lohusa sendromu !!!

bende girdim depresyona,ilk zamanlar cok agirdi ama gun gectikce azaldi 6 ay civari ise eski halime dondum diyebilirim.
ben dogum sonrasi esimden ailelerden hic yardim gormedigim icin bu duruma dustum diye dusunuyorum,cunku yurtdisinda tek basima lohusalik gecirdim.
zamanla hersey duzeliyor ama hayat bitmis degil fakat biraz kisitlanmis bunu kabullenerek yasamak lazim.
en buyuk sorun durumu kabullenememe..ve herseyin ayni kalacagina olan saplanti.
halbuki gun be gun duzeliyor hersey.

Herkes dışarıda hayatını yaşarken eve hapis olmuş gibi hissetme,çocuğa iyi bakamazsam korkusu ,eşimle aram soğuyacak korkusu çoğu kişide oluyor.

Ağlama krizi ama herşeye. Bir alınganlık bir ağrasiflik bir dışlanmışlık. Oğlumda böyle olmuştu ve hemen hemen 1 seneye yakın toparlandım. 3_4 gün sonra doğum yapıcam inşallah bu defa böyle olmaz

inşallah yaşamazsın canım. ne zor bir süreç dimi. benim ilkinde pek olmadı gibi ama ben gelen gidenden çok sıkıldım. sağ olsun annemde k.validemde etrafımda döndü ama eşimle ben sakinliğe alışkınız . evin içinde fazla insan çok zor geldi. kesinlikle iş yaptırmadılar bana ama gelenden gidenden adam akıllı dinlenemedim kafama göre.. bu sefer 1 hafta sonra söylicem herkese :)

sırf bu yüzden doğumdan 4-5 gün sonra haber vericem herkese..
Ben öyle istemiştim ama hastanede gözümü bir açtım,odamda yığınla insanla karşılaştım. Kayınvalidemler çok kalabalıklar,illa haber verecek çünkü kendisi de gider,iadeyi ziyaret gibi... Hastanedekiler eve de geldi,tanıdığım tanımadığım herkes...Kabus gibiydi ya

Benim annem çok alıngan şimdiden eşimle doğumu değil doğumdan sonra annemi düşünüyoruz. Herşeye laf sokuyor o durumda kaldıramıyorum. Doğumda yeni doğan ünitesi olan özel bi hastane seçtik. Her beni gördüğünde onun evine yakın bi hastane olmadığı için beni değil hep kendini düşünüyorsun diye kafamı şişirdi. Komşunun kızını örnek gösterip duruyor
Ve şimdiden pazarlık yapıyor en fazla 1 gece kalıp yardımcı olurum diyor. Ben şimdiden kara kara annemin yaratacağı sendromu düşünüyorum

ya bence çok kötü bişey çünkü senin en özel halin. yani anlarsın kanaman oluyo sütün gelmiyo zaten halsizlik seni bitiriyo.. ee bide mikrop kapmaya en açık halin.. yani tabi görücekler bebeği ama en az 1 hafta geçmesi lazım.. sen bi kendine gel bi bebek kendine gelsin dimi... sonra gelirler eve 30dk- 1 st durup gitmeleri lazım..
ben eve geldim daha yatağa yatmadım karşı komşu geldi.. gelme ya gelme ben zaten bitap haldeyim.. ee evde bi özel durum var dimi.. çok sinir oluyorum böyle durumlara çookk...

valla açık açık söyle net sen benim annemsin böyle yaparsan beni daha çok strese sokarsın diye. tamam 1 gece kalsın gitsin bak inan sen kendi kendine evinin düzeninde sakin sakin daha rahat becerirsin herşeyi.. eşinde az buçuk ucundan tutar atlatırsın..
benim annem çok titiz valla bi temizlik yapar sorma k.validem ahçı tahmin et. bana tek iş yaptırmadılar. allah razı olsun ama. insan bi yerde sakinlik yanlızlık istiyo ilk zamanlar. gelen misafir sanki güne gelmiş gibi oturuyor. ya benim kanamam var çocuk 2 saate bir emiyo ağzına sıçılıyo kalori kaybetmekten.. kusura bakmasın kimse bakıma ihtiyacı olan sensin bebek bile değil o kadar.. kolay mı ya can çıkıyo bedeninden..

Bende bi hafta surdu ama sonra butun dusuncelerimi bebegime yonlendirince unuttum :). Kendime acima duygusu olmustu bende. Normal dogum yapmistim nasil yapabildim oluyordum az kalsin diye dusunerek agliyordum hergun.

Bi tanıdığım lohusa sendromundan dolayı şizofrenik duruma kadar gitti. Çocuğu 8-9yaşlarında ilk 3 yıl kayıp. Hatırlayamıyo..
Hastaneye yatırdılar öyle iyileşti biraz. Ve tekrar doğum yapması yasak aynı şeyler olucak diye..

Bende aynı öyleydim aventin meme ucuna en yakın olanını verdim.
biraz pekmez yedi sayesinde ama olsun
Şimdi en azından yemeğimi yapabiliyorum çok şükür
Aventin ürünlerini de denedim canım. Sen hani sapsız bi tane var onu mu diyosun canımm shootie mi ne öyle bi ismi var ?

Ablam yeni doğum yaptığı sıralarda bi çekilişe katılmıştım.
"Araba bana çıksa da gezip tozsam" dedim. Demez olaydım :)
Ablam "ben yeni ev aldım bu kadar borcum var sen neyin hayalini kuruyosun" demişti
Olmayan,olma ihtimali çok çok düşük bir hayal için saatlerce ağlayıp kavga etmişti

Ben hamile kaldığımı öğrenmeden saçma saçma ağlıyordum hormonlardan ve hala devam ediyor. Lohusaligi düşünmek istemiyorum inşallah girmem o depresyona.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…