- 14 Ekim 2011
- 731
- 99
- 73
- Konu Sahibi elbebekgulbebek
-
Canim ya
Cok uzuldum inan.Hic insanlik kalmamis..Esin obur odaya gidereek sorumlulugundan kaciyor resmen. Keske basta hic ayirmasaydiniz yatagi dicem ama olan olmus.
Esin ile konusmakdan baska care yok.Sonucda tek basina olmadi kizin.Ki kendiside cok istemis cocuk sahibi olmayi..
Biraz yeni dogum yapan bir annenin girecegi depresyonlardan bahset.Bebeginiz icin birlik olmaniz gerektigini anlat,anlamaya calissin.
Etrafdaki olumsuzluklarda seni etkileyecegini,Allah korusun sutunun kesilmesine sebep olabilecegine.Ya en kotusu bebeginle ilgilenemiyecegine.Hamilelik sonrasi depresyon cok kotudur..
Ailesinede ne diyeyim..Insaf ya. Yeni dogum yapmis esin var,git yanina burda ne isin var diyememisler..
Yeni dogum yapmis birinin evine misafirmi getirilir
Allah yardimcin olsun canim.
Ben kendim strese girmeyim diye söylerdir rahatsiz oldugum konulari.Ama basta esininde seni anlamasi lazim.Sonucda zor bir surec.Hem hamilelik,hemde hamilelik sonrasi
Umarim hersey en kisa zamanda düzelir:109:
Şu bebek ağlıyor diye ,ayrı odada yatma olayını hiiiç anlamıyorum.sen anneysen o da babası.sonuçta babanïn evinden getirmedin çocuğu.bence bu rahatlığa eşini alıştırma.ama bunu terslenerek de yapma?bebeğin bakïmïna eşini yavas yavaş ortak edersen,zamanla bu düzene alışır.senin yaşadıklarının benzerini ben de yaşadım.bazı erkekler biraz babalığa adapte sorunu yaşıyor.eşimin ailesi alt katımızda oturduğu halde bir tabak čorba bile yapïp getirmediler.aklıma geldikçe hala ičim yanar.ama akıl vermeye,trip atmaya gelince en baştalar.sen eşinle čocuğunla mutlu ol,gerisi teferruat,BOŞVEEER?
annenler yanında kalsın, lohusa yalnız bırakılmaz....birde sen bu halinle temizlikmi yapacaksın, uzan yatagına, ne temizliği ne misafir hazırlıgı, bunları düşünme....
eşinide sakın ihmal etme, erkeklerde baba olunca depresyona girebiliyormuş, içinden gelmiyorsa bile yakınlaş, ve bebekle aranızdaki bağ a onuda dahil etmeye calışın...
Canım dediğin gibi lohusa yalnız kalmaz ama ben tek çocuğum kardeşim falan yok babam hasta annem hem erkek hem kadın işlerine koşuyo benim ev kendi evi iki arada canı çıkıyo kaynana ise gezmelere gidiyo bana insan toplayıp getiriyo ben genelde yalnızım babam geliyo bazen bebeği pışpışlıyo ben işlerimi yapıyorum annem gelip gidiyo akşamda eşim evde oluyo ameliyat oldum ertesi gün kalktım hayatımda elime yenidoğmuş bebek alan insan değilken bebeğime baktım Allah yardım etti lok şükür hemen iyileştim. Komşuları yanında dediler aa yalnız mısın sen mi hizmet ediyosun diye napim dedim yok kimsem dedim hiç üstüne bile alınmıyo. Doğumdan önceki gün annemle bütün evi temizledik hiç arayıp sormadı bile nasıl yatıp keyif yapim?
Sağolun kızlar evet zor bi dönemden geçiyorum Allahtan şimdilik kızım uslu bi bebek.
Ayrı oda fikri benden çıktı çünkü yatak odamdaki baza çok yüksek orda yatamıyodum canım acıyodu dikişler alınana kadar oturma odasında yatmak istedim 1 akşam deneyeyim dedim çünkü beşik yatak odasında kızım alışsın yatağına dedim uykusunda baya bi mıkırdanıyo ben alıştım ama eşim onun sesine hemen kalkmış heralde bide yatak odası çok sıcak oluyo benim uyanmamla kalkıp gitmesi bir oldu şaşırdım neden diyede sormadım.
Gece nerde yattı bilmem ama biz kızımla yatak odasında rahat rahat yattık:) Bu akşam bişe olmamış gibi eve gelir bende açarım kapıyı akşamda yatarım yatak odasında ister yatar yanımıza isterse koltukta yatsın keyfi bilir.
Ben sürekli kızla ilgileniyorum tam eşimin geldiği saatte uyanıp 2-3 saat ara vere vere emiyo yerimden bile kalkamıyorum geliyo seviyo falan ama çok küçük kucağına almaya bile korkuyo benimde hemen uykum geliyo önceden böyle değildi şimdi bi paylaşma sorunu oldu eşim için o yüzden canı sıkılıyo anlayabiliyorum ama beni saatlerce yalnız bırakması için bi neden göremiyorum her akşam çıkmıyo ama çıkmaya fırsat buldumu da eve gelmek bilmiyo uyarıyı aldı bakalım düzelir diye bekliyorum.
Kaynana kayınpeder elti hepsini Allaha havale ettim ilk değil sonda olmaz yaptıkları ama çok şükür onlara kambur değilim ne evlerinde oturuyorum ne ekmeklerini yiyorum allahta düşürmesin ellerine eyvallah etmiyorum aslında cevaplarınıda veririm ama işte susuyorum nedense Allah veriyo sabrını.
eşinle konuş ozaman, annesine ne diyecegini (senin )bilsin...
şöyle diyebilirsin...
anne ben cok hastayım daha dikişlerimi bile iyileşmedi, kanamam oluyor.. ben tekim hizmet edecek kimsem yok.. bana şuanda bebek görmeye misafir getirme, gelmek isyetenleride sen oyala, biraz zaman geçsin bi kendime geleyim öyle alır gelirsin desen
lohusa evde tek bırakılmaz derler,ama ben tekkaldım..çokşükür hiçbir problem yaşamadım..korkarsanız lohusa korkusu sizi bulur..bak maşallah tek başınıza idare ediyorsunuz..psikolojik olarak kendinizi strestli,sıkıntılı,rahatsız hissetmeniz normal,hormonlar değişim göstermekte..benim doktorlarımın genel uyarısı; iç organlar henüz aktif olarak çalışmadığı ve böbreklerin yorulmaması için ilk 6 ay anne sütünden başka birşey vermeyin(su bile, yazın 1-2 kaşık verebilirsiniz)mama asla...kalça çıkığını önlemek için kundaklamayın,sarmayın sadece bebeğin üstünü örtünn,ellerine eldiven takmak çocuğun ellerinin hava almamasını sağlayarak ellerin kuvvetlenmesinde engel teşkil eder..yani bu konuda kvniz haklı..
bu lafın hoş değil eşin o zaman senin ailene kambur mu oluyor
bunun güveniyle eşe kapı açmayıp dışarıda bırakmak çok ayıp
resmen ailenin yaptıkları karşısında eziyorsun onu
çocuk için oda ayırmayı bilemem çocuğum yok ama belli bi zaman sonra odaya dönme taraftarıyım
arkadaşım çocuğu 3,5 yaşına geldi hala çocuğuyla yatıyor koca başka yerde
konuşmayı deneyebilirsiniz ama kapıyı açmamakla bi yere varamazsınız bana göre
kayınvalide olayına gelince de zorla iş yaptıramazsın keşke yapsa en azından annenin işi hafifler ama şu durumda yapacak bişey yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?