Lohusa depresyonuna sokcaklar beni!

elbebekgulbebek

Kızıma kardeş geliyor:)
Kayıtlı Üye
14 Ekim 2011
731
99
73
Kızlar doğumdan önce burda bol bol konu okur önerilerde bulunurdum 10-15 günlük yokluğumda kendim konuluk oldum önerilerinizi bekliyorum.
Kızım 12 günlük oldu maşallah sorunsuz bi bebek pek ağlamıyo ama daha gelmeden eşimle aramıza girmişti zaten:) Cinsellik uzun zamandır yok aramızda şimdide yatakları ayırdık o işe gittiği için gece rahatsız olmasın diye ben kızımla ayrı odada yatıyorum 1 akşam beraber yatalım dedik kızım iki mıkırdanınca eşim gitti öbür odaya.
Doğumdan beri aramızda bi soğukluk var gibi ameliyatlı halimi görüp soğudu desem önceden benzer bi ameliyat oldum hemde daha kötü durumdaydım bunda hemen ayaklandım. Çocukla ilgilenmekten yorgun düştüm dikiş acısı falan derken telef oldum ama şimdi çok iyiyim çocuk sarılık bile olmadı çok şükür bi sorunumuzda yok yani ama eskisi gibi değiliz iki muhabbet etmiyoruz artık çünkü evde durmuyo dursada uyuyo falan çocukta öyle ağlayan bi çocuk değilki kaçıyo diyeyim.
Hastanede de pek yanımda durmadı eve kaçtı sonra yok düğünler çıktı ailesini götürdü yok işi vardı iş yerine gitti. Gitmesi bişe değil eve gelmek bilmiyo aileside nasıl insanlarsa evde karın çocuğun yalnız demiyolar gezmek derdindeler.

Bu akşamda babalarının bi işini halletmek için kendi iş yerine gitti 22:30'da aradım uyucam artık gel dedim 5 dk.da döncekti saatler geçti. Patronuda yaşlı bi adam kahveye gitceğine burda oturuyo işte falan diyo. Dedim eşime uykum geldi kapıda kalırsın gel diye çok sonra geldi bende açmadım kapıyı mesaj attım git iş yerinde yat diye. Kendi babamın evinde oturuyoruz o yüzden böyle kapı kilitleme cesareti buluyorum diye düşünüyo çıkcam o evden falan yazmış bende cevap vermedim.
Aldatıyo diyemem çünkü gerçekten nereye diyosa oraya gidiyo arıyorum işyerindeki tel.den hem adamların sesi vs biliyorum yani genelde işyerine gidiyo yada annelerine ama gereksiz yere sırf evde durmasın diye haftasonu bile koşuyo oraya.
Çocuk diye diye 2,5 sene beynimi yediler çok şükür oldu hemde kız istiyodu ama şimdi pekte takmıyo daha lohusayım dikişlerim yeni iyileşiyo annemlerin yakın olmasına güveniyo heralde ama bi başıma kalıyorum çok mutsuzum.

Aileside bir cins daha doğumdan yeni çıkmışım ayılıyorum eltim dayadı çocuğu mememe hemen süt gelirmi öyle çocuk bile emmeyi beceremiyodu aaa sütü yok aaa göğüs ucu yok diye yediler beni çocuğu fazla sarmayın eldiven takmayın deyip durdu kaynanam oğlunada tembihlemiş ameliyathaneden yeni çıkmış çocuk sarılmazmı hiç eldiveni çıkardık heryerini yoldu. Kızımın yüzünde hafif kırmızılıklar var ay ya geçmezse ay bayada kara bişey bu kime benzemiş diye kötüleyip duruyo. Eve geldik sütümde geldi ama öyle şiştilerki uç gitti aç kalmasın diye az az mama verdim iyikide verdim sarılıkta olmadı kiloda vermedi çok iyi maşallah. Kaynanam gelip gidip mama verme bilmem ne dedi hep moralimi bozdu eşim 2 aylıkken memeyi bırakmış mamayla büyümüş bide mamayla büyürse sağlıksız olur diye eşim gayette sağlıklı. Pompayla sağıp verdim bikaç gün yok kaşıkla ver biberon verme yok sağma yedi beynimi ama pompa uç çıkardı sütümde çoğaldı 1 haftalıkken emmeye başladı kızım şimdi ayrılmıyo göğsümden moralimi bozup ağlattıklarıyla kaldılar. Misafir gibi gelip gidiyo hiçbişeyin ucundan tutmuyo peşindede bi sürü insanla geliyo bide akşam vakti oluyo annem olmuyo dikiş acısıyla çocuğada memeyi zorla bıraktırıp hizmet ediyorum. Eltim bugün gitti bulsa dün falan mevlütüde okutcaktı gelinciğide burda olsun diye ama yap demesi kolay alıp eline bezi bi toz bile almaz herşeyi annem yapcak o anca emretcek. Bide burda lohusa yalnız kalmaz derler kaynanam anca günlere gezmelere gider oğluda atar kendini dışarı ne lohusalık anladım zaten ne doğum.

Uzun oldu kusura bakmayın kızlar ama çok sıkıldım annem gidip geliyo ama kızıma yalnız bakıyorum gibi bişey uykusuzum yorgunum gelen giden hiç bitmiyo bide üstüne evimde huzursuzum en çok ilgi beklediğim zamanlarda canımı yakıyolar herkesten nefret eder oldum çok şükürki artık kızım var..

Canim ya
Cok uzuldum inan.Hic insanlik kalmamis..Esin obur odaya gidereek sorumlulugundan kaciyor resmen. Keske basta hic ayirmasaydiniz yatagi dicem ama olan olmus.
Esin ile konusmakdan baska care yok.Sonucda tek basina olmadi kizin.Ki kendiside cok istemis cocuk sahibi olmayi..
Biraz yeni dogum yapan bir annenin girecegi depresyonlardan bahset.Bebeginiz icin birlik olmaniz gerektigini anlat,anlamaya calissin.

Etrafdaki olumsuzluklarda seni etkileyecegini,Allah korusun sutunun kesilmesine sebep olabilecegine.Ya en kotusu bebeginle ilgilenemiyecegine.Hamilelik sonrasi depresyon cok kotudur..

Ailesinede ne diyeyim..Insaf ya. Yeni dogum yapmis esin var,git yanina burda ne isin var diyememisler..
Yeni dogum yapmis birinin evine misafirmi getirilir
Allah yardimcin olsun canim.
Ben kendim strese girmeyim diye söylerdir rahatsiz oldugum konulari.Ama basta esininde seni anlamasi lazim.Sonucda zor bir surec.Hem hamilelik,hemde hamilelik sonrasi

Umarim hersey en kisa zamanda düzelir:109:

Zeynepcim sen daha doğurmadınmı yoksa?:)
Eşim tam beklediğim gibi bebeği sadece sevme kısmını beceriyor düşünce hassasiyet sıfır! Ve her zamanki gibi bide üste çıkıyor beni tersliyor özür dileyeceğine. Kapıyı açmama huyumu biliyo bikaç kez daha yaptığım için fazla kızıyo ama umrumda değil ona en güzel ceza bu o kapının kaçta kapanacağını bilecek yeteri kadar hayal kırıklığına uğradım varlığıda yokluğuda bir geliyo artık adam olacaksa olsun olmıcaksa hep o kapı dışında kalabilir önemli değil gerçi yoktur kötü huyları falan ama soğuttular beni ailecek.
Ailesi çok mu cahiller çok mu uyanıklar 3 yıl doldu anlayamadım oğullarına eşinin yanında ol diye akıl vermek nerde 10 gündür durmadan iş çıkarıyolar keyiflerine göre.
Kayınvalideme arada mama verdiğimi bile söylemedim bi dünya tatava çekmek istemiyorum nereye kadar gizlerim bilmem öbür gelini normal doğurmuş hemen emzirmiş hiç mama vermemiş bilmem ne 8 aylık 2500 gr doğurmuş küvezde yatmış keşke benim gibi 3600 gr doğurmayı becerseydi diyesim geliyo ama herşey allahtan böyle şeylerin lafını etmeye değmez kış günü sırf topuklu giysin diye önü açık ayakkabı içine çorap giyip gezen biriyle beni karşılaştırması bile yeterince sinir bozucu...

Şu bebek ağlıyor diye ,ayrı odada yatma olayını hiiiç anlamıyorum.sen anneysen o da babası.sonuçta babanïn evinden getirmedin çocuğu.bence bu rahatlığa eşini alıştırma.ama bunu terslenerek de yapma?bebeğin bakïmïna eşini yavas yavaş ortak edersen,zamanla bu düzene alışır.senin yaşadıklarının benzerini ben de yaşadım.bazı erkekler biraz babalığa adapte sorunu yaşıyor.eşimin ailesi alt katımızda oturduğu halde bir tabak čorba bile yapïp getirmediler.aklıma geldikçe hala ičim yanar.ama akıl vermeye,trip atmaya gelince en baştalar.sen eşinle čocuğunla mutlu ol,gerisi teferruat,BOŞVEEER?

ALLAH iyiliğini versin emi :)
Son cümle beni öldürdü: önü açık ayakkabıyı çorapla giymek..
Valla hiç güleceğim yoktu, o kadar stresli durum anlattın, sonunada bu topuklu önü açık pabuçları yapıştırdın ya, ALLAH'DA seni güldürsün, ne diyim..

ALLAH analı babalı büyütsün..

Hem eşin destekçin olmuyor, hemde onun düşüncesiz ailesiyle uğraşmak zorunda bırakılmissin.bana kalırsa gel haklarından.azarla hadlerini bilsinler.sakın ağlama onlar yüzünden.iş yaptır gelip yayılmasınlar.ne olrsa olsun eşine kapıyı acmamazlik etme.evden daha çok soğur. doğumdan sonra erkeklerde lohusa depresyonu gibi birşey geçirirlermiş bilgine.

Aynen katılıyorum. Cocuk istemeyi biliyorlarsa bakarken yardım etmeyi de uykusuz kalmayı da bilecek beyefEndiler...

Canım inan bana çoğu kadın lohusalık döneminde bu sorunları yaşadı. Bi sene sonra bu günleri hatırladığın zaman güleceksin ben bunlaramı üzülüyodum diye. Lohusalık dönemi çok zordur bilirim. Hem eşim çok uzaklaştı benden. Hem kaynanamın vırıltısı.. Kabus gibiydi. Sabahın köründe gelip akşama kadar beynimi yiyodu kaynanam. Eleştirmediği hiçbişey kalmadı. Eşimde nerdeyse 1 yıl çok soğuktu bana karşı. Hem sezeryanın acısı hem hiç uyumadan ağlayan oğlum hem kaynana vırıltısı o dönemde annem yanımda olmasaydı bu yükü kaldıramazdım. Sabırlı olmak lazım. Hemde çok sabırlı. Dayanamayacağını hissettiğin anda dualara sığın. Emin ol bu günler geçecek..

Nerede rahat yatacaksan orada ol arkadaşım, kimse için (bu eşin bile olsa ) düzeninden olma.

Ben 2 yıldır oğlanın odasında sığınmacıyım :) Mecbur seneye çıkmam lazım. Ama bu karar tamamen bana ait. En azından odasına alıştırma gibi bir derdim olmadı :))

Yani ayrı takılmak senin kararınsa sorun yok ama eşin kaçıyorsa sorun var.

annenler yanında kalsın, lohusa yalnız bırakılmaz....birde sen bu halinle temizlikmi yapacaksın, uzan yatagına, ne temizliği ne misafir hazırlıgı, bunları düşünme....
eşinide sakın ihmal etme, erkeklerde baba olunca depresyona girebiliyormuş, içinden gelmiyorsa bile yakınlaş, ve bebekle aranızdaki bağ a onuda dahil etmeye calışın...

canım bende nerdeyse senin yaşadıklarının aynısını yaşadım.kaynanama bir iki iş buyurdum.bi sürü laf soktu.eşimde soğudu benden sağ olsun en gerektiği zamanda.şimdi bizimki 3 aylık 1 aydır falan iyice kendime geldim.inşallah herşey yoluna girer tez zamanda.sen bebişine bak onlar bizim mutluluk kaynağımız

Sağolun kızlar evet zor bi dönemden geçiyorum Allahtan şimdilik kızım uslu bi bebek.
Ayrı oda fikri benden çıktı çünkü yatak odamdaki baza çok yüksek orda yatamıyodum canım acıyodu dikişler alınana kadar oturma odasında yatmak istedim 1 akşam deneyeyim dedim çünkü beşik yatak odasında kızım alışsın yatağına dedim uykusunda baya bi mıkırdanıyo ben alıştım ama eşim onun sesine hemen kalkmış heralde bide yatak odası çok sıcak oluyo benim uyanmamla kalkıp gitmesi bir oldu şaşırdım neden diyede sormadım.
Gece nerde yattı bilmem ama biz kızımla yatak odasında rahat rahat yattık:) Bu akşam bişe olmamış gibi eve gelir bende açarım kapıyı akşamda yatarım yatak odasında ister yatar yanımıza isterse koltukta yatsın keyfi bilir.
Ben sürekli kızla ilgileniyorum tam eşimin geldiği saatte uyanıp 2-3 saat ara vere vere emiyo yerimden bile kalkamıyorum geliyo seviyo falan ama çok küçük kucağına almaya bile korkuyo benimde hemen uykum geliyo önceden böyle değildi şimdi bi paylaşma sorunu oldu eşim için o yüzden canı sıkılıyo anlayabiliyorum ama beni saatlerce yalnız bırakması için bi neden göremiyorum her akşam çıkmıyo ama çıkmaya fırsat buldumu da eve gelmek bilmiyo uyarıyı aldı bakalım düzelir diye bekliyorum.
Kaynana kayınpeder elti hepsini Allaha havale ettim ilk değil sonda olmaz yaptıkları ama çok şükür onlara kambur değilim ne evlerinde oturuyorum ne ekmeklerini yiyorum allahta düşürmesin ellerine eyvallah etmiyorum aslında cevaplarınıda veririm ama işte susuyorum nedense Allah veriyo sabrını.

Kesinlikle kimseyi hor görmek değil ama kaynanayla elti aynı kafada görgü bilgi hak getire ben onlara fazla geliyorum o yüzden birazda zıtlar bana gerçekten kış günü yağmur çamur ayağında yazlık ayakkabı illa topuklu olcak karda buzda bile topuklu giyiyo çalışan biri vs olsa anlıcamda pazarada topukluyla çıkan biri markete gidiyoruz pullu boncuklu bolero giyiyo disko topu gibi parlıyo yani kesinlikle kulvarlar farklı bide kendileri anlasalar:)

Canım dediğin gibi lohusa yalnız kalmaz ama ben tek çocuğum kardeşim falan yok babam hasta annem hem erkek hem kadın işlerine koşuyo benim ev kendi evi iki arada canı çıkıyo kaynana ise gezmelere gidiyo bana insan toplayıp getiriyo ben genelde yalnızım babam geliyo bazen bebeği pışpışlıyo ben işlerimi yapıyorum annem gelip gidiyo akşamda eşim evde oluyo ameliyat oldum ertesi gün kalktım hayatımda elime yenidoğmuş bebek alan insan değilken bebeğime baktım Allah yardım etti lok şükür hemen iyileştim. Komşuları yanında dediler aa yalnız mısın sen mi hizmet ediyosun diye napim dedim yok kimsem dedim hiç üstüne bile alınmıyo. Doğumdan önceki gün annemle bütün evi temizledik hiç arayıp sormadı bile nasıl yatıp keyif yapim?

eşinle konuş ozaman, annesine ne diyecegini (senin )bilsin...
şöyle diyebilirsin...
anne ben cok hastayım daha dikişlerimi bile iyileşmedi, kanamam oluyor.. ben tekim hizmet edecek kimsem yok.. bana şuanda bebek görmeye misafir getirme, gelmek isyetenleride sen oyala, biraz zaman geçsin bi kendime geleyim öyle alır gelirsin desen

Son düzenleme:
lohusa evde tek bırakılmaz derler,ama ben tekkaldım..çokşükür hiçbir problem yaşamadım..korkarsanız lohusa korkusu sizi bulur..bak maşallah tek başınıza idare ediyorsunuz..psikolojik olarak kendinizi strestli,sıkıntılı,rahatsız hissetmeniz normal,hormonlar değişim göstermekte..benim doktorlarımın genel uyarısı; iç organlar henüz aktif olarak çalışmadığı ve böbreklerin yorulmaması için ilk 6 ay anne sütünden başka birşey vermeyin(su bile, yazın 1-2 kaşık verebilirsiniz)mama asla...kalça çıkığını önlemek için kundaklamayın,sarmayın sadece bebeğin üstünü örtünn,ellerine eldiven takmak çocuğun ellerinin hava almamasını sağlayarak ellerin kuvvetlenmesinde engel teşkil eder..yani bu konuda kvniz haklı..

bu lafın hoş değil eşin o zaman senin ailene kambur mu oluyor

bunun güveniyle eşe kapı açmayıp dışarıda bırakmak çok ayıp

resmen ailenin yaptıkları karşısında eziyorsun onu

çocuk için oda ayırmayı bilemem çocuğum yok ama belli bi zaman sonra odaya dönme taraftarıyım

arkadaşım çocuğu 3,5 yaşına geldi hala çocuğuyla yatıyor koca başka yerde

konuşmayı deneyebilirsiniz ama kapıyı açmamakla bi yere varamazsınız bana göre

kayınvalide olayına gelince de zorla iş yaptıramazsın keşke yapsa en azından annenin işi hafifler ama şu durumda yapacak bişey yok

Son düzenleme:
zor durum gerçekten böyle hassas bi zamanında bunları yaşaman çok üzücü haklısın...
bebeğin daha çok küçük olduğunu ve kalabalık ortamda kalmaması gerektiğini fln söylesen...
belki biraz çeker kendini kayınvaliden...
eşine gelince ne desem bilemedim..
buara erkeklerde bi ilgisizlik bi manyaklık neoldu anlamadım..
yaz geldi ondan galiba...

Getirceğini getirdi zaten canım iki büklümken hemde artık getirsede iyileştim nasılsa getircek insanıda kalmadı çektim çekceğimi bide burda adettir hemen gelirler malesef.

Mamaya mecbur kaldım 1 hafta hiç emmedi sütümde az dr dedi biraz takviye yap diye yoksa kesinlikle uyumuyo saatlerce emsede ağlıyo bende anlattığım gibi sadece bebeğimle ilgilenemiyorum süt çayı aldım içmeye vaktim yok yemek bile yemiyorum sonunda dayanamıyorum uyusun diye biraz mama veriyorum öyle doyuyo iyi değil ama napim sütüm yok neler aldım ama yemeye vaktim yok yada yorgunluktan unutuyorum.
Kundak zaten yapmam hastane çıkışının battaniyesini örttük üstüne eldiven 2 gün taktık elleri buz gibiydi tırnaklarını kesme dedi dinlemedim kestim sonra eldiven takmadım şimdide normal uzun kollu tek kat giyiyo eltim kısa kollu zıbınla bacaklar çıplak tutuyomuş öyle yapmamı bekliyo onun evi üst kat aşırı sıcak bizim ev çok serin gelen üşüyo nasıl çıplak tutayım bazen burnu buz gibi oluyo üşüyo bile yani. Sonra kendisi diyo bende emziremedim mama verdim diye ay bu ev çok soğuk diye yani boş konuşup can sıkıyo ama yok yere.

Canım ben onun ailesine kambur değilim o benimkine kambur gibi bişe demek istemedim maddi konulara girsem oturur ağlarsınız halime zaten kpin durumu çok iyi ama zırnık koklatmıyo eşime verdiği evin kirasını bile kendisi alıyo üstüne bizden istemeye kalkıyo bide evlerinde falan otursaydım hayatımı zindan ederlerdi o bakımdan dedim.
Ben babamın evinde değilde kirada olsaydım da aynı şeyi yapar kapıyı açmazdım çünkü uyucaz artık gel dediğim halde beni takmayıp geç vakitte geldi ben zaten yorgunum bebeğim çok küçük o saatte gelip kapılara camlara vurdu çocuğuda korkuttu neden açayım işi yoksa vaktinde gelsin evine 5 dk çocuğa göz kulak olsa bana yine bi yardım etmiş olur abisinin çocuğunun bi isteği için gitti kendi çocuğu için gelmiyo. Bir değil iki değil güzellikle söylüyorum anlamıyo bende açmıyorum kapıyı o zaman.
Kayınpeder aradı akşam onlarda yatmış geç kaldım uyandırmamak için size geldim demiş sizi çok düşünüyo diyo babasıda bilse olanları:)
Kayınvalide hiçbişeyime hiçbi zaman yardım etmedi o yüzden bi beklentim yok hem daha iyi bütün gün başımda olmaması ama en azından moral bozmasa biraz anlayışlı olsa canımı yesin. Misafirleri bile toplayıp akşam vakti getiriyo tam yemek yicez oğlu arabayla geri götürsün diye iki adım yola tabi yemek falan kalıyo tabakta buz oluyo bende yemiyorum bidaha çocuğa bakmaktan geçende eltimle geldiler iyiki bugün geldiniz öbürgün dikiş aldırcam çocuğun kontrolü var baya işim var dedim o gün yine geldiler gitmekte bilmiyolar çok anlayışsızlar ya ne diyim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…