Lohusalar kulübü

günaydın kızlar nasılsınız bakalım :31: bu gün çok yorgun hissediyorum kendimi, yorgun değilim aslında ama neden böyle anlamadım. bir bezmişlik var, dünden beride ağzını açanı haşlıyorum, çok sıkılıyorum bu duruma :14:

canım bebeğin emdikten sonrada ağlıyosa biraz mama verebilirsin bnde bugün mama vermeden geceyi geçirmeyi denicem bakalım sen geceleri emzirme işini nasıl yapıyosun kaçta yatırıyosun geceleri saat kaçlarda emziriyosun bn mesela gece 1 gibi mama verip yatırıyorum mama sabah 6-7 ye kadar götürüyo uyandırmasam yine sesi çıkmıcak ama kaldırıp emziriyorum mama tok tutuyo ama sütte nası oluyo yazarsan sevinirim

Tatlım bizim 9:30 10:30 arası emerek geçiyor sonra uyuyo ve gece 3 e doğru uyaniyo emiyo tekrar yatıyor onunla 6 ya kadar uyuyo yine emiyo 8 gibi kalkıyor ve 1 e kadar sık sık emziriyorum yarım saat falan kestiriyor o arada sonra gündüz 1 de yatıyor ve aksam 4 5 gibi kalkıyor yine sık sık emziriyorum kısa kısa uykuya daliyo genelde böyle canım emzirdikten sonra aglamiyo bazen sinirleniyor emerken sanki gazı varmış gibi kivraniyo bu süt gelmiyor demekmi sence ??

Benimde bildigim ilk alt süt dişleri çıkar tatlım Dr da çenesini açıp baktı zaten aşağıya baktı yani üste hiç bakmadı şimdi ateşi var biraz ilaç verdim asidanmi distenmi bilemiyorum canım elini her fırsatta ağzına goturuyomu bebeğin

Son düzenleme:
günaydın kızlar nasılsınız bakalım :31: bu gün çok yorgun hissediyorum kendimi, yorgun değilim aslında ama neden böyle anlamadım. bir bezmişlik var, dünden beride ağzını açanı haşlıyorum, çok sıkılıyorum bu duruma :14:

Günaydın canım esim hasta kızım hasta bende yavaş yavaş oluyorum sanki yorgunum bende. Sen neden kendini öyle hissediyosun iyi uyuyanadinmi acaba yada havalardanmi havalar nasıl orda

Günaydın canım esim hasta kızım hasta bende yavaş yavaş oluyorum sanki yorgunum bende. Sen neden kendini öyle hissediyosun iyi uyuyanadinmi acaba yada havalardanmi havalar nasıl orda

çok geçmiş olsun hayatım, aman dikkat edin kendinize. bu havalar kalleş havalar ne zaman açıp ne zaman kapalı olacağı belli olmuyor. mevsimlik davranınca şifayı kapıyoruz maalesef :31: uyuyorum uyuyabildiğim kadar aslında, yani çok aman aman uyku açlığı çekmiyorum. havalarda esintili ama fena sayılmaz, bende ki bu yorgunluk ruhsal sanırım. kızım zor bir bebek değil şükürler olsun :nazar: ama ben yalnızım. kendi ailemden de eşimin ailesinden de uzaktayım, doğru dürüst tanıdığım kimse yok, havalar belli olmuyor diye dışarı çıkamıyorum. 4 duvar arasındayım sürekli. tek dayanağım eşim oda sürekli nöbette ya da seyirde. bak yazarken gözlerim doldu resmen yaa :14:

çok geçmiş olsun hayatım, aman dikkat edin kendinize. bu havalar kalleş havalar ne zaman açıp ne zaman kapalı olacağı belli olmuyor. mevsimlik davranınca şifayı kapıyoruz maalesef :31: uyuyorum uyuyabildiğim kadar aslında, yani çok aman aman uyku açlığı çekmiyorum. havalarda esintili ama fena sayılmaz, bende ki bu yorgunluk ruhsal sanırım. kızım zor bir bebek değil şükürler olsun :nazar: ama ben yalnızım. kendi ailemden de eşimin ailesinden de uzaktayım, doğru dürüst tanıdığım kimse yok, havalar belli olmuyor diye dışarı çıkamıyorum. 4 duvar arasındayım sürekli. tek dayanağım eşim oda sürekli nöbette ya da seyirde. bak yazarken gözlerim doldu resmen yaa :14:

Ah vuslatcim istanbulda yasasaydin gorusurduk :(

kızlar nasılsınız bakalım biz resmen simdiki havalar gibi olduk günesli bi yagmurlu bulutlu hayatımda bu eve hiç gelmedigi kadar gelen giden oluyo her gelen gidende düzenimizin bi parca degişmesi demek tabi...kimse gelmese bu seferde sıkılıyo insan:63: iki ucu cicek yani:1::1:bugünlerde bebişim emerken bazen tortop oluyo huysuzlanıyo bazen sürekli ilgi kucak istiyo gezmeye cıkartınca susuyo hep kcagımdaa uyumak istiyo yatagına bırakınca gözlerini acıyo hemen ama uyku olayına gelince tek söyleyebilecegim bebegin uykusu yoksa uyutmamak lazım diye düsünüyorum düzeni oturtmak adına yapılan dısında tabi.. elleri parmakları emme olayı devam bide tükürüklerden baloncuk yapıyoruz birsürü.. alınca sinirleiniyo simdilik o baloncuklar hayatındaki ilk basarısı babasıda her baloncugu icin tebrik ediyo ..canlı renkler dikkatini cekmeye basladı zaten su an kırmızı mavi sarı böyle renkleri görüyo.. ellerinden tutunca uykusu varsa hic istifini bozmuyo ama uykusu yoksa gayret ediyo ..bıngıldagın ölcüsünü ben tam bilmiyorum ama doktorlar kontrol edip normal diye yazıyolar kagıda ama ölcü olarak kac bilmiyorum yastıga gelince en bastan beri alcak yastık kullandım ara ara yastıksızda yatırıyorum tabi omurları gelissin diye pazartesi tekrar gidicez kontrole bakalım insallah artık bi sıkıntımız kalmamıstır dua edin bana..sizlerin bebişleri neler yapmaya basladı eee anlatın kızlar.. gelisimleri görelim hep birlikte...

ahh vuslatcım dolmasın o gözlerin seni cok seviyorum ben ankarada bi bacın var unutma izmirde yasamak tek hayalim biliyosun benimkini ikna cabalarım sürmekte yılmadan devam ediyorum inşallah bir gün basarcam.. benimkide istanbulda gitti yarına kadar yok böyle geciyo iste günler..halimize cok sükürr..

Ay canım ya hakkınızda hayırlısı boyleymis diye duşun daha kötülerini duşun ya kv yanında olsaydın benim gibi sana sürekli sunu yap bunu yap deseydi sütun yetmiyomu ne ac bu cocuk deseydi senin gibi iki taraftanda uzak olmayı isterdim çok iyi anlıyorum canım seni bebeğini bas bağrına op kokla tatlı canınıza üzme olurmu hem biz varız burda Can'ın ne zaman konuşmak istedi yaz hemen :))

Son düzenleme:
kızlar nasılsınız bakalım biz resmen simdiki havalar gibi olduk günesli bi yagmurlu bulutlu hayatımda bu eve hiç gelmedigi kadar gelen giden oluyo her gelen gidende düzenimizin bi parca degişmesi demek tabi...kimse gelmese bu seferde sıkılıyo insan:63: iki ucu cicek yani:1::1:bugünlerde bebişim emerken bazen tortop oluyo huysuzlanıyo bazen sürekli ilgi kucak istiyo gezmeye cıkartınca susuyo hep kcagımdaa uyumak istiyo yatagına bırakınca gözlerini acıyo hemen ama uyku olayına gelince tek söyleyebilecegim bebegin uykusu yoksa uyutmamak lazım diye düsünüyorum düzeni oturtmak adına yapılan dısında tabi.. elleri parmakları emme olayı devam bide tükürüklerden baloncuk yapıyoruz birsürü.. alınca sinirleiniyo simdilik o baloncuklar hayatındaki ilk basarısı babasıda her baloncugu icin tebrik ediyo ..canlı renkler dikkatini cekmeye basladı zaten su an kırmızı mavi sarı böyle renkleri görüyo.. ellerinden tutunca uykusu varsa hic istifini bozmuyo ama uykusu yoksa gayret ediyo ..bıngıldagın ölcüsünü ben tam bilmiyorum ama doktorlar kontrol edip normal diye yazıyolar kagıda ama ölcü olarak kac bilmiyorum yastıga gelince en bastan beri alcak yastık kullandım ara ara yastıksızda yatırıyorum tabi omurları gelissin diye pazartesi tekrar gidicez kontrole bakalım insallah artık bi sıkıntımız kalmamıstır dua edin bana..sizlerin bebişleri neler yapmaya basladı eee anlatın kızlar.. gelisimleri görelim hep birlikte...

Canım bu el emme olayı bizdede var bide keyifle emiyorki anlatamam arada bı bize bakıp gülüyor bugün bas parmağını alıp emmeyi öğrendi ben engel oluyorum dogrumu yapıyorum bilmiyorum baloncuk yapıyor aynen dün biİm Dr kontrolumuz asımız vardı bas cevresi 40 cm di iyi normal dedi bu hafta sadece 100 gram almış çok üzüldüm bide Dr bize dısı çıkıyor dedi bebeğim 3 ayını yeni bitirdi daha yani çok erken

Ah vuslatcim istanbulda yasasaydin gorusurduk :(

çok isterdim canım :31:

hemen hemen benzer şeyler hayatım, baloncukar bizdede var :9: kırmızıya bayılıyor sıpa en çok dikkatini çeken o. yatarken ellerinden tutup kaldıracakmış gibi yapıyorum bir cilveleniyor ki sorma gitsin :9: eller sürekli ağzında şapur şupur emiyor. bişeyleri tutup kavramaya çekiştirmeye başladı. dünden beri üstüne gündüz örttüğüm ince battaniyesini çekiyor ağzına emiyor. parmağımızı ağzına götürmeye çalışıyor, çok önceden ana kucağına yatırırken yanına el hizasına minik bir oyuncak koyuyordum, onu tutup çekmeye başladı artık tabiki ağzına :9::nazar: uyuyacağı zaman çok huysuzlanmaya başladı birde. önce kolay dalardı uykuya şimdi parçalıyor kendini uyuyana kadar :31:

Ay canım ya hakkınızda hayırlısı boyleymis diye duşun daha kötülerini duşun ya kv yanında olsaydın benim gibi sana sürekli sunu yap bunu yap deseydi sütun yetmiyomu ne ac bu cocuk deseydi senin gibi iki taraftanda uzak olmayı isterdim çok iyi anlıyorum canım seni bebeğini bas bağrına op kokla tatlı canınıza üzme olurmu hem biz varız burda Can'ın ne zaman konuşmak istedi yaz hemen :))

orası öyle tabi yakın olmamak iyi, hoş yakın olsaydımda bana fazla karışamazdı. aramızda her zaman geçmemesi gereken bir sınır bırakmışımdır. geçersede hiç çekemem lafını verirdim valla :31: iyi ki varsınız zaten, çok seviyorum hepinizi :16:

Tatlım bizim 9:30 10:30 arası emerek geçiyor sonra uyuyo ve gece 3 e doğru uyaniyo emiyo tekrar yatıyor onunla 6 ya kadar uyuyo yine emiyo 8 gibi kalkıyor ve 1 e kadar sık sık emziriyorum yarım saat falan kestiriyor o arada sonra gündüz 1 de yatıyor ve aksam 4 5 gibi kalkıyor yine sık sık emziriyorum kısa kısa uykuya daliyo genelde böyle canım emzirdikten sonra aglamiyo bazen sinirleniyor emerken sanki gazı varmış gibi kivraniyo bu süt gelmiyor demekmi sence ??

Benimde bildigim ilk alt süt dişleri çıkar tatlım Dr da çenesini açıp baktı zaten aşağıya baktı yani üste hiç bakmadı şimdi ateşi var biraz ilaç verdim asidanmi distenmi bilemiyorum canım elini her fırsatta ağzına goturuyomu bebeğin

canım elini emiyo ama çok sık değil genelde ağzında emzik oluyo bnde bugün doktora götürdüm genel kontröle dişi çıkmıyormuş ellerini emdiği için salyası akar dedi
çok kusması çok emmesinden kaynaklanıyomuş 2 saatde değilde ilk 1 hafta 2,5 saate bi sonra 3 saatte bi emzir dedi doktor kilosunada normal dedi günde bi kere verilen mama etkilemezmiş
kilosunu buna sevindim

slm kızlar dün gece öyle korktumki elim ayağım titredi gece 4e 10 kala kızımı emzirmeye kalktım uykulu uykulu emzirirken hafiften bi gürültü duydum sonra kapı sallandı derken yatakta sallanmaya başladı anlayacağınız deprem oldu öyle korktumki hemen eşimi kaldırdım o sakinleştirdi beni depremden okadar korkuyorumki aklımı oynatıcam camdan baktığımda o saatte uyanık olanların camlara balkonlara çıktığını gördüm sonra uyayabilene aşk olsun tabi

slm kızlar dün gece öyle korktumki elim ayağım titredi gece 4e 10 kala kızımı emzirmeye kalktım uykulu uykulu emzirirken hafiften bi gürültü duydum sonra kapı sallandı derken yatakta sallanmaya başladı anlayacağınız deprem oldu öyle korktumki hemen eşimi kaldırdım o sakinleştirdi beni depremden okadar korkuyorumki aklımı oynatıcam camdan baktığımda o saatte uyanık olanların camlara balkonlara çıktığını gördüm sonra uyayabilene aşk olsun tabi

hangi ildesin ki se profilinde eskişehir yazıyo ama eskisehir ankaraya cok yakın burda hissetmedik gecmis olsun..

Son düzenleme:
kızlar bu arada acıklayıcı bilgiler sunayım sizlere;

2 Aylık Bebek

Eğer çok fazla enerji harcıyor ancak karşılığını az alıyorsanız, bu ay durumu biraz değiştirebilir. Ebeveynliğin ilk haftaları son derece tek taraflı bir durum olabilir, bebeğe çok fazla şey verirsiniz ancak ebeveynlerine nasıl ilerledikleri konusunda bebeklerinden çok fazla geri bildirim gelmez. Ancak bu aydan itibaren bebeğiniz daha hareketli olacak, gülecek, cıvıldamaya başlayacak ve sizinle gerçek bir bağlantı kuracaktır.

Bebeğinizin güldüğünü görmek içinizi ısıtacaktır. Daha önce bebeklerle çok fazla bir şey yapmamış olsanız bile, kendi bebeğinizle nasıl konuşacağınız konusunda biraz fikriniz olacaktır. Sizin girişimlerinizi eleştirmeyeceklerdir. Sadece onlarla göz teması kurmayı, onlarla kibar ve hafif tonda konuşmayı ve yüzünüzün hareketlerini kullanmayı unutmayın. Bebeğiniz size cevaben gülümsediğinde siz de ona karşılık vereceksiniz. Buna, bir ebeveyn ile bebeği arasında gerçekleşen karşılıklılık veya iletişim “ dansı” olarak bilinmektedir.

Besleme

Bebeğiniz bu ay daha fazla açlık işareti gösterecek ve daha fazla beslenme talep edecektir. Beslenme zamanı konusunda onların işaretlerini takip edin ve beslenmeye ne zaman ihtiyaçları olduğunu bilebilme kabiliyetlerine güvenin. Eğer emziriyorsanız ve sadece bir göğsünüzü kullanıyorsanız, beslenme zamanlarında her iki göğsünüzü de kullanma ihtiyacı duyabilirsiniz.

Bebeğiniz halen gece beslenme ihtiyacı duyacaktır, ancak geceleri daha uzun uyuyabilirler, belki de gece beslenmeleri arasında 5 -6 saat uyuyacaklardır. Bu uzun, kesintisiz uyku ebeveynler için geçmiş haftalarda alamadıkları uykuyu almak için bir fırsat olabilir, bu nedenle bundan faydalanın.

Uyku

Bu ay uykunun geliştirilmesi için farklı tarzlar arayın ve bebeğiniz günlük uykularının çoğunu 1- 3 saat kadar herhangi bir yerde uyuyabilsin. Beslenmelerinden yarım saat – 1 saat sonra yorgunluk işaretleri göstereceklerdir ve bu genellikle uyku için onları karyolalarına koymak için en iyi zamandır. 24 saat içinde toplam uyku önemli farklılıklar araz etmektedir ve bu yaşta 9 – 18 saat arası her miktar normal olarak değerlendirilir.

Davranış

Birçok bebek 2 aylıkken ağlama nöbetlerinin zirvesinde olacaktır ve ebeveynlerini fazlaca çileden çıkartacaktır. Tüm ihtiyaçları karşılanmış gibi gözükse de bebeklerin ağlamalarının birçok sebebi bulunmaktadır. Sinir sisteminin olgunlaşması, uyarılarla bunalmak, aşırı yorulmak ve sadece biraz rahatlamak istemek en yaygın nedenlerden bazılarıdır.

Bu ilk aylarda bebeğinizin ihtiyaçlarına dikkat kesilmeniz ve ne istedikleri konusunda içgüdülerinizi takip etmeniz gereken zamanlar olacaktır. Eğer sadece karyolalarına koymak ve yatıştırmak veya onlarla bir yürüyüşe çıkmak doğru gözüküyorsa böyle yapın.
Gelişimin Kilometre Taşları

Bebeğinizin istemsiz tutma refleksi bu ayda kaybolmaya başlayacaktır ve yerini kasti bir şekilde kavramaya bırakacaktır. Kendilerini eğlendirebilecekleri çıngıraklar ve küçük ancak güvenli oyuncaklarla oynamalarını sağlayın. Bu ay aynı zamanda bebeğinizin ellerini ve ayaklarını keşfedeceği aydır ve uzun süre bunlarla kendilerini eğlendireceklerdir. Şu an itibariyle bebeğiniz o ikincil organların kendisine ait olduğunu bilmek için çok gençtir, bu da elleri ve ayaklarının görüş alanlarını kapadığı her sefer bundan çok eğlenecekleri anlamına gelir.

Bebeğinizin görüş yetisi de 2 aylıkken gelişmektedir ve gözleri ile sizi takip edebilir duruma gelmektedir. Yüzünüzü izleyerek gözlerinize sabitlenmesini takip edin, sonra bunu anladığını belli edecek şekilde gülümseyin. Bir oyuncağı görme alanında tutun ve gözlerinin odaklanmak için birlikte hareket edişini izleyin. Eğer bebeğinizin gözlerinde şaşılık veya diğer sorunlar olduğunu fark ederseniz, erken çocukluk hemşirenize veya pratisyen hekiminize danışın. Görmenin gelişmesi ilk yıllarda hızlı gerçekleşmektedir ve sorunların erken teşhisi ve tedavisi genellikle daha iyi sonuç vermektedir.

Büyüme

Bebeğiniz 2.ayda çok fazla büyüyecek, kilo alacaktır ve haftada kilo alışı ortalama 150 -200 gram olacaktır. Bir hafta içinde çok fazla kilo alır ve sonraki hafta almazlarsa endişe etmeyin. Kilo almak büyümenin sadece bir göstergesidir. Baş çevresi ve uzunluğu, memnuniyet ve genel davranışlar ölçeğin üzerinde gösterilen sayılar kadar önemlidir. Her haftayı diğerlerinden ayrı bir şekilde değerlendirmek yerine birkaç haftalık bir süre boyunca ağırlık ve büyümelerini takip edin.

Sağlığın Korunması

Bu bebeğinizin ilk aşılarının zamanının geldiği bir aydır. Bebeğiniz 2 aylık olduğunda takviminize veya ajandanıza tarih kaydı yapın ve gününü atlamayın. Birçok yerde ücretsiz aşılama hizmetleri sunulmaktadır, ancak bu hizmetler ayın belli günleri ile kısıtlı olabilir. Alternatif olarak pratisyen hekiminize gitmeyi tercih edebilirsiniz. Bebeğinizin Kişisel Sağlık Kaydı defterini yanınıza almayı unutmayın, böylelikle aşı tarihleri kaydedilebilir ve bir sonraki aşı için tarih not edilebilir.

Emniyet

Bebeğinizi her gün bol bol yerde oynatın. Eğer evcil hayvanınız varsa, bebek ne kadar ilgi duyarsa duysun onları bebeğinizden uzak tutmalısınız. Bebeğinizi hiçbir zaman alt değiştirme şiltesinin üzerinde, zeminde veya güvensiz bir yerde gözetimsiz olarak bırakmayın. Halen çok küçüklerdir ve kaza eseri üzerlerine basılabilir. Onları koyduğunuz yeri tarayın ve ellerine alabilecekleri küçük nesneler olup olmadığına bakın. Oyuncakların yuvarlak ve yumuşak olması ve herhangi bir keskin kenara sahip olmaması gerekmektedir.

Oyun ve Etkileşim

Bebeğinizin sese ve ani gürültülere karşı tepkisini takip edin. Eğer zıplıyorlar ve irkiliyorlarsa, bu, işitme yetilerinin normal olduğu anlamına gelir. Birçok bebek doğuşta işitme taramasından geçer ve herhangi bir endişe varsa yeniden test yapılması önerilmektedir. Eğer bebeğinizin işitme yetisi konusunda herhangi bir şüpheniz varsa, pratisyen hekiminize kontrol ettirin ve bir odyologun gerekli olup olmadığını soruşturun.

Peki, annenin durumu nedir?

Her hafta birkaç saat kendinize ayırın ve size zevk veren bir şeyler yapın. Bu ayda biraz egzersiz yapmaya geri dönmeyi ciddi olarak düşünebilirsiniz, bu yüzden sizi çok yormayacak ve bıktırmayacak düşük düzeyde bazı egzersizlere başlayabilirsiniz. Yürüme, yüzme, yoga, hafif ağırlıklı antrenman gibi hareketler çok fazla kas gerilimine neden olmayacaktır.

Eğer emziriyorsanız, yoğun bir egzersiz programına başlamanın anne sütü tedarikini azaltabileceğini unutmayın. Eğer koşmak isterseniz, göğüslerinizi fırlatmayacak sağlam, destekleyici bir sutyen giymeniz gerekecektir. Eğer idrarınızı tutamam sorununuz varsa, jogging veya tekrarlı sarsıcı egzersizler uygun olmayacaktır.

Eğer henüz doğum sonrası kontrole gitmediyseniz şu anda zamanıdır. Vajinal kanamanız bu ayda kesilmiş ve rahminiz ve iç organlarınız hamilelik öncesi duruma dönmüş olmalıdır. Bazı kadınlar doğum sonrası kontrolü yaptırmazlar ve bunun için zamanları olmadığını ve buna gerek görmediklerini söylerler. Ancak, annelerin doğum sonrası kontrol yaptırmaları ve ayrıca bebeklerini de kontrol ettirmeleri önerilmektedir. Ayrıca doktorunuzla ve ebenizle doğum kontrolü seçeneklerini görüşmek için de ideal bir fırsattır.

Duygularınız
Bazı anneler bu aşamada, özellikle de daha büyük çocukları varsa, herşeyi yönetmekte zorlandıklarını hissederler. Biraz uyuduktan sonra bile çok yorgun ve bitkin hissetmek çok yaygındır. Bebekler 2 aylık olduğunda, birçok baba izinden işe dönüş yapmıştır.

Her ne kadar istisnalar olsa da, genellikle bebeklerinin yaşamlarının ilk yılında temel bakıcılar genellikle annelerdir. Eğer yoğun ve organize bir profesyonel yaşama alışmışsanız, bu durumda tam zamanlı bir ebeveynliğe alışmak önemli bir mental değişim yaşaman anlamına gelecektir. Kendinizi eski ağlarınızdan ve arkadaşlarınızdan izole etmemeye çalışın. Mental uyarı almanız ve kendinizi yalnız hissetmemeniz önemlidir.

Kendinize Bakın
Eğer saçınızın döküldüğünü fark ediyorsanız ümitsizliğe kapılmayın. Hamilelik sırasında saçlar duraklama aşamasına girer ve her gün biraz dökülür. Hormonel etkiler ve hamileliğin özel hormonlarının sona ermesi birçok anne için saçlarını normalden daha fazla kaybetmeleri anlamına gelebilir. Endişelenmemeye çalışın, devam eden aylarda durum büyük ihtimalle düzelecektir.

Bu aşamada dişlerinize ve diş etlerinize özen gösterin ve ağız hijyenini ihmal etmeyin. Diğer Birçok şeyi yapmak için vakit bulamasanız da, ağzınıza biraz dikkat etmeniz önemlidir. Aktif diş çürüğü olan ebeveynler öpme yoluyla oral bakterilerini bebeklerine geçirirler. Kendinize bakmanız önemlidir.

Uyku İhtiyacınız
Bu günlerde yatağa daha fazla gittiğinizi görebilirsiniz. Gece beslenmeleri halen bir gerçektir ve eğer mümkünse, bebeğinizin uzun uyuma sürelerinin birinde siz de uyumaya çalışın. Bu kafanızı yastığa akşam saat 8’de koymak anlamına geliyorsa bile öyle olsun. Her gece birkaç saat derin, yapıcı uyku uyuduğunuzda gündelik işleri halletme ve halledememe arasındaki farkı göreceksiniz.

İlişkileriniz
Eşinizle olan ilişkiniz son birkaç aydır beklemeye alınmış gibidir. Çocuk doğurmadan sonra iyileşme, fiziksel tükenmişlik ve tamamen bebeklerine odaklanma birçok anneye başka bir şeye yoğunlaşma fırsatı tanımaz. Ancak kendinizi cinsel yaşamınıza dönecek yeterlilikte hissediyorsanız dönün.

Ancak unutmayın ki yeni bir bebeğiniz olmuş olması kısır olduğunuz anlamına gelmez. Çift olarak hangi doğum kontrol yönteminin uygun olduğu konusunda pratisyen hekiminize danışın.

Son düzenleme:
3 Aylık Bebek

Büyülü 3 aylık dönem geldi ve beraberinde bebeğiniz için çok yeni gelişimsel değişimleri getirdi. Eğer geçen birkaç hafta zor geçmişse ve bebeğiniz oldukça huzursuz olmuşsa, bu ay bir dönüm noktası olabilir.

Artık daha az ağlama, daha fazla tahmin edilebilirlik, daha düzgün ve rutin gündelik hayat ve genellikle bebeğinizden daha fazla eğlenmeyi bekleyebilirsiniz.

Besleme ve Uyku

Bebeğiniz 3 aylıkken usta bir beslenici olacak ve etkili beslenme konusunda beceri kazanacaktır. Size de küçük bebeğinizin hareketlerini “okuma” ve istediklerini yorumlama kabiliyetinizi mükemmelleştirmiş olacaksınız. Açlık ağlaması yorgunluk ağlamasından farklıdır ve bu da sıkılmış ağlamasından farklıdır.

Eğer bebeğinizi emziriyorsanız, hem gündüz hem de gece hazır olmanız gerektiğini unutmayın, ancak birçok bebek 3 aylıkken geceleri daha uzun periyotlar halinde uyumaya başlar. Biberonla beslenen bebekler emzirilen bebeklere göre bunu daha erken yaparlar.

Halen bütün gece boyunca uyumayacaklardır, ancak 3 aylık bir çocuk için 5 – 6 saat sürekli, kesintisiz gece uykusu ortalamadır.

Davranış

3 aylıkken cıvıldama ve memnuniyet çığlıkları doludur. Evinizde bir bebek olduğundan kesin emin olacaksınız. Bebeğiniz ses becerilerini pratik yapıyor olacaktır ve büyüdükçe küçük seslerinin farklı ton ve yüksekliklerini duyabileceksiniz. Bazen bebeğinizin protesto mu ettiğini yoksa sadece gırtlağını test mi ettiğini anlamayabilirsiniz. Ona karşılık olarak komik sesler çıkartın, bebeğin göbeğinde peek a boo ve blow raspberry oyunları oynayın. Onlara pozitif geri bildirimde bulunmak, onlara, yaptıkları seslerin korkulacak bir şey olmadığı ve aslında iyi bir şey olduğu güvencesini verecektir.

Gelişimin Kilometre Taşları

Şimdi bebeğinizde birçok ağız ve çiğneme hareketi, salya akıtma, emme ve yerinde duramama halleri göreceksiniz. Bu yaş onların ağza bir şey koymanın ve kemirmenin kendilerini ne kadar güzel hissettirdiklerini öğrendikleri yaştır. Çok şükür ki birçok bebeğin 3 aylıkken dişi yoktur ancak o diş etlerinin bile oldukça güçlü olduğunu fark edeceksiniz.

Bebeğiniz ellerine ve ayaklarına bakarken ve favori oyuncaklarına odaklanırken uzun zaman geçirecektir. Her gün onlara yerde oynamaları için fazlaca fırsat tanıtın ve bunun yanında biraz bezsiz de dolaşmalarını sağlayın. Bu onların başlarını nasıl yukarıda tutacaklarını öğrenecekleri ve yaşam boyu baş kontrolü becerisini geliştirecekleri zamandır. Eğer bebeğiniz bir askıda taşınmayı seviyorsa, yüzlerini dışarı doğru çevirin, böylelikle dünyayı yeni bir bakış açısıyla görebilsinler.

Büyüme

Bebeğiniz 3 aylıkken görsel olarak daha büyük, daha yuvarlak ve uzun olacaktır. Yeni doğan kıyafetleri muhtemelen gardırobun arka tarafına sürülmüş durumdadır ve onlara daha büyük boy kıyafetler almanız gerekecektir. Tabi ki yaz zamanı ise sadece bir bez ve fanilanın yeterli olduğunu göreceksiniz.

Doğduklarında toplamış olduğunuz “iyi” kıyafetleri kullanmayı düşünün. Özel zamanlar için bunları biriktirmek onların işe yaramasını sağlamayacaktır ve kıyafetler küçük gelmeye başladığında bebeğinizi giydirmemenin pişmanlığını duyacaksınız.

Sağlığın Korunması

Şu anda kendi sağlık ihtiyaçlarınızı göz ardı etmeyin. Gün boyunca sadece atıştırma yemek kolay olabilir, ancak bu sizin enerji kazanmanıza veya iştihanızın dindirilmesine yardımcı olmayacaktır. Güne bir kap dolusu iyi kalitede meyve ve tahılla başlayın. Süte döküldüğünde bu yiyecekler ideal bir düşük GI enerjisi kaynağıdır ve bu da sabah bedeninizin ihtiyaç duyduğu yakıtı sağlayacaktır.

Eğer alışverişe gitmekte zorlanıyorsanız, online alışverişi deneyin, eşiniz evde çocuğa bakarken alış verişe gidin veya onlara veya bir arkadaşa sizin için alış veriş yapması talebinde bulunun.

Emniyet

Bebeğiniz şu anda çok zeki olduğunu, nesneleri ne tutup doğrudan ağzına götürebileceğini bildiğini düşünecektir. Ancak bu her yerde potansiyel riskler olduğu anlamına gelir, bu nedenle ortamlarını aramalı ve güvenliklerini tehlike altına alacak tehlikeleri en aza indirmeye çalışmalısınız.

Çocuğunuzun neyin güvenli ve neyin güvenli olmadığı konusunda kendi kararlarını verebilmesi yıllarını onun yıllarını alacaktır. O zamana kadar tehlikeyi önleme konusunda siz onların gözleri ve kulakları olacaksınız.

Dışarı çıktığınızda bebeğinizin araba koltuğunda emniyette olduğundan emin olun. Araç koltukları için uygun yaş konusunda spesifik bilgiler için yol güvenliği web sitesini kontrol edin.

Oyun ve Etkileşim

Siz bebeğinizin en büyük oyuncağı ve ilk öğretmenisiniz. 3 aylıkken bile bebekler dünya ve dünyadaki yerleri konusunda bir şeyler öğrenmektedir. Bebeğiniz ile oynadığınızda pozitif ve kaygısız olmaya çalışın ve kurduğunuz küçük oyunlara gerçek anlamda kendinizi dahil edin. O anı yaşamaya ve yapabileceğiniz ancak yapamadığınız diğer şeyler hakkında düşünmemeye çalışın.

“Önce İnsan” mantrasını benimseyin ve bunun daha az önemli işleri nasıl arka planda bıraktığını görünce şaşıracaksınız. Eşinizi de bebekle oynamaya teşvik edin. Çalışmalar göstermiştir ki anneler ve babalar çocukları ile farklı oynamakta ve etkileşim kurmaktadır. Bebeğin ne zaman yeterince oynadığını ve dinlenmek istediğine karar vermek için bebeğin cevaplarını kılavuz olarak kullanın. 3 aylıkken bebeklerin odakları ve dikkatleri halen göreceli olarak kısadır, bu yüzden ne zaman ara vereceklerini tam anlayamadıysanız, bunu üstünüze almayın.

Peki, Annenin Durumu Nedir?

Bebeğinizin beslenme zamanları sırasında oturarak rahatlama fırsatını iyi kullanın. Eğer biberonla emziriyorsanız, biberonu bebeğin ağzında tutmayın ve onları kendi kendilerine beslenmeye teşvik edin. Beslenmeleri sırasında bebeğinizi yatıştırmanız ve kendinize yakın tutmanız önemlidir. Bu özel zamanlar siz ve bebeğiniz arasında daha duygusal bir bağ oluşmasına yardımcı olacaktır.

Her gün sağlıklı bir denge arayın ve herhangi bir boş zamanı görevlerle dolu bir listenin üzerinden geçmek için bir fırsat olarak değerlendirmeyin. Kendinizi aşırı programlamaktan da uzak durun. Bu ailelerin birbirlerine odaklanması, ilişki inşa etmesi ve her gün biraz eğlenmesi için bir zamandır.

Duygularınız
Biraz daha fazla uyuma ve biraz dinlenme şansı, az çok eski yaşamınızdaymışsınız hissi verebilir. Alternatif olarak, eğer bebeğiniz gece halen beslenmek için birkaç kere uyanırsa ve günleri düzenli değilse, bu zaman alıcı bir durum olabilir.

Eğer bebeğinizle olması gerektiği kadar eğlenmediğinizi düşünüyorsanız, kendinizi depresyonda ve tükenmiş hissediyorsanız ve her günün üstesinden gelmekte zorlanıyorsanız, Çocuk Sağlığı Hemşireniz veya pratisyen hekiminizle konuşmanız önemlidir.

Eşiniz, güvendiğiniz bir arkadaş, aile üyeniz veya diğer bir yeni anne baba bu süreçte önemli bir destek kaynağı olabilir.

Kendinize Bakın
Her gün yürüyüş yapmaya ve evin dışına çıkmaya çalışın. Birçok kadın evin içinde günlerce kaldıktan sonra kapalı yer sıkıntısına kapılacaktır. Bu süreçte kendinizi diğerlerinden izole etmemeniz önemlidir ve her ne kadar genellikle evde oturmak daha kolay gözükse de, kendi iyiliğiniz için her gün diğer insanlarla ve dış dünya ile kontak halinde olmaya çalışın.

Eğer halen bebek ağırlığını taşıyorsanız, bunu saklamak için çok çaba göstermeyin. Tanrı, hamilelik sürecini emzirmek için yedek enerji sağlamak amacıyla yağ depolamasının yapıldığı bir zaman olarak tasarlamıştır. Bazı kadınlar hamilelik öncesi ağırlıklarına hızlı bir şekilde geri dönerken, diğerlerinin dönmesi bir yıla kadar sürebilir. Öğünleri atlamaktan ve ciddi düzeyde kısıtlı yiyecek içeren diyetlerden uzak durun. Eğer kilo vermek konusunda hassassanız, size makul bir yeme ve egzersiz planı geliştirme konusunda yardımcı olacak bir diyetisyen ve beslenme uzmanı ile konuşun.

Uyku İhtiyacınız
Hala eğer yapabiliyorsanız öğleden sonra biraz kestirmek ideal olacaktır. Eğer buna ihtiyaç duyarsanız kendinizi suçlu hissetmeyin, gündüz vakti dinlenmek ebeveynlerin ilk aylarında yaşanan bir gerçektir. Eğer küçük bir çocuğunuz varsa, çocuğunuzun ve bebeğin aynı zamanda uyumasını sağlayın. Her ne kadar bu zor olsa da buna değecektir.

İlişkileriniz
Eğer gruplarla bir arada bulunmak size göre değilse, bir bebek masajı sınıfına, bir hamilelik sonrası egzersiz veya yoga sınıfına kaydolmayı düşünün veya sadece bebek sahibi olan diğer arkadaşlarınızla bir araya gelin. Web tabanlı ebeveynlik sohbet forumlarını araştırın, bunlar son derece güzel bir destek ağı olabilir. Kendinizi izole etmemeye çalışın ve bebeğinizin tüm ihtiyaçlarınızı karşılayacağı beklentisi içinde olmayın. Eğer dış dünyadan koptuğunuzu hissediyorsanız, birkaç günde bir gazete okumak için zaman ayırın ve radyoyu açık tutun. Diğer yetişkinlerin sesini dinlemek bile izole olmuşluk ve yalnızlık hislerini ortadan kaldıracaktır.

Son düzenleme:
VARMI EGZERSİZ İSTEYENN :)

Bir sandalyenin önüne sırtüstü yere uzanın ve topuklarınızı sandalyeye yerleştirin. Kollarınızı yanlara uzatın ve denge için avuç içlerinizi yere kapatın.

Sağ bacağınızı yere dikey olacak şekilde kaldırın. Yavaşça popo kaslarınızı sıkın ve kalçanızı yerden kaldırın. İki saniye bekledikte sonra tekrar kalçanızı yere indirin.

Sağ ayağız havada 20 tekrar yaptıktan sonra sol ayağınızı kaldırarak bir 20 tekrar daha tamamlayın.

Hedef: kalça, popo ve baldır
Bir sandalyeye elleriniz ile tutunup parmak uçlarınızda yükselin. Beliniz düz bir şekilde hafif öne yüklenin ve sol ayağınızı diğer dizinizin hizasına kadar kaldırıp yanaştırın.

Üst vücudunuzu ve sol ayağınızı sabit tutarak havadaki dizinizi dışa doğru açın. İyice gerdikten sonra yavaşça dizinizi öne doğru getirip açıyı kapatın.

Hareket boyunca yerdeki ayağınızın parmak uçlarından inmeyin. 10-12 tekrar yapıp bacak değiştirin.

Hedef: vagina sıkılaştırma
Bir sandalyenin önüne geçip ellerinizi belinize koyun. Sağ ayağınızla sandalyeye çıkıp sol topuğunuzu arkaya doğru mümkün olduğunca kaldırın. Ayağınızı savurmayın, kontrollü kaldırın.

Yavaşça sol ayağınızı indirip doğrulun ve yere basın. Sandalyede bulunan sağ ayağınızı yavaşça kaldırıp diğerinin arkasına yere koyun ve diziniz yere değecekmiş gibi, tek ayak önde çömelin.

Tekrar sağ ayağınızı sandalyeye koyarak devam edin ve 10 tekrar yapıp taraf değiştirin. Diğer tarafı da 10 tekrar tamamlamayı unutmayın.

Hedef: popo, bacak altı ve diz üstü
Bir sandalye sırtınızı vererek iki adam ilerisinde eller belde durun. Sol ayağınızın üstünü arkaya sandalyeye yerleştirin.

Kalçanızı yavaşça indirerek sağ dizinizi bükün ve çömelin. Sağ dizinizin asla ayak parmaklarınızdan ileriye gitmesine izin vermeyin. İki saniye bekledikten sonra doğrulun.

15 tekrar yaptıktan sonra taraf değiştirin ve tekrarlayın.

Hedef: popo, bacak altı, diz üstü ve baldır
Bir sandalyenin önüne geçip kollarınızı yanlarda serbest bırakın. Dizleriniz 90 derece olana dek yavaşça çömelip kollarınızı yere paralel kaldırın.

Ani bir hareket ile doğrulun ve kollarınızı dik bir şekilde kaldırıp ayak parmaklarınızda yükselin. İki saniye bekledikten sonra tekrar çömelme pozisyonuna geçin.

Hareketi 15 kez tekrarlayın.

Plajda güzel görünmek için yapabileceğiniz en önemli şey nedir biliyor musunuz? Dik durmak, dik yürümek, dik oturmak! Üstelik bu tedbir tamamen bedava ve zahmetsizdir. Omuzlarınız düşük, sırtınız kambur olduğu zaman en az 5 kilo fazla ve 5-10 cm. daha kısa boylu görünürsünüz. Oysa sırtınız düz, omuzlarınız geride olunca sanki boyunuz uzar, karnınız düzleşir. Hiçbir şey sizi özgüven kadar güzel gösteremez. Bu nedenle dik durun, tebessüm edin ve plajdaki en güzel kadınlardan birisi olduğunuzdan kuşku duymayın!

canım elini emiyo ama çok sık değil genelde ağzında emzik oluyo bnde bugün doktora götürdüm genel kontröle dişi çıkmıyormuş ellerini emdiği için salyası akar dedi
çok kusması çok emmesinden kaynaklanıyomuş 2 saatde değilde ilk 1 hafta 2,5 saate bi sonra 3 saatte bi emzir dedi doktor kilosunada normal dedi günde bi kere verilen mama etkilemezmiş
kilosunu buna sevindim

İcinin rahatladığına sevindim canım dış çıkarmasın zaten daha çok erken ya bizimki emziği tutamiyo veriyorum bı iki çekip atiyo ağzından emziğe nasıl alistirabilirim sence elini emecegine emzik emsin istiyorum

İcinin rahatladığına sevindim canım dış çıkarmasın zaten daha çok erken ya bizimki emziği tutamiyo veriyorum bı iki çekip atiyo ağzından emziğe nasıl alistirabilirim sence elini emecegine emzik emsin istiyorum

canım emziği daha yeni veriyosan zor alışması bizimkide çok zor alıştı seni emdikten hemen sonra ağzına tutuştur attıkça ver böyle böyle alışır sanırım ama aslında alıştırmasan daha iyi geceleri emzikle uykuya dalıyo ama düştüğündede uyanıyo bn mecbur veriyorum çünkü emzik olmadan kolay kolay uyumuyo

canım emziği daha yeni veriyosan zor alışması bizimkide çok zor alıştı seni emdikten hemen sonra ağzına tutuştur attıkça ver böyle böyle alışır sanırım ama aslında alıştırmasan daha iyi geceleri emzikle uykuya dalıyo ama düştüğündede uyanıyo bn mecbur veriyorum çünkü emzik olmadan kolay kolay uyumuyo

Vermek istemiyodum basta ama elini emmeye alisirsa onu bıraktırmak daha zor diye düşündüm canım

Sekercik gecmis olsun canım Allah bidaha yaşatmasın inşallah panik yapmadın ins o anda

Back
X