Lohusalar kulübü

Sevilenolmak - canim mikostatin diye bir damla var onu kullan 2-3 gun icinde geciriyor.

Teşekkürler tatlım.. Sen yazınca dank etti kafama ne diye kontrolü bekliyorum ki ara doktora sor dedim kendi kendime :) dr'da senin dediğini dedi. Günde 3 kez 8 damla . İnşallah işe yarar hadi bakalım...Tekrar teşekkrler..

Tünaydın çıtırlarrrr,

ŞEKERCİM , geçmiş olsun.. Alllah beterinden saklasın...

VUSLATCIM, sizde bizdensiniz..
Akşam en son saat 22'de beslendi bebişim.12'de uyudu sabah 5'e kadar uyumuşuz. Bi kalktım saat 5 halaa uyanmamış bizimki sıktım burnunu uyandırdım. emzirdim yine uyuduk. 9'a kadar...
Korkuyorum böyle çok uyuduğunda ama bizimkinin son modası bu. 2 gün gece gündüz kök söktür uyuma, sonra 1 tam gece gündüz full uyu :)

O da kendini düzene sokmaaya çalışıyo sanırım :))

24 kasımda tam 3 aylık olucak Allahım nasip ederse. O güne doktor randevusu aldım baakalımm herşey yolundadır umarım... Aklıma takılan 2 şey var.

Birincisi dilinde nokta şeklinde pamukçuk var 1 aydır geçmiyor. sağlık ocağından karbonatlı su ile sil demişlerdi yapıyorum sürekli ama geçmiyor.

ikincisi de sol gözünün pınarı sürekli sulu duruyor. Umarım ben pinpirik yapıyorumdur. Birşeyi yoktur..

Bu arada ERKEK BEBEKLERİ OLAN KIZLAR, bebişlerinizin pipisinin ucunu sürekli kontrol edin... kızarıklık vs olduğunda doktoruna söyleyin... çişini de yapamaz o durumda ve sünnet gerektirebilir. Aklınızda olsun...

Offff hva çok karanlık tam battaniye altında film izleme havası ama o keyif günlerini bi daha nezaman görürüz bilmem :)

ya bi izlerizki o filmi 24 saat film ceviriyıoruz burda gel izle kapalı gişe aynısından sendede var hem tokustururuz popolarını:1::1:hem ne güzel olurdu biliyomusun battaniye icinde güzel bi cay demleyip ben bugün işi gücü bıraktım oglumunda keyfi yok diye gün boyu uyuduk uyandık birlikte yemek bile yapmadım öyle takıldık simdide kucagımda tek elle yazıyorumaman keyfi yerinde olsunda ben razıyım erkek bebekler icin dediğini bende duymustum sordum onuda doktora normal dedi bende sünnet ettirmek icin cok fazla büyümesini beklemiycem ama cok ufakkende olmaz 3 yas falan normal diye düsünüyorum..

herkese iyi akşamlar kızlarrr biz bugün cok güzel bir gün gecirdik eşim kızım ve ben sabah kahvaltıya gittik ordan bizim kafeye gectik akşama kadar orda TAKILDIK :49: özlemişim valla kalabalık ortamı , arkadaşlarımı . şimdide annem yanımda iki gün yanımda kalcak. bu hafta sonumuz böyle gececek sizler ne durumdasınız

Huhhuuuu iyi haftalar olsunnnn güzellikler...

Nasıl bakalım herkes? nasıl geçti haftasonu ?

Ben eşimin evde olmasından istifade kendimi temizliğe verdim. Evim uzun zaman sonra mis gibi oldu :) Ama ben bitttimmmm..

Ve şunu da anladım ki, temizlik okey ama çocuklu ev hep dağınıkkkk olmaya mahkummmm.. Bittimmm belim bacağım tutmuyor artık valla. Bugun güzel geçer umarım Şekerparem şimdilik maşallahı var keyifli başladık güne.. Darısı size..
Bu gece uykuları uzamaya başladı büyümesinin bir işareti diyor annem. Aylar geçtikçe uykusu uzarmış bakalım dr halaaa uyandırın dyecek mi görücez kontrolde...

Sevilenolmak - canim mikostatin diye bir damla var onu kullan 2-3 gun icinde geciriyor.
Tatlım ben başladım bu damlayı kullanmaya. Ama evlere şenlik bi kokusu var zavallıcık tükürüyo sürekli :) Bi de nasıl uygulanıyo çok saçma damlatma şekli.
Bu arada ıslak mendilden şampuana kadar içeriğinde PARABEN olmayan şeyleri alıyoruz. Ama bu damlada paraben var.Anlamadım gitti ????????????????? senin bilgin varmı bu konuda. Gerçi dr'da kullan dedi ama içeriğini okuyunca şaşırdım ben..

ya bi izlerizki o filmi 24 saat film ceviriyıoruz burda gel izle kapalı gişe aynısından sendede var hem tokustururuz popolarını:1::1:hem ne güzel olurdu biliyomusun battaniye icinde güzel bi cay demleyip ben bugün işi gücü bıraktım oglumunda keyfi yok diye gün boyu uyuduk uyandık birlikte yemek bile yapmadım öyle takıldık simdide kucagımda tek elle yazıyorumaman keyfi yerinde olsunda ben razıyım erkek bebekler icin dediğini bende duymustum sordum onuda doktora normal dedi bende sünnet ettirmek icin cok fazla büyümesini beklemiycem ama cok ufakkende olmaz 3 yas falan normal diye düsünüyorum..

Aynenn şekercim kapalı gişe :)))))))) gecesi ayrı gündüzü ayrı :)))
Ben sünnet için kendisini bilmesini bekliycem. 6 yaş falan diye düşünüyorum bakalım. kısmet ... o günler gelsin de Allahımın izniyle :))

Tünaydın çıtırlarrrr,

ŞEKERCİM , geçmiş olsun.. Alllah beterinden saklasın...

VUSLATCIM, sizde bizdensiniz..
Akşam en son saat 22'de beslendi bebişim.12'de uyudu sabah 5'e kadar uyumuşuz. Bi kalktım saat 5 halaa uyanmamış bizimki sıktım burnunu uyandırdım. emzirdim yine uyuduk. 9'a kadar...
Korkuyorum böyle çok uyuduğunda ama bizimkinin son modası bu. 2 gün gece gündüz kök söktür uyuma, sonra 1 tam gece gündüz full uyu :)

O da kendini düzene sokmaaya çalışıyo sanırım :))

24 kasımda tam 3 aylık olucak Allahım nasip ederse. O güne doktor randevusu aldım baakalımm herşey yolundadır umarım... Aklıma takılan 2 şey var.

Birincisi dilinde nokta şeklinde pamukçuk var 1 aydır geçmiyor. sağlık ocağından karbonatlı su ile sil demişlerdi yapıyorum sürekli ama geçmiyor.

ikincisi de sol gözünün pınarı sürekli sulu duruyor. Umarım ben pinpirik yapıyorumdur. Birşeyi yoktur..

Bu arada ERKEK BEBEKLERİ OLAN KIZLAR, bebişlerinizin pipisinin ucunu sürekli kontrol edin... kızarıklık vs olduğunda doktoruna söyleyin... çişini de yapamaz o durumda ve sünnet gerektirebilir. Aklınızda olsun...

Offff hva çok karanlık tam battaniye altında film izleme havası ama o keyif günlerini bi daha nezaman görürüz bilmem :)

canım ya benim kızımdada var silince geçiyo dudakların ve yanakların iç kısımlarında böyle süt kesiği gibi ama dediğim gibi silince geçiyo ama 2-3 emmede tekrarlıyo buda pamukçuk oluyo sanırım şu damlayı bnde alıp kullanıyım bakalım

günaydın kızlaar nasılsınız bakalım...
yorucu ve bir o kadar da keyifli 2 günün ardından yine buradayım, aslında sürekli girdim yazılanları okudum ama yazamadım maalesef :31:
jasmini merak ediyorum bilgisi olan var mı?

bizz 3 gündür yavrumla nöbetlerdeyiz gecsin artık su rahatsızlık rabbim kimsenin evladına sıkıntı yasatmasın aminn..

selamlarrrr
yahu ne kadar ıssız buralar hayırdırrrrrrr

günaydın kızlaar nasılsınız bakalım...
yorucu ve bir o kadar da keyifli 2 günün ardından yine buradayım, aslında sürekli girdim yazılanları okudum ama yazamadım maalesef :31:
jasmini merak ediyorum bilgisi olan var mı?

ben de merak ediyorum tatlımm yazmadı da fırsat olmadı sanırım. Aman iyi olsunlar da varsın yazmasın..

bizz 3 gündür yavrumla nöbetlerdeyiz gecsin artık su rahatsızlık rabbim kimsenin evladına sıkıntı yasatmasın aminn..

canımmmmm geçmiş olsun kaka durumu mu ? umarım başka sorun yokturrr..

Sevilenolmak - ilacin icerisinde kiraz esansi oldugu yaziyor. Ama yine de tadi kotudur eminim ki cunku kokusu bile kotu.

aynen ölee canım :) yazık bebişlere
ama ben pek faydalı olcağını sanmıyorum ya bu kadar gunde geçmedi doğru düzgün damlatamıyorum sanırım çok saçma bi kutu yapmışlarr.sen nasıl damlatıyodun canım?

aynen ölee canım :) yazık bebişlere
ama ben pek faydalı olcağını sanmıyorum ya bu kadar gunde geçmedi doğru düzgün damlatamıyorum sanırım çok saçma bi kutu yapmışlarr.sen nasıl damlatıyodun canım?

Bana dediler hep karbonatli suya batirilmis gazli bez ile sil bebegin dilini diye ama inan hic gecirmedi taaki bu ilaci kullanana kadar. Oyle ki yavrumun dili bembeyaz kalin bir tabaka olmustu :( ilaca basladiktan sonra pamukcuklar yumusamaya basladi ve kaynamis ilimis sulu gazli bez ile dilini kazidim ( daha dogrusu calistim cunku baya zordu) bir baktim parca parca gelmeye basladi pamukcuklar. Asagi yukari 1 haftayi buluyor tamamen temizlenmesi. Damlatirken yanaklara dogru damlatmayi dene daha iyi etki gosteriyormus. Insallah en kisa zamanda gecer. Beni de bilgilendirirsen sevinirim ;)

MerhAba arkadaslar uzun süredir yazmıyorum nasilsiniz sizlere bı sorum olcakti kızım 3 ayını yarın bitiriyor ve suan 5 kilo 800 gram 58 cm de boyu kızımı görenler ayına göre çok zayıf sütun yaramiyomu inek şutu ver muhallebi ver mama ver diyip duyurular basta kv sütun yaramıyor gaz yapıyor falan diye konuşmalarını hiç bitirmedi sagolsun canım çok sikiliyo bu duruma her hafta tarttirmaya götürüyorum ebeler çok iyi böyle devam diyor kızımın cis yapmadığa normal Dr da çok iyi diyor ama sürekli söyleye söyleye canımı sıkmayı başardılar esiminde desteğiyle umursamamaya çalışıyorum esim sürekli en iyi besin anne sutu takma onları dese de ben bı diğer tecrübeli annelere sormak istiyorum sizce kızım zayifmi sizin bebekleriniz nekadardi bu aylarda ek besin vermelimiyim sizce

canım benim kızımda aynı seninki gibi 6 kilo ve doktor gayet iyi diyo.sen boşver dinleme kimseyi herkes topalak çocuk sever ama allah korusun sonra obez olup çıkacaklar diye ödüm kopuyo benim.aman azcık zayıf olsun sağlıklı olsunlar boşveerrr.

canım benim kızımda aynı seninki gibi 6 kilo ve doktor gayet iyi diyo.sen boşver dinleme kimseyi herkes topalak çocuk sever ama allah korusun sonra obez olup çıkacaklar diye ödüm kopuyo benim.aman azcık zayıf olsun sağlıklı olsunlar boşveerrr.

Bence de öyle önemli olan sağlıklı olmaları millette bı susmayı bilse teşekkürler canım cvp icin
Bebeğine sağlıklı ve hayırlı ömürler insallah

MerhAba arkadaslar uzun süredir yazmıyorum nasilsiniz sizlere bı sorum olcakti kızım 3 ayını yarın bitiriyor ve suan 5 kilo 800 gram 58 cm de boyu kızımı görenler ayına göre çok zayıf sütun yaramiyomu inek şutu ver muhallebi ver mama ver diyip duyurular basta kv sütun yaramıyor gaz yapıyor falan diye konuşmalarını hiç bitirmedi sagolsun canım çok sikiliyo bu duruma her hafta tarttirmaya götürüyorum ebeler çok iyi böyle devam diyor kızımın cis yapmadığa normal Dr da çok iyi diyor ama sürekli söyleye söyleye canımı sıkmayı başardılar esiminde desteğiyle umursamamaya çalışıyorum esim sürekli en iyi besin anne sutu takma onları dese de ben bı diğer tecrübeli annelere sormak istiyorum sizce kızım zayifmi sizin bebekleriniz nekadardi bu aylarda ek besin vermelimiyim sizce

Boyu da kilosu da gayet iyi masallah kimseye aldirma. Elinden geldigince emzirmeye calis bebegini. Zaten cok erken suanda muhallebi falan verilmez 3 aylik cocuga. Sindirim sistemi daha hazir degil buna. Sana gene sutun yetmiyor mu demis kayinvaliden. Benim ki bana ne dese begenirsin oglum daha 1-1,5 aylikken emiyordu birakinca agliyordu kv dediki oglumla konusarak ne bu doymuyor musun? Sana inek mi bulalim dedi. Bende icimden ya sabir saydim durdum. Oyuzden hic sikma canini cocuk senin cocugun senden baska hic kimse ona daha iyi bakamaz ve onemsiyemez.

Boyu da kilosu da gayet iyi masallah kimseye aldirma. Elinden geldigince emzirmeye calis bebegini. Zaten cok erken suanda muhallebi falan verilmez 3 aylik cocuga. Sindirim sistemi daha hazir degil buna. Sana gene sutun yetmiyor mu demis kayinvaliden. Benim ki bana ne dese begenirsin oglum daha 1-1,5 aylikken emiyordu birakinca agliyordu kv dediki oglumla konusarak ne bu doymuyor musun? Sana inek mi bulalim dedi. Bende icimden ya sabir saydim durdum. Oyuzden hic sikma canini cocuk senin cocugun senden baska hic kimse ona daha iyi bakamaz ve onemsiyemez.

Allah razı olsun ya inanın icimi rahatlatti sizlerden bunu duymak.. İnsanlar okadar duyarsizlarki onlar o sözleri söyleyince ne değişiyor hiç anlamıyorum ya sabır diyorum sizin kv yede yuh yani söylencek şey değil onun dedigide
Çok saolun yorumlarınız için emmeye devam ins

Allah razı olsun ya inanın icimi rahatlatti sizlerden bunu duymak.. İnsanlar okadar duyarsizlarki onlar o sözleri söyleyince ne değişiyor hiç anlamıyorum ya sabır diyorum sizin kv yede yuh yani söylencek şey değil onun dedigide
Çok saolun yorumlarınız için emmeye devam ins

Devam et tabi canim. ilk baslarda okadar gucume gitti ki soyledikleri cok kirildim. Lohusa olan bir anneye soylenmeyecek bir soz etti. Zaten insan stres icinde oluyor ilk zamanlar sutte yeterince gelmiyor. Bu sozleri duyunca iyice moralim bozuldu. Cok sukur zamanla sutum gelmeye basladi. Kv iyide pek taktigim yok. Kendi kafasina gore takiliyor. Bakalim gorumcem seneye hamile kalmak istiyor ona da ayni laflari edecek mi cok merak ediyorum.

sütün yaramıyor ne demek ya :47: aldırma sen kimseye ve emiyor olmasına dua et. ben 50 gün emzirebildim bebeğimi, maalesef sütüm kesildi. denemediğim yöntem kalmadı ama olmadı tekrar. olmayınca olmuyor işte, çok üzülüyorum ama elden bir şey gelmiyor. benim kızımda yeni bitirdi 3 ayını. bu gün kontrolümüz vardı, 5800 olmuş kilosu (2600 doğmuştu) boyuda 59 cm. gayet iyi dediler. boş ver sen, emin ol bebeğin kilolu olsaydı bu sefer de obez olacak bu çocuk derlerdi. illa ki bişe derler yani bozma moralini, sütüne ve bebeğine iyi bak. emzirebildiğin kadar emzir. daha güzel bir besin var mı bebeğin için. bak biz mamaya mahkum kaldık 50 günlükten beri. karşındaki insanın niyeti belliyse eğer kimseyi memnun edemezsin canım. duyma salla gitsin.

selam güzellerrrr

Bana dediler hep karbonatli suya batirilmis gazli bez ile sil bebegin dilini diye ama inan hic gecirmedi taaki bu ilaci kullanana kadar. Oyle ki yavrumun dili bembeyaz kalin bir tabaka olmustu :( ilaca basladiktan sonra pamukcuklar yumusamaya basladi ve kaynamis ilimis sulu gazli bez ile dilini kazidim ( daha dogrusu calistim cunku baya zordu) bir baktim parca parca gelmeye basladi pamukcuklar. Asagi yukari 1 haftayi buluyor tamamen temizlenmesi. Damlatirken yanaklara dogru damlatmayi dene daha iyi etki gosteriyormus. Insallah en kisa zamanda gecer. Beni de bilgilendirirsen sevinirim ;)

Canımmm dilini kazıdın demek.. ben bunu yapamam işte çünkü tam dilin kenarında beyaz aft gibi bir nokta tutmak isteyince yalıyo dilimi nasıl komik görsen :)) Ama dediğin gibi geçer inşallah tatlım saol..

canımm diğer arkadaşların da dediği gibi lütfenn kimseye kulak asma. sen annesin senin içgüdülerindir önemli olan. senden iyi bebeğinin ihtiyaçlarını kimse anlayamaz. dr kilonuza iyi diyorsa sen de bebeğinin doyduğunu hissedyorsan sorun yokturr. ben de ilk haftadan beri hem emziriyorum hem mama takviye ediyorum. ilk zamanlar çok üzülmüğştüm. ama napalımmm işte olmadı mı olmuyo. şimdi kurulmuş saat gibi belli saatlerde mama istiyor napim canı soalsun :) yeter ki iyi olsun.. hepimizin yavruları sağlıklı olsun...

Ayyy belim ağrıyo kızlarrrrrrr...bizim sıpa da rahat vermedi pek dinlenemedm.. siz de ne var ne yok ?

Devam et tabi canim. ilk baslarda okadar gucume gitti ki soyledikleri cok kirildim. Lohusa olan bir anneye soylenmeyecek bir soz etti. Zaten insan stres icinde oluyor ilk zamanlar sutte yeterince gelmiyor. Bu sozleri duyunca iyice moralim bozuldu. Cok sukur zamanla sutum gelmeye basladi. Kv iyide pek taktigim yok. Kendi kafasina gore takiliyor. Bakalim gorumcem seneye hamile kalmak istiyor ona da ayni laflari edecek mi cok merak ediyorum.

Aynen öyle zaten insan stres dolu oluyo bide bebeğini doyuramama durumu düşüncesi bile insanı harab ediyo İnan öyle seyler duyup goruyorumki ağladığımı görmesinler diye odama zor atıyorum kendimi ama bence kendi kızlarına söylemezler onlarada bı laf söylense hemen savunurlar hayırlısı bakalım ne diyelim

Back
X