lohusa depresyonuı dedikleri şeyi yaşıyorum sanırım..

Bebegin hayırlı olsun. Benim bebeğimde 4 aylık, emin ol herkes böyle seyler yaşamıştır. Bu günler geçecek. Sen bebeğine konsantre ol. Düşünsene ne kadar kucuk elleri var, minicik burnu var ne sırın ya, Allah a ne kadar şükretmelisin.insan lohusa psikolojisiyle hep böyle devam etcek saniyo, ama böyle devam etmiyo,
Annen de insallah en kısa zaman da iyileşir. Gelir torununu görür.

tşkler yorumun için canım..Annem gelemiyor çünkü hasta,hasta çünkü ben daha hastanedeyken kaynanamla annem tartıştıkları için eşim sert çıktı ve annemle araları açıldı..Dahası da var annem hasta olmasa bile eşim evde olduğu zaman gelemiyeckti...acıl dediğim çamaşırlar benim pijamalarım..emzidiğim için her pijamayı giyemiyorm,kanamamda olduüu için çabuk kirleniyorlar..değişip değişip giymek zorunda kalıyorum onun için .makinenin birinde de kaynımla kaynanamın çamaşırları vardı..ayarlarını bilemezmiş bana attırdı makineye..sonrada asmadı..

Canım seninkiler bayağı vicdan fukarısıymış ALLAH hidayet nasip etsin ...
ama sen cevabını vermessen bunun sonu gelmez ki ,,
ne demek canım eşin sert davranacak annene ..
erkekler annelerinden bu kadar kolay vazgeçmiyor yuvayı yıkabiliyor annesi için ,,
ama biz kadınlar nedense hep bişeyleri kurtarmak için kendimizden taviz veriyoruz..
ya sabır çekip katlanacaksın ya eşinle konuşup seni anlamasını ümit edeceksin yada tavrını koyacaksın başka çıkarı yok ..

Bebegin hayırlı olsun. Benim bebeğimde 4 aylık, emin ol herkes böyle seyler yaşamıştır. Bu günler geçecek. Sen bebeğine konsantre ol. Düşünsene ne kadar kucuk elleri var, minicik burnu var ne sırın ya, Allah a ne kadar şükretmelisin.insan lohusa psikolojisiyle hep böyle devam etcek saniyo, ama böyle devam etmiyo,
Annen de insallah en kısa zaman da iyileşir. Gelir torununu görür.

çok yakın bir arkadaşım doğumdan hemen sonra depresyona girmişti.tabii eşi ve bizler anlayana kadar iş işten geçmişti..Canım arkadaşım intihara kalkıştı ama Allahtan eşinin erken müdahalesiyle kurtuldu.Şimdi psikiyatrisine düzenli devam ediyor..Bebeğini çok seviyor..Güzel evliliklerine devam ediyor..Lütfen en kısa zamanda uzman biriyle görüşmeye başla..Daha şimdiden ölürsem bebeğimi kime vercekler derdindesin..Hemen bir psikologla görüş..Unutma değerli olan sensin..Sen ne kadar iyi olursan bebeğin o kadar iyi olur..

annen gelemiyor da ablan da mı yok teyzen de mi yok kimse mi yok yani annenin yerini tutabilecek...

Son düzenleme:
arkadaşlar çok kötü durumdaym..daha önce açtığım konumda kaynanamla kaynım gelecekler demiştim..geldiler..doğumdan 3 gün önce geldi..hastanede annemle kavga ettiler..eşim büyük tepki gösterdi ve annemle şu anda küsler..annem evime bi kere geldi onların yüzünden..kadının yüzüne bakmaya dayanamıyorum..surat asıyorum diye de hergün eşimle tartşıoyrum ve evin içi gerginlikten geçilmiyor.ikiyüzlülük yapıp eşimin yanında konuşayım diyorum kendime ama karakterim el vermiyor olmuyor..bebeğime konsantre olmaya çalışıyorm ama yapamıyorum..hergün annemde yanımda olmalıydı diyorum,ağlıyorum hep....ev işi yapmıyor,sadece oğullarına yemek yapıyor..yemişim yememişim umrunda değil..eşim oldugunda o soruyor yemek yedinmi açmısın diye o ilgileniyor..kanamam var pijamalarım batıyor,sırılsıklam terliyorum sırtıma havlumu koyacak kimsem yok..:43: çok kötüyüm..korkuyorm kendimden..ölsem diyorum..bebeğimi anneme vermezler,onun annesinin bakmasını da istemiyorum...bebeğim ortalarda rezil olacak..yarın birgün bebeğimin kırkı cıkacak ,mevlütü olacak.kırkında benim ailem olup onların ki olmayınca evde daha büyük kıyamet kopacak..hergün bunları düşünüyor deliriyorm..Allahım yardım etsin..dua edin lütfen.yabancı insanların birbirleine duaları kabul olurmuş..

ah canım kıyamam bende yaşadım lohusalık depresyonunu ne oldugunu cok iyi bilirim kimse birşey demese bile duvarlar üstüne gelir insanın. ki sen neler yaşamısssın.allah yardımcın olsun.onlarda bi defolup gitsinler evinden yahu.insanları huzursuz etmeyi ne kadar sever bazıları.eşinle konus ben bunları istemiyorum de.eger kabul etmezse kibarca kov bence.

allah yardım etsin canım çok zor insanlarla baş etmeye çalışmak bazen diyorum ki keşke annemin dizinin dibinde otursaymışım nerden evlenmişim... allah yardımcın olsun yavrunada sanada umarım hersey ii olur bu dünyada insanın annesinden başka kimsesi yok anneni savun koca falan boooşş bi tek anne insanı düşünen

bi şeyi 3 kere süylediğiniz halde hala tv karşısında oturup kalkmıyorsa bu '' kalk kendin yap'' demektir benim için
demissin bencede aynen öyle

ama ben senin yerinde olsam eşim işten gelince anneside varken esıme bugun bırsuru camasır yıkadım
yenı dogum yaptım ben daha kendımı toparlıyamadım vs derım
esın de nıe dıe sorarsa yada annem yapsaydı derse
aynen soyle inceldiği yerden kopsun annene 3 kere soyledım tvden kalkıp yapamadıı kvden ınkar etsede esının kulagına kar suyu kacar en azından
bu hayatta hiçbir şey evladında daha değerli değil belki bu stresten sütün kesilir vs ne hakkı var senı bukadar strese sokmaya.hem ayrıca deli deliyi görünce comagını saklarmıs sen baskın ol zor gelirsede kvde ceker gider

kusura bakma da kayınvalidende suç yok

sen neden yattığın yerden kalkıyorsun ki

vallahi bu kadınlara kayınvalide koca kullanma klavuzu bastırıp dağıtıcam siz bu kadar saf olursanız daha çok ezilirsiniz lütfen git derhal yat ve sakın sakın kalkma tuvalete bile giderken kayınvalidene seslen

bu ne ya çamaşır asıcam diyor kendine kastın var herhalde hiç bu kadar garip şey duymadım

külkedisi misin sen hoşuna gidiyor bence ileride çocuklarına ben babanenizden çok çektim demek için mi böyle eziyet ediyorsun kendine...

afedersiniz de ben lohusa olucam isterlerse halının ortasına yapsınlar kalkmam...

Süper yorum. diyecek söyleyecek hiç bişey bırakmamışssın bravo. :46: Sırf atasözleri bile yeter doğru tavrı bulmak için (deli deliyi görünce sopasını saklarmış vs.) ama maalesef anneler çok sabırlı yetiştiriyorlar kızlarını ve sonuçta ezilen yine kendi çocukları oluyor. Ben lohusalığımda tabiri caizse dişi bir kurda dönüşmüştüm. elini yıkamadan çocuğun yanına yaklaşana resmen hırlıyordum :52: bi keresinde arkadaşların yanında 'Benim lohusalığım çok huzurlu geçti ' dedim. Eşim hemen atladı 'Valla bizim lohusalığımız hiç huzurlu falan geçmedi. Canımıza okudun resmen iki ay boyunca' demişti.Şimdi senin yan gelip yatma ve emir verme zamanın. Bir daha ömrün boyunca bu kadar nazlanmayacaksın.bence bu fırsatı kaçırma. Ben biraz hijyen takıntısı yaşadığım için çocukla ilgili işleri daha ilk günden kendim yapmıştım. ama onun dışındaki bütün işlerde resmen köle gibi kullandım milleti. Özellikle çocuk falan yıkanırken 'Su yeterince ılık değil sıcak su getir. Yok şimdi çok sıcak soğuk su getir.. hani bunun şampuanı, süngeri ver. havluyu getir vs vs .eşim dalga geçiyordu artık 'şimdi Prof.dr. Luffee ameliyata başlıyor.'diye.
Valla ilk günden nasıl alıştırırsan öyle gider ablacım. Sen kendine değer vermezsen kimse vermez. Eşine de açıkça söyle annen bana yardımcı olmuyor diye. Kanamam var, ağrım var, açım susuzum vs vs. Vay moralim bozuldu sütüm azaldı. artık gerisi senin yaratıcılığına kalmış. Öyle oturduğun yerden surat yapmakla olmaz bu işler. hele karısının yüzündeki ifadeden aklından geçenleri okuyacak adam daha gelmedi dünyaya. Erkeklere derdini anlatırken karşındaki sanki gerizekalıymış gibi anlatacaksın. yoksa tavşan dağa küsmüş dağın haberi olmamış gibi olur. Eşindeki de iyi cesaretmiş valla. Doğum arifesinde kayınvaliye küsmek her babayiğidin harcı değildir. Bir ömür boyu bu konunun kafasına kakılacağını biliyordur umarım. Ben olsam çoktan ayılıp bayılıp annemden özür diletip yanıma getirtmiştim. Unutma bu fırsat bir daha eline geçmeyecek.

Eğer bir insanın sana faydadan çok zararı varsa yanında kalmasının bir manası yok.
Eşin, annesiyle ilgili yaşadığın sıkıntılara kulaklarını tıkıyorsa, ''ben iyi değilim, lütfen bir psikoloğa gidelim'' de. Ve psikologla görüştüğünde eşin de yanında olsun. O da duysun anlattıklarını. Psikoloğun önerilerini o da dinlesin. Anlasın işin ciddiyetini. Senin sağlığın söz konusu. dolayısıyla bebeğin de tabi. Belki bir uzmandan dinleyince insafa gelir de annesini gönderir artık.

arkadaşlar çok kötü durumdaym..daha önce açtığım konumda kaynanamla kaynım gelecekler demiştim..geldiler..doğumdan 3 gün önce geldi..hastanede annemle kavga ettiler..eşim büyük tepki gösterdi ve annemle şu anda küsler..annem evime bi kere geldi onların yüzünden..kadının yüzüne bakmaya dayanamıyorum..surat asıyorum diye de hergün eşimle tartşıoyrum ve evin içi gerginlikten geçilmiyor.ikiyüzlülük yapıp eşimin yanında konuşayım diyorum kendime ama karakterim el vermiyor olmuyor..bebeğime konsantre olmaya çalışıyorm ama yapamıyorum..hergün annemde yanımda olmalıydı diyorum,ağlıyorum hep....ev işi yapmıyor,sadece oğullarına yemek yapıyor..yemişim yememişim umrunda değil..eşim oldugunda o soruyor yemek yedinmi açmısın diye o ilgileniyor..kanamam var pijamalarım batıyor,sırılsıklam terliyorum sırtıma havlumu koyacak kimsem yok..:43: çok kötüyüm..korkuyorm kendimden..ölsem diyorum..bebeğimi anneme vermezler,onun annesinin bakmasını da istemiyorum...bebeğim ortalarda rezil olacak..yarın birgün bebeğimin kırkı cıkacak ,mevlütü olacak.kırkında benim ailem olup onların ki olmayınca evde daha büyük kıyamet kopacak..hergün bunları düşünüyor deliriyorm..Allahım yardım etsin..dua edin lütfen.yabancı insanların birbirleine duaları kabul olurmuş..[/

bu nedir bize çektirdikleri. en mutlu anlarımızı zehir ediyorlar. ben 2 günlük lohusayken kalktım. yemekti bulaşıktı çünki 2 çocuğum daha var onlar aç. hanım efendi klimanın önünde bacaklarını ayırıp yattı ben sürünerek işe düştüm.

son gelişmeleri yazıyorum arkadaşlar..kv. ile yine büyük bir tartışma yaşandı ve eşim yine ailesinin tarafında oldu..bana patladı..bende sabahında bebeğimi alıp annemlere gittim..bunun üzerine eşim annesini,kardeşini evden yollamış 4.günün sonunda yeminler sözler karşılığında evime geri döndüm..şimdi annesinin babasının sözü geçmiyor evde..bi daha ben varken de yokken de evime gelemiyecekler..benim yaşadığım şehre geldiklerinde de torunlarını görecekler ama evimde değil..tanıdıklarında kalacaklar..benim ailemde eşim varken evime gelmiyecek..aile ilişkilerimiz bitti anlıyacağgınız..

son gelişmeleri yazıyorum arkadaşlar..kv. ile yine büyük bir tartışma yaşandı ve eşim yine ailesinin tarafında oldu..bana patladı..bende sabahında bebeğimi alıp annemlere gittim..bunun üzerine eşim annesini,kardeşini evden yollamış 4.günün sonunda yeminler sözler karşılığında evime geri döndüm..şimdi annesinin babasının sözü geçmiyor evde..bi daha ben varken de yokken de evime gelemiyecekler..benim yaşadığım şehre geldiklerinde de torunlarını görecekler ama evimde değil..tanıdıklarında kalacaklar..benim ailemde eşim varken evime gelmiyecek..aile ilişkilerimiz bitti anlıyacağgınız..

kötü olmuş, aileler yatılı kalamıcak yani hiç, umarım eşin fikrini değiştirmez

kötü olmuş, aileler yatılı kalamıcak yani hiç, umarım eşin fikrini değiştirmez

ewt kötü oldu..onlar zaten farklı şehirdelerdi..ayda yılda bir gelebilirlerdi ama benim ailem şimdi kalmaya falan gelemiyecek..dahası kırkım çıkmadı henüz bebeğimde huysuz geceleri dönüşümlü bakıyordu bebeğime ben uyurken annem yada kv.bakıyordu onlar uyurken de ben oyalıyordum emzirme haricinde..şimdi çok zorlanıyorm..

Çok üzüldüm... kendi anılarım aklıma geldi, herkes de aynısını söylüyor zaten, herkes aynı şeyleri yaşamış belli ki. Bence taze anneler şunu unutmamalı kayınvalideler anne değil, en baştan bişey beklememk, yapmadıklarına şaşırmamk lazım... İşin esası Allah görüyor ya herşeyi işte o kadar

Var ya bu tip şeyleri okuyunca soğuyorum evlilikten. Etkileniyorum. Ve korkuyorum da..

Ne istiyor bu kaynanalar ya, dertleri ne? Neyi çekemiyorlar ben anlamıyorum ki.
Sevinsene be kadın, sevinsene oğlum baba oldu, sağlıklı torunum oldu diye.
Kendi kızına gösterdiğin özenin binde birini göster gelinine, baş tacı olmazsan bende shining değilim.

Ama yok eziyet etmesi lazım, acı çektirmesi, huzursuz etmesi lazım ki o bir türlü tatmin olmayan egosu tavan yapsın.
Geliniyle oğlunun arasını bozacak ki, koltukları kabaracak gururdan, vay be benim oğlum beni o kadar çok seviyor ki karısını ezdi geçti benim için diye sevinecek..

Ne kadar hastalıklı bir düşünce..

Hayır ben anlamıyorum bu nasıl bir anlaşma? Kayınvalide karıştırsın ortalığı, ama senin annen giremesin eve, nerede adalet?

Bazı iyi kalpli, vicdanlı, edep sahibi kayınvalideler üzerine alınmasın ama neden bu kadar gaddar bu kaynanalar?
Sizin ezdiğiniz, adam yerine koymadığınız, oğlunuzdan ayırmak istediğiniz, laf soktuğunuz ve huzursuz ettiğiniz o gelinleriniz var ya onlarda bir ananın kuzusu. Sizin kuzularınız, o kıyamadığınız kızlarınız gibi..

Allah akıl, fikir, vicdan versin hepinize.

Son düzenleme:
Çok zor bir durum.Lohusalık kadınların en keyifli olması gereken zamanıyken bunu işkenceye çeviriyorlar resmen.Benimde bir akrabamın komşusu doğum yaptı yakın zamanda.2 haftalık lohusayken konyaya eşinin ailesinin yanına gittiler.Kız hiç istemediği halde.Orada neler yaşandıysa bilemiyorum kız şuan lohusa depresyonuna girmiş ve ruh ve sinir hastalıkları hastanesinde yatıyormuş.Bebeği kuzucuk da yazık babaannesindeymiş.Lütfen kendinizi yıpratmayın bakın şimdi o kız hastanede bebek babaannede olan size ve çocuğunuza oluyor.Erkeklere hiçbirşey olmuyor.Tutumunuz nasıl olur bilemem ama kendinizi düşünün.Aileniz de size değer veriyorsa asla ezdirmeyin.

Back
X