• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Loğusa süreci ve dış etkenlerden korunmak için tavsiye

Göbek bağı düşene kadar çocuğun yıkanmayacağını kim söyledi ki? Çocuk yıkandığı zaman gelişir siz her gün yıkayın o göbek bağı kendiliğinden düşer zaten.
Ayrıca gelip sizin sinirlerinizi bozacağına hiç gelmesin tabiki. Siz kimseyi takmayın hayırlııs olsun. Önce bir sağlıkla alın da inşallah.
Bebeğin üzerinde kaplı olan bir tabaka var onun korunması lazım. Hava çok sıcak değilse hemen tamamen yıkanması uygun değil. Hastanede bunu özellikle söylüyorlar.

Bana bakamazsın edemezsin diyen insanın yardıma gelmesine asla izin vermem, net. Daha baştan moralimi bozmuş, destekleyici olmamış, gelip de daha çok sinir bozacak belli ki. Sanki herkes anasının karnından çocuk bakmayı bilerek doğuyor. Zamanında cehalet, bilgi kıtlığı çok daha fazlaymış, ona rağmen bakmışlar bebeklerine. Şimdi hastanesi, doktoru, interneti, her şeyi insanın elinin altında, insanlar neyi nasıl yapacaklarını çok daha iyi biliyorlar. Kısaca tabi ki kendi evladınıza kendiniz bakabilirsiniz. Merak ettiğiniz, bilmediğiniz şeyler için de cahil, fesat bir kayınvalide değil, doktor gerekiyor, o da var çok şükür.

Benim eşimin ailesiyle kişisel bir sorunum yok ama çok boğucu insanlar genel olarak, ilk doğumda 2 hafta kaldılar yanımda, çıldırdım. Eşim de bunalmıştı. Bu sefer yardıma gelmenize gerek yok, biz hallederiz, az zaman geçince bebeği görmeye gelin diyecek. Olabildiğince kırmadan söylemeye çalışacağız ama buna rağmen kırılırlarsa da kendi bilecekleri iş. Öncelik benim isteklerim olmalı diye düşünüyorum. Olabildiğince huzurlu, sakin atlatmak istiyorum ilk günleri. Temizliği, yemeği de hiç gözümde değil. Eşim her işe koşar, o konuda şanslıyım. Yetişemedikleri de kalsın, huzurdan önemli değil.

evet tamda böyle inan şekerli suyu söyledi. dedim bu sizi nasıl büyütmüş acaba... Allaha emanet büyümüşler sanırım. hastanede kalmak istediğini söyledi ama eşim kalacak ve tek bir kişiye izin veriyorlar dedim. benim annemse torundan çok beni düşünüyor. sana birşey olursa ben ne yaparım diyip duruyor. herkes kendi canından çıkanı düşünüyor işte... annelik böyle birşey sanırım. annemin tek derdi benim, kayınvalideminde torun... eşim yanımda 2 hafta kalacak zaten o yüzden gerke yok dedik ama o sana bakamaz diyor. siz uyuyakalırsınız diyor. böyle konuşunca insan kendini aptal gibi hissediyor.
Bebeği beslemek için iki saatte bir emzireceksiniz. Sezeryana girmeden önceki gece heyecandan uyunmuyor zaten. O yüzden gerçekten yorucu geçiyor ilk birkaç gün. Ben alarm kuruyordum hiç uyuyamamıştım. Zor oluyor ama annelik işte:)

bilerek tabiki düşürmedi ama o riske nasıl girilir. nasıl kimseye haber verilmez,nasıl hastaneye götürülmez çocuk. takıldığım bu? senin çocuğuna olduğunu düşünsene haberinin olmadığını ya beyin kanaması geçirse.... haber vermek zorundaydı diye düşünüyorum. eşim gelme dedi de bakalım ne kadar anlayacak
Yani evet oraları atlamışım haklısınız kesinlikle

Bebeğin üzerinde kaplı olan bir tabaka var onun korunması lazım. Hava çok sıcak değilse hemen tamamen yıkanması uygun değil. Hastanede bunu özellikle söylüyorlar.
aynen bende bunu anlatmaya çalıştım ama baktım anlamıyor kafa baka yerlerde yormayım kendimi dedim. ilk torununa bakmadı ya o yüzden bundan alıcak acısını tek derdi bu. emzirme oalyına gelince eşimle dönüşümlü takip ederiz diye konuşmuştuk bu süreci.

sezeryan ile doğum yapacağımı öğrendiğim günden beri çocuğuma nasıl verimli olabilirim, ayağa kalkabilicekmiyim, kucağıma alabilicekmiyim,ayakta kalabilicekmiyim gibi korkularım vardı. tek başımaydım çünkü loğusa sürecinde eşim ve ben olacaktık sadece. başıma ne geleceğini bilmediğim için tedirginlik hat saffada idi. kayınvalidem ben gelir kalırım yanınızda demişti. sonrasında dizlerim ağrıyor yemek yaparım ama temizlik vs yapamam diyerek yan çizmeye başlamıştı.neyse dedik kadın tutarız ev işlerine en azından yemek temizlik konusunda yardımcı bir aylık birini tutacaktık ben toparlanana kadar. sen gelme gerek yok o zaman dedim. geçen hafta sonu ben gelicem,ben bakıcam bebeğe, siz bakamazsınız, sen bakamazsın.... o kadar sinirlendim ki ben annesiyim onun ben bakıcam sen babannesin sen bana yardımcı olacaksın dedim. ama gelmenede gerek yok çünkü temizlikte önemli kadın tutucaz dedim. ben varken ne gerek var. siz yapamazsınız,bebeğe birşey olur, o çocuk yıkanacak ya anne göbek bağı düşmeden bebek yıkanmaz..... olur mu öyle şey yıkanır pis pismi bırakıcaksınız çocuğu. ben bakarım.... ya baya baya gerildim. istemiyorum ya hatta hastaneye bile gelmesin. eltimin doğum izni bittiğinde 2 gün bebeğine bakmıştı. bebeği yatarken yanına almış uyuya kalmış kanepe ve duvar boşluğunun arasına yere düşürmüş bebeği ve kimseye birşey söylememiş,hastaneyede götürmemiş hatta eltimin hala bundan haberi yok. çok şükür birşey olmadı çocuğa dedi.haber vermemek ne demek anne ne yaptın sen dedim, kendime çok kızdımçocuğu düşürdüm diye zaten dedi.şimdi ben buna nasıl güveneyim. dünde kayınpeder aramış yok kızınızı size göstermiycem dedi. pardon o benim kızım ömrünün son demlerini hapiste geçirmek istiyorsun sanırım dedim. ne bu ya kafayı mı yedi bu insanlar. eşimde çok sinirlendi...niye bakamayalım o bizim çocuğumuz ne söylediğini bilmiyorsun sen gerek olursa çağırırız seni dedi. yok oğlum ben gelicem kalıcam diyor. ya tamam gel kalda gereksiz kalabalığa ne gerek var üstelik benim evimde kedilerim var onlarıda strese sokmaya ne gerek var. ev kalabalık olunca zaten tedirgin oluyorlar. birde bebekle tanışma aşaması var. eşime dedim ki acaba hastaneye gittiğimizde haber vermesek mi? eve geçtiğimizde söyleriz. birde hastanede annem babam onlar derken tartışmasınlar istiyorum. annem sinirlenebilir çünkü garip tavırlar içindeler. sorunsuz nasıl atlatırım bu süreci... siz neler yaptınız ,nasıl rahat ettiniz tavsiyelerinizi bekliyorum. kimseyi kırmadan nasıl kurtulurum bundan?
sezaryen gununu paylaşmayın..en azından odanıza gelene kadar, kafanız rahat olur.. dogum bitsin odaya gelin sonra haber versinler

Kimse kimse bana hastane odasında 20 kişi olmasına rağmen en büyük desteği eşim sağladı .. ( sezeryandım ) haziranın ortasında patik kazak giydirmeye çalışanmı dersin birden örtüyü açıp dikişlerime bakmaya çalışanmı dersin yaaa sütün gelmiyor diye söylenenmi dersin tek yek bebeği alıp fotoğraf çekmek isteyenden tut o halde yanımda poz verenmi dersin hepsi bendeydi ..
Doktor bile odadan çıkın yoksa hastaya bakmıcam dedi kimse oralı bile olmadı ..
Sütüm ben kendi evime geldiğim bebeği kendim emzirdiğimde geldi ..
Ve beni yürütmeye çalışanda yemeğini yedirende hatta bez taktım 2 gün kalktığında tuvalete gidene kadar tutamıyordum ağrım vardı hafiften eşim değiştirdi ve keşke kimseye haber vermeseydim dedim gerçekten engel olunn gerçi ben azarladığım halde engel olamadım

Kimse kimse bana hastane odasında 20 kişi olmasına rağmen en büyük desteği eşim sağladı .. ( sezeryandım ) haziranın ortasında patik kazak giydirmeye çalışanmı dersin birden örtüyü açıp dikişlerime bakmaya çalışanmı dersin yaaa sütün gelmiyor diye söylenenmi dersin tek yek bebeği alıp fotoğraf çekmek isteyenden tut o halde yanımda poz verenmi dersin hepsi bendeydi ..
Doktor bile odadan çıkın yoksa hastaya bakmıcam dedi kimse oralı bile olmadı ..
Sütüm ben kendi evime geldiğim bebeği kendim emzirdiğimde geldi ..
Ve beni yürütmeye çalışanda yemeğini yedirende hatta bez taktım 2 gün kalktığında tuvalete gidene kadar tutamıyordum ağrım vardı hafiften eşim değiştirdi ve keşke kimseye haber vermeseydim dedim gerçekten engel olunn gerçi ben azarladığım halde engel olamadım
tahmin edebiliyorum inanın. bende hastane odasını kalabalık yapsınlar istiyorum zaten ulaşım sorunları var eşimde beni bırakıp onları arabayla alacak hali yok.

Burdaki hamile kadinlarin konularini okudukca Türk kadinlarina gercekten aciyorum.. aslinda dogum ne kadar güzel bir sey bu aileler insanlari strese sokmasalar. Hep bir dayatma, kavga pesinde bi milletiz. Bence doguracak anne nasil isityorsa hersey öyle olmali ve herkez kararina saygi duymali ama tabi Türkler icin bir hayal gibi duruyor. Yazik ya doguma az kala ne gereksiz seyleri kafanizda takmak zorunda kaliyorsunuz

Hayır, o ilk gün için geçerli. Doktorumuz bize muhakkak ısrarla her gün yıkayacaksınız, şampuan haftadabir kullanacaksınız dedi ve demeye de devam ediyor.

Hayır, o ilk gün için geçerli. Doktorumuz bize muhakkak ısrarla her gün yıkayacaksınız, şampuan haftadabir kullanacaksınız dedi ve demeye de devam ediyor.
Herkesin doktoru başka şey söylüyor demek ki. Ben 3 günlükken bel altını yıkadım. 1 haftalıkken banyosunu yaptırdım.

İlk zamanlar rahat hissedemeyeceğinizi söyleyin. Anlayışla karşılamazlar mı? Mutlaka yanınızda bir bayan olsun eşiniz yoksa. Kadının halinden kadın daha iyi anlıyor çünkü. Bende sezaryen oldum eşimle kaldık 1 hafta falan annemler çok yakın olmasına rağmen istemedim eşimle idare ettik. Eşim işe başlayınca annem kaldı kayınvalidemler daha geç geldi. Hiç korkmayın sezaryenden falan. Benim Doğum sonrası hemen sütüm geldi taburcu olduğumda da rahat kalkıp yürüyebiliyordum. Hatta eve gelir gelmez çamaşır makinesine çamaşır doldurdum :) siz iyi düşünün olumlu düşünün. Bir de banyo için yazayım; bize bebek 2 gün sonra kontrole gelecek kontrole kadar yıkamayın dediler yıkamadık. Kontrolden sonra yıkadık göbeği 15. Gün sonra düştü. Hiç yıkanmazsa da enfeksiyona sebep olabilir. Yıkar hemen kurulardım göbeğini. Islak bırakmazdım

Hastaneye gelip görüp gitsinler.
Eşiniz net bir şekilde söylesin bunu.
Bebek ve siz toparlaninca eve davet edeceğinizi de söylesin.
Bende yeni doğum yaptım sayılır, kendi annem bile moralimi bozdu zaman zaman,kızımla ilgilendi sağolsun ama bana iyi gelmedi.20 gün sonunda eve bıraktım annemi. Kızımın da huyu suyu değişti çünkü, aşırı derecede üzüldüm. Annem gitti kızımda sakinleşti bende daha rahat ve huzurlu oldum.
Siz yetersiniz emin olun. Benim iki dogumumda da sezeryan oldu ve geçiyor inanın. Ayağa da kalkıyorsunuz,çocuklarınıza da yetişyorsunuz,evinize de.
Yeter ki inanın.
Kendinizi zorlamadan herşeyinizi yapabilirsiniz inanın.
Üzülmeyin.
Sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin Rabbim bebeğinizi, gerisi bir şekilde halledilir. Yeter ki moraliniz iyi olsun.

Bence doğuma giderken de doğurtuktan sonra da söyleme. Şöyle on gün falan kafa dinle, sonra haber ver. İlla da söylemen gerekmiyor sonuçta. En sevmediğim insan tiplerinden bazısı anlattıkların. Okudukça sinir basıyor ya, iyi dayanıyorsun baya. Allah sana sabır, onlara da en bolundan akıl versin inşallah.

Ne yaparsan yap bilmiyorum ama yeter ki gelmesin. Ben eğer ikinci kez anne olursam hiç kimseyi istemeyecegim yanımda. Yardım ediyoruz diye ağzına ediyorlar insanın. Eksik kalsın yardımları.

sezeryan ile doğum yapacağımı öğrendiğim günden beri çocuğuma nasıl verimli olabilirim, ayağa kalkabilicekmiyim, kucağıma alabilicekmiyim,ayakta kalabilicekmiyim gibi korkularım vardı. tek başımaydım çünkü loğusa sürecinde eşim ve ben olacaktık sadece. başıma ne geleceğini bilmediğim için tedirginlik hat saffada idi. kayınvalidem ben gelir kalırım yanınızda demişti. sonrasında dizlerim ağrıyor yemek yaparım ama temizlik vs yapamam diyerek yan çizmeye başlamıştı.neyse dedik kadın tutarız ev işlerine en azından yemek temizlik konusunda yardımcı bir aylık birini tutacaktık ben toparlanana kadar. sen gelme gerek yok o zaman dedim. geçen hafta sonu ben gelicem,ben bakıcam bebeğe, siz bakamazsınız, sen bakamazsın.... o kadar sinirlendim ki ben annesiyim onun ben bakıcam sen babannesin sen bana yardımcı olacaksın dedim. ama gelmenede gerek yok çünkü temizlikte önemli kadın tutucaz dedim. ben varken ne gerek var. siz yapamazsınız,bebeğe birşey olur, o çocuk yıkanacak ya anne göbek bağı düşmeden bebek yıkanmaz..... olur mu öyle şey yıkanır pis pismi bırakıcaksınız çocuğu. ben bakarım.... ya baya baya gerildim. istemiyorum ya hatta hastaneye bile gelmesin. eltimin doğum izni bittiğinde 2 gün bebeğine bakmıştı. bebeği yatarken yanına almış uyuya kalmış kanepe ve duvar boşluğunun arasına yere düşürmüş bebeği ve kimseye birşey söylememiş,hastaneyede götürmemiş hatta eltimin hala bundan haberi yok. çok şükür birşey olmadı çocuğa dedi.haber vermemek ne demek anne ne yaptın sen dedim, kendime çok kızdımçocuğu düşürdüm diye zaten dedi.şimdi ben buna nasıl güveneyim. dünde kayınpeder aramış yok kızınızı size göstermiycem dedi. pardon o benim kızım ömrünün son demlerini hapiste geçirmek istiyorsun sanırım dedim. ne bu ya kafayı mı yedi bu insanlar. eşimde çok sinirlendi...niye bakamayalım o bizim çocuğumuz ne söylediğini bilmiyorsun sen gerek olursa çağırırız seni dedi. yok oğlum ben gelicem kalıcam diyor. ya tamam gel kalda gereksiz kalabalığa ne gerek var üstelik benim evimde kedilerim var onlarıda strese sokmaya ne gerek var. ev kalabalık olunca zaten tedirgin oluyorlar. birde bebekle tanışma aşaması var. eşime dedim ki acaba hastaneye gittiğimizde haber vermesek mi? eve geçtiğimizde söyleriz. birde hastanede annem babam onlar derken tartışmasınlar istiyorum. annem sinirlenebilir çünkü garip tavırlar içindeler. sorunsuz nasıl atlatırım bu süreci... siz neler yaptınız ,nasıl rahat ettiniz tavsiyelerinizi bekliyorum. kimseyi kırmadan nasıl kurtulurum bundan?
Gözünüzde çok büyütmeyin sezaryeni . Benim ik doğumunda sezaryen . Ağrım sızım neredeyse hiç olmadı . Hastane benim taraf eşimin tarafı çok kalabalık olunca kendi babam öz annemi dahil eve yolladı . Karı koca bakarlar birbirlerine dedi . Eşim beni yıkadı bile hastanede ameliyattan 4 saat sonra ( 7,5 aylık doğum yaptım , sütüm hemen gelsin diye doktorum önerdi .Aklınızda olsun . Sıcak suyu görünce süt lıkır lıkır indi memeden . Sprey sıkıyorlar artık dikiş banyo sorunu olmuyor) Kendi kendinize yetersiniz inşallah .Hayırlı doğumlar

Gözünüzde çok büyütmeyin sezaryeni . Benim ik doğumunda sezaryen . Ağrım sızım neredeyse hiç olmadı . Hastane benim taraf eşimin tarafı çok kalabalık olunca kendi babam öz annemi dahil eve yolladı . Karı koca bakarlar birbirlerine dedi . Eşim beni yıkadı bile hastanede ameliyattan 4 saat sonra ( 7,5 aylık doğum yaptım , sütüm hemen gelsin diye doktorum önerdi .Aklınızda olsun . Sıcak suyu görünce süt lıkır lıkır indi memeden . Sprey sıkıyorlar artık dikiş banyo sorunu olmuyor) Kendi kendinize yetersiniz inşallah .Hayırlı doğumlar
hastanede odaları gezerken yenidoğan bölümündeki hemşireye sordum duş olayını. duş aldırmıyoruz dedi 2 gece yatırıyoruz dedi.

Back
X