Lohusa depresyonu

sakın sütümu emecek diye cocugunu ac birakma. 2 saate bi sagdigin sutle ya da mamayla muhakkak besle. arti sutunu o sagma makineleriyle surekli sag. arttigini goreceksin. sagdigini da taze taze icir. bunlqri kafana takma. sen onun annesisin senden daha fazla kimse dusunemez onu moralini bozma. pes etmeden sagmaya devam

Anne sütü dünyanin en faydali besini elbetteki ama bukadar stres olmakta dogru degil. Siz bebeginize surekli memeyi teklif edin gerekirse birazcik mama verin ya da surekli sagip sagdiginiz sutu biberonla degil kasikla vermeye calisin biraz sakinlesince pesine meme teklif edin tekrar. Geceleri uyurken veriyor cogu kisi belki o sekilde alır. Sürekli deneyin emin olun basarili olacaksiniz ama stres olmayin,memeyi almadiginda uzulmeyin sabirli olun. ve sadece meme emmesi degil bol bol ten tene temasta bulunun bebeginizle ciplakken sarilin gogsunizde yatirin. Bebeginizin kendini guvende hissetmesini saglayin. zamanla aşacaginizdan eminim. Sonucta doganin kanunu bu olmasi gereken bu er yada gec olacak. Olmazsa da dunyanin sonu degil. Yeterki sütünüz olsun ki varmis ne mutlu size ama stres gerginlik sutunizu de olumsuz etkiler. Gule gule buyutun bebeginizi.

Aynı şeyi bende yaşadım oğlum sarılık oldu kuveze koydular aylarca uğraştık. Benimde sütüm yoktu ilk başta o yüzden hem mama hem göğsümü veriyordum zamanla çoğaldı. Senin bebeğin de bi iki emse bile yeter o şekilde devam et. Ama stres de senin sütünü olumsuz etkiler .sadece yemekle olmuyor huzurlu rahat olman lazım ki hormonların süt üretsin. Bebeğini de aç bırakma sütun çoğalana kadar mama ver kötü bişey değil ki. Sağlıklı olsun yeter..

Her benek anne sütüyle mi büyüyor Allah aşkına. Takma kafana böyle şeyleri Allah sağlık versin ikinize de

Gunde 3 litre suyunu iciyormusun yemeginin haricinde ic ve cogalsin ama duzenli tuketmen onemli baska turlu cogalmiyor ayni sorunu yasadim memeyi tutamadi oglum neler denedim sabrettim ac kaldi agladi ama buyudukce daha iyi kavradi birde sagip biberonla vermeyu denesen bana verme memeyi reddeder dediler ama olmadi en azindan mama yerine senin sutunu icer

5 gün önce Doğum yaptım, göğüslerim de küçüktü, süt yoktu. Her an emziriyorum, sütüm geldi sonradan.

Verebildiğin kadar süt ver, kalanı mama olsun üzülme canım!

Sabah kahvaltısında tereyağına 2 köy yumurtası kır, üzerine pekmezle pişir. Yedikten sonra Üstüne de su iç bol bol. Sütün ciddi derecede artacak.

Canim ya uzulme nekadar sutun varsa ver ama emzir ama sag bir damlada olsa anne sutunu alsin geri kalan zamanda mamayla destekle ne olcK yani uzulmeye yıpranmaya degermi iki cocugumda sutler gogsumde kaldi cok az emdiler ozaman sagmak falan bilmiyordum kimsede sag demedi cahillik iste buyuduler cok sukur

Anne sütü manyaklarına göre mama değil sanki uyuşturucu madde veriyoruz bebeğimize.Süt Yoksa yada sağlıklı büyümesine yeter derecede süt yoksa açlıktan öldürelim mi bebeklerimizi. Benim kızım 3 ay emdi,birkaç densizin geçirtiği sinir krizi sonrası sütüm kesildi.6 aya kadar hastane tipi süt sağma Makinesi kiraladım omunla az da olsa verdim.Kızım 20 aylık çok şükür hiçbir sağlık sorunu yok.Zihinsel ve bedensel gelişimi de ayına göre oldukça önde.
Emmiyorsa da 3 saat arayla sağ,bol su iç herşeyden önemlisi fırsat buldukça dinlen.Sütü en çok arttıran şey dinlenmek ve su.
Stres yapma,ayyy ben hollanda ineği gibiydim çocuğumu ilkokula kadar emzirdim diyen,anneliği bir çift memeye indirgeyen beyinsizlere karşı kulağını sıkı sıkı kapat.
Sağlıkla büyüt bebeğini.

Benimki hiç emmedi.
1 ay sağıp verdim, sonra da süt bitti.
Çok küçük doğmasına rağmen maşallah tosun gibi.
Anne sütü elbet çok çok önemli ama elinizden geleni yaptıktan sonra bunalıma girmenin manası yok.
Ben de mamayla büyüyen bir bebekmişim, hiçbir sıkıntım yok çok şükür.
Bebeğim de mama yiyiyor.
Dünyanın sonu değil ya!

Cevap yazan herkese teşekkür ederim. Benim sorunum bebeğimin henüz emmeyi bilmemesi. Meme ucu yoktu silikon uc a alıştı onu kullanıyorum hala. Az da olsa emziriyorum vazgeçmedim. Çıplak memeyi de tutturmaya calisiyorum. Sorun şu ki tutmayı bilse zaten süt az da olsa gelmese de çeker zamanla artar belki. Şans eseri tutsa bile süt olmadığı için devam etmiyor bırakıyor ve geri de zaten tutamıyor dolayısıyla bu bir kısır döngü. Tutamıyor -süt yok - olmadığı için emmeyi öğrenmesini gerektirecek durum olmuyor ogrenemiyor yani. Mamayla da çok guzel buyur tabi. Sadece bebekler ilgisini derdini vs herşeyi emerek paylaşır. Yavrum aranıyor bazen ama tutamıyor veremiyorum. Emzirmek psikolojik olarak bile çok onemli. Karnının doymasindan ziyade önemli olan biraz da bu boyutu. Denemeye devam edeceğim inşallah zamanla olur. Ama aç bırakıp da emmeye zorlayarak ogretmeyı kaldiramam.

Çok zor bir dönem şu lohusa hali. Yeni atlattım İnan hayatımdaki en zor dönemdi. Bana emanet edilen minicik bir can, ne istediğini söyleyemeyen. Hiçbir şey bilmeyen ben ki hamileliğim süresince o kadar araştırmama okumama rağmen. Teoride her şey tamamdı ama gerçek hayat hiç de öyle değilmiş. Önce sakin olun herkes bu dönemden geçiyor emin olun. Yalnız değilsiniz. Bebeğinizi alın öpün koklayın koynunuzdan çıkarmayın hiç. Emzirme ile ilgili daha yolun çok başındasınız. Sütüm yok artıramıyorum tutturamıyorum diye vazgeçmeyin. Benimde bi göğsümün ucu yoktu. Pompayla sağdım pompayı çıkarıp hemen bebeğin ağzına dayadım tuttu. Böyle böyle iki günde uç çıktı. Artık çok rahat tutabiliyor. Fb da Çok faydalı gruplar var emzirmeye teşvik eden yol gösteren yardımcı olan. Oralardan çok şey öğrendim. Dediğiniz gibi Meme sadece doymak için değil o bebeğinizle aranızdaki en mükemmel an. Allah yardımcınız olsun.

Allah uzun omurler versin
Bebegine ne kadar sutun varsa o kadarver ustunu mamayla destekle. Asla kendini yipratma canim

benimde kızım 4 aylık senin yaşadıklarını yaşadım günde bir çay kaşıgı süt geliyodu sağdığımda ve ilk bir ay 7/24 emzirdiğim halde bide ama olmayınca olmuyor üçüncü aya girdikten sonra tamamen kesildi iki ay ne mdiyse emdi bende neler yedim neler içtim damlalar çaylar hiç biri işe yaramadı bence kendini yıpratmayı bırak hem emzir hem mama ver sonucta bi tek sen değilsin ve isteyerek yapmıyosun milletin dediğinide kafana hiiiiiç takma sadece kendine yapıyosun arkadaşım boşver. bide saatlerce emzir diyenlerede aldırma bebek boş memeyi çektikçe gaz doluyo içine ve çok rahatsız ediyo emzirirken anlıyosun zaten sütün geldiğini 5 dk 10 dk misal sonra bırak bunu doktorum demişti bana.. takma sadece bebeğinin ve her dakikasının tadını çıkar ben şimdi öyle yapıyorum :)

Şu an elimden geleni yapıyorum. Emiyor
Azıcık uzerine mama. Çocuğumun düzeni bir oluşsa başka birşey istemiyorum

Şu an elimden geleni yapıyorum. Emiyor
Azıcık uzerine mama. Çocuğumun düzeni bir oluşsa başka birşey istemiyorum
sen sakin ol inanki düzeliyo kızım şimdi çok mutlu çok sağlıklı annelik sütle olan bişey değil bende zamanında çok düşündüm nasıl anneyim bi süt veremiyorum diye ama inanki geçiyo tek mama yiyen bizim çocuğumuz değil kendine stres yapıp sütünüiyice bitirme olduğu kadar emsin geri kalanına mama takviyesi yap :) ama sakın emsin diyede aç bırakma mama yı ver ben sırf emsin diye mamayı az verdim ama kızım hiç kilo alamadı ilk bir ay sonra çok pişman oldum doktorumuzda mamayı çok ver dedi çok zayıflamış dedi işte o an yıkıldım o an ddim ben nasıl anneyim sırf emsin diye bebeğimi aç bıraktım diye günlerce ağladım sen çevreyide dinleme mama gerekiyosa ver

bende normal doğum yaptım ve sütüm 3 gün sonra geldi.
sütümü beklesem çocuğum aç kalırdı. mecburen mama verdim. sütüm geldiğinde emmek istemedi. mamayla beraber çıktığı kadar sağarak sütümü de verdim. 1 yıl böyle devam etti sonra da kesildi tamamen.
bende üzüldüm emmedi diye sütüm azaldı mamayla büyüdü diye, noldu yani büyüdü mü büyüdü maşallah hiç takma kafana çok çabuk büyüyorlar bugünlerinin tadını çıkar.

Bebegin icin anne sütü önemli tamam fakat annesinin mutlu olmasi da bir o kadar önemli. Oldugu kadar yap, strese girme bebegine zarari olur unutma. Akisina birak. Ben emzirdim bebegim büyük dogdu memeyi de güzel tuttu fakat ben de neden normal doguramadim diye kendime zehir ettim o ilk zamanlari. Neden yapamadim neden neden diye. Bu elimizde olan birsey degil. Akisina birak. Lohusalik zor. Ikinci dogumum var yakinda insallah hafif geciririm. O dönemler zor fakat inan gecici. Kendimi bu sekilde motive ediyorum. Sütü oldugu halde cocugunu emzirmeyenler de var. Düsün o rahatligi. Sen elinden geleni yapiyorsun zaten, üzülme.

Haklısınız psikoloji de çok önemli. Zaten az olan süt depresyonda daha da azalıyor. Hayattan soğuyor insan bebeğe de yansıyor. Kendime zehir ettim resmen bebeğim ağladıkça. Herkese teşekkür ederim. Ben elimden geleni yapmaya calisiyorum artık kismet zamanla belki de artar inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…