- 19 Ekim 2016
- 2.913
- 4.393
- 83
Aynı şeyi bende yaşadım oğlum sarılık oldu kuveze koydular aylarca uğraştık. Benimde sütüm yoktu ilk başta o yüzden hem mama hem göğsümü veriyordum zamanla çoğaldı. Senin bebeğin de bi iki emse bile yeter o şekilde devam et. Ama stres de senin sütünü olumsuz etkiler .sadece yemekle olmuyor huzurlu rahat olman lazım ki hormonların süt üretsin. Bebeğini de aç bırakma sütun çoğalana kadar mama ver kötü bişey değil ki. Sağlıklı olsun yeter..Merhaba. Uzun zamandır burayi takip ediyorum. Üye olup derdimi paylaşmak bugüne kısmetmiş. 1 aylık taze anneyim. Başlıkta da belirttiğim gibi lohusa depresyonundayım. Nedeni de sut meselesi. Klasik olarak normal doğum sonrası sütüm yetmedigi icin bebeğim kilo kaybı ve sarılık için yoğun bakımda tedavi gördü. Bu surecte agir depresyon yasadim. Hemşirelerin yanlış yonlendirmesi ile bebegim slikon meme ucuna mama takvitesi ile biberon ve mamaya alıştı. Sütüm o kadar az ki yetmiyor. 3 saatte bir sagdigimda bazen hiç olmuyor en fazla olduğu da 30 cc. Mama veriyorum mecbur. Sorun şu ki herkes birsey söylüyor. emdikce gelir aç bırak emer diyorlar. Evet biliyorum birçok anne bunu yapmış ve başarılı olmuş. Süt emince geliyor tamam. Ben de denedim açlık zamanlarında. Cok ugrastim. Ama bebeğim o kadar ağlıyor ki dayanamiyorum. Ağlasın birsey olmaz diyorlar. Evet olmaz belki sonuçta ağlamaktan ölmez. Ama elimde değil yüreğim dayanmıyor. Bayağı uğraşıyorum. Hem memeyi tutamiyor henuz bilmiyor hem de sans eseri tutsa bile zaten hemen birakiyor.
Bir yandan emzirmeye çok özeniyorum onu mahrum bırakıyormuşum hissi var. Bir yandan yetememe hissi. O ağlıyor ben ağlıyorum yasayan bilir. Sütüm hiç olmasa kabullenecegim ama çok az var ve ben ne birakabiliyorum ne arttirabiliyorum. Bu arada arttırmak için her yolu deniyorum yiyorum içiyorum ama yok. Size danışmak istediğim şey bunu kabullenip az da olsa olanı verip mamaya devam etmek mi yoksa gerçekten aç da kalsa ağlamaktan çatlayacak gibi de olsa meme vermek mi? Gerçekten çok perişanım kendi boğazımı sıkasım var. Evet anne sütü çok önemli biliyorum ama ne yapayım olmayınca olmuyor.
Her benek anne sütüyle mi büyüyor Allah aşkına. Takma kafana böyle şeyleri Allah sağlık versin ikinize deMerhaba. Uzun zamandır burayi takip ediyorum. Üye olup derdimi paylaşmak bugüne kısmetmiş. 1 aylık taze anneyim. Başlıkta da belirttiğim gibi lohusa depresyonundayım. Nedeni de sut meselesi. Klasik olarak normal doğum sonrası sütüm yetmedigi icin bebeğim kilo kaybı ve sarılık için yoğun bakımda tedavi gördü. Bu surecte agir depresyon yasadim. Hemşirelerin yanlış yonlendirmesi ile bebegim slikon meme ucuna mama takvitesi ile biberon ve mamaya alıştı. Sütüm o kadar az ki yetmiyor. 3 saatte bir sagdigimda bazen hiç olmuyor en fazla olduğu da 30 cc. Mama veriyorum mecbur. Sorun şu ki herkes birsey söylüyor. emdikce gelir aç bırak emer diyorlar. Evet biliyorum birçok anne bunu yapmış ve başarılı olmuş. Süt emince geliyor tamam. Ben de denedim açlık zamanlarında. Cok ugrastim. Ama bebeğim o kadar ağlıyor ki dayanamiyorum. Ağlasın birsey olmaz diyorlar. Evet olmaz belki sonuçta ağlamaktan ölmez. Ama elimde değil yüreğim dayanmıyor. Bayağı uğraşıyorum. Hem memeyi tutamiyor henuz bilmiyor hem de sans eseri tutsa bile zaten hemen birakiyor.
Bir yandan emzirmeye çok özeniyorum onu mahrum bırakıyormuşum hissi var. Bir yandan yetememe hissi. O ağlıyor ben ağlıyorum yasayan bilir. Sütüm hiç olmasa kabullenecegim ama çok az var ve ben ne birakabiliyorum ne arttirabiliyorum. Bu arada arttırmak için her yolu deniyorum yiyorum içiyorum ama yok. Size danışmak istediğim şey bunu kabullenip az da olsa olanı verip mamaya devam etmek mi yoksa gerçekten aç da kalsa ağlamaktan çatlayacak gibi de olsa meme vermek mi? Gerçekten çok perişanım kendi boğazımı sıkasım var. Evet anne sütü çok önemli biliyorum ama ne yapayım olmayınca olmuyor.
Şu an elimden geleni yapıyorum. Emiyorbenimde kızım 4 aylık senin yaşadıklarını yaşadım günde bir çay kaşıgı süt geliyodu sağdığımda ve ilk bir ay 7/24 emzirdiğim halde bide ama olmayınca olmuyor üçüncü aya girdikten sonra tamamen kesildi iki ay ne mdiyse emdi bende neler yedim neler içtim damlalar çaylar hiç biri işe yaramadı bence kendini yıpratmayı bırak hem emzir hem mama ver sonucta bi tek sen değilsin ve isteyerek yapmıyosun milletin dediğinide kafana hiiiiiç takma sadece kendine yapıyosun arkadaşım boşver. bide saatlerce emzir diyenlerede aldırma bebek boş memeyi çektikçe gaz doluyo içine ve çok rahatsız ediyo emzirirken anlıyosun zaten sütün geldiğini 5 dk 10 dk misal sonra bırak bunu doktorum demişti bana.. takma sadece bebeğinin ve her dakikasının tadını çıkar ben şimdi öyle yapıyorum :)
sen sakin ol inanki düzeliyo kızım şimdi çok mutlu çok sağlıklı annelik sütle olan bişey değil bende zamanında çok düşündüm nasıl anneyim bi süt veremiyorum diye ama inanki geçiyo tek mama yiyen bizim çocuğumuz değil kendine stres yapıp sütünüiyice bitirme olduğu kadar emsin geri kalanına mama takviyesi yap :) ama sakın emsin diyede aç bırakma mama yı ver ben sırf emsin diye mamayı az verdim ama kızım hiç kilo alamadı ilk bir ay sonra çok pişman oldum doktorumuzda mamayı çok ver dedi çok zayıflamış dedi işte o an yıkıldım o an ddim ben nasıl anneyim sırf emsin diye bebeğimi aç bıraktım diye günlerce ağladım sen çevreyide dinleme mama gerekiyosa verŞu an elimden geleni yapıyorum. Emiyor
Azıcık uzerine mama. Çocuğumun düzeni bir oluşsa başka birşey istemiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?