Tabii ki mama dünyanın sonu değilAllah razı olsun cevaplariniz için o kadar üzgünüm ki bir an mama dunyanin sonu değil diyorum . Bir an sonra ağlıyorum keşke emse diye. Çok zor durumdayım psikolojik olarak
Sut yoksa yoktur. Azsa azdir. Bunun icin kendini hirpalama. Nasibi o kadarmis. 5 ayda mama yer sonra zaten yemeklere baslayacaksin.Merhaba. Uzun zamandır burayi takip ediyorum. Üye olup derdimi paylaşmak bugüne kısmetmiş. 1 aylık taze anneyim. Başlıkta da belirttiğim gibi lohusa depresyonundayım. Nedeni de sut meselesi. Klasik olarak normal doğum sonrası sütüm yetmedigi icin bebeğim kilo kaybı ve sarılık için yoğun bakımda tedavi gördü. Bu surecte agir depresyon yasadim. Hemşirelerin yanlış yonlendirmesi ile bebegim slikon meme ucuna mama takvitesi ile biberon ve mamaya alıştı. Sütüm o kadar az ki yetmiyor. 3 saatte bir sagdigimda bazen hiç olmuyor en fazla olduğu da 30 cc. Mama veriyorum mecbur. Sorun şu ki herkes birsey söylüyor. emdikce gelir aç bırak emer diyorlar. Evet biliyorum birçok anne bunu yapmış ve başarılı olmuş. Süt emince geliyor tamam. Ben de denedim açlık zamanlarında. Cok ugrastim. Ama bebeğim o kadar ağlıyor ki dayanamiyorum. Ağlasın birsey olmaz diyorlar. Evet olmaz belki sonuçta ağlamaktan ölmez. Ama elimde değil yüreğim dayanmıyor. Bayağı uğraşıyorum. Hem memeyi tutamiyor henuz bilmiyor hem de sans eseri tutsa bile zaten hemen birakiyor.
Bir yandan emzirmeye çok özeniyorum onu mahrum bırakıyormuşum hissi var. Bir yandan yetememe hissi. O ağlıyor ben ağlıyorum yasayan bilir. Sütüm hiç olmasa kabullenecegim ama çok az var ve ben ne birakabiliyorum ne arttirabiliyorum. Bu arada arttırmak için her yolu deniyorum yiyorum içiyorum ama yok. Size danışmak istediğim şey bunu kabullenip az da olsa olanı verip mamaya devam etmek mi yoksa gerçekten aç da kalsa ağlamaktan çatlayacak gibi de olsa meme vermek mi? Gerçekten çok perişanım kendi boğazımı sıkasım var. Evet anne sütü çok önemli biliyorum ama ne yapayım olmayınca olmuyor.
Bebeginiz ac oldugu icin degil de kolik oldugu icin agliyordur ve kolik bebekler anne memesinde dururlar. Ben mamaya karsi olanlardanim bebek doyar anne sutuyle diyorum. Bol bol emzirin.
Ama siz doyduguna inanmiyorsaniz mama verin sonucta sizin cocugunuz nasil isterseniz öyle yaparsiniz.
Uzulme cnm senı cok ıyı anlıyorum cidden zor surec kımsenın dedıgını kafana takma cunku kımseyı memnun edemeZsınAllah razı olsun cevaplariniz için o kadar üzgünüm ki bir an mama dunyanin sonu değil diyorum . Bir an sonra ağlıyorum keşke emse diye. Çok zor durumdayım psikolojik olarak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?