olsun o da birşey. lohusa halinizle bence hepsinin üstesinden gelirsiniz. benim gibi susmayın... bebeğinizi düşünün ve bebeğinizi kimseyle yalnız bırakmayın... Allah sağlıkla doğmasını nasip etsin inşallah.
2.sezaryenimi yaptım. Hemen ayaklandım. İlk gün haricinde ben baktım ben ilgilendim oğlumun her şeyiyle. İlk günler ağrı sızı elbet oluyor ama kendinize ve bebeğinize bakacak kadar gücünüz oluyor. E yanınızda da yardımcı olucakmış. Sakın deyim kaynana falan bulaştırmayın. Lohusalık ayrı bi fıttırıklık dönemi, kimsenin canınızı sıkmasına izin vermeyin. İlk doğumumda saf gibi öyle eziyet ettirdim ki kendime aylarca kendime gelemedim. 2.doğumumda kaynanamla görümcem desturla geldiler evime. Lohusalığım da gayet güzel geçti çok şükür.
bak seninde kedin varmış sen beni çok daha iyi anlarsın. eve gelecek kediyide huzursuz edecek. kedim zaten hiç hoşlanmıyor ondan korkup oraya buraya sıkıştırıyor kendini. birde cam pencere kapı olayı var kedi olan evde dikkat edilecek noktalar var. üstelik bebekle tanışacak bu süreçte strese girmesin diyorum. benim öbür aya gelecek sanırım bebeğim doktor çok bekletmek istemiyor. bazı sağlık sorunlarımda var çünkü.kedi olan evinde hergün süpürülmesi gerek bu kılı tüyüde sorun eder al başına belayı ondan sonra.
Benim kedim çok korkak misafir gelince saklanıp çıkmıyor
Zaten herkes kediyi at diyor laf anlatamam insanlara o halde
Çok iyi anlıyorum kedin senin ilk çocuğun gibi olduğundan bebekle tanışma aşaması çok önemli bence.
Eşin söylesin annesine bir süre sonra gel lütfen diye
Benim eşim söyledi
55 metrekare evde bir de yardımcı olmayacak insan kalabalığını çekmek istemiyorum
Biz aynen bu sekilde birbirimize girdik sonuc olarak da gorusmuyoruz iyiki de boyle oldu.cocugu okadar sahiplenmeye calisti ki tuttu hastede cocuk benim soy adimi tasiyo sevmek benim daha cok hakkkim dedi simdi goremiyo bile hak etti ama.
lohusalığımda huzur istiyorum, bi önceki gibi burnumdan getirmeye kalkarsanız çocuklarımı alır huzur bulduğum yere giderim yüzlerini göremezsiniz dedim eşim de dahil. Bi ara eşim canımı sıktı daha o gecenin sabahı eşyalarımızı hazırlayıp başka bi yere gittik, tabi ertesi gün nolur dön demeye başladı. Elbette dönmedim. 1 hafta sonra geldi aldı, o günden sonra sizin kediden iyi olmasın süt dökmüş kedi oldu :)) sen gelirsen ben giderim deyin kaynananıza
Göbek bağı düşene kadar çocuğun yıkanmayacağını kim söyledi ki? Çocuk yıkandığı zaman gelişir siz her gün yıkayın o göbek bağı kendiliğinden düşer zaten.
Ayrıca gelip sizin sinirlerinizi bozacağına hiç gelmesin tabiki. Siz kimseyi takmayın hayırlııs olsun. Önce bir sağlıkla alın da inşallah.
Herkes aynı olmaz belki ama bende sezaryenle doğum yaptım. Ertesi gün dimdik kalkıp yürüdüm. Her şeyi yapabildim. Bu konuda kendinize güvenin bence. Kv kp konusunda da fazla söz dalaşı var sanki yani gereksiz konuşmalara girilmiş. Bence muhatap olmayın. Açmayın aradıklarında ya da işim var deyip kapatın çok muhabbet dönmüş bu da bıkkınlık yılışıklık getirmiş. Bence hastaneye gelsinler ama evde sizinle kalmasını istemeyin. Yardımcımız var deyin. Gönderin ama hiç gelmemeleri de olmaz.
Ya gelsin bebeğine 40 gün baksın gitsin işte ne olacak ?
Zaten doğumdan sonra 40 gün sersem gibi olacaksın agrasif yorgun,alıngan ,uykusuz .
Bebeğinle ilgilensin işte ,büyütecek birşey yok ki?
Kayın pederin ,size kızınızı göstermeyeceğiz dedi de ,sanki aldı kızını gitti sende armut topladın.
Gereksiz latifeler işte,sen gebelikten dolayı aşırı alıngan ve hassassın ,kasma kendini.
40 gün prenses gibi yat gelsin baksınlar..
Herkes aynı olmaz belki ama bende sezaryenle doğum yaptım. Ertesi gün dimdik kalkıp yürüdüm. Her şeyi yapabildim. Bu konuda kendinize güvenin bence. Kv kp konusunda da fazla söz dalaşı var sanki yani gereksiz konuşmalara girilmiş. Bence muhatap olmayın. Açmayın aradıklarında ya da işim var deyip kapatın çok muhabbet dönmüş bu da bıkkınlık yılışıklık getirmiş. Bence hastaneye gelsinler ama evde sizinle kalmasını istemeyin. Yardımcımız var deyin. Gönderin ama hiç gelmemeleri de olmaz.
umarım bende sizin gibi olurum. telefonu ben açmadım eşim bana seni istiyor diyerek verdi içime doğmuş gibi işaret yaptım ama napıyım istiyor dedi. bende aldım teli. diğer görüşmeler yüzyüze yapılanlar zaten. bundan sonrası için muhattap olmayacağım..
umarım bende sizin gibi olurum. telefonu ben açmadım eşim bana seni istiyor diyerek verdi içime doğmuş gibi işaret yaptım ama napıyım istiyor dedi. bende aldım teli. diğer görüşmeler yüzyüze yapılanlar zaten. bundan sonrası için muhattap olmayacağım..