lohusa depresyonuı dedikleri şeyi yaşıyorum sanırım..

Önceki konunda olacakları söylemiştin,
bizler de sana yapacaklarını söylemiştik.

Ama sen hiç birini yapmamışsın ki,
yat kalkma yapsın dedik,
sen durmamışsın.

Lohusa psikolojisi gerçekten çok farklı bir durum,
en saglam iradeli insan bile hafiften sarsılıyor.

Bence durumu eşine anlat,
bir an önce çözüm bulun...

Gerçi eşin de pek destek vermiyordu hatırladıgım kadarıyla...

Son düzenleme:
arkadaşlar çok kötü durumdaym..daha önce açtığım konumda kaynanamla kaynım gelecekler demiştim..geldiler..doğumdan 3 gün önce geldi..hastanede annemle kavga ettiler..eşim büyük tepki gösterdi ve annemle şu anda küsler..annem evime bi kere geldi onların yüzünden..kadının yüzüne bakmaya dayanamıyorum..surat asıyorum diye de hergün eşimle tartşıoyrum ve evin içi gerginlikten geçilmiyor.ikiyüzlülük yapıp eşimin yanında konuşayım diyorum kendime ama karakterim el vermiyor olmuyor..bebeğime konsantre olmaya çalışıyorm ama yapamıyorum..hergün annemde yanımda olmalıydı diyorum,ağlıyorum hep....ev işi yapmıyor,sadece oğullarına yemek yapıyor..yemişim yememişim umrunda değil..eşim oldugunda o soruyor yemek yedinmi açmısın diye o ilgileniyor..kanamam var pijamalarım batıyor,sırılsıklam terliyorum sırtıma havlumu koyacak kimsem yok..:43: çok kötüyüm..korkuyorm kendimden..ölsem diyorum..bebeğimi anneme vermezler,onun annesinin bakmasını da istemiyorum...bebeğim ortalarda rezil olacak..yarın birgün bebeğimin kırkı cıkacak ,mevlütü olacak.kırkında benim ailem olup onların ki olmayınca evde daha büyük kıyamet kopacak..hergün bunları düşünüyor deliriyorm..Allahım yardım etsin..dua edin lütfen.yabancı insanların birbirleine duaları kabul olurmuş..

gerçekten çok üzüldüm tatlım ama nolur sakın ol. öncelikle bunaltıcı duygularından sıyrıl sen bu dünyaya bır bebek getirdin ve sen ona bakmak zorundasın tamam mı onun yanında olmalusın. kaynanana gelınce onu olabıldıgıne allaha havale et az daha dayan eşine yakın olmaya çalış. ona bır melek verddgını unutmasın. dayan ve kaynananın ekmegıne bal surme ve yavrunu unutma .

Canım senı o kadar ıyı anlıyorumkı konusamamanın nedenını yasadıgın herseyı ıyı anlıyorum kovsan bagırsan cagırsan ne olacakkı yıne uste cıkacaklar ogluna duygu somurusu yapacak oglu arada kalacak sana catacak yuzsuzce yıne yanında kalmaya devam edecekler ac kaldım bende senın gıbı arkadaslarım geldı yemek yaptı yınede utanmadı hem agladım hem bebek emzırdım lahusa halımde sıcakta utu yaptım su gıbı terlıyodum evdekıler yuzunden banyoya gıremıyodum depresyondan aylarca cıkamadım sanada yazık bebegınede ben kavga ettımde ne oldu surat yaptım yıne gıtmedıler benden yuzlu cıktılar gıdelım ıstenmıyoruz demedıler kavgadan sonra yıne durdular ooooofff offf aglama lutfen allah yardımcın olsun sabır dılıyorum su gıbı gecsın gunler hemen gıtsınler

seni çok iyi anlıyorum canım. benim de eşim annemi komalık yapmıştı, kadının şekeri üzüntüden öyle bir fırlamış, 3 gün hastenede yatmıştı gözetim altında:( hala acısı cayır cayır içimde:" ( ama ben pes etmedim, annemi de ettirmedim. 2 seçeneğim vardı:1-boşanmak,2-el mi yaman bey mi yaman deyip üste çıkmak. ne oldu, ben üste çıktım, şu an k.v.ler evime gelmiyor 1 senedir, küs de değilşiz ama annemle altlı üstlü ev aldım annemin çocuğuma bakmasını bahane ederek(babam yok, annem tek yaşıyor) ve ablamla aramızda 3-5 bina var:) eşimse anneme delicesine muhtaç olduğunun ve yaptığı hatanın farkında olduğu için i.. gibi pişman:) sen de dişini göster. dediğim gibi 2 seçeneğin olmalı, 3. seçenek olmamalı(yani onlara ezilmek, anandan babandan vazgeçmek senn için bir seçenek olmamalı). hem böyle ölüm gibi şeyler düşünme, hem neden sen ölüyosun ki! k.validen ölsün diycem ya töbe töbe...

of terliyorum demişsin ya lohusalığım aklıma geldi gerçekten çok zordur.o günler bir sorun yokken bile herşey insana batar zaten.bir de sıkıntı ne kadar zor olur.anneye en çok ihtiyaç duyulan zaman.güçlü olmaya çalış canım ezdirme kendini.eşin anlasın annesinin tavırlarını.biraz fena ol.mesela bir iş mi yaptın.eşine çok terledim iş yapınca falan de.eşin kalkınca mesela birşeyler hazırlasana kalkıp da yiyemedim aç kaldım de bunu belli etmeden inceden inceden yap.uykunda anne diye sayıkla anlaşılmasın numara olduğu ha.:27:odada yalnızken eşinin yaklaştığını fark ettiğinde odada ellerin başında böyle çok üzgün bir şekle bürün o gelince toparlan.:43:birşeyler yap işte kız.ben de çok fenayım valla.

of terliyorum demişsin ya lohusalığım aklıma geldi gerçekten çok zordur.o günler bir sorun yokken bile herşey insana batar zaten.bir de sıkıntı ne kadar zor olur.anneye en çok ihtiyaç duyulan zaman.güçlü olmaya çalış canım ezdirme kendini.eşin anlasın annesinin tavırlarını.biraz fena ol.mesela bir iş mi yaptın.eşine çok terledim iş yapınca falan de.eşin kalkınca mesela birşeyler hazırlasana kalkıp da yiyemedim aç kaldım de bunu belli etmeden inceden inceden yap.uykunda anne diye sayıkla anlaşılmasın numara olduğu ha.:27:odada yalnızken eşinin yaklaştığını fark ettiğinde odada ellerin başında böyle çok üzgün bir şekle bürün o gelince toparlan.:43:birşeyler yap işte kız.ben de çok fenayım valla.

sende de ne numaralar varmış kız benden betermişsin :52:
ama yapacak bişey yok işi bilecen işe gitmicen :47:

arkadaşlar çok kötü durumdaym..daha önce açtığım konumda kaynanamla kaynım gelecekler demiştim..geldiler..doğumdan 3 gün önce geldi..hastanede annemle kavga ettiler..eşim büyük tepki gösterdi ve annemle şu anda küsler..annem evime bi kere geldi onların yüzünden..kadının yüzüne bakmaya dayanamıyorum..surat asıyorum diye de hergün eşimle tartşıoyrum ve evin içi gerginlikten geçilmiyor.ikiyüzlülük yapıp eşimin yanında konuşayım diyorum kendime ama karakterim el vermiyor olmuyor..bebeğime konsantre olmaya çalışıyorm ama yapamıyorum..hergün annemde yanımda olmalıydı diyorum,ağlıyorum hep....ev işi yapmıyor,sadece oğullarına yemek yapıyor..yemişim yememişim umrunda değil..eşim oldugunda o soruyor yemek yedinmi açmısın diye o ilgileniyor..kanamam var pijamalarım batıyor,sırılsıklam terliyorum sırtıma havlumu koyacak kimsem yok..:43: çok kötüyüm..korkuyorm kendimden..ölsem diyorum..bebeğimi anneme vermezler,onun annesinin bakmasını da istemiyorum...bebeğim ortalarda rezil olacak..yarın birgün bebeğimin kırkı cıkacak ,mevlütü olacak.kırkında benim ailem olup onların ki olmayınca evde daha büyük kıyamet kopacak..hergün bunları düşünüyor deliriyorm..Allahım yardım etsin..dua edin lütfen.yabancı insanların birbirleine duaları kabul olurmuş..

canım sana once olsa agırlıgını koy tavrını bellı et derdım ama bır sene once aynı seylerı bende yasadım...ve olmadı agırlıgımı koyamadım:5:karsımdakı ınsan olmayınca agırlık falan kalmıyo bunu bılıyorum artık...lohusalıkta bıze bu sıkınıtyı cektırenlere Allah ıyı demez bundan emın ol ve aklını basına topla..bebgını dusun onun sana ıhtıyacı var...bırde ben kayınvalıdemle bırlıkte oturuyorumm dusun yanı durumumu...gunlerım aglamakla gectı..ınanırmısın bebgım oldu dıye sevındırmedıler aslında en guzel duyguyu yasamamız gerekırken depresonya soktular...yanı yanlız degılsın cnm herkesınnbasıa gelebılıyo...hala uzerımden atamadım aslında ama iştee....hıc dusunme bunları bebgını dusun...ıkı taraf da gelır mevlute cok konusazlar olur bıter merak etme...sımdıden dusunmen senı yıpratır zamana bırak cnm..Allah yardımcın olsun cnm

Allah bebegini sana bagislasin canim...bebeginle yepyeni bir hayata baslayacaksin ama sen olumden bahsediyorsun :20::20:

yapma boyle..buarada birak camasiri filan yat kalkma yerinden...evi b.k gotursun neden bu kadar dert ediyorsunki???
nasilsa ayaga kalkinca herseyini yapacaksin canim. sakin ol guzel guzel bebeginle ilgilen ve bolca dua et...ve nazini kayinvalidenden ziyade esine gecirmeye bak canim...biraz olaylari abart cunku normal halinden eminim anlamiyordur esin :34:

Ah canım benim. Ne olursun böyle yapma bak bir an yaşadıklarım aklıma geldi seni o kadar iyi anlıyorumki inan gözlerim doldu. Ama üzülmek sana hicbir fayda sağlamayack sağlamadığı gibi zararı olacak. Sütün kesilir yapma çamaşırmış çamaşır dediğin nedir ya uğraşma hiç yıkayacak zamanın enerjin olmadıgında konus esinle gitsin alsın. Bunların hepsi yoluna girer olan sana bebeğine olur. Bak ne güzel demişsin cocuğum perişan olur bana birşey olursa diye bunu düşünerek kendine cok cok iyi bakman lazım. Bende senin gibi yaptım ne oldu sonuc ortada. Kızım sadece 20 gun anne sütü alabildi o akan taşan sütüm şak diye kesildi. Üüzülme yapma lütfen kızının kokusunu içine çek ve sabır dile

6 ay önce nerdeydin bacım banada verseydin o taktikleri tüh :)

Sen git annenin yanına.Yada o gelsin.Vicdansızlar.Tatile mi gelmişler size.Olan sana ve bebeğine olur.Sütün kesilir bu kadar çok üzülürsen.Bırak geçsin pijamana kanaman eşin de görsün.Anneme ihityacım var benim, de.Baktın olmuyor;Kendini toparlamaya bak..Ben sezeryandım,3.gün ayağa kalktım.Yemeğimi yaptım.Ben yatmaya devam etseydim kayınvalidem de bizde kalmaya devam edecekti.Kızımı yeri geldi tek başıma yıkadım.Lohusa demek hasta demek kardeşim,ama halinden anlayan yoksa,annen de gelemiyorsa yalnız olmak daha iyi.İlaçlarını ihmal etme.Sakın aç kalma.Enazından sıvı şeyler iç.Çok üzüldüm yazdıklarına.Ölümü falan getirme aklına.Herşey düzelecek.
Ev işini falan da boşver.Rahatsız olan kendi yapsın.
Bebeğin kırkında herkesi çağır,gelen gelsin gelmeyen gelmesin.Mevlüt sonuçta.Yıpratma kendini boş yere.

alıntı yapmadan direkt yorum yapcam bazı arkadaşlara..Ben ne külkedisiyim ne de kendimi acındıracak kadar aciz biriyi arkadaşlar..eğer bi insana bi şeyi 3 kere süylediğiniz halde hala tv karşısında oturup kalkmıyorsa bu '' kalk kendin yap'' demektir benim için..acil yıknması gerekn şeylr vardı ama oralı olmuyordu bende kendim yapmayı uygun gördüm..bunu ne naz yapıyım ne de yarın bebeğimie '' ben babaannenden çok çektim '' demek için yaptım..Ki benim asıl derdim o kadının oğlumu görüp sevebiliyorken,annemin hastanelerde olması..oysa benim annemın o kadından daha çok hakkı var..bütün hamilelğim boyunca o çekti sıkıntılarımı..torununu onunda görmeye hakkı vardı ama hastanedn çıktktan sonra bi kere gelip görebildi cünkü hasta yatıyordu..

alıntı yapmadan direkt yorum yapcam bazı arkadaşlara..Ben ne külkedisiyim ne de kendimi acındıracak kadar aciz biriyi arkadaşlar..eğer bi insana bi şeyi 3 kere süylediğiniz halde hala tv karşısında oturup kalkmıyorsa bu '' kalk kendin yap'' demektir benim için..acil yıknması gerekn şeylr vardı ama oralı olmuyordu bende kendim yapmayı uygun gördüm..bunu ne naz yapıyım ne de yarın bebeğimie '' ben babaannenden çok çektim '' demek için yaptım..Ki benim asıl derdim o kadının oğlumu görüp sevebiliyorken,annemin hastanelerde olması..oysa benim annemın o kadından daha çok hakkı var..bütün hamilelğim boyunca o çekti sıkıntılarımı..torununu onunda görmeye hakkı vardı ama hastanedn çıktktan sonra bi kere gelip görebildi cünkü hasta yatıyordu..

Canım iyi diyorsun güzel diyorsunda bu dediklerini söyleyenler eminim senin için üzülmüş ve çare olmak için belkide silkinip o bunalımı üstünden atman için öyle demişlerdir. Annen konusunda yerden göğe kadar haklısın. Beterin beteri var bunu sakın unutma benim kızım 6. ayına girdi annem daha göremedi :) Lütfen üzülme. Hemen güzel sıcacık bir duş al vücudun dinlensin onlar umursamıyorsa sende umursama kalk güzelce karnını doyur. yiyip içip kendine bakki bebeğinede faydan olsun. Aşacağına inanıyorum bol sütlü mutlu günler :)

lohusayken yatmak ve işlerini bir başkasının yapması acındırmak olmuyor arkadaşım normali oluyor.
sonra dikişler patlıyor içerde acısı yıllar sonra çıkabiliyor ,,benim ablamn da sen gibi yaptı ne oldu dikişleri 3 ayda zor iyileşti ...
3 kere söyleyince de kalkmıyorsa bu onun terbiyesizliği ve düşüncesizliği
fakat çok merak ettim acil ne yıkanması gerkiyordu ,, diyelim ki eşinin işyerinde giyeceği bişey kirli olsun acil ,, kusura bakmada eşin ancak annesine öyle birşey olunca gidip derdi anne yıkarmısın diye .... yoksa çamaşırım yıkanıyo ,, ütüyüde yapıver ohh güllük gülüstan ne diye senin yanında olacak kii ....
ama eğer kıyafeti kalmasaydı ve sana yıkasana deseydi o zaman sende derdin bak ben lohusayım dikişlerim acıyo diye ...
annenin gelmeme sebebi hastalıkmış kayınvalidenizin annenizi istemediğine nerden karar verdiniz ???
gerçekten lohusa depresyonundasın bence azıcık otur bi dinlen ....

Canım, bebeşin sağlıklı mı? Önemli olan bu, sen gerisini düşünme...Olumsuz durumlarda bugünlerde gececek de, sonuçta bu insanlar gidecekler...Kimsenin yaptığı yanına kar kalmıyor, sen gönlünü ferah tut; seni seven bir eşin var, insanlar yıllarca tedavi görüyorlar, sen,n bebişin olmuş, seni seven bir anneciğin var...Bunların hepsi geçecek, annen yanında olacak, zaten ele avuca gelmeyen bebişin vardır şimdi, annen biraz kendini toparlasın o zaman yanında olur. Kaynanan sana iyi davranmak zorunda, sen onun torununa bakacaksın. Senden dolayı anneni de saymak zorunda, bunları eşin görüyordur ama sana direk ifade etmiyordur. Benim eşim mesela öyle, annesiyle ilgili birşey olduğunda kesinlikle sen haklısın demez, annesini savunur vs. Ben neden böyle düşünüyorsun dediğimde de annemi kötü bilme o çok iyidir der. Oğullara göre anneler hep çok iyidir, şimdi olumlu yanları bile olumsuz görebilirsin. Bu lohusalığın bir getirisi ve benim kuzenimde aynı şekilde idi. Çok olumsuzdu, ama devam ettirme. Sonra daha komplike birşey oluyor, onun baya uzun sürmüştü bu durumu. Sen daha yolun başındasın, dua et, bebeşini düşün; sen mutsuz olursan o da huzursuz olur, annen mutsuz olur, eşini de etkilersin. Sadece seni üzenlere birşey olmaz, biz ne yapıyorsak kendimize yapıyoruz; sakın salma kendini taze annecik...

canım lohusalık zor geçer ... fiziki açıdan zaten çok zor hele duygusal olarak 1000 kat daha zordur..
ama arkadaşlarda demiş birazda sende var kalkmayacaksın,, zorla mı kaldırıyorlar ki ....
bırak eşinin çamaşırlarıda kalıversin oda annesine söyler o zaman zaten ..
yeni doğan bebeğin ne kadar çamaşırı olacak ki olursada anne ben kalkamıyorum ağrım var makineye atarmısın de geç otur..
valla ben zaten zor bir doğum geçirdim ama kolay bile geçse kalkamazdım ..
yattım 40 gün ,,kızımla oynadım,, beraber uyudum ,,değil çamaşır su bile götürmedim kimseye ..
ohhhh sefammm olsunnn :1:

yorumunuz çok hoşuma gitti ya:1::1:

konu sahibi arkadaşa gellince öncelikle bebeginizi Rabbim analı babalı ve saglıklı büyütmeyi nasip etsin inş.
seni en iyi anlayanlardanım tahammül edilmez bi kaynanan var
dogum yaptıgım zaman benimkide tepemdeydi olmasa daha iyidi diyorum
çünkü çok sevgili eşim anasının dogumdan sonra bana yaptıklarını kafama kakar bırak gitsin yavaş yavaş kendi işini kendin gör derim senin eşindede kafana kakacak kapasite var bunlara göre anaları hint kumaşı Allah akıl versin diyorum sanada sabırlar diliyorum

kaynanan çok vicdansızmış annen için üzüldüm inşallah bir an önce iyileşip yanına gelir canım bugünler geçer sen çok üzülme bebeğine odaklan sadece onu düşün çok fazla da ev işi yapma bırak kaynanan yapsın yapmıyorsa sen de yapma:31:

o evlilikte hiç ağırlığın yok mu senin?

vur yumruğunu bu ne ağlayıp durunca oluyor mu?

bebeğimi anneme vermezler ne demek sen o bebeğin annesisin sen evladının sahibisin yeri geldiğinde babası bile karışamaz kime ne oluyor o kayınvalidenin saçını başını yolarım ben lohusaya eziyet ediyor terbiyesiz!

ağlayıp durma azcık çıkar dişini evlat söz konusu olunca ağlanmaz saç yolunur.

işte bu kadar olur ağzına sağlık :46::46::46::46::46:

canımm öncelikle bebğin hayırlı olsun.sen artık annesin güçlü olmalısın sakın kendini bırakma silkelen o ev senin bebek senin koy ağırlığını.ne çamaşırı evi bırak herşeyi.kendine ve bebğine ii bak.

bak doğum yaptım annem yanımdaydı işi çıktı 3günlüğüne gitti.kayınvalidem geldi.hiçbişey yapmıyor.kendi keyfine bakıyor.öğlen kalktım yemeğimi kendim yaptım çünkü emziriyorum ve güç toplamam lazım bebğim için dimi.neyse eşim işten gelecek akşam oldu ortada yemek yok.annem olsa eşim geldiğinde masa hazır olur.eşim geldi annesine bi kızdı saat kaç olmuş ortada yemek yok salata yok pcpca ne yedi daha yemedi mi falan die.bu bir örnektir.uygulayabilirsin.

şimdiden mevlüdü falan düşünme gün olur devran döner.

lohusayken yatmak ve işlerini bir başkasının yapması acındırmak olmuyor arkadaşım normali oluyor.
sonra dikişler patlıyor içerde acısı yıllar sonra çıkabiliyor ,,benim ablamn da sen gibi yaptı ne oldu dikişleri 3 ayda zor iyileşti ...
3 kere söyleyince de kalkmıyorsa bu onun terbiyesizliği ve düşüncesizliği
fakat çok merak ettim acil ne yıkanması gerkiyordu ,, diyelim ki eşinin işyerinde giyeceği bişey kirli olsun acil ,, kusura bakmada eşin ancak annesine öyle birşey olunca gidip derdi anne yıkarmısın diye .... yoksa çamaşırım yıkanıyo ,, ütüyüde yapıver ohh güllük gülüstan ne diye senin yanında olacak kii ....
ama eğer kıyafeti kalmasaydı ve sana yıkasana deseydi o zaman sende derdin bak ben lohusayım dikişlerim acıyo diye ...
annenin gelmeme sebebi hastalıkmış kayınvalidenizin annenizi istemediğine nerden karar verdiniz ???
gerçekten lohusa depresyonundasın bence azıcık otur bi dinlen ....

tşkler yorumun için canım..Annem gelemiyor çünkü hasta,hasta çünkü ben daha hastanedeyken kaynanamla annem tartıştıkları için eşim sert çıktı ve annemle araları açıldı..Dahası da var annem hasta olmasa bile eşim evde olduğu zaman gelemiyeckti...acıl dediğim çamaşırlar benim pijamalarım..emzidiğim için her pijamayı giyemiyorm,kanamamda olduüu için çabuk kirleniyorlar..değişip değişip giymek zorunda kalıyorum onun için .makinenin birinde de kaynımla kaynanamın çamaşırları vardı..ayarlarını bilemezmiş bana attırdı makineye..sonrada asmadı..

Back
X