Lohusalar kulübü

vuslatcım sen mamayı bebelaömı kullanıodun ..
ben aptamil kullanıyorumda bebelaca geçim artık diyorum aptamil çok pahalı ya 3 günde bitiyo parası önemli değil diyorum ama ücretsiz izin aldım tek maaşlıyız artık idareli olmama şart bebelac daha uygun fiyat olarak siz mamnunmusunuz ?

evet canım bebelac kullanıyoruz. aptamil iremin bağırsaklarına yaramadı, kabızlık sorunu çekti sürekli. bebeği olan arkadaşlarım mamadan olur değiştir ne kullanıyorsan dediler, bebelac deneyelim dedik ve bunda kaldık. çok memnunum, irem severek içiyor. atıyorum aptamilde 100 cc verirken yarısını bırakıyorsa bunda bırakmıyor. bağırsaklarıda çok iyi belirli saatlerde yapıyor kakasını artık. her bebeğin ki farklı olur tabi ama tavsiye ederim inşallah kuzumada yarar :34:

evet canım bebelac kullanıyoruz. aptamil iremin bağırsaklarına yaramadı, kabızlık sorunu çekti sürekli. bebeği olan arkadaşlarım mamadan olur değiştir ne kullanıyorsan dediler, bebelac deneyelim dedik ve bunda kaldık. çok memnunum, irem severek içiyor. atıyorum aptamilde 100 cc verirken yarısını bırakıyorsa bunda bırakmıyor. bağırsaklarıda çok iyi belirli saatlerde yapıyor kakasını artık. her bebeğin ki farklı olur tabi ama tavsiye ederim inşallah kuzumada yarar :34:

inş canım yaa eşime dedim bakalım bebelaca geçiyoruzz bizde kızım sever inş .. bide aptamilin pirinçli kaşık mamasını veriyorum benimki bayılıyo resmen ya

kızlar şimdi miniği emzirdim fakat aklıma bir şey takılıyor ; emiyor fakat meme ucunu sürekli ağzından çıkarıyor çekiyor itiyor ağzına tam almıyor.aldığı zaman da zaten içiyor sütü o ayrı da anlamadım oyun mu oynuyo,sütü mü beğenmiyor memeyi mi beğenmiyor aranızda bu durumla karşılaşan var mı ?:26:

inş canım yaa eşime dedim bakalım bebelaca geçiyoruzz bizde kızım sever inş .. bide aptamilin pirinçli kaşık mamasını veriyorum benimki bayılıyo resmen ya

Yasemincim daha erken degil mi kasik mamasi icin? Senin bebis nezaman dogmustu? Bizim ki 8 agustos. Ben kasik mamaya 6 ay itibariyle baslamak istiyorum da.

kızlar şimdi miniği emzirdim fakat aklıma bir şey takılıyor ; emiyor fakat meme ucunu sürekli ağzından çıkarıyor çekiyor itiyor ağzına tam almıyor.aldığı zaman da zaten içiyor sütü o ayrı da anlamadım oyun mu oynuyo,sütü mü beğenmiyor memeyi mi beğenmiyor aranızda bu durumla karşılaşan var mı ?:26:

daha yeni dogduysa gücü yetmiyodur canım zaten mideleri cok kücük

Yasemincim daha erken degil mi kasik mamasi icin? Senin bebis nezaman dogmustu? Bizim ki 8 agustos. Ben kasik mamaya 6 ay itibariyle baslamak istiyorum da.

jasminin doğumu temmuz 30 ya da 31 di sanırım, pamukçukta ondan 1 hafta önceydi yanlış hayırlamıyorsam. sağlık ocağındaki son kontrolümüzde hemşiremiz 4. ayınıza girin ek besin tarifleri vermeye başlayacam sana dedi. bizde aralıkta başlicaz ufak ufak galiba :31:

$medelaaaaa.webp kızlar internette cok beğendiğim bi ürün görmüştüm tesadüfen.çok hoşuma gitti sizinle de paylaşmak istedim.Medela Ek Beslenme Sistemi (Supplemental Nursing System) diye bi ürün.anne sütünün gelmemesi,az gelmesi veya kesilmesi durumunda ve bebeğini evlatlık edinen annelerin de emzirme duygusunu tadabilmesi için çıkarılmış bi ürün.ne kadar kullanışlıdır bilmiyorum ama ben hayran kaldım ürüne.resmini de koyuyorum.boyun askısı sayesinde annenin boynuna asılı olan ve içerisinde bebeğin besininin olduğu bir kap, bu kaptan çıkan ve annenin gögüslerine bantlanmış 2 boru sisteminden oluşur. Bu küçük ve farkedilmeyecek kadar küçük borular sayesinde bebeğin beslenmesi sağlanır:34:

Dogru vuslatcim 26 temmuzda dogdu kizim biz 4 ayimizi geride biraktik ama bana saglik ocagindaki hemsire bisey demedi ek gida icin aslinda 6 aylik olana kadarda vermek istemiyorum simdilik sutum cok sukur yetiyo masAllah.

maaşallah canım çok şükür bol bol uzun süre emsin kuzucuk :nazar: biz o işi çoktan bıraktık maaleesef biliyorsun, belki onun için demiştir hemşire bilmiyorum. bende emzirebilseydim 6 ay sütümden başka birşey vermem diyordum ama kısmet olmadı :31:

slm kızlar nasılsınız bakalım...
tabi hafta sonu babalar evde uğramazsınız buralara fazla :9: bende evden çıkmadan önce bi bakayım ne var ne yok demiştim. birazdan çıkıcaz, yarın adanadan selamlicam sizi kahveye oraya beklerim artık :9:

biz daha onlara başlamadık aralığın sonuns doğru başlicaz inşallah o zaman soru yağmuruna tutucam seni haberin olsun :9:
tut canım benim ayıpsın :)

canım benim kızım 31 tem doğumlu ben 4. ayına girdiği gün başladım aptamilin pirinçli mamasını vermeye benim kız zayıf biraz bide ben emzirmiyorum sütüm kesildi bayağdrı mamayla beslenyo zaten o yüzden de değişik tatlara alışsın diye verdim benim kızım bayılarak yiyyo maşallahhh:nazar: zaten aptamilin pirinçlisi ek gıda sayılmaz bebk süütüyle yapılmış bi ürün onun dışındada her gün 4- 5 kaşık meyve püresi yada suyı veriyorum genelde elma veriyorum hormonsuz diye zaten portakal mandalina verilmiyo 6. aydan önce öyle işte ..
anne sütü alan bebklere 6. aydan sonra verilmesi taraftarıyım memyi bırakmasın diye ama bizim için far ketmiyo .. hatta vermek daha faydalı kızım kaşığa çok güzel alıştı :nazar:

canım benim kızım 31 tem doğumlu ben 4. ayına girdiği gün başladım aptamilin pirinçli mamasını vermeye benim kız zayıf biraz bide ben emzirmiyorum sütüm kesildi bayağdrı mamayla beslenyo zaten o yüzden de değişik tatlara alışsın diye verdim benim kızım bayılarak yiyyo maşallahhh:nazar: zaten aptamilin pirinçlisi ek gıda sayılmaz bebk süütüyle yapılmış bi ürün onun dışındada her gün 4- 5 kaşık meyve püresi yada suyı veriyorum genelde elma veriyorum hormonsuz diye zaten portakal mandalina verilmiyo 6. aydan önce öyle işte ..
anne sütü alan bebklere 6. aydan sonra verilmesi taraftarıyım memyi bırakmasın diye ama bizim için far ketmiyo .. hatta vermek daha faydalı kızım kaşığa çok güzel alıştı :nazar:

Anladim canim bende haftaya evde hazirlayacagim meyve sularindan gunde 2-3 cay kasigi vermeyi planliyorum. En azindan farkli tadlara yabancilik cekmesin diye.

Slm kızlar nerden başlasam 2 aylıkken birgün bebişimin altını açtım kakasında kan var delirdim tabi.hemen dr umuzu aradım ertesi gün tahliller tetkikler yavru kuşum delik deşik oldu zaten göbeği düştüğünde de göbeğinden kan gelmeye devam etmişti o zaman da bir sürü tahlil en son çocuk cerrahı gördü yaktı göbeğini geçti.şimdi de bu allah beterinden saklasın. Neyse uzatmayayım tahlillerde birşey çıkmadı ama sorunumuz devam etti meğer besin allerjisi varmış.ben deneye deneye neler olduğunu buldum ama liste gittikçe uzuyor.şimdilik bal,tüm kuruyemişler,yumurta,haşhaş,balık,fazla baharatlı yiyecekler (sucuk mesela) gibi.:2 dikkat ettiğim sürece sorun yok gibi. Bir hassas ki küçük hanım mandalina yesem pişiğini bir hafta geçiremiyorum dr umuz ona saraylı hanım diyor.bir süre daha gözlemleyeceğiz geçmezse çocuk gastroentolojisine gönderecekmiş dr allah korusun hiç istemiyorum endoskopi kolonoskopi yavrum minicik daha koca insanlar dayanamıyor.offffffff.muhtemelen bu sebepten kilo alımı da az.3 ay kontrolünde 5350gr dı.abisi 2 aylıkken 6,5 kg dı.yine de allah devasız dert vermesin .şimdilik bu kadar yine yazarım abimiz isyan bayrağı çekti ödevleri dışında onunla ilgilenmiyormuşum oğlumla uno oynayacağız yine yazarım iiii geceler.

Slm kızlar nerden başlasam 2 aylıkken birgün bebişimin altını açtım kakasında kan var delirdim tabi.hemen dr umuzu aradım ertesi gün tahliller tetkikler yavru kuşum delik deşik oldu zaten göbeği düştüğünde de göbeğinden kan gelmeye devam etmişti o zaman da bir sürü tahlil en son çocuk cerrahı gördü yaktı göbeğini geçti.şimdi de bu allah beterinden saklasın. Neyse uzatmayayım tahlillerde birşey çıkmadı ama sorunumuz devam etti meğer besin allerjisi varmış.ben deneye deneye neler olduğunu buldum ama liste gittikçe uzuyor.şimdilik bal,tüm kuruyemişler,yumurta,haşhaş,balık,fazla baharatlı yiyecekler (sucuk mesela) gibi.:2 dikkat ettiğim sürece sorun yok gibi. Bir hassas ki küçük hanım mandalina yesem pişiğini bir hafta geçiremiyorum dr umuz ona saraylı hanım diyor.bir süre daha gözlemleyeceğiz geçmezse çocuk gastroentolojisine gönderecekmiş dr allah korusun hiç istemiyorum endoskopi kolonoskopi yavrum minicik daha koca insanlar dayanamıyor.offffffff.muhtemelen bu sebepten kilo alımı da az.3 ay kontrolünde 5350gr dı.abisi 2 aylıkken 6,5 kg dı.yine de allah devasız dert vermesin .şimdilik bu kadar yine yazarım abimiz isyan bayrağı çekti ödevleri dışında onunla ilgilenmiyormuşum oğlumla uno oynayacağız yine yazarım iiii geceler.

Allah yardımcınız olsun canım, bebekler tahmin ettiğimizden daha güçlü sanırım.

Evet kızlar sizlere de Günaydın bu pazar sabahından :)
çok uğrayıp yazamasam da bende sık sık takip ediyorum burayı. bebişimle 3 ayı bitirdik bile. 6100 kilosu ve boyu da 58 cm suan. sadece anne sütü veriyorum.
Günümüz onunla uyanıp onu akşam 7 gibi yatırınca bitiyor. çok şükür çok sıkıntısı yok. geceleri iki kere uyanmaya devam. Buaralar elleri sürekli ağzında, ve salyaları akıyor. Ayrıca saçları da dökülüyor. veeee dün ilk kez milli olduk ve ateşimiz çıktı. Ben "ne güzel ateşi çıkmadı hiç" diyordum ki, dün 37.5 larda dolaştı ateşi. özellikle gece hiç düşmedi. üzerini ince tuttuk, bez koyduk filan ama ıhhı. en son gece 3 buçukta altını değiştirirken birde popodan ölçeyim dedim ve o da ne??? 38.5... biz tabi doğruuu acile..doktor muayene etti idrar tahlili istedi ve şükür bişey çıkmadı. zateen hareketleri ve emmesi de gayet normaldı. eve geldiik calpol verdim ve gayet güzel uyudu suan da ateşi 36 ya dönmüş şükür. yine çıkmaz inş. dişten mi acaba diyorum ama yarın uzmana götüreceğiz.

evet kendimden de bahsetmek gerekirse, benimde çok saçım dökülüyor ve tabi kilolar kilolar... süt sıkıntısı yaşamayalım diye kendime çok dikkat etmiyorum ama kilolar canımı sıkmaya başladı. 66 kiloyum şuan ki ben doğuma bile 67 kiloyla girmiştim. çoğu kiyafetim olmuyor anlıycağınız ve özellikle göğüslerin büyüklüğü hoşuma gitmiyor.

sizler ne alemdesin bakalım, bebişler neler yapıyor???

Back
X