local+sedasyon bence süper bir icat.:lepi: Ben de bu yöntemle oldum burun estetiğimi.
Şöyle anlatayım.Genel anesteziden korkardım.Sonuçta bir risk taşıyor. Ve uyandıktan sonra da yoğun anestezinin yarattığı sorunlar.ama bu yöntemde kendinzi kalkıyorsunuz ameliyat bitince.
Ben de basta korkmuştum.Acı hissedermiyim, karabasan gibi mi olur, kalkmak ister de kalkamaz mıyım, yoksa huaaa açılın yeter artık mı derim ameliyatın ortasında die düşünmedim değil.
Ameliyattan önce anestezi uzmanıyla görüştüm ve tüm bu korkularımı sordum. Onun dediklerini anlatayım.aynen söyle söylemişti.
Her insanın ağrı eşiği, algısı ve değerlendirmesi farklıdır.Kimisi bir böbrek taşı düşürür, derki ''bugun taş düşürdüm'' bir diğeri ''Aman Allahım mahfoldum bugun taş düşürdüm çok kötüyüm.'' Local+sedasyon un etkisi de aynen bu şekildedir.Yani kişinin algısı ve ağrı eşiğine göre değişir.Hatta kendisi de bu yöntemle ve benim doktoruma burun ameliyatı olmuş ve yaşadıklarını anlattı.Ses duyacaksın, burnun törpülenirken ve kemik kırılırken die.O zaman da tırsmıştım mesela.
Ki sinir sistemi güçlü bir insan olduğum halde ben bile atlattıysam arkadaslar.Bilemiyorum yani.
Neyse ameliyat sırasında yaşadıklarımı da anlatayım.Çok uzun oldu ama neyse.
Ameliyatta kolumdan sedatif etkili bir yatıştırıcı yapıldı önce ve burnuma da local uyuşturucu sprey.Biraz kendşmden geçmişim sanırım ameliyatın ilk kısmını hatırlamıyorum. Daha sonra algım açıldı, konuşmaları duydum ben de konuştum doktorumla. Sesleri duydum ve içimden şöyle dediğimi hatırlıyorum, Sabret az kaldı, bitecek sonunda. ama acayip relaxtım tabe...şakkıdı Sonuna doğru birazcık acı hissettim burnumda.hatta bitmiyormu daha die de inledim.Doktorum da az kaldı, alçını yapıyorum dedi.Ve sonra da elimi tuttu, hadi kalkıyorus dedi ve ben masadan kendim kalkarak gectim sandalyeye.
Ama eminim ki ağrı eşiği düşük ve biras da mızmız biri olmasaydım, çok daha rahat geçirebilirdim, çünkü tamamen bişey hissetmeden atlatanlar da var locali.
Ama riski yok, anestezi almıyorsunuz vücudunuza. Ve genelden de korkuyorsanız süper bir olay local+ sedasyon. eğer ki doktorum genelle ameliyat deseydi, ameliyat öncesi çok daha travmatik geçerdi benim için. Belki de korkudan vazgeçerdim ameliyattan.
Ben kendi adıma çok memnunum.ama herkesin kendi tercihidir sonuçta birşey diyemem.Kimseyi etkilemek de istemem.
Herkese rahat geçen,sonucundan memnun olduğu, başarılı ameliyatlar diliyorum....hihoyyythihoyyythihoyyyt