Listeli gelin

Hic biryerde böyle sacma adet olmaz bunlar resmen sizi soymak istemis bence abiniz gelinle konusmali bunun sonu gelmez
Hem böyle islere yengede karismaz

Bedavaya gitmişiz be kız tarafı size ziyarete geldiğinde eline bir liste tutusturun. Bizim adetler diye abuk sabuk şeyler ekleyin. Mesajı almalarına yeter herhalde.. Tüm evi eşyayı takiyi hazirlayip gel sen otur demenizi bekliyorlar herhalde.. Abiniz ne diyor bu işe ?

Hic biryerde böyle sacma adet olmaz bunlar resmen sizi soymak istemis bence abiniz gelinle konusmali bunun sonu gelmez
Hem böyle islere yengede karismaz

bursalıyım ben, bizim oralarda bazı köylerde hala bu adetler var.
erkek tarafına liste verilir.
bileziklerin sayısı gramı falan yazılır.

tabi adettir diye doğrudur diyemeyiz.
bana da çok ayıp geliyor.
ama işte bu tarz konularda ne diyeceğimi bilemiyorum.

yani kızın anne-babası istiyoruz diye diretiyorsa kızın ne suçu var diyesim geliyor.
ama aile olmak yuva kurmak da sorumluluk gerektirir, gerektiğinde kendi ailene de rest çekmelisin.

ay bilemedim işte, ayrılmışlar zaten.
kızcağıza üzülsem de her koyun kendi bacağından asılır diyeceğim mecburen.

Bravo böyle erkekler de var demek

o değil de bu konu başlığını listede gördükçe aşağıdaki şarkıyı otomatik çalan bir ben miyim diye merak ettim;

bursali misin kadifeli gelin, caydan mi gectin?
yanaklarin al al olmus, konyak mi ictin?
ictigimiz konyak, mezemiz kaymak,
sen kimin yarisin yavrum, her yanin oynak.

Abin gereken doğru kararı vermiş. .

Boşver ya
O aile kızlarını satacak, kız da kendini kakalayacak bir enayi bul

Anam ben resmen bedavaya gitmişim
canım benim yalnız değilsin.4 bileziğimi de(25gr.),setimi de düğün masraflarını da kuruşu kuruşuna kendimiz ödedik.ben de çalışıyorum.destek,paylaşmak güzel de listeyi okuduğumdan beri aklımdan çıkmıyor.eşime de gösterdim.inanamadık.incitmemek lazım özellikle söz aşamasında.zaten oğulları,canları yaparlar diğerine de yapmışlar.bunlar bir başka.bir de kızım kardeşini okutacak vs istekler hiç bitmez.

kızın kardeşini mi okutacakmış vakıf mı bu aile

Senin durum benden vahimmiş :) ben altınlarımı falan vermedim sadece takı konusunda özel isteklerimiz olmadı ne takarlarsa dedik.milletin kızı kıymetli bizimkiler erkek tarafından daha fazla masraf yapmıştr

asla pişman olma yol yakınken birşeyler netleşsin daha sonrası iyi olmuyor Allah ın takdiri ayrıca o listeyi siz vermediniz siz neden üzülesiniz başkaların cebinden geçinenler pişman olup azap çekmeli

Hala bir orta yol bulma abinizi geri kazanma durumu yok. Sizinle konuşurken bile sonumuz boyle olmamalıydı diyor. Gerçekten seviyor olsaydı siz yerine abinizi arar ailem adına özür dilerim beraber kredi çeker kendimiz yaparız herşeyi dese keşke abiniz de bunu bekliyordur. Boşuna uzmeyin kendinizi tersine abiniz onu gerçekten sevmeyen birinden kurtulduğu için sevinin

Sen şunu alacaksın ben bunu alacağım olayı çok çirkin zaten başlı başına. Evlenecek durumda yetişkin insanlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…