Lohusalar kulübü

İnsAllah yokturda hani kimilerinde olur ya kahverengi akinti nebilim yaw:-) yoktur ama ya adetin nekadar oldu biteli

bu gün 11 gün oldu biteli, bu akıntıda yaklaşık 4-5 gündür sürüyor. bazen leke şeklinde bazen daha çok. ama bu gün rengi biraz daha kırmızıya dönmüş anlamadım :31:

benim 3,5 aylık kızım var doğumdan sonra saclarım dökülmeye başladı suan hala dökülüyor kel kalıcam sanırım üstüne kabızlık sorunu yasadım hala yasıyorum 2ay oldu ilac tedavisi görüyorum ama alışıcam diye cok korkuyorum bide keten tohumunu denicem inşallah faydası olur...

siz en önerirsiniz...
:18::18:

demirin mi azaldı acaba? Dr 'a gidip tahlil yaptır istersen.Saç dökülmesi genetik,mevsimsel değilse büyük ihtimalle demir eksikliğindendir.Kabızlığa en iyi gelen şey bol su,yürüyüş ve kuru erik.Kuru kayısından ziyade kuru erik,kuru dut ve kuru incirin daha çok faydasını görürsün.

benim 3,5 aylık kızım var doğumdan sonra saclarım dökülmeye başladı suan hala dökülüyor kel kalıcam sanırım üstüne kabızlık sorunu yasadım hala yasıyorum 2ay oldu ilac tedavisi görüyorum ama alışıcam diye cok korkuyorum bide keten tohumunu denicem inşallah faydası olur...

siz en önerirsiniz...

Sac dokulmesi bende de var hemde oyle boyle degil. Sabah kalkinca yastik komple sac. Merak etme gecicek ;) kabizlik icin onerim sabah kalktiktan sonra ac karnina oda sicakliginda olan 1lt su icmen. Inan 10dk ya kalmadan tuvalete gidiyorsun. Bunu dene birde tuvaletin olmasa bile git tuvalete 5-10dk ikin bagirsaklara yardimci ol ;) baktin gelen giden yok gun icerisinde yeniden dene. Kuru kayisi ye derler onu da dene. Yogurt ye bolbol sut ic. Insallah en kisa zamanda gecer. Bende 2-3 hafta cektim. Cok sikintili bir durum. 3lt fazla su tuket en onemlisi bu bence.

yok canım sanmıyorum öyle bir şey olduğunu, olmamalıda zaten yani yoktur, kııızzzz aklıma iş düşürme :18:

inş önemsiz bişeydir canım ama git doktora bian önce.tabi minik meleğinle doktora gitmen de zor oluyodur ama ihmal etmemeye çalış

siz en önerirsiniz...

canım saç dökülmesi bende de cok fazla tarif edemeyeceğim kadar cok.yanlarım acıldı artık bu gidişle kel olacam yakında.arkadasım, bi bakım kürü önerdi ona başladım ben de.hatta şuan sacımda :1: 2 yemek kaşığı z.yağı, 1yemek kasığı badem yağı, 1 bepanten ampul, 1 evigen (e vitamini)ampul karıştırıp önce diplere sonra tüm saça yediriyosun.ne kadar beklerse o kadar iyi bi de sıcak havlu sar sacına cunkü ısnınca sac derisi daha iyi emiyor yağları.sonra yıka.haftada bir yapmaya başladım bu ikinci yapışım.işe yarayacağına inanıyorum cünkü yıllar önce buna cok benzeyen bi bakımı kuaförüm yapıyodu bana ve sacları cok iyi besliyodu, hızla uzuyodu saclarım.
kabızlık problemine gelince, fazla ilaç kullanma bağımlılık yapıyo.ben tam 14 yıldır cekiyorum bu illeti ve hem fissur hem basur oluştu bende.kuru kayısı kuru incir aç karna yiyip üstüne ılık su içince iyi geliyo gercekten ama bi ömür de onu yiyip içmek işkence olduğundan yapamıyoum ben artık midem bulanıyo.liptonun kiraz saplı form cayı da iyi geliyo ama onu da fazla kullanmamak lazım o da bagımlılık yapıyo hele emziriyosan hiç kullanma.şu kabızlığın temelli çaresini bulanın 40 yıl kölesi olacam diyorum artık ben :)

kızlar saç dökülmesine bir çare bulamadım ama kabızlık için maydanoz suyu öneririm. hem bağırsakları çalıştırıyor, hem ödem atıyor hemde kilo verdiriyor. Adana'da yapıyordum ama burada çocuktan fırsat bulup yapamadım henüz. Adana'da 1 ay kaldım biliyorsunuz ve bu 1 ayda 4 kilo verdim :10: tekrar tarif edeyim, yaklaşık 15 dal maydanozu yıkayıp saplarıyla birlikte alıyorsunuz, yarım limon sıkıyorsunuz, 1 çay bardağı da su ekliyorsunuz. sonra bir güzel bunları rondodan geçiriyorsunuz. süzüyorsunuz ve çıkan yeşil suyu içiyorsunuz. sabah akşam 1 çay bardağı. her gün taze yapıyorsunuz bunu. benim kabızlık problemime iyi geldi, tavsiye ederim, denemekten birşey kaybetmezsiniz :34: yalnız emziren anneler içebilir mi süte bir etkisi olur mu bilmiyorum, ben emzirmiyorum çünkü.

Yaw ben 4 kilo versem daha ne isterim tam istedigim kiloya ulasirim ah bi sute etki etmese icerim hem kabizligima iyi gelir hemde zayiflarim o kabizlik yuzunden sisiyorum bide oldugumdan gobekli duruyorum sis olmasa gobegim cok yok

şanslısın o zaman, benim nereden baksan 5-6 kilo daha vermem lazım. ama burada veremiyorum işte, havasından mıdır suyundan mıdır nedir. Adana'da gayet güzel veriyorum ama burada çok dikkat edemiyorum maalesef :31: vermem lazım çünkü ağustos'ta sevgili görümceciğimin düğünü var :ssz:

kızlar iyiakşamlarrrr naılsınız bakalım?? bizim bugün 4.ay aşımız vardı cok şükür kuzucuğum ağlamadı sayılır :21: bu arada bizimkinin alt dişleri geliyomuş kızlar :8: bu aralar huzursuzluğu uyku problemleri o yüzdenmiş sanırım:31: vuslatcım ireme kardeşmi geliyor yoksa :44:

kızlar iyiakşamlarrrr naılsınız bakalım?? bizim bugün 4.ay aşımız vardı cok şükür kuzucuğum ağlamadı sayılır :21: bu arada bizimkinin alt dişleri geliyomuş kızlar :8: bu aralar huzursuzluğu uyku problemleri o yüzdenmiş sanırım:31: vuslatcım ireme kardeşmi geliyor yoksa :44:

yok canım ya sanmıyorum öyle bir şey olduğunu :ssz: sizin dişlerin geldiğini kim söyledi ve huzursuzluk-uykusuzluk dışında bir şey var mı kuzumda?

selam kızlar iyi geceler hepinize ah bu dişler bi cıkaydı pazar günü kv geldi erken daha diş icin falan dedi ama bizimki ne bulsa agzına götürüyor dişleri kasınıyor belliki vuslatcıgım bahsettigin huysuzlanmalar bildigim kadarıyla bu aylarda kişilikleri gelisiyormus artık bize göre degil kendi kararlarına göre hareket edecekler artık kişilikleri oturuyor yani :9:bir an önce doktora göründe bana da haber et cok merak ettim seni:70: bende hala adet olmadım 1 senedir adet olmuyorum o da ayrı konu tabi sorucam bende doktora :68::68:bizimde yarın asımız var insallah iyi gecer burdada kar yagıyor simdiden nasıl götürecegimi hesaplıyorum ek gıdaya gelince tatlıdan ziyade corba ve tuzluyla baslatın diyolar ama belli olmaz tabi hangi cocugun ne sevecegi bide bebişlere hep nazar icin dua okuyun kızlar en cok annelerin deyiyo cünkü bebişlere iyi desek o gün kötü kötü desek iyi oluyo bişey söyleyince mutlaka masallah dedirtin kimin nazarı deyecegi belli olmaz öpüyorum fıstıklarım:34::34: simdilik bu kadar görüsrüz inşallah..

merhabalar arkadaslar ben aslında arkadasım ıcın soruyorum henuz kendım anne olmadım ama o anne oldu. cok tatlı bır kız evladı oldu nazar degmesın:))

ama o da lohusalıgının zırvesınde valla devamlı dert yanıyor kayınvalıdesınden. beraber oturuyor. tek gelın su an. kaynanası her seye karısan bır tıp. gogsunu falan sıkmıs sut var mı dıye..

zavallı bana tel acıp anlatıyor desarj oluyorum dıyor kızcagız da o kadar hanım hanımcık kı bı de duygusal...

bebegımle bı tek emzırmeden emzırmeye goruyorum dıyor... her seyıne kaynanası karısıyormus...

ne tavsıye edeyım ben dıyorum kı tamam anne de gec kendı bıldıgını yap dıyorum ama bunlar aynı evdeler sız yasadıysanız ıse yarayan bır seyler soyler mısınız ben de ona gore kadına soylerım

slm kızlaarr...
dr.dan geliyorum. kan tahlili istedi 2 tane, biri gebelik diğeri hormon. 'anlattığın kadarıyla ara kanamaya benziyor dedi ama gerekenleri yapalım.doğum üzerinden 5 ay geçmiş, yumutralıklar tekrar olası bir hamilelik için tamamen hazır, ovilasyon kanamasıda olabilir' dedi. bakalım yarın öğleden sonra alcam sonuçları :31:

selam kızlar iyi geceler hepinize ah bu dişler bi cıkaydı pazar günü kv geldi erken daha diş icin falan dedi ama bizimki ne bulsa agzına götürüyor dişleri kasınıyor belliki vuslatcıgım bahsettigin huysuzlanmalar bildigim kadarıyla bu aylarda kişilikleri gelisiyormus artık bize göre degil kendi kararlarına göre hareket edecekler artık kişilikleri oturuyor yani :9:bir an önce doktora göründe bana da haber et cok merak ettim seni:70: bende hala adet olmadım 1 senedir adet olmuyorum o da ayrı konu tabi sorucam bende doktora :68::68:bizimde yarın asımız var insallah iyi gecer burdada kar yagıyor simdiden nasıl götürecegimi hesaplıyorum ek gıdaya gelince tatlıdan ziyade corba ve tuzluyla baslatın diyolar ama belli olmaz tabi hangi cocugun ne sevecegi bide bebişlere hep nazar icin dua okuyun kızlar en cok annelerin deyiyo cünkü bebişlere iyi desek o gün kötü kötü desek iyi oluyo bişey söyleyince mutlaka masallah dedirtin kimin nazarı deyecegi belli olmaz öpüyorum fıstıklarım:34::34: simdilik bu kadar görüsrüz inşallah..

ahhh ahhh o kv deler...
çocuk uyumuyor diyorum 'siz uyutamıyorsunuz babasının uykusu çok iyiydi bebekken' diyor.
galiba diş etleri kaşınmaya başladı diyorum ' ne alakası var daha erken babası yaşında çıkardı' diyor.
ne desem babası diyor yaa. geçen saçları uzuyor babaannesi dalgalı dalgalı dedim, 'babasının saçı pırasa gibi düz ne dalgası' dedi. ben de ' e o zaman bana çekmiş olabilir mi acaba, hani sadece oğlunun değil benimde kızım ya o bakımdan' dedim sustu artık. her şeye muhalefetler ya. anlamadığım irem doğmadan önce çok iyi anlaşıyorduk biz. görenler kıskanırdı, arkadaşlara dua ederdim inşallah benimki gibi bir kaynananız olur diye. şimdi noluyor anlamıyorum. neyse :31: inşallah bu aşıyıda sorunsuz atlatırsınız hayatım :34:
yerim ben onların oturan kişiliklerini yaaa sıpalara bak sen :9:

bideeeeeeeeeeeeee artık rahatca oturtulabiliyomusuz bebişleri destekle birlikte buna sevindim ben:46::46:

evet biz başladık bile oturmaya, pek bi seviyor, ayaklarını yakalamaya çalışıyordu otururken, dün akşam onuda becerdi :9:

merhabalar arkadaslar ben aslında arkadasım ıcın soruyorum henuz kendım anne olmadım ama o anne oldu. cok tatlı bır kız evladı oldu nazar degmesın:))

ama o da lohusalıgının zırvesınde valla devamlı dert yanıyor kayınvalıdesınden. beraber oturuyor. tek gelın su an. kaynanası her seye karısan bır tıp. gogsunu falan sıkmıs sut var mı dıye..

zavallı bana tel acıp anlatıyor desarj oluyorum dıyor kızcagız da o kadar hanım hanımcık kı bı de duygusal...

bebegımle bı tek emzırmeden emzırmeye goruyorum dıyor... her seyıne kaynanası karısıyormus...

ne tavsıye edeyım ben dıyorum kı tamam anne de gec kendı bıldıgını yap dıyorum ama bunlar aynı evdeler sız yasadıysanız ıse yarayan bır seyler soyler mısınız ben de ona gore kadına soylerım

merhaba canım, aynı ev zor be, hele karışan olunca daha zor tahmin edebiliyorum :31: biz burada ne desek boş olur inan. arkadaşın ve eşi nasıl biri bilmiyorum. ben olsam 'benim evladım bırakında ben ilgileneyim, şu günlerin tadına varayım' derdim. eşimde arka çıkardı bana eminim. ama şimdi onlara söylenecek en ufak bir söz çok terste anlaşılabilir. arkadaşının eşiyle olan anlaşmasıda çok önemli. hatta en önemlisi bu. tek önerim, ne olursa olsun eşiyle arasının bozulmamasına dikkat etsin. yapacak pek bir şey yok gibi :31:

yok canım ya sanmıyorum öyle bir şey olduğunu :ssz: sizin dişlerin geldiğini kim söyledi ve huzursuzluk-uykusuzluk dışında bir şey var mı kuzumda?

canım dün aşıya gittiğimizde doktor ve ebe söyledi. diş yerleri kabarmış 2 tane :) yerini belli etmiş hemen gelir yolda dediler :8: diğer belirtiler zaten aynı canım. irem kaç aylık olduki oturtmaya başladınız maşallah :nazar: biz 5.ayımıza girdik ayın 3 ünde. 6.5 aydan sonra oturmaya başlat dedi ebemiz. yaa evey yaa bende aynı dertten muzdaribim :31: benim kuzucuk doğmadan önce cok iyiydik o doğduktan sonra herşey ters döndü sanki :37: tek dertleri bebekmiş diyorum ben. bilmiyorumki niye böyle oluyor. dediğin gibi canım herşeye muhalefetler. tek cocuk doğuranda onlar. kendimi bazen cok cahil hissediyorum :50: öyle şeyler duyuyorumki bazen cok üzülüyorum :43: o zaman da al cocuğu kendin büyüt diyesim geliyor :47:

Bence bebek doğunca bu kv lerin içinden canavar cıkıyo. Biz de önceden cok iyiydik bebek doğdu bebegime evime eşime herseye karışmaya başladı. Evlerimizin arası 5dk mesafe ama 2ay kızıyla birlikte bende kaldı annem bende olmasına rağmen. Kadın eşimi de doldurusa getiriyo ve esim toz kondurmuyo annesine. Kadın beni kızı gibi degil rakibi gibi görmeye başladı. Kızımı dimdik oturtuyo kucagında. Anne zararlı öyle oturması diyorum napıyım senin kızın da durmuyo diyo ve yine yapıyo. En az 5 defa dik oturtma dedim yine oturtuyo. Artık ben söylemekten utanıyorum o yapmaktan utanmıyo. Offf yine başladım dert yanmaya konu acılınca :))

Bence bebek doğunca bu kv lerin içinden canavar cıkıyo. Biz de önceden cok iyiydik bebek doğdu bebegime evime eşime herseye karışmaya başladı. Evlerimizin arası 5dk mesafe ama 2ay kızıyla birlikte bende kaldı annem bende olmasına rağmen. Kadın eşimi de doldurusa getiriyo ve esim toz kondurmuyo annesine. Kadın beni kızı gibi degil rakibi gibi görmeye başladı. Kızımı dimdik oturtuyo kucagında. Anne zararlı öyle oturması diyorum napıyım senin kızın da durmuyo diyo ve yine yapıyo. En az 5 defa dik oturtma dedim yine oturtuyo. Artık ben söylemekten utanıyorum o yapmaktan utanmıyo. Offf yine başladım dert yanmaya konu acılınca :))

canım benim yaa ne güzel benzetme yapmışsın:52: kv deyince herkesin bir hikayesi var malesef. ne kadar iyi de olsalar adı üstünde işte kaynana :1: bunlar birde tecrübeli olacaklar ufacık bebeği nasıl tutacağını bilmiyor daha :47:

Ben geldem kızlarrrrr aaaaaaa oda ne kayınvelderi atese tutmus bizim hatunlar hayırdır inşallah :1::1::1:isimize cok karısılmasını istemiyoruz anneler olarak vesselam...bu sabah burda kar yagıyordu bizde asıya gittik atlattık inşallah hayırlısıyla 2.dozu ilkinden biraz daha fazla galiba ası olmadan önce bi süre konustum oglumla bak bu senin icin hasta olmayasın diye iyiliğin icin yapıyoruz falan bi süre konustum bana bakıyorlarmıs hic umrum degil yurt dısındaki doktorlar konusmadan asla yapmıyorlar mutlaka yapın kızlar cok faydasını göreceksiniz anlamıyorlar sanmayın herseyden haberleri var bizim sıpaların sadece anlatamıyorlar ama herseyi anlıyolar gitmeden calpol verdim bi cay kasıgı bi cay kasıgıda gelince sonra arkadasım geldi oturduk biraz günüm böyle gecti simdi horozumu kacırdıları dinliyoruz kacıncı tekrar bilmiyorum su anda ilgisini ceken tek sarkı bu :Horozumu Kaçırdılar, okul şarkıları - YouTube

Kizlaaar istanbul bembeyaz yarim saat once esimle ciktik biraz oynadik kara yatirdi beni gulustuk oynadik cok guzeldi:-):-)

Back
X