kremalı körili makarna + hafif bi salata
ızgara çeşitleri + bulgur pilavı + yoğurtlu bi meze veya söğüşlü bi salata türü
taze fasülye + sade pilav
haşlanmış tavukla da sade pilav gidiyor + ayran
kuru fasulye + pilav + cacık + soğanlı salata
etli kıymalı yemeklere genelde sade pilav yapıyorum yanına mutlaka yoğurtlu menüyü fresh yapacak bir şeyler
bir de çorbamı menüme göre yapıyorum içinde domates salça ağırlıklı yemek varsa dengelemek için yoğurtluya gidiyorum ya da yoğurtlu bi menü varsa mercimek tarhana domates çorbası çeşitleri gibi. pilava şehriye atıyorsam şehriye çorbası yapmıyorum mesela.

Patates püresi üstüne kavurma yanına pilav -piyaz -karamelize soğan

köri soslu mantarlı tavuk- kremalı makarna -salata -buz gibi içecek

Yoğurt çorbası- sarma -pilavüstü kavurma -irmik helvası

Karnıyarık -pilav -cacık -tursu

Mercimek çorbası- taze fasülye -bulgur pilavı -3-5 parça su böreği - havuç turp mor lahanalı Karışık bir salata 🙈🙊

Domates çorbası -Alinazik -pilav -turşu -cacık

Kremalı mantar çorbası-lazanya -turşu -mevsim salatası

Turşusuz bi masa olmamalı bizim için 😃

Bazende makarna -karışık kızartma 🤣🤣

Valla hepsinin bir komşu yarası varmış meğer . Canım komşum çok sevindi yeni fincanları görünce hatta hoşuna gitti 6lı takım aldım onunkilerisde verdim
20 saat once "siparis verdim ama 6li versem daha iyi" demissin ne ara geldi ki?
ama konuda sana destek verenlerdenim ben de çok sakarimdir. g.tüyle dagi devirir denen insanlardan. daha bugün on dakika içinde bir kez elimi yaktim bir bardak kirdim :)

konuya gelince
levrek ve alinaziki yakistiriyorum
hamsi ve misir ekmegi (misir unu su tuz yag ve suyla yapılıyor airfrierde on dkda oluyor herkes yapsin cok kolay)
dolma ve cacık
mücver ve dippas sos (sarimsakli yogurt nane kekik kirmizi biber)
bulgur pilavi ve ayran

20 saat once "siparis verdim ama 6li versem daha iyi" demissin ne ara geldi ki?
ama konuda sana destek verenlerdenim ben de çok sakarimdir. g.tüyle dagi devirir denen insanlardan. daha bugün on dakika içinde bir kez elimi yaktim bir bardak kirdim :)

konuya gelince
levrek ve alinaziki yakistiriyorum
hamsi ve misir ekmegi (misir unu su tuz yag ve suyla yapılıyor airfrierde on dkda oluyor herkes yapsin cok kolay)
dolma ve cacık
mücver ve dippas sos (sarimsakli yogurt nane kekik kirmizi biber)
bulgur pilavi ve ayran
1 günde geliyor kız . Trendyol dan aldım . 2 li olan da geldi hatta onu da kendime ayırdım . Geçmiş olsun canım elin nasıl aleo Vera sürdün mü alinazik hiç denemedim açıkçası

1 günde geliyor kız . Trendyol dan aldım . 2 li olan da geldi hatta onu da kendime ayırdım . Geçmiş olsun canım elin nasıl aleo Vera sürdün mü alinazik hiç denemedim açıkçası
alistim artik bir baloncuk oldu kendini korumaya aldi:)
alinazik dedigim ne biliyor musun patlicanlari közlüyorsun, minik minik kiyiyorsun sarimsakla beraber . tuz katiyorsun, yogurt koyuyorsun. güzelce karıştırıyorsun alinazik mezesi oluyor:) ustune et koysan alinazik kebabi:)
istersen yag da kızdırabirsin naneli pul biberli.
cok lezzetli birsey ben bayiliyorum

alistim artik bir baloncuk oldu kendini korumaya aldi:)
alinazik dedigim ne biliyor musun patlicanlari közlüyorsun, minik minik kiyiyorsun sarimsakla beraber . tuz katiyorsun, yogurt koyuyorsun. güzelce karıştırıyorsun alinazik mezesi oluyor:) ustune et koysan alinazik kebabi:)
istersen yag da kızdırabirsin naneli pul biberli.
cok lezzetli birsey ben bayiliyorum
Etli olanı galiba bir yerde yedim şimdi hatırladım salça girmez değil mi

Patates püresi üstüne kavurma yanına pilav -piyaz -karamelize soğan

köri soslu mantarlı tavuk- kremalı makarna -salata -buz gibi içecek

Yoğurt çorbası- sarma -pilavüstü kavurma -irmik helvası

Karnıyarık -pilav -cacık -tursu

Mercimek çorbası- taze fasülye -bulgur pilavı -3-5 parça su böreği - havuç turp mor lahanalı Karışık bir salata 🙈🙊

Domates çorbası -Alinazik -pilav -turşu -cacık

Kremalı mantar çorbası-lazanya -turşu -mevsim salatası

Turşusuz bi masa olmamalı bizim için 😃

Bazende makarna -karışık kızartma 🤣🤣
Makarna kızartma aynı gün mü yiyorsunuz ağır olmaz mı ? Turşu kavurması denediniz mi hiç çok seversin bence

Makarna kızartma aynı gün mü yiyorsunuz ağır olmaz mı ? Turşu kavurması denediniz mi hiç çok seversin bence
Evet karadenız gezimde resmen hergun yedim :)

Ya hayır aynı gün değilde işte bazen yetişmiyor dışardan gelince falan makarna salata yapıp gecıyoruz

Bazen karışık kızartma yoğurtla ye kaldır yapıyoruz

özellikle yazın yemek yenmiyor sıcaklardan pide pizza hamburger köfte patates gibi fastfood tarzı takılıyoruz

Ön hazırlık şart bence mesela ben et haşlama yapınca kalan su ve etle et çorbası yapıyorum kasaptan hazır kuzu sarma alıyorum lezzetli oluyor bowl çok seviyorum hazır haşlanmış bakliyat vs bulunduruyorum hazır yeşillik yıkıyorum illa 3 4 çeşit gerek yok bence ama ben tek yaşıyorum sevgilim arkadaşım vs misafire geliyor mantı yapabilirsiniz biber dolması mesela en iyi cacıkla gidiyor. Köz Salata vs yapıyorum brokoli salatası yapıyorum dolapta bekliyor. Mesela yayla çorbası ve taze fasulye ya da pırasa patates oturtma gğzel gidiyor güzel kişler yapabilirsiniz. Ben yemeği çok seviyorum eskiden yemek yanına pilav makarna yerdim artık yemiyorum 🤣 bazen alşam yemeğine kahvaltı güzel oluyor börek ya da frittata. Şuan diyet yaptığım için zorlanıyorum çok ama benim diyetim bol proteinli kalorisi yüksek bi diyet. Ön hazırlık şart bence

Evet karadenız gezimde resmen hergun yedim :)

Ya hayır aynı gün değilde işte bazen yetişmiyor dışardan gelince falan makarna salata yapıp gecıyoruz

Bazen karışık kızartma yoğurtla ye kaldır yapıyoruz

özellikle yazın yemek yenmiyor sıcaklardan pide pizza hamburger köfte patates gibi fastfood tarzı takılıyoruz
Sende 3 çocuk mu vardı öyle hatırlıyorum. Maşallah yoğunluk içinde de olsa yemek yapıyorsun ben bzı günler öyle üşeniyorum ki

Ön hazırlık şart bence mesela ben et haşlama yapınca kalan su ve etle et çorbası yapıyorum kasaptan hazır kuzu sarma alıyorum lezzetli oluyor bowl çok seviyorum hazır haşlanmış bakliyat vs bulunduruyorum hazır yeşillik yıkıyorum illa 3 4 çeşit gerek yok bence ama ben tek yaşıyorum sevgilim arkadaşım vs misafire geliyor mantı yapabilirsiniz biber dolması mesela en iyi cacıkla gidiyor. Köz Salata vs yapıyorum brokoli salatası yapıyorum dolapta bekliyor. Mesela yayla çorbası ve taze fasulye ya da pırasa patates oturtma gğzel gidiyor güzel kişler yapabilirsiniz. Ben yemeği çok seviyorum eskiden yemek yanına pilav makarna yerdim artık yemiyorum 🤣 bazen alşam yemeğine kahvaltı güzel oluyor börek ya da frittata. Şuan diyet yaptığım için zorlanıyorum çok ama benim diyetim bol proteinli kalorisi yüksek bi diyet. Ön hazırlık şart bence
Fritata nedşr acaba tarif verir misn

Fritata nedşr acaba tarif verir misn
En basiti omlet işte evdeki tüm sebzeleri kavurup üstüne yumurta ekleyip fırına veriyorsun evde ne varsa. Börek gibi oluyor ben pişirip buzluğa koyuyorum bir sürü seçenek tarif var

Back
X