Lohusalar kulübü

masaAllah canim sadece emziriyosun dimi.canim bende eczaneden dentinox aldim kullaniyorum 2 gundur fayda eeder insallah kuzum hic rahat degil disi cikicaksa ciksada rahatlasa yavrum ya

inşallah rahat eder canım dentinox tan ben cok memnun kaldım rahatlatıyor bu arada kaynananla oturuyorsun demek iyi anlasıyorsunuzdur o zaman hemde sana yardımcı heleki benim gibi kaynanan varsa yasadın demektir:34:..yanlız bakmakta cok güzel ama zor ama güzel..:6:

tünaydın anneler,
biz bugün 8 gibi uyandık ve bebeğimi emzirmeye başladım ve birden kızım kakasını yaptı. Tabi normal bir durum bu, emmesinin bitmesini bekledim ve altını açtım. Bide ne göreyim, bezde hiç kaka yok çünkü hepsi sırtına çıkmış :27: ilk kez böyle bişey oldu ve baya şaşırdım. artık nasıl tazyikli yaptıysa sırtına fırlatmış bide kucakta olunca. Primanın bi iki kaçırdığı olmuştu ama bu da ilk oldu. neyse temizledik filan bu sefer de babamız aldı kucağına ve yine kaka ve yine hoop sırtına.. sabah sabah baya hareket oldu yani.
Asıl size şunu soracağım canlar, evimiz gayet sıcak çok şükür.geceleri tişörtle yatabiliyoruz. bebeğime de kollu çıtçıtlı badi, çorap ve onların üstüne de bi tane ince tulum giydiriyorum. önceleri elyaf bir yorganda yatsa da sonradan annemin yaptırdığı yün yorgana geçmiştik çünkü bebeğim pencere kenarında yatıyor. üşütür filan diye tedbiren. efendim bizim kız yeni bir şey öğrendi ve gerek ayağıyla gerek kollarıyla yorganı açar oldu. sabah bi uyanıyoruz ki yorgan filan yok üstünde. tabi burun tıkanlığı filan hiç bitmiyor. dün ilk kez tulum giydirdim uyku tulumu ve öyle yattı. acaba üzerine birşey daha örtsem mi, tulum yoksa terletir mi hiç bilemiyorum. siz nasıl yatırıyorsunuz ve uyku tulumu kullanan varsa nasıl kullanıyor anlatabilir mi rica etsem. şimdiden teşekkür ettim canlar

tünaydın anneler,
biz bugün 8 gibi uyandık ve bebeğimi emzirmeye başladım ve birden kızım kakasını yaptı. Tabi normal bir durum bu, emmesinin bitmesini bekledim ve altını açtım. Bide ne göreyim, bezde hiç kaka yok çünkü hepsi sırtına çıkmış :27: ilk kez böyle bişey oldu ve baya şaşırdım. artık nasıl tazyikli yaptıysa sırtına fırlatmış bide kucakta olunca. Primanın bi iki kaçırdığı olmuştu ama bu da ilk oldu. neyse temizledik filan bu sefer de babamız aldı kucağına ve yine kaka ve yine hoop sırtına.. sabah sabah baya hareket oldu yani.
Asıl size şunu soracağım canlar, evimiz gayet sıcak çok şükür.geceleri tişörtle yatabiliyoruz. bebeğime de kollu çıtçıtlı badi, çorap ve onların üstüne de bi tane ince tulum giydiriyorum. önceleri elyaf bir yorganda yatsa da sonradan annemin yaptırdığı yün yorgana geçmiştik çünkü bebeğim pencere kenarında yatıyor. üşütür filan diye tedbiren. efendim bizim kız yeni bir şey öğrendi ve gerek ayağıyla gerek kollarıyla yorganı açar oldu. sabah bi uyanıyoruz ki yorgan filan yok üstünde. tabi burun tıkanlığı filan hiç bitmiyor. dün ilk kez tulum giydirdim uyku tulumu ve öyle yattı. acaba üzerine birşey daha örtsem mi, tulum yoksa terletir mi hiç bilemiyorum. siz nasıl yatırıyorsunuz ve uyku tulumu kullanan varsa nasıl kullanıyor anlatabilir mi rica etsem. şimdiden teşekkür ettim canlar

canım ben beşiğin üzerinden polar örtüyorum. kendi üstünü açsada polar koruyor onu. son zamanlarda sıcak su torbası hazırlıyorum onuda atıyorum beşiğin içine sıcacık oluyor, yattığı yer müsaitse tavsiye ederim :34:

tünaydın anneler,

canım valla yazdıklarını gülerek okudum çünkü bu benim başıma en sık gelen şey :33: eğer okuduysan gecen ay bende sormuştum bunu burda bu durumu yaşayan varmı aranızda diye. arkadaşlarım prima premium önermişti zaten bende aynısını kullanıyordum neden kaynaklanıyo bilemedim.bir de benim kız günde 3 posta yapardı bunu. artık ona kıyafet yetiştiremez olmuştum. bu aralar düzeldi biraz. sanırsamm o ara bağırsakları biraz fazla calışıyordu:31: diğer doruna gelince, biz klimayla ısınıyoruz ve 7/24 kapatmıyoruz. kızımla beraber oturma odasında uyuyoruz. üstüne bir tane kolsuz bir tanede kollu cıtcıtlı badi, altına bir tane külotlu corap bir de pijama giydiriyorum. ha bir tanede kısa corap var en altta:34: senin hesap bizim kızdada burun tıkanıklığı var ve ben bunu klimaya bağlıyorum ortamı kuruttuğu için.

Sevgili Anneciğim, Babacığım,

Bütün duygu ve düşüncelerimi dile getirebilseydim, size şunları söylemek isterdim:
Sürekli bir büyüme ve değişme içindeyim. Sizin çocuğunuz olsam da sizden ayrı bir kişilik geliştiriyorum. Beni tanımaya ve anlamaya çalışın.
Deneme ile öğrenirim. Bana ayak uydurmakta güçlük çekebilirsiniz. Bana oyunda, arkadaşlıkta, ve uğraşlarımda özgürlük tanıyın. Beni her yerde, her işimde koruyup kollamaya çalışmayın.
Davranışlarımın sonuçlarını kendim görürsem daha iyi öğrenirim. Bana yanılma payı bırakın. Kendi işimi kendim görmeye alıştırın. Büyüdüğümü başka nasıl anlarım?
Büyümeyi çok istiyorsam da ara sıra yaşımdan küçük davranmaktan kendimi alamıyorum. Bunu önemsemeyin. Ama siz beni şımartmayın. Hep çocuk kalmak isterim sonra. Her istediğimi elde edemeyeceğimi biliyorum. Ancak siz verdikçe almadan edemiyorum. Bana yerli yersiz söz de vermeyin. Sözünüzü tutmayınca sizlere güvenim azalıyor.
Bana kesin ve kararlı davranmaktan çekinmeyin. Yoldan saptığımı görünce beni sınırlayın. Koyduğunuz kurallar ve yasakların hepsini beğendiğimi söyleyemem. Ancak, hiç kısıtlanmayınca ne yapacağımı şaşırıyorum. Tutarsız davrandığınızı görünce hem bocalıyor, hem de bundan yararlanmadan edemiyorum.
Beni dinleyin. Öğrenmeye en yatkın olduğum anlar, soru sorduğum anlardır. Açıklamalarınız kısa ve açık olsun.
Öğütlerinizden çok davranışlarınızdan etkilendiğimi unutmayın. Beni eğitirken ara sıra yanlışlar yapabilirsiniz. Bunları çabuk unuturum. Ancak birbirinize saygı ve sevginizin azaldığını görmek beni yaralar ve sürekli tedirgin eder.
Çok konuşup çok bağırmayın. Yüksek sesle söylenenleri pek duymam. Yumuşak ve kesin sözler bende daha iyi iz bırakır. “Ben senin yaşında iken...” diye başlayan söylevleri hep kulak ardına atarım.
Küçük yanılgılarımı büyük suçmuş gibi başıma kakmayın. Beni, korkutup sindirerek, suçluluk duygusu aşılayarak uslandırmaya çalışmayın. Yaramazlıklarım için beni kötü çocukmuşum gibi yargılamayın. Yanlış davranışım üzerinde durup düzeltin. Ceza vermeden önce beni dileyin. Suçumu aşmadığı sürece cezama katlanabilirim.
Beni yeteneklerimin üstünde işlere zorlamayın. Ama başarabileceğim işleri yapmamı bekleyin. Başarmam için beni destekleyin. Hiç değilse çabamı övün. Bana güvendiğinizi belli edin. Beni başkalarıyla karşılaştırmayın; umutsuzluğa kapılırım.
Benden yaşımın üstünde olgunluk beklemeyin. Bütün kuralları birden öğretmeye kalkmayın. Bana süre tanıyın. Yüzde yüz dürüst davranmadığımı görünce ürkmeyin. Beni köşeye sıkıştırmayın, yalana sığınmak zorunda kalırım. Sizi çok bunalttığım sırada bile soğukkanlılığınızı yitirmeyin. Kızgınlığınızı haklı görebilirim, ama beni aşağılamayın. Hele başkalarının yanında onurumu kırmayın. Unutmayın ki ben de sizi yabancıların yanında güç duruma düşürebilirim.
Bana haksızlık ettiğinizi açıklamaktan çekinmeyin. Özür dileyişiniz size olan sevgimi azaltmaz; tersine, beni size daha çok yaklaştırır.
Aslında ben sizleri olduğunuzdan daha iyi görüyorum. Bana kendinizi yanılmaz ve erişilmez göstermeye çabalamayın. Yanıldığınızı görünce üzüntüm büyük olur.
Biliyorum, ara sıra sizi üzüyor, belki de düş kırıklığına uğratıyorum. Bana verdikleriniz yanında benden istediklerinizin çok olmadığını da biliyorum. Yukarda sıraladığım istekler çok geldiyse bir çoğundan vazgeçebilirim; yeter ki beni ben olarak seveceğinize olan inancım sarsılmasın.
Benden, “örnek çocuk” olmamı beklemezseniz, ben de sizden kusursuz ana baba olmanızı beklemem. Sevecen ve anlayışlı olmanız bana yeter.
Sizin çocuğunuz olarak doğmak elimde değildi. Ama seçme hakkım olsaydı, sizden başka kimsenin çocuğu olmak istemezdim.

Sevgiler

Canim valla ben sicak su torbasindan korkuyorum bi komsunun cocugu oyle sudan yanmis onu duyduktan sonra o fikirden vazgectim

direk koymuyorum hayatım, kıza hiç bir şekilde temas etmiyor. önce salonda yanımızda uyuyor zaten. 2 tane sıcak su torbası var, biri standart biride el kadar küçük. yerine yatırmadan yarım saat önce büyük olanı yorganının içine koyuyorum ısınsın diye. sonra torbayı alıp hanfendiyi yatırıyorum sıcak sıcak. torbayıda yorganın üstüne beşiğin en dibine atıyorum oraya yetişemiyor zaten. maksat sıcaklığı içerde kalsın. küçük olanıda yine yetişemeyeceği şekilde başından yukarı bir yere sabitliyorum havlu ile. baş kısmını sıcak tutuyor, hanfendi şapka giymiyor çünkü yatarken sıkıntıya gelemiyor anası kılıklı :9: polarıda beşiğin üstünden attım mı sıcacık oluyor :34:

vuslat nerlerdesin anacım adanaya gidince unuttun valla burayı cok geziyon heralde coookkkk:21:

yok şekerim gezmeler çoktan bitti, gelen giden oluyor sağolsunlar :31:

kızlar bu yazıyı az önce okudum ve sizinle paylaşmak istedim...

daha önce okumuştum bunu. bu yazıyı bana yazdırsalardı hemen hemen aynı şeyleri yazardım sanırım, okuduğumda da çok beğenmiştim, hatırlattığın için sağol hayatım :34:

günaydın hanımlarrr. ne soğuk bir pazar bugün.. yavruma baktıkça içim ısınıyor ama:40: sormak istediğim bir şey var size, benim kızım uykusunda yüzünü yırtacak kadar cok ovuşturuyor yüzünü gözünü. dalgın dalgın uyuyamıyor hiç. sizdende yaşayan varmı acaba diye merak ettim.:44:

günaydın hanımlarrr. ne soğuk bir pazar bugün.. yavruma baktıkça içim ısınıyor ama:40: sormak istediğim bir şey var size, benim kızım uykusunda yüzünü yırtacak kadar cok ovuşturuyor yüzünü gözünü. dalgın dalgın uyuyamıyor hiç. sizdende yaşayan varmı acaba diye merak ettim.:44:

Aynı durum bizde de var canım. Hatta bu yuzden yüzünü bazen cok kötü çizmiş oluyo sürekli tırnaklarını kısa tutmaya calışıyorum

Kızım cok kötü hasta oldu. Persembe gunu doktora goturdum hem öksürüyo hem burnu akıyo, gözleri kıpkırmızı olmuştu. Doktor kulak iltahabı da var dedi. 2surup 1kulak damlası 1 de barsak düzenleyici verdi. Bugun daha iyi cok sukur ama hala kötu oksuruyo :( bide galiba ben de kaptım şifayı 2gündür sabah kalkıyorum boğazım ağıroyo. O iyileşecek bu defa benden ona bulasacak diye korkuyorum.
Kakasının bezden taşma olayını ben de yasıyorum ara ara. Prima premium kullanıyorum ben de ama yine de oluyo anlamadım
Kızlar bu arada doktora oda nemlendiricisini sordum zararlı mı diye. Kullanmanız kazım burun tıkanıklığı olmasın diye ama gece de en fazla 2saat kullanacaksınız fazlası zararlı dedi. Islak havluyu peteğin üstüne atmak da aynı görevi görüyomuş.
Vudlatcım inş bebişinin hiçbişeyi yoktur kapanmış olur delik. Etrafta bircok kişi de duyuyorum bunu ve kapanıyomuş merak etme

kızlar hepinize hayırlı akşamlar.palmiyea sana ve kızına geçmiş olsun inşallah çabuk atlatırsınız. evet doğumdan tam 146 gün sonra adet oldum.ama 2 gün boyunca çektiğim kasık ağrısıın haddi hesabı yok.yumurtalıklarım filan feci ağırıyodu.hatta hamileliğim boyunca ve doğum sonrası da bi türlü bitmek tükenmek bilmeyen akıntım nedeniyle paniğe kapılmıştım.acaba iltihap yayıldı daha mı kötü oldum diye.meğer adet olacakmışım ondan çekmişşim onca sancıyı.

Back
X