evet canım bildiğin gibi ilk çocuğum, aslında sakin ve soğuk kanlı bir yapım yoktur, aksine çok telaşlı ve panik biriyim ama çocuk meselesinde neden böyleyim bilmiyorum. senin gibi bir kaç arkadaşım daha aynı şekilde söylüyorlar ve ben siz söyleyince nasıl davrandığımı fark ediyorum yoksa farkında bile değilim yani. ama bu durumdan şikayetçi miyim tabi ki hayır

dediğin gibi anneannemiz dedemiz teyzemiz hepsi çıldırıyor irem için. 2 günde kalabalığa uyum sağladı hanfendi. düzeni de değişmedi çok şükür. seninde şimdiden gözün aydın şekercim
2 sorum olacaktı biri iştahsızlık biri de bu boğazda kalma olayı. özellikle 2-3 gündür boğazında çok kalıyor. çok kalıyor derken her beslenmede değil ama oluyor yinede. 3 gün önce boğazında kaldığında çok kötü oldu, hafif dikleştirip sırtına vurdum kar etmedi, dizimin üzerine yüz üstü yatırıp vurdum yine olmadı. en sonunda bir hamleyle ayaklarından tutup baş aşağı sallandırarak vurdum sırtına anca o zaman bağırarak ağlamaya başladı da nefes alabildi anca. tekrar bu denli kötü olmadı ama kalıyor yinede. önce mendilini ya da önlüğünü boğazının altına yerleştirirken mızırdanmaya başlıyordu biberonu verene kadar, şimdi bildiğiniz çığlık atarak bağırıyor ve dediğin gibi sanki günlerdir aç kalmışçasına içmeye başlıyor ama çok kısa sürüyor bu durumu. bitirmiyor mamasını artık
canım uykusuzluğu nedendir bilmem ama korktuklarında ya da geçiş dönemlerinde de uykuları bozuluyor. bizimki uçak yere indiğinde çıkan sesten epey ürkmüştü adanaya gelirken. uykusundan sürekli sıçrayarak uyanmaya ağlamaya başladı. o zamandan beri gece 2-3 e kadar yanımda yatırmaya başladım korkusunu yensin diye. nihayet dün tek başına yanıma sokulmadan ve korkmadan yatabildi. mama konusuna gelince ben aptamille başladım kabız ettiği için bebelac kullanmaya başlamıştık. son bir kaç gündür yemediği için yine değiştirme ihtiyacı duyduk, hiç açılmamış aptamil vardı 1 kutu ondan vereyim 1 kereliğine dedim demez olaydım şimdi bebelacı içmemeye başladı. bakalım nolcak kabızlık durumu. bağırsaklarına yarayıp yaramadığını bilmek için 1 hafta 10 gün arası kullanmak lazım
sağma esnasında mı çok ağrın var yoksa normalde mi ağrıyor canım?
hadin bide ben soru sorayım bebeği 4. ayını bitirmiş olan hatunlar sorum size :) kızım 4 gün sonra 4. ayını bitiriyor. 2 gündür çok iştahsız. mamayı verdiğimde önce saldırıyor sonra imkanı yok bitirmiyor. günde 700-800 cc civarı tüketiyor normalde. 800 cc nin üzerine çok nadir çıkıyor. ama 2 gündür 650 cc yi bile göremedik. bir seferde 120 cc yiyordu şimdi 60 ını anca yiyor haliyle 1 saat sonra tekrar istiyor o zamanda 30-40 anca yiyor. gece uyandırmayim iyice acıksın normale dönsün diye bekledim dün gece. akşam saat 10 da yedi yatırdım beşiğine, acıkıp ağladığında saat sabahın 5 i olmuştu. 7 saat olmasına rağmen yine anca 80 cc yedi bıraktı. bu iştahsızlık normal mi, yine bir geçiş mi yaşıyoruz noluyoruz anlamadım