Lohusalar kulübü

kızlar hepinize hayırlı akşamlar.palmiyea sana ve kızına geçmiş olsun inşallah çabuk atlatırsınız. evet doğumdan tam 146 gün sonra adet oldum.ama 2 gün boyunca çektiğim kasık ağrısıın haddi hesabı yok.yumurtalıklarım filan feci ağırıyodu.hatta hamileliğim boyunca ve doğum sonrası da bi türlü bitmek tükenmek bilmeyen akıntım nedeniyle paniğe kapılmıştım.acaba iltihap yayıldı daha mı kötü oldum diye.meğer adet olacakmışım ondan çekmişşim onca sancıyı.

teşekkür ederim canım.ben de adet düzensizliği yasıyorum.doğumdan sonra kanamam kesildikten sonra bir kez adet odum.sonra 2 ay yine olmadım simdi 4-5 gündür yine adetim ve kanamam cok fazla çeşme gibi akıyo.ilk bikac gün de cok az geldi sonra arttı.cok tuhaf yani

kızlar cocugum garip sesler cıkartıyo böyle kendi sesini duymaya calısıyo gibi hafif cıglık atar gibi ama yavas sesle ve sürekli bi sekilde varmı aynı sekilde olan ....gülüyo bide arada öyle napıyosun sen deyince herhalde dişler kasınıyo ..

slm kızlar nasılsınız bakalım, biz yoğun bir pazartesi yaşıyoruz. bizim ufaklıkla gitmeye gözüm kesmediğinden kuaförümüzü çağırdık, kendisi arkadaşım olur zaten ev kuaför salonuna döndü :9: onun dışında iyiyiz çok şükür :nazar:

günaydın hanımlarrr. ne soğuk bir pazar bugün.. yavruma baktıkça içim ısınıyor ama:40: sormak istediğim bir şey var size, benim kızım uykusunda yüzünü yırtacak kadar cok ovuşturuyor yüzünü gözünü. dalgın dalgın uyuyamıyor hiç. sizdende yaşayan varmı acaba diye merak ettim.:44:

bizdede oluyor canım, mümkün olduğunca kesiyorum tırnaklarını :31:

Kızım cok kötü hasta oldu. Persembe gunu doktora goturdum hem öksürüyo hem burnu akıyo, gözleri kıpkırmızı olmuştu. Doktor kulak iltahabı da var dedi. 2surup 1kulak damlası 1 de barsak düzenleyici verdi. Bugun daha iyi cok sukur ama hala kötu oksuruyo :( bide galiba ben de kaptım şifayı 2gündür sabah kalkıyorum boğazım ağıroyo. O iyileşecek bu defa benden ona bulasacak diye korkuyorum.
Kakasının bezden taşma olayını ben de yasıyorum ara ara. Prima premium kullanıyorum ben de ama yine de oluyo anlamadım
Kızlar bu arada doktora oda nemlendiricisini sordum zararlı mı diye. Kullanmanız kazım burun tıkanıklığı olmasın diye ama gece de en fazla 2saat kullanacaksınız fazlası zararlı dedi. Islak havluyu peteğin üstüne atmak da aynı görevi görüyomuş.
Vudlatcım inş bebişinin hiçbişeyi yoktur kapanmış olur delik. Etrafta bircok kişi de duyuyorum bunu ve kapanıyomuş merak etme

canım çok geçmiş olsun dikkat et kendine :( ben hasta olduğumda 5 gün maskeyle dolaşmıştım evin içinde kızıma bulaştırmayayım diye, bulaştırmadım çok şükür ama zor oluyor :(

kızlar cocugum garip sesler cıkartıyo böyle kendi sesini duymaya calısıyo gibi hafif cıglık atar gibi ama yavas sesle ve sürekli bi sekilde varmı aynı sekilde olan ....gülüyo bide arada öyle napıyosun sen deyince herhalde dişler kasınıyo ..

hafif çığlık mı irem ortalığı yırtıyor, o ses ondan nasıl çıkıyor hayret ediyorum bazen :9: cazgırlığı tuttumu susturabilene helal olsun :31:

13 gunluk anneyım :)) kızımı ıkı saatte bır uyandırıp emzırıyorum cok zor uyanıyor:( emıp gazını cıkarana kadar bır saat gecıyor tekrar uyutup 2 saat sonra uyandırıyorum bu ne zamana kadar böyle gidecek. bu ve benzerı konularda bana tevsıyelerde bulunabılır mısınız???
sezeryanla dogum yaptım mekık cekmeye ne zaman baslayabılırım?

13 gunluk anneyım :)) kızımı ıkı saatte bır uyandırıp emzırıyorum cok zor uyanıyor:( emıp gazını cıkarana kadar bır saat gecıyor tekrar uyutup 2 saat sonra uyandırıyorum bu ne zamana kadar böyle gidecek. bu ve benzerı konularda bana tevsıyelerde bulunabılır mısınız???

hoşgeldin canım, hayırlı uğurlu olsun bebeğin :nazar:
nasıl uyandırıyorsun bilmiyorum, her bebekte değişiktir ama kulak arkaları, çenesinin altı, ayak altı, avuç içi gibi hassas olan noktaların birine tepkisi fazladır ve kolay uyandırmana yardımcı olur.
bu durum yaklaşık 2 ay kadar devam eder muhtemelen, 40 ı çıkınca düzene biner derler biraz sabır :34: 2 ay kadar sonra 2 saatte bir olan emzirme süresi yavaş yavaş kendiliğinden uzamaya başlayacaktır. bende sezeryan doğum yaptım, bebeğim 5 aylık oldu. 3 aylıkken mekiği denediğimde ağrım oldu sonra tekrar denemedim açıkcası. doğum sonrası toparlanmakta bünyeden bünyeye değişir elbet, inşalaah çabuk toparlananlardan olursun ama acele etme derim güzelim :34: meleğini kokla yerime emi :16:

vuslatcım senden bişey rica edicem canım senin kızın yeşil bi yeleği var onu tam resim koyabilirmisin canım örnek cıkarttırcam

cancanlarrr iyi akşamlar....

Uykusuz gecelerim başladıı :(
sabahlara kadar mışıl mışıl olan yavrumm gecede 5 kere uyanıyor, :(
lıkır lıkır anne sütü, üzerine mama yiyen yavrum günde zorlaaaaa beslenir oldu :(
gülmekten uykuya dalamazdı, şimdi ağla ağlaaa huzursuz :(

diş çıkaracak sanırım :( ama çok huysuzzz aksi gibi diş kaşıma için ne aldıysam sevmiyor.. ağzına alınca midesi bulanıyor istemiyor...Elimi ağzına koyunca deli gibi kemirmek istio ama ne versem eline almıyo...

bugunde 4 ay aşımızı olduk hepten delirdi calpol verdim 2 kere 6 saatte bir.. bidaha versem mi gece bilmiyorum şimdi sızdı ama ...

offfff ne yapmalı bilmem :(

ben de sezaryenle doğum yaptım, doktor bana 6 ay mekik vs yasak.yüzme ve yürüyüş yapabilirsin demişti.bırak mekiği bebeği bile cok fazla tasımaktan bazen dikişlerim ağırıyo ve bi kaç gün sonra 4 ay olacak doğum yapalı

lıkır lıkır anne sütü, üzerine mama yiyen yavrum günde zorlaaaaa beslenir oldu :(

diş çıkaracak sanırım :( ama çok huysuzzz aksi gibi diş kaşıma için ne aldıysam sevmiyor.. ağzına alınca midesi bulanıyor istemiyor...Elimi ağzına koyunca deli gibi kemirmek istio ama ne versem eline almıyo...

bugunde 4 ay aşımızı olduk hepten delirdi calpol verdim 2 kere 6 saatte bir.. bidaha versem mi gece bilmiyorum şimdi sızdı ama ...

gecmiş olsun canım.kızlar bebeğin diş cıkarmaya başladığından nasıl emin olabiliriz yani benim neredeyse 1 aydır huysuz zaten diş cıkarmaya başladığında huysuzluğundan anlamam

valla aynı durumu bizde yaşıyoruz, bi tek gecleri iyi ama gündüz çıldırıyor ve çıltırtıyor :52: ağzını parçalayacakmış gibi, tostosum benim. inş geçecek, büyüyor sanırım.

Gecmis olsun asida cok huysuzluk yapiyo benim oglumda ayni seklde asidan sonra cok mizmizlandi calpol iyi geliyo rahatlatiyo 3 gun suruyo bu mizmizlik...

alın bendende o kadar.. benim kuzucukda bu aralar cok huysuz. normalde kucağa alıştı diye dert yanardım ama artık kucak bile fayda etmiyor. nasıl ne şekilde davranacağımı şaşırdım:31:

valla aynı durumu bizde yaşıyoruz, bi tek gecleri iyi ama gündüz çıldırıyor ve çıltırtıyor :52: ağzını parçalayacakmış gibi, tostosum benim. inş geçecek, büyüyor sanırım.

bize jel iyi geldi denedinmi sen diş jelini belki faydası olur sanada aman gece iyi olsunda zaten biliyosun gece uykusu cok önemli

Gecmis olsun asida cok huysuzluk yapiyo benim oglumda ayni seklde asidan sonra cok mizmizlandi calpol iyi geliyo rahatlatiyo 3 gun suruyo bu mizmizlik...

bakalım bizim asımız nasıl gececek gitmeden de veriyoum ben calpolu

alın bendende o kadar.. benim kuzucukda bu aralar cok huysuz. normalde kucağa alıştı diye dert yanardım ama artık kucak bile fayda etmiyor. nasıl ne şekilde davranacağımı şaşırdım:31:
bırak canım dursunlar kucakta yanımızdada yatsınlar.. sen o alısıyorlar diyenlere hiç bakma zaten bi süre sonra kucaktada durmayacaklar ne kadar bu zamanlarda iç içe olursak o kadar iyi bizim icin geri gelmeyecek zamanlar..dediğin bu gibi zamanlarda cıngıragı en iyi dostum oldu benim onla avuttum hep bide müzik ac yüksek sesle oda iyi geliyo bizimkisi gagnam style seviyo mesela..

Desenize bebisler hep ayni gece uyku diye bisey yok boluk porcuk bide aglayarak uyaniyo dun gunduz toplam 2 saat anca uyumustur.bide agladimi emmiyo itiyo kendini

evet kızlar bebişler hep aynı durumda sanırım:31: gecen haftaya kadar cok sık emiyor diyordum bu aralar emme zamanlarıda değişti. 1 dakika bile sürmüyor nasıl doyuyor anlamadım.. ağladığı zaman hele hiç emmek istemiyor:20: birde kızlar sormak istediğim bişey var, benim kız daha emmesi bitmeden kızarıp bozarıyor ardından deli gibi ağlıyor belliki gazı oluyor doğrultunca susuyor tekrar emmek istemiyor. her emzirmede aynı sorun.. sizdede oluyormu. kuzumun sakin sakin karnını doyurduğunu hiç göremicemmi ben :50:

evet kızlar bebişler hep aynı durumda sanırım:31: gecen haftaya kadar cok sık emiyor diyordum bu aralar emme zamanlarıda değişti. 1 dakika bile sürmüyor nasıl doyuyor anlamadım.. ağladığı zaman hele hiç emmek istemiyor:20: birde kızlar sormak istediğim bişey var, benim kız daha emmesi bitmeden kızarıp bozarıyor ardından deli gibi ağlıyor belliki gazı oluyor doğrultunca susuyor tekrar emmek istemiyor. her emzirmede aynı sorun.. sizdede oluyormu. kuzumun sakin sakin karnını doyurduğunu hiç göremicemmi ben :50:

​evet canım aynısı bende de var,dr.yediklerinin bir kısmının boğazına doğru gelebileceğini söyledi Reflü dedi daha doğrusu.Ama geçer miş 6 .ayda.

selam kuzular...

Bugün rutin doktor kontrolümüz vardı... doktor bebeğimdeki huzursuzluklar için artık ALERT dedikleri bebeklikten çıkıp, birey olma adımını attığını söyledi.ve artık öyle yedir uyusun devri kapandı.. canı istediği zaman yiyip, istediği zaman uyuyacak özgürlük istiyor dedi... sosyal olmak, konuşmak istiyor dedi.. 2-3 dk emip bırakıyor dediğimde, artık o kadarla doyacak duruma geldi çünkü güçlendi diyor..ve kilo ve boyu çok iyi artış MAŞALLAH o yüzden sorun yok diyor...Ama her ihtimale karşın kan tahlili yaptı, tahlilde enfeksiyon çıktı...bu yüzden yarın idrar tahlili de yapacak ve ona göre belki ilaç başlarım dedi. O enfeksiyon da huzursuzluk yapıyor olabilirmiş.inşallah bişey çıkmaz :(
Ferrum başladı bu arada. Kilo başına 1 damla olacak, d3 gibi 1 yaşına kadar kullanacak , kilosu arttıkça damlası da artacak dedi..Böyle işte kuzular... umarım idrar da bişey çıkmaz...dua edin...

selam kuzular...

Bugün rutin doktor kontrolümüz vardı... doktor bebeğimdeki huzursuzluklar için artık ALERT dedikleri bebeklikten çıkıp, birey olma adımını attığını söyledi.ve artık öyle yedir uyusun devri kapandı.. canı istediği zaman yiyip, istediği zaman uyuyacak özgürlük istiyor dedi... sosyal olmak, konuşmak istiyor dedi.. 2-3 dk emip bırakıyor dediğimde, artık o kadarla doyacak duruma geldi çünkü güçlendi diyor..ve kilo ve boyu çok iyi artış MAŞALLAH o yüzden sorun yok diyor...Ama her ihtimale karşın kan tahlili yaptı, tahlilde enfeksiyon çıktı...bu yüzden yarın idrar tahlili de yapacak ve ona göre belki ilaç başlarım dedi. O enfeksiyon da huzursuzluk yapıyor olabilirmiş.inşallah bişey çıkmaz :(
Ferrum başladı bu arada. Kilo başına 1 damla olacak, d3 gibi 1 yaşına kadar kullanacak , kilosu arttıkça damlası da artacak dedi..Böyle işte kuzular... umarım idrar da bişey çıkmaz...dua edin...

canım cok gecmiş olsun. benim kuzuda 2 gündür hasta. damla ve surup kullanacaz. damla tamamda surubu bi türlü içiremedim. dün gecede emdikten sonra öyle bir kustuki yavrum sanki kocaman insandan cıktı o kadar şey:( ardındanda nefesi bir kesildi 10 dk kadar öksürdü bende panik oldum zaten yavrumda uyuyamadı. bugünde aynı olunca doktoruna götürdük tekrar. kan tahlili idrar tah. normal cıktı gaitada bakteri varmış bir sürü ilaç yazdı doktor. kusması devam ederse ve surubu yine içiremezsem yatış yapmamız lazım dedi doktor:(((( bide buhar makinesi aldık :( anlayacağınız üzücü birgün gecirdik ama allah beterinden saklasın deyip şükrediyorum . :43:

bize jel iyi geldi denedinmi sen diş jelini belki faydası olur sanada aman gece iyi olsunda zaten biliyosun gece uykusu cok önemli

bakalım bizim asımız nasıl gececek gitmeden de veriyoum ben calpolu

bırak canım dursunlar kucakta yanımızdada yatsınlar.. sen o alısıyorlar diyenlere hiç bakma zaten bi süre sonra kucaktada durmayacaklar ne kadar bu zamanlarda iç içe olursak o kadar iyi bizim icin geri gelmeyecek zamanlar..dediğin bu gibi zamanlarda cıngıragı en iyi dostum oldu benim onla avuttum hep bide müzik ac yüksek sesle oda iyi geliyo bizimkisi gagnam style seviyo mesela..

:46::46:hehhh işte ben de tam onu diycektim.bir daha ne zaman anne olacağım ki bir daha bırakın da yanımda yatsın,doya doya kokliyim,kucağımda gezdireyim ne var yani bunda....

Back
X