Loğusa süreci ve dış etkenlerden korunmak için tavsiye

Melendan

Guru
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2012
2.228
2.011
333
39
sezeryan ile doğum yapacağımı öğrendiğim günden beri çocuğuma nasıl verimli olabilirim, ayağa kalkabilicekmiyim, kucağıma alabilicekmiyim,ayakta kalabilicekmiyim gibi korkularım vardı. tek başımaydım çünkü loğusa sürecinde eşim ve ben olacaktık sadece. başıma ne geleceğini bilmediğim için tedirginlik hat saffada idi. kayınvalidem ben gelir kalırım yanınızda demişti. sonrasında dizlerim ağrıyor yemek yaparım ama temizlik vs yapamam diyerek yan çizmeye başlamıştı.neyse dedik kadın tutarız ev işlerine en azından yemek temizlik konusunda yardımcı bir aylık birini tutacaktık ben toparlanana kadar. sen gelme gerek yok o zaman dedim. geçen hafta sonu ben gelicem,ben bakıcam bebeğe, siz bakamazsınız, sen bakamazsın.... o kadar sinirlendim ki ben annesiyim onun ben bakıcam sen babannesin sen bana yardımcı olacaksın dedim. ama gelmenede gerek yok çünkü temizlikte önemli kadın tutucaz dedim. ben varken ne gerek var. siz yapamazsınız,bebeğe birşey olur, o çocuk yıkanacak ya anne göbek bağı düşmeden bebek yıkanmaz..... olur mu öyle şey yıkanır pis pismi bırakıcaksınız çocuğu. ben bakarım.... ya baya baya gerildim. istemiyorum ya hatta hastaneye bile gelmesin. eltimin doğum izni bittiğinde 2 gün bebeğine bakmıştı. bebeği yatarken yanına almış uyuya kalmış kanepe ve duvar boşluğunun arasına yere düşürmüş bebeği ve kimseye birşey söylememiş,hastaneyede götürmemiş hatta eltimin hala bundan haberi yok. çok şükür birşey olmadı çocuğa dedi.haber vermemek ne demek anne ne yaptın sen dedim, kendime çok kızdımçocuğu düşürdüm diye zaten dedi.şimdi ben buna nasıl güveneyim. dünde kayınpeder aramış yok kızınızı size göstermiycem dedi. pardon o benim kızım ömrünün son demlerini hapiste geçirmek istiyorsun sanırım dedim. ne bu ya kafayı mı yedi bu insanlar. eşimde çok sinirlendi...niye bakamayalım o bizim çocuğumuz ne söylediğini bilmiyorsun sen gerek olursa çağırırız seni dedi. yok oğlum ben gelicem kalıcam diyor. ya tamam gel kalda gereksiz kalabalığa ne gerek var üstelik benim evimde kedilerim var onlarıda strese sokmaya ne gerek var. ev kalabalık olunca zaten tedirgin oluyorlar. birde bebekle tanışma aşaması var. eşime dedim ki acaba hastaneye gittiğimizde haber vermesek mi? eve geçtiğimizde söyleriz. birde hastanede annem babam onlar derken tartışmasınlar istiyorum. annem sinirlenebilir çünkü garip tavırlar içindeler. sorunsuz nasıl atlatırım bu süreci... siz neler yaptınız ,nasıl rahat ettiniz tavsiyelerinizi bekliyorum. kimseyi kırmadan nasıl kurtulurum bundan?

bence hastaneye gelsinler ama eve gelmesinler, hastanede konusu olursa da annen söylese kv ye, bak ben bile gitmiyorum kızımın evine bebege bakmaya, zaten kadın tutacaklar, ihtiyacları olursa biz de yemek yapar gotururuz yardım icin, ama kalabalık etmeyelim vs diye.. ayrıca süreci kimseyi kırmadan atlatayım diye de kendini kasma bence sonucta senin cocugun senin hayatın milleti kırmıyım diye zaten zor olan bir dönemde sen kafayı yeme sonucta sen iyi olursan bebegin de iyi olur

Ben kayinvalideye guvenmedim.
Bence yardimci ablayi iptal etmeyin.
Hemencecik ayaga da kalkabilirsiniz elbette , bu da bir ihtimal ama en azindan su andan yardimci abla fikri sizi rahatlatir.
Daha simdiden kim kavga edecek, kim gelmeyecek diye dusunmeyin.
Tadini cikarin minik tekmelerin.
Her sey kontrolumuzde olamaz cunku.

Baktiniz dogumdan sonra isler ilerlemiyor, o zaman lohusayim kalbinizi kirdirtmayin der kenara cekilirsiniz.

Aman ya bunlar ne tuhaf ...bebek onların gibi davranmalar ....en güzeli doğuma giderken haber verme
eve dönünce de 2 hafta kafayı dinle sorarlarsa doğdu mu diye hayır bekliyoruz dersin.

Cok yüz göz olunmuş. Evet onlar densiz ama sen de laf yetiştirmeye çalışıyorsun boşuna canını sıkıyorsun. Sen istemiyorsan gelmeyecekler tabiki bu kadar basit.

Cok yüz göz olunmuş. Evet onlar densiz ama sen de laf yetiştirmeye çalışıyorsun boşuna canını sıkıyorsun. Sen istemiyorsan gelmeyecekler tabiki bu kadar basit.
inan elimde değil tutamıyorum çenemi hatta tutuğum bu kadar daha neler söyleyesim var da birşey demiyim diyorum. şaka ile karışık birşey deseler yine tepem atıyor...

Aman ya bunlar ne tuhaf ...bebek onların gibi davranmalar ....en güzeli doğuma giderken haber verme
eve dönünce de 2 hafta kafayı dinle sorarlarsa doğdu mu diye hayır bekliyoruz dersin.
bende doğuma giderken haber vermeyelim diyorum. eve geçtiğimizde gelsin görsünler diyorum

Ben bazi sebeblerden dolayi esimin ailesinin ikinci dogumdan bir kac gün sonra gelmesini istedim. Esim söyledi onlarda sonra geldi. Eşiniz bu durumda annesini frenleyecek baska yapacak birsey yok. Bebegi düşürdüğünü hatirlatsin gerekirse

bence hastaneye gelsinler ama eve gelmesinler, hastanede konusu olursa da annen söylese kv ye, bak ben bile gitmiyorum kızımın evine bebege bakmaya, zaten kadın tutacaklar, ihtiyacları olursa biz de yemek yapar gotururuz yardım icin, ama kalabalık etmeyelim vs diye.. ayrıca süreci kimseyi kırmadan atlatayım diye de kendini kasma bence sonucta senin cocugun senin hayatın milleti kırmıyım diye zaten zor olan bir dönemde sen kafayı yeme sonucta sen iyi olursan bebegin de iyi olur
işin kötü tarafı hastanede 2 gece kalacakmışım ve hastane benim evime çok yakın onların ise evine çok uzak. bizde kalmak isteyecekler bende istemiyorum evde kediler var onlar düzeni bilmiyorlar. birazda bu yüzden hiç hastaneye gelmesinler diyorum hem annemlerlede yüzgöz olmasınlar.

işin kötü tarafı hastanede 2 gece kalacakmışım ve hastane benim evime çok yakın onların ise evine çok uzak. bizde kalmak isteyecekler bende istemiyorum evde kediler var onlar düzeni bilmiyorlar. birazda bu yüzden hiç hastaneye gelmesinler diyorum hem annemlerlede yüzgöz olmasınlar.
evet aslında mantıklı, geldiklerinde hem ev uzak diye hem de yardım ayagına kalmak isteyecekler. ama haber vermeme kısmına eşin ne der, o kabul eder mi, ederse bence de haber vermeyin o zaman, dogduktan bir hafta sonra falan duzeninizi oturtur oyle söylersiniz. kırılırlarsa da kırılsınlar yani isinize karısmak istedikleri icin boyle oldu. sinir oluyorum böyle torunu sahiplenen anne babayı kaale almayan kv kp lere.

Ben bazi sebeblerden dolayi esimin ailesinin ikinci dogumdan bir kac gün sonra gelmesini istedim. Esim söyledi onlarda sonra geldi. Eşiniz bu durumda annesini frenleyecek baska yapacak birsey yok. Bebegi düşürdüğünü hatirlatsin gerekirse
evet bunu onada söyledim bak bu yolda çok fazla acı çektim, korkularım var çok bebek kaybettim sıkıntı ve strese giricek en ufak şey istemiyorum dedim. annesinede söyledim sende annesin ben 4 bebek kaybettim anla beni bu süreçte gergin olabilirim korkularım var rahat geçirmek istiyorum bu süreci dedim.

Canım anneler kayınvalideler hepsi öyle. Daha çocuğa nar suyu, zemzem, şekerli su verelim diyecekler.
Zaten sezeryan olacakmış gün belli.
Öncesinde temizlikçi tutun. Ütüsüne varana kadar yaptırın. Başka bir gün bir komşu akraba ya da yine çalışan biri bulup, yemek yaptırıp dondurucuya attırın. Örneğin börülce salatası, dolma, börek, güveç, aşure vs yapılsın. Hem süt arttırır hem de evde iş olmaz.
Doğum sonrası bir gece hastanede kalacaksınız. Ben eşimle kalmıştım ama herkes annesiyle kalıyordu. Eşim ben bebeğimden ayrı kalmak istemiyorum ve hemşirelerden öğrenmek istediklerim var dedi. Gecemiz güzeldi ama yorgunluk oluyor tabi. Kanamanız olacak benim altımdaki pedi de eşim değiştirdi. Sezeryan yerimde bant vardı duşa girebilirmişim ama çekindim. Soyundum duşta sırtımı ve belden aşağımı eşim yıkadı.
Burada eşinize çok şey düşüyor anneleri savuşturacak kişi eşiniz olmalı. Siz zaten karmaşık duygular içinde olacaksınız. Evde yemek temizlik gibi şeylerde onlara ihtiyaç olmadığı görülürse çok kalmazlar. İki üç gün biriyle kalınması iyi olur diye düşünüyorum. Hayırlı olsun:)

evet bunu onada söyledim bak bu yolda çok fazla acı çektim, korkularım var çok bebek kaybettim sıkıntı ve strese giricek en ufak şey istemiyorum dedim. annesinede söyledim sende annesin ben 4 bebek kaybettim anla beni bu süreçte gergin olabilirim korkularım var rahat geçirmek istiyorum bu süreci dedim.

Öncelikle cok gecmis olsun. Cok zor bir süreçten geçmişsiniz. Bence net okun ikinizde. Bizim aileler maalesef bazen hem hastanede hem evde sınırları geçebiliyor. Benim oglum ilk torundu ailede. Insanlar onun heycaniyla abarttı bazı şeyleri. Onun için ikinci cocugumda daha tetbirli davrandik

Canım anneler kayınvalideler hepsi öyle. Daha çocuğa nar suyu, zemzem, şekerli su verelim diyecekler.
Zaten sezeryan olacakmış gün belli.
Öncesinde temizlikçi tutun. Ütüsüne varana kadar yaptırın. Başka bir gün bir komşu akraba ya da yine çalışan biri bulup, yemek yaptırıp dondurucuya attırın. Örneğin börülce salatası, dolma, börek, güveç, aşure vs yapılsın. Hem süt arttırır hem de evde iş olmaz.
Doğum sonrası bir gece hastanede kalacaksınız. Ben eşimle kalmıştım ama herkes annesiyle kalıyordu. Eşim ben bebeğimden ayrı kalmak istemiyorum ve hemşirelerden öğrenmek istediklerim var dedi. Gecemiz güzeldi ama yorgunluk oluyor tabi. Kanamanız olacak benim altımdaki pedi de eşim değiştirdi. Sezeryan yerimde bant vardı duşa girebilirmişim ama çekindim. Soyundum duşta sırtımı ve belden aşağımı eşim yıkadı.
Burada eşinize çok şey düşüyor anneleri savuşturacak kişi eşiniz olmalı. Siz zaten karmaşık duygular içinde olacaksınız. Evde yemek temizlik gibi şeylerde onlara ihtiyaç olmadığı görülürse çok kalmazlar. İki üç gün biriyle kalınması iyi olur diye düşünüyorum. Hayırlı olsun:)
evet tamda böyle inan şekerli suyu söyledi. dedim bu sizi nasıl büyütmüş acaba... Allaha emanet büyümüşler sanırım. hastanede kalmak istediğini söyledi ama eşim kalacak ve tek bir kişiye izin veriyorlar dedim. benim annemse torundan çok beni düşünüyor. sana birşey olursa ben ne yaparım diyip duruyor. herkes kendi canından çıkanı düşünüyor işte... annelik böyle birşey sanırım. annemin tek derdi benim, kayınvalideminde torun... eşim yanımda 2 hafta kalacak zaten o yüzden gerke yok dedik ama o sana bakamaz diyor. siz uyuyakalırsınız diyor. böyle konuşunca insan kendini aptal gibi hissediyor.

Göbek bağı düşene kadar çocuğun yıkanmayacağını kim söyledi ki? Çocuk yıkandığı zaman gelişir siz her gün yıkayın o göbek bağı kendiliğinden düşer zaten.
Ayrıca gelip sizin sinirlerinizi bozacağına hiç gelmesin tabiki. Siz kimseyi takmayın hayırlııs olsun. Önce bir sağlıkla alın da inşallah.

Ben kesinlikle kendi annemi isterdim yanımda. Kayınvalide adı üstünde. Hani çocuğu da bile isteye düşürmemiştir zaten bir olan bi daha olmaz Allah’ın izniyle.Kaç tane çocuk büyütmüştür sonuçta ama. Kayınvalide yine de gelmemeli, rahat edemezsin. Bir de o bakışları var ki nefret edilesi.Eşine söyle gelme desin.

Ben kesinlikle kendi annemi isterdim yanımda. Kayınvalide adı üstünde. Hani çocuğu da bile isteye düşürmemiştir zaten bir olan bi daha olmaz Allah’ın izniyle.Kaç tane çocuk büyütmüştür sonuçta ama. Kayınvalide yine de gelmemeli, rahat edemezsin. Bir de o bakışları var ki nefret edilesi.Eşine söyle gelme desin.
bilerek tabiki düşürmedi ama o riske nasıl girilir. nasıl kimseye haber verilmez,nasıl hastaneye götürülmez çocuk. takıldığım bu? senin çocuğuna olduğunu düşünsene haberinin olmadığını ya beyin kanaması geçirse.... haber vermek zorundaydı diye düşünüyorum. eşim gelme dedi de bakalım ne kadar anlayacak

Back
X