- 23 Haziran 2014
- 2.728
- 8.516
- 108
Dibine kadar yaşadım. Kendi annemin iyiniyetle söyledikleri bile batıyordu. eşime kök söktürdüm resmen.Yaşayan var mı ?!
Yok en son çare onu denicektim ama buda ona benziyo ucu kapaklı oluyo.Aventin ürünlerini de denedim canım. Sen hani sapsız bi tane var onu mu diyosun canımm shootie mi ne öyle bi ismi var ?
Tutmadı bahsettiğinden denedim.... Allah yardımcımız olsun. Cümlemizin ne diyimYok en son çare onu denicektim ama buda ona benziyo ucu kapaklı oluyo.
aynen nasıl bi duygudur o ah bu hormonlar ve erkeklerBen oğlumu doğurduğum zaman girmiştim o sendroma. Her gün ağlıyordum. Hatta günde birkça kez. durup dururken. Kv yanıma gelmişti. ilk akşam süt gelmediği için oğlum açlıktan çok ağlıyordu. Eşim yanımda yatmış horluyor. Kv diğer odada yatmış horluyordu. Oğlum hiç durmayınca kv zahmet edip ayaklanmıştı odaya gelip vah vah bebek oğlumu da uyutmayacak demişti. O an evi yakmak istemiştim. 40 ım çıkana kadar devam etti. Sonrasında kendime geldim. Çok şükür. İnşallah bunda yaşamam aynı şeyleri. Çünkü çok umutsuz hayattan bıkmış hissediyor insan...
Çok güzel motive edici bi msj bu umarım dediğin gibi sağlıklı atlatir herkes :/ en önemlisi eş desteği... olursa tabii..Öncelikle şunu bilin ki geçecek bu günler. Biliyorum çok zor.pencereden bakar başkalarının ne rahat olduğunu düşünürdüm.2 yaşında çocuğun elinden tutmuş yürüyen bir anneye bakarken aglamistim evde.ben böyle olacak miyim diye.hayatim bir daha asla eskisi gibi olmayacak düşüncesi, bebeğe bişe olur mu, eşim beni beğenmez mi, bu yumuşak ve koca göbek nasıl gider???Sorular sorular....hepsi gitti hepsi bitti.bazen o anları özlüyorum. Kızım emmeye zor alıştı.cok uğraştım çok heder ettim kendimi emsin diye.ama yarı mama yarı meme gittik 6 ay sonra bıraktı memeyi. Ancak emzirirken kucağıma aldığımda ki el çırpın gözlerindeki mutluluk cuk cuk emmesi hatıra simdi.cok özlüyorum o günleri.
Tadını çıkar sen.boyle söylemesi kolay şimdi biliyorum :)))
Her misafire mucize gerçekleştirmesi için medet umardim.yani doğum hikayesi bebek bakımı falan anlattılar.ama kimse lohusa depresyonunu bu sıkıntıları anlatmadı bana.sanki anneler arasında bir sırmış gibi.
Herkesin farklı olur takma.babam derdi cocuk kendi kendine büyür kızım yıpratma kendini ağlama diye. Bir gıcık alırdım ozaman babamdan.hakliymis allah yardım ediyor.
Allah yardımcın olsun arkadaşım.gececek bugünlerde. Sık disini! Olumlu sözleri iç , olumsuz sözleri düşünceleri de kov kafandan.annelik her kadına yakışır.annesin artık sen.cok güzel bir anne.bu işi de gayet güzel becereceksin merak etme ; )))
Lohusa depresyonu bir tür psikozmuş zatenBi tanıdığım lohusa sendromundan dolayı şizofrenik duruma kadar gitti. Çocuğu 8-9yaşlarında ilk 3 yıl kayıp. Hatırlayamıyo..
Hastaneye yatırdılar öyle iyileşti biraz. Ve tekrar doğum yapması yasak aynı şeyler olucak diye..
Sağlıklı doğum yaparsın inşallah şu an yeni doğum yaptığım için hamileler e extra bi üzülüyorum bebek doğdu mu sağlıklı olacak mı büyüyecek mi derken yüreği tükeniyor insanın doğumdan sonra da böyle sendroma giriyor iste.ilk bebegimde baya bi yasadim bu sendromu , 2 gun suren normal dogum sonucunda kepceyle bebegimi cekerken, fazla yirtilma sonucu damarim hasar gordu ve cok kan kaybettim. 3 gun bebegime bakamadim ayaga kalkamadim ustune bide ilk geceden kolik olmaya basladi. ilk 4 ay agladi sabahtan aksama kadar. bebegim kucagimda yasadi diyebilirim hic bir yere cikamadik. bende 4 ay agladim bide ustune yok sutun yetmiyor yok bu cocuk neden agliyor diye soranlar eklenince baya bi bunalmistim. esim cok destekci sagolsun. kizim simdi 13 aylik ve ikinciye hamileyim
Allahım nasip eder inşallah üzülmeKeske bi bebegim olsada bende yasasam..
ama şimdi ki aklın olsa hepsini kapı dışarı eder eşinide kafaya takmaz odayada almaz bebeğine odaklanırsın dimi ben şimdiki aklımla olsam öyle yapardım ama iş işten geçti bir daha doğurursam çok akıllı olucam inşDibine kadar yaşadım. Kendi annemin iyiniyetle söyledikleri bile batıyordu. eşime kök söktürdüm resmen.
Bebeğim kolik ve gazlıydı hiç uyumazdı.sütün yaramıyor,sütün gazlı, aç bu çocuk ondan ağlıyor.mama ver ve daha bir dünya abuk subuk laftan sonra iyice delirdim.ağlamaktan perişandım.Annem biraz kalıp gitmek zorunda kaldı haliyle eşimin ailesi uzaktaydı doğumdan sonra bebeğimi görmeye görümcemin iki küçük veledi ve kayınpederim gelince cinnet getirdim.sinir ve üzüntüden sütüm kesildi.hiç uyumayan sürwkli ağlayan kolik bebekle bir de misafir ağırlamak zorunda kaldım.kayınvalidemin, görümcemin densizliği eşimin anlaşılmaz düşüncesizliği sinir krizi geçirtti bana ve bebeğim anne sütü alamadı.Görümcemle hiç konuşmam bile artık, kayınvalideleri de bir iki ayda işime gelirse arar iki dk konuşur kapatırım.Eşim tek kelime edemez.Ederse lohusalıkta yapılanları sayar kapı orada derim.
İşin ilginç yanı eşimin ailesi kötü değil ama çok düşüncesizler.lHiçbir anne lohusalık depresyonu yaşamasa keşke.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?