Local Anastezi+Sedasyonla Burun Ameliyatı olan arkadaşlar!

arkadaşlar bu yöntemle acı hıssediliyormu acaba. ne de olsa lokal uyuşturma hele birde kırma işlemini düşünemiyorum:1shok:

arkadaşlar bu yöntemle acı hıssediliyormu acaba. ne de olsa lokal uyuşturma hele birde kırma işlemini düşünemiyorum:1shok:

canım benimmm tabikide acı yok olurmu öyle şey yerimseniben ..zaten 1 önceki sayfada bahsetmiştim biraz. bende bu yöntemle oldum ve herkese tavsiye ediyorum çünkü genel anestezi doğal bişey değilki ben dayanabilirim diyebilen herkes mutlaka local anestezi olsun ben bu tecrübeyi yaşamış biri olarak garanti veriyorum ki korkulacak birşey değil alkisalkisalkis

canım benimmm tabikide acı yok olurmu öyle şey yerimseniben ..zaten 1 önceki sayfada bahsetmiştim biraz. bende bu yöntemle oldum ve herkese tavsiye ediyorum çünkü genel anestezi doğal bişey değilki ben dayanabilirim diyebilen herkes mutlaka local anestezi olsun ben bu tecrübeyi yaşamış biri olarak garanti veriyorum ki korkulacak birşey değil alkisalkisalkis

sesler icin sey olmazmi...kulaklik...müzik dinlemek falan...:P :kedi:

local+sedasyon bence süper bir icat.:lepi: Ben de bu yöntemle oldum burun estetiğimi.
Şöyle anlatayım.Genel anesteziden korkardım.Sonuçta bir risk taşıyor. Ve uyandıktan sonra da yoğun anestezinin yarattığı sorunlar.ama bu yöntemde kendinzi kalkıyorsunuz ameliyat bitince.
Ben de basta korkmuştum.Acı hissedermiyim, karabasan gibi mi olur, kalkmak ister de kalkamaz mıyım, yoksa huaaa açılın yeter artık mı derim ameliyatın ortasında die düşünmedim değil.

Ameliyattan önce anestezi uzmanıyla görüştüm ve tüm bu korkularımı sordum. Onun dediklerini anlatayım.aynen söyle söylemişti.
Her insanın ağrı eşiği, algısı ve değerlendirmesi farklıdır.Kimisi bir böbrek taşı düşürür, derki ''bugun taş düşürdüm'' bir diğeri ''Aman Allahım mahfoldum bugun taş düşürdüm çok kötüyüm.'' Local+sedasyon un etkisi de aynen bu şekildedir.Yani kişinin algısı ve ağrı eşiğine göre değişir.Hatta kendisi de bu yöntemle ve benim doktoruma burun ameliyatı olmuş ve yaşadıklarını anlattı.Ses duyacaksın, burnun törpülenirken ve kemik kırılırken die.O zaman da tırsmıştım mesela.

Ki sinir sistemi güçlü bir insan olduğum halde ben bile atlattıysam arkadaslar.Bilemiyorum yani.

Neyse ameliyat sırasında yaşadıklarımı da anlatayım.Çok uzun oldu ama neyse.
Ameliyatta kolumdan sedatif etkili bir yatıştırıcı yapıldı önce ve burnuma da local uyuşturucu sprey.Biraz kendşmden geçmişim sanırım ameliyatın ilk kısmını hatırlamıyorum. Daha sonra algım açıldı, konuşmaları duydum ben de konuştum doktorumla. Sesleri duydum ve içimden şöyle dediğimi hatırlıyorum, Sabret az kaldı, bitecek sonunda. ama acayip relaxtım tabe...şakkıdı Sonuna doğru birazcık acı hissettim burnumda.hatta bitmiyormu daha die de inledim.Doktorum da az kaldı, alçını yapıyorum dedi.Ve sonra da elimi tuttu, hadi kalkıyorus dedi ve ben masadan kendim kalkarak gectim sandalyeye.

Ama eminim ki ağrı eşiği düşük ve biras da mızmız biri olmasaydım, çok daha rahat geçirebilirdim, çünkü tamamen bişey hissetmeden atlatanlar da var locali.

Ama riski yok, anestezi almıyorsunuz vücudunuza. Ve genelden de korkuyorsanız süper bir olay local+ sedasyon. eğer ki doktorum genelle ameliyat deseydi, ameliyat öncesi çok daha travmatik geçerdi benim için. Belki de korkudan vazgeçerdim ameliyattan.
Ben kendi adıma çok memnunum.ama herkesin kendi tercihidir sonuçta birşey diyemem.Kimseyi etkilemek de istemem.
Herkese rahat geçen,sonucundan memnun olduğu, başarılı ameliyatlar diliyorum....hihoyyythihoyyythihoyyyt

sesler icin sey olmazmi...kulaklik...müzik dinlemek falan...:P :kedi:

canım zannetmiyorum çünkü üzerinde ne var ne yok çıkartıyosun sadece içi çamaşırların ve ameliyat kıyafetin kalıyo..saçında tel tokaya ojeye hiçbirşeye izin yok..hatta ve hatta benim kolumda tam 5 yıldır duran 2 tane ip şans bilekliğim vardı onları bile keserek çıkarttılar :a015: ...ama ameliyathanede çok güzel müzikler çalıyodu gerçekten rahatlatıcı oluyo..Bide bu sesler bence biraz fazla büyütülüyo şöyle düşün başka nasıl yapabilirler ki kendini hazırla cesaretini topla ve ameliyata gir..üstelik çekiç törpü benzeri şeyler kullanılıyo ama öyle inşaatt yeri gibi ses çıkmıyo sırnaşık şey yani paaatt kütt gibi sesler yok üstelik benim doktorum bu konuda çok yardımcı oldu birazdan sesler duyabilirsin sakin ol korkacak birşey yok çok küçük bir işlem az kaldı bitiyo tarzı telkinlerde bulundu... eğer dişi çekilmiş kanal tedavi yapılmış biriysen şöyle sölyleyebilirimki eşit derecede hatta belki daha az rahatsız edici...Ama hep söylüyorum olay insanın kendisinde bitiyo eğer kendini hazır hissetmeden girersen biraz zorlanabilirsin:1rolleyes:

canım zannetmiyorum çünkü üzerinde ne var ne yok çıkartıyosun sadece içi çamaşırların ve ameliyat kıyafetin kalıyo..saçında tel tokaya ojeye hiçbirşeye izin yok..hatta ve hatta benim kolumda tam 5 yıldır duran 2 tane ip şans bilekliğim vardı onları bile keserek çıkarttılar :a015: ...ama ameliyathanede çok güzel müzikler çalıyodu gerçekten rahatlatıcı oluyo..Bide bu sesler bence biraz fazla büyütülüyo şöyle düşün başka nasıl yapabilirler ki kendini hazırla cesaretini topla ve ameliyata gir..üstelik çekiç törpü benzeri şeyler kullanılıyo ama öyle inşaatt yeri gibi ses çıkmıyo sırnaşık şey yani paaatt kütt gibi sesler yok üstelik benim doktorum bu konuda çok yardımcı oldu birazdan sesler duyabilirsin sakin ol korkacak birşey yok çok küçük bir işlem az kaldı bitiyo tarzı telkinlerde bulundu... eğer dişi çekilmiş kanal tedavi yapılmış biriysen şöyle sölyleyebilirimki eşit derecede hatta belki daha az rahatsız edici...Ama hep söylüyorum olay insanın kendisinde bitiyo eğer kendini hazır hissetmeden girersen biraz zorlanabilirsin:1rolleyes:

ilginc olmasi gerekiyor öyle ameliyat olmak...ama tabi biraz cesaret lazim...bir cit bile duysam ben bayilirim galiba...müzik olsaydi duyulmicak sekilde...neyse ben zaten artik sonuncu ameliyatimi oldum...sansima küsim...:P

arkadaşlar çok teşekkürler yüreğime su serptiniz gerçekten bu yöntem daha mantıklı
ve daha ekonomik galiba çünkü hastanede yatma masrafı ve saire

peki bu yöntem mikromotorlu rinoplastide de kullanıla biliyomu kızlar çünkü ben doktor olarak yakup avşarı düşünüyorumdaCADIARZU

arkadaşlar çok teşekkürler yüreğime su serptiniz gerçekten bu yöntem daha mantıklı
ve daha ekonomik galiba çünkü hastanede yatma masrafı ve saire

peki bu yöntem mikromotorlu rinoplastide de kullanıla biliyomu kızlar çünkü ben doktor olarak yakup avşarı düşünüyorumdaCADIARZU

canım ben ankara onep te oldum iki şekilde de aynı fiyat olacağını söylediler ama tabi diğer yerlerdeki uygulamayı bilmiyorumCADIARZU
sorduğun diğer şeyi bilmiyorum ama normali yapılıyosa mikrosu neden olmasın :dance: bence sen doktoruna sor bunu..

Burdaki yazılar beni çok korkuttu ya:(
kan aldırırken bayılan biriyim ben oraya yatıp burnuma iğne yapılmasını doktorun burnumu törpülemesini nasıl dinleyeceğim ya ağrırsa o zaman hiç dayanamam of of 10 günüm var artık=(

Burdaki yazılar beni çok korkuttu ya:(
kan aldırırken bayılan biriyim ben oraya yatıp burnuma iğne yapılmasını doktorun burnumu törpülemesini nasıl dinleyeceğim ya ağrırsa o zaman hiç dayanamam of of 10 günüm var artık=(

Yaa korkutmasın :olmaz:..Gözün o zor olduğunu yazanların yazılarını görmesin yerimseniben
hem bak ben bu yöntemle olmuş biri olarak birsürü şey yazdım..Sadece biraz cesaret sonrası zaten çok kolay...kaydirigubbakcemile5

Yaa korkutmasın :olmaz:..Gözün o zor olduğunu yazanların yazılarını görmesin yerimseniben
hem bak ben bu yöntemle olmuş biri olarak birsürü şey yazdım..Sadece biraz cesaret sonrası zaten çok kolay...kaydirigubbakcemile5

umarım canım doktorumla konusunca daha da rahatlarım belki:D
tam uyuşmassa ya ağrırsa o zaman bağırma şansım var en azından canım:))))

Hastanede bir gece kalma oluyor mu arkadaşlar ?

Ameliyat sırasında başımızı sağa sola çevirirsek nolacak :( allahım çok korkunç :50: bilen birileri yazsın lütfen .

Hastanede bir gece kalma oluyor mu arkadaşlar ?

Ameliyat sırasında başımızı sağa sola çevirirsek nolacak :( allahım çok korkunç :50: bilen birileri yazsın lütfen .

Eğer istiyorsan tabiki kalabilirsin. Ameliyat sırasında dediğin zaman lokalden bahsediyorsun herhalde.burnun Uyusturulacagi icin acı hissetmeyeceksin ki neden basini çeviresin?

Eğer istiyorsan tabiki kalabilirsin. Ameliyat sırasında dediğin zaman lokalden bahsediyorsun herhalde.burnun Uyusturulacagi icin acı hissetmeyeceksin ki neden basini çeviresin?

Bu kişiye bağlı bir durum mu yani ? Genel anastezide 1 gece kesin kalınıyor diye biliyorum ,lokalda nasıl oldugunu bilmedigimden sormuştum.Acı hissedip hissetmemek önemli değil benim için acı eşiğim yüksektir fakat sesleri duymak ya da başını sabit tutmak zorunda kalmak zor gibi. Allah göstermesin birşey oldu sağa döndüm ,offff o zaman nolacak, gitti burun .

Hmmmmmm bu arada yazarken şimdi aklıma geldi de :26: lokalde olsak ,genelde tamponlar 1 gün sonra çıkacağı için kesin kalınıyordur hastanede.

Üfffffff.

Son düzenleme:
ben de burun estetiği olmak istiyorum lokal ve sedasyon ile. tunç beye sordum hastanın isteğine göre yapıyormuş acaba diğer doktorlar da öyle mi yoksa genel anestezi mi yapıyorlar ki

uzun zamandir yazan olmamis .son zamanlarda bu yontemle ameliyat olan yokmu aranizda tecrubelerinizi paylasirmisiniz

bence lokal olmak daha mantıklı ya da ben biraz cesaretliyim ondan bana öyle geliyor doktorlardan talep etsek yaparlar bence diye düşünüyorum son zamanlarda ameliyat olan yok mu, herkes mi genel anestezi oluyor anlamadım ki kızlar

bence lokal olmak daha mantıklı ya da ben biraz cesaretliyim ondan bana öyle geliyor doktorlardan talep etsek yaparlar bence diye düşünüyorum son zamanlarda ameliyat olan yok mu, herkes mi genel anestezi oluyor anlamadım ki kızlar

bence de lokal daha mantıklı ah keşke ben de ameliyat olsam da tecrübelerimi paylaşıyo olsam şu anda:)

zaman bayagı geçmiş ama yinede yaziim dedim:30: bende lokal+sedesyon la ameliyat oldum.tekrardan lokal ol deseler olurmuyum bilmiyorum ama heralde olmazdım yaa :45: ilk sedesyon veriyolar kafan güzel oluo zaten.ama doktorun burnuna yaptığı iğneleri hissediosun:43:

Back
X