Lohusa depresyonu

Yavrusum

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Kasım 2016
1.179
2.654
83
39
Merhaba. Uzun zamandır burayi takip ediyorum. Üye olup derdimi paylaşmak bugüne kısmetmiş. 1 aylık taze anneyim. Başlıkta da belirttiğim gibi lohusa depresyonundayım. Nedeni de sut meselesi. Klasik olarak normal doğum sonrası sütüm yetmedigi icin bebeğim kilo kaybı ve sarılık için yoğun bakımda tedavi gördü. Bu surecte agir depresyon yasadim. Hemşirelerin yanlış yonlendirmesi ile bebegim slikon meme ucuna mama takvitesi ile biberon ve mamaya alıştı. Sütüm o kadar az ki yetmiyor. 3 saatte bir sagdigimda bazen hiç olmuyor en fazla olduğu da 30 cc. Mama veriyorum mecbur. Sorun şu ki herkes birsey söylüyor. emdikce gelir aç bırak emer diyorlar. Evet biliyorum birçok anne bunu yapmış ve başarılı olmuş. Süt emince geliyor tamam. Ben de denedim açlık zamanlarında. Cok ugrastim. Ama bebeğim o kadar ağlıyor ki dayanamiyorum. Ağlasın birsey olmaz diyorlar. Evet olmaz belki sonuçta ağlamaktan ölmez. Ama elimde değil yüreğim dayanmıyor. Bayağı uğraşıyorum. Hem memeyi tutamiyor henuz bilmiyor hem de sans eseri tutsa bile zaten hemen birakiyor.
Bir yandan emzirmeye çok özeniyorum onu mahrum bırakıyormuşum hissi var. Bir yandan yetememe hissi. O ağlıyor ben ağlıyorum yasayan bilir. Sütüm hiç olmasa kabullenecegim ama çok az var ve ben ne birakabiliyorum ne arttirabiliyorum. Bu arada arttırmak için her yolu deniyorum yiyorum içiyorum ama yok. Size danışmak istediğim şey bunu kabullenip az da olsa olanı verip mamaya devam etmek mi yoksa gerçekten aç da kalsa ağlamaktan çatlayacak gibi de olsa meme vermek mi? Gerçekten çok perişanım kendi boğazımı sıkasım var. Evet anne sütü çok önemli biliyorum ama ne yapayım olmayınca olmuyor.

Arkadaşım niye üzülüyorsun bu kadar? Tek damla anne sütü almayan bebekler var. Mama kötü değil ki. Tamam anne sütü iyinde yoksa yok napalım? Girme sıkıntıya hiç. Annelik bir tek emzirmekle mi oluyor sanki?

İmkânın varsa sütünü sağ mamayı destekle.

Ya da ne emerse o işte.

Bunun için kendini üzdüğüne değmez.

Bak en güzel zamanların, millete de aldırış etme.

Hiç kafana takma canim. sütün olsa baska seye takacak insanlar o yuzden kasma kendini. anne sütü önemli evet ama alamayan cok bebek var. emmiyor diye sağlıksız olacak değil, annelik sadece emzirmek de degil. gule gule buyut bebeğini.

Hic bir eey yapamiyorsan bi cinnet hepsini geri puskurtur

Emer inş sen sağmaktan vazgeçme, gerekirse sağ biberonla ver ama çocuğu aç bırakma mama takviyesi yap annesi kıyamam ona:)

Canım daha 1 ay önce Doğum yapmışsın çok normal
Birde bebeğin emmemiş sarılık olmuş vs bunlar da yıpratmış seni
Öncelikle herkes farklı şeyler söyler. İnsanlara kulaklarını kapa. Herkesin çocuğu farklıdır
Bebek emmiyorsa çatlayacak gibi ağlıyorsa eziyet etmene gerek Yok
Anne sütü en öncelik olmalı ama yoksa zorlamanın anlamı Yok ara sıra teklif et istemiyorsa mama ver
Bu kadar küçük çocuk aç bırakılmaz
Mamayla büyüyen çocuğun bir eksiği olmuyor sonuçta anne sütünün yerini tutmasa da emmiyorsa emmiyordur

Allah razı olsun cevaplariniz için o kadar üzgünüm ki bir an mama dunyanin sonu değil diyorum . Bir an sonra ağlıyorum keşke emse diye. Çok zor durumdayım psikolojik olarak

Bebeginiz ac oldugu icin degil de kolik oldugu icin agliyordur ve kolik bebekler anne memesinde dururlar. Ben mamaya karsi olanlardanim bebek doyar anne sutuyle diyorum. Bol bol emzirin.
Ama siz doyduguna inanmiyorsaniz mama verin sonucta sizin cocugunuz nasil isterseniz öyle yaparsiniz.

Allah razı olsun cevaplariniz için o kadar üzgünüm ki bir an mama dunyanin sonu değil diyorum . Bir an sonra ağlıyorum keşke emse diye. Çok zor durumdayım psikolojik olarak
Tabii ki mama dünyanın sonu değil
Benim erkek kardeşim mamayla büyüdü canavar gibi valla :)
Hiç ağlama canım geçecek bu günler bebeğin ek gıdalara geçsin birbirinize alışın iyi olacak:)
Sana gülücükler atacak cilveler yapacak laflar atacak:)

Sut yoksa yoktur. Azsa azdir. Bunun icin kendini hirpalama. Nasibi o kadarmis. 5 ayda mama yer sonra zaten yemeklere baslayacaksin.

Emzirebilmek cidden çok zor bende kendımı çok becerıksız hıssetmıstim
Sen yılma devam et gelir elbet

Kolik olduğunu sanmıyorum. Çünlü mama ile beslendiğini doyuyor ve çatlar gibi ağlamıyor. Elbette gaz sancısı oluyor ama kolik olsa mama ile de ağlar.

Uzulme cnm senı cok ıyı anlıyorum cidden zor surec kımsenın dedıgını kafana takma cunku kımseyı memnun edemeZsın
Oglum sarılık oldu uyanmıyrdu emzırmek ıcın zorluyrdum hep gogsumdeydı
Kv ne dedı bılıomusun, cok emzırıomuşum obez olacakmıs

Mamayla da gayet büyür ama senin giden psikolojin zor yerine gelir. Onun şu an karnının doymaya ihtiyacı olduğu kadar mutlu bi anneye de ihtiyacı var. Yıpratma kendini.. Benim bi sütüm vardı açınca duvara fışkırıyodu, paçamdan akıyordu bilmem ne diyenlere kulağını tıka güzelce Mamayla besle.

Benim de bebisim 2.5 aylik zor zamanlar evt bende sezaryanliydm 3 gun gelnedi sutum sonra az az geldi her 3 saate bi sagdim hergun dus goguslerine sicak su tut
Bebegim3 hafta ayni oyle bagir cagir 10 gun kasikla verdk sutumu ama her 2 saate bi emzirme kavgasi 1 saat ugrastiktan sonra ememeyince kadikla veriyordm sutumu sagipda
Pes edicektm artk emmiyecek diye psikoljim alt usttu. 3 hafta az degildi emmiyordu hala ama 1 aylik olunca alisti artk sukurr
Yani diyecegim o ki ugras emzirmeye agliyacak evt benimkide cok agladi 1 saat bazen 1 bucuk saat 5 dk emsin diye ugrastm olmayinca kaşık la verdm sutumu sizde oyle yapin sabrin sonu selamet ha birde gunde 3 lt su kenara koy ic hergun

Alisana kadar sizde kasikla verin sagin 30 cc 2-3 saate bir yeterli olacaktr cnm devamli sag ve bol su artar ins sutun

benim de bebeğim 17 günlük, süt artırıcı çayları denediniz mi? benim sezeryan sonrası başta çok çok az geldi, humana'nın çayını aldırdı doktorum, maaşallahım var köydeki sarıkızla yarışırım. emme sorunu bizde de oldu ama son 3-4 gündür öğrendi, mama vermeyeyim diye çok çabaladım. nerdeyse hiç uyumadım sarılık düşsün diye saatte bir uyandırdım emzirdim.
bir de duş alırken özellikle göğüslerinizi ve koltuk altınızı bol bol yıkayın, sıcağın etkisiyle sütünüzü arttırırmış, kanalları açıyormuş doktorum söyledi.

Hepinize teşekkür ederim. Önerilen herşeyi denedim. Malesef 30 cc her zaman olmuyor ki olsa da yetmiyor 3 saatte bir 60 cc mama ancak yetiyor. Evet sonradan sütü atanlar var. İnş ben de oyle olurum. Yaşayan bilir samirim gerçekten olmayınca olmuyor.

ayni durumu birebir yasadim..
bebegim sarilik oldu hastane yatti.. ac kalmasin diye mama verdim.. biberona ve mamaya alisti..
memeyi verdigim zaman deli gibi cigiriyordu dayanamayip tekrar mama veriyordum..
oyle bir iki ay gecti baktim sutum iyice azalacak kestim mamayi..
memeyi zorla verdim inan bir ay ugrastim alsin diye.. cok sabir istiyor gercekten
.
ama sonunda ben kazandim..
sende zorla mamayi azalt cigirsada memeyi vermeye calis sonra iyi ki yapmisim dersin...
tabii ki mama dunyanin sonu degil ama anne sutu varken niye alissin..

Allah kolaylik versin cok zor gunler ama bir iki ay sonra rahatlayacaksin... azicik sabir

Sutunuzu 3 saatte bir gece gunduz sagin. Ama artik damla dahi gelmeyene kadar sagmalisiniz.
Yetmedigi yerde mama takviyesi yaparsiniz. Bebeginizi ac birakip sut getirtmeye calismanin bu teknoloji caginda hic geregi yok.
Bahsettigim sekilde elektrikli bi pompayla sutunuzu sagarsaniz garanti ediyorum sutunuz artacak. Sonra mamaya dahi ihtiyac duymayacaksiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…