Lohusalar kulübü

canım uyku düzeni için sadece sabır diyebilirim sana.simdi bebeğin gece gündüz arasındaki farkı bilmiyo ama zamanla öğrenecek.artık onu karanlıkta yatırmaya baslayabilirsin gece-gündüz farkını öğrensin diye.sütü arttırmanın en iyi yolu da stres yapmamak,kafaya takmamak ve her emzirmeden sonra muhakkak bi bardak suyunu iç.su sütü arttıran en önemli sey.ama merak etme sütün de zamanla artcaktır.bebeğin henüz küçük olduğu için sütün ona yetiyordur zaten.sakın doktorun önermediği sürece sütüm yetmiyo diye mamaya başlama

canım önerilerin için teşekkürler
sütüm şu an için yetiyor çok şükür
bebek doyuyor
ama bol bol yediğim için oluyor, hele birazcık az yiyeyim, sütüm kaçıyor hemen
ben de çok yiyince rahatsız oluyorum
akşamları hele yiyince midem rahatsız oluyor
reflüm var, en geç 7 buçuk 8 gibi yemeyi kesmem gerekiyor
dünden beri bol su içmeye çalışıyorum, etkisi oldu gibi
ben kahvaltı yapıyorum, eşim gelince 5 gibi yemek yiyoruz
ee akşam da atıştırıyorum mecburen, ama akşam yemelerini kesmek istiyorum, sağlığım için
işte o yüzden sütü artıracak başka bişiler bulmak istiyorum
tabi meyvemi de ihmal etmem ben
bir de kilo almaya başladım tabi :17:

Günaydın hanımlar,

Yine yeni yeniden, yorgun olduğum bir gece kızım 4-5 kere ağlayarak uyanır :31:

Kızlar benim sorum şu, kızımın 4 dişi birden kabarmış yine ve öncekilerden de biliyorum ki;15 güne kalmaz çıkacaklar.

Şuan 4 dişi var, ee 4 daha gelirse 8.. 1 yaşına girmeden bu kadar çok dişi olması normal mı acaba?

Çıkmamasından belki tedirgin olunur ama ben çıkmasından tedirgin oldum iyi mi :53:

Buarada aşağı, parka indik ama felaket bi sıcak var, 11-16 saatleri arası dışarı çıkmamak lazım sanırım. 10 dk zor dayandık. Bide şapkasız çıkmamak lazım tabi :21:

canım irem'inde 4 dişi var şimdi ve 2 gündür yine huysuzlanmaya başladı, sanırım yeni dişler geliyor. şimdi şu kadar dişi hepsinin çıkması ne kadar zaman alır diye soruyorum bebeğini büyütmüş olan tecrübeli annelere. 10. ayın içinde 4 dişi var bu hızla giderse 1,5-2 yaşına kadar tamamlar diyorlar, normalmiş yani. bu gün adana'da ki dr. una götürdüm hazır gelmişken bi görünelim dedik. oda gayet normal her bebekte değişkenlik gösterir dedi.

oo burda tecrübeli anneler varmış
selamlar hepinize
13 martta doğum yaptım
2 ay 10 günlük bi oğlum var
uyku problemini az da olsa hallettik
yani önceden hiç uyuyamıyordum
kayınvalidem bebeği alıyordu, bana emzirmek için getiriyordu
yoksa uyumak mümkün değildi
şimdi hiç değilse birkaç saat uyuyor geceleri
o da emmek için uyanıyor, bölük pörçük uykuyla idare ediyoruz işte
öneriniz var mı bu konuda?

bi de gündüzleri de pek uyumuyor, ondan dolayı ben de dinlenemiyorum
tuvalete bile zor gidiyorum inanır mısınız?

sütümün artması için önerileriniz var mı?

canım önerilerin için teşekkürler
sütüm şu an için yetiyor çok şükür
bebek doyuyor
ama bol bol yediğim için oluyor, hele birazcık az yiyeyim, sütüm kaçıyor hemen
ben de çok yiyince rahatsız oluyorum
akşamları hele yiyince midem rahatsız oluyor
reflüm var, en geç 7 buçuk 8 gibi yemeyi kesmem gerekiyor
dünden beri bol su içmeye çalışıyorum, etkisi oldu gibi
ben kahvaltı yapıyorum, eşim gelince 5 gibi yemek yiyoruz
ee akşam da atıştırıyorum mecburen, ama akşam yemelerini kesmek istiyorum, sağlığım için
işte o yüzden sütü artıracak başka bişiler bulmak istiyorum
tabi meyvemi de ihmal etmem ben
bir de kilo almaya başladım tabi :17:

öncelikle bebeğin hayırlı uğurlu olsun güle güle sağlıklı sıhhatli büyüt inşallah :nazar:
uyku konusu zamana bağlı sadece, çok zorlayan bir bebek değilse ki anlattığın kadarıyla değil kendi düzenini kuracak zamanla. gece gündüz ayrımını öğrenmesine yardımcı olabilirsin yavaştan. sessizlik, rahatsız olmayacağı kadar loş ışık veya hafif müzik gibi...
süt içinse arkadaşın dediği gibi su ve stres diyorum, bunlara dikkat et. ayrıca çok yemenede gerek yok süt yapan şeyler yemen kafi. mesela tahin helvası ve bulgur pilavı gibi :34: benim yemediğim içmediğim şey kalmadı, ama stresli bir dönem geçirdiğim için ne yaptıysam sütümün erken kesinmesine mani olamadım, sen benim hatamı yapma :31:

canım irem'inde 4 dişi var şimdi ve 2 gündür yine huysuzlanmaya başladı, sanırım yeni dişler geliyor. şimdi şu kadar dişi hepsinin çıkması ne kadar zaman alır diye soruyorum bebeğini büyütmüş olan tecrübeli annelere. 10. ayın içinde 4 dişi var bu hızla giderse 1,5-2 yaşına kadar tamamlar diyorlar, normalmiş yani. bu gün adana'da ki dr. una götürdüm hazır gelmişken bi görünelim dedik. oda gayet normal her bebekte değişkenlik gösterir dedi.

Şöyle bi ohh çekiyorum, ertesi gün yeniden başlıyor her şey.

Köpek dişlere zor diyorlar, diğerleri anlamadan çıkabiliyormuş. Sıradakiler onlar, bakalım.

günaydın kızlaaar nasılsınız bakalım :34:
irem'in ufak ateşlenmeleri dışında biz iyiyiz çok şükür, şimdiye kadar diş çıkarırken hiç ateş olmamıştı ama bu sefer oluyor sanırım.

rooa'cım bende duydum onu, çevremdeki köpek dişlerini çıkaran kuzucukların anneleri hep aynı şeyi söylüyor, epey sıkıntısı oluyormuş miniklerin. ama yapıcak bir şey yok maalesef, çabucak atlatırlarda rahat ederler inşallah :31:

günaydın kızlaaar nasılsınız bakalım :34:
irem'in ufak ateşlenmeleri dışında biz iyiyiz çok şükür, şimdiye kadar diş çıkarırken hiç ateş olmamıştı ama bu sefer oluyor sanırım.

rooa'cım bende duydum onu, çevremdeki köpek dişlerini çıkaran kuzucukların anneleri hep aynı şeyi söylüyor, epey sıkıntısı oluyormuş miniklerin. ama yapıcak bir şey yok maalesef, çabucak atlatırlarda rahat ederler inşallah :31:

canımcım bizimkide ateş dışında farksız sayılmaz. pek tadı yok. Daha doğrusu normal durumuna yetişecek halim yok bugün. karnım belim epey ağrıyor, malum sebeplerden. Bu günlerde biraz daha sakin olsalar keşke :31:

günaydınlarr nasıl gidiyor bakalım söyle bi bakıyım dedim kimseler gelmemiş daha bende iki gündür bebişle tek dk ayrılamıyodum ayrılmıyo benden 2 günlük ayrılmama durumu sona erdi:52::52::52:gibi dünde mozaik pasta yaptım kızlar cok kolay canı tatlı isteyen hemen yapabilir sizler neler yapıyorsunuzz:8::8:

günaydın güzeller nasılsınız bakalım :34:

şekercim zaman zaman yapışık ikiz moduna geçiyoruz bizde, şimdi daha rahatım bakan bir sürü adam var, eve dönünce nasıl olacak bilmiyorum :31:

bizim küçük hanım sabah uyanıyor 5:30-6 gibi. direk dedesine gidiyor, onlara bırakıp ben geri yatıyorum, kalktığımda dedesiyle birlikte bakkaldan ekmek ve gazete almış geliyor oluyorlar :9: babasını çok özledi kuzucum, sürekli erdaaaal diye bağırıyor, hele şapkalı birini görürse zapt etmek mümkün değil. dün otobüste polis gördük malum üniformalı şapkalı falan, inene kadar cazgırlık yaptı, babası da bildiğiniz üzere asker şapka gördüğü zaman direk babasıyla bağlantı kuruyor aklını sevdiğim :9: değişik el hareketleriyle bay bay yapıyorduk ama dün ilk kez tam anlamıyla parmaklarını komple açarak yaptı otobüsteki polis inerken :9::9::9:
kollarımızda küçük küçük kırmızı benekler var 2 gündür, 2 gün önce ateşlenmişti ondan mı oldu, yoksa annem 2 gün üst üste bıldırcın yumurtası vermiş ondan mı oldu anlamadım. bronşitten sonra bıldırcın yumurtası veriyordum ama haftada 2 gün veriyordum sadece. ama ben akıllı anneme sadece bıldırcın yumurtası verdiğimi iyi geldiğini söyledim ne kadar süreyle verdiğimi söylememişim :31: onun dışında evi yıkıp dökmekle meşgulüz, yarında tüm aile dedemlerde toplanıcaz meleğimin diş buğdayını yapıcaz inşallah. resim koyarım burayada yiğeninizi görürsünüz :34:
benden şimdilik bu kadar canlar, öpüyoruz hepinizi :54:

Merhaba kızlar, güzel bir haftasonu olsun inş.

Biz kiraz bağlarına daldık geldik:21: Allah'ım ne güzel nimetler yaratmış değil mi..Yedik yedik hala gözümüz doymadı ama gözümüz gönlümüz doydu çok şükür. Kuzucuğumla da gezdik geldik.

Ondan öncesinde ben bayanlar arası olan bi arkadaş nişanına gittim. eşim ve kızım sonradan geldiler, ama eşim kızı bi giydirmiş görseniz..kadife kapşon, ayakta ayakkabı yok:9: halbuki hazırlamıştım giyeceklerini ama neyse bi daha ki sefer inş.

Siz neler yapıyosunuz, nasıl geçiyor kuzularla?

Sevgiler.

Merhaba kızlar, güzel bir haftasonu olsun inş.

Biz kiraz bağlarına daldık geldik:21: Allah'ım ne güzel nimetler yaratmış değil mi..Yedik yedik hala gözümüz doymadı ama gözümüz gönlümüz doydu çok şükür. Kuzucuğumla da gezdik geldik.

Ondan öncesinde ben bayanlar arası olan bi arkadaş nişanına gittim. eşim ve kızım sonradan geldiler, ama eşim kızı bi giydirmiş görseniz..kadife kapşon, ayakta ayakkabı yok:9: halbuki hazırlamıştım giyeceklerini ama neyse bi daha ki sefer inş.

Siz neler yapıyosunuz, nasıl geçiyor kuzularla?

Sevgiler.

Canım seninki yine iyiymiş benimki bigun bebeğin bezini ben yokum diye değiştirmek zorunda kaldı bunalıma girmişti bezini tersten bağlamaya altını da ev temizliği için aldığım klasik ıslak mendillerle temizlemeye calışıyodu :))) sonra bigun gel bak öğreteyim tamam değişmiyosun altını ama bigün bişey olur ben olmam değişmek zorunda kalırsın dedim. Ben biliyorum dedi. Gel göster dedim neresi ön neresi arka baktı baktı yapışkan bantları öne gelecek dedi :))) bigün de tshırtunu ters giydirmişti :)
Kızlar kızım bana cok bağlandı sın zamanlarda. Kendi başına uyuyan bebek bensiz uyumuyo,benden baskasına gitmiyo ve beni gördüğü gibi aglamaya baslıyo beni al diye. Nedir bu diş süreci mi yoksa uzun süremi devam edecek bilmiyorum. Nezamana kadar suruyo bu diş cıkarma suresi bilen var mı

Canım seninki yine iyiymiş benimki bigun bebeğin bezini ben yokum diye değiştirmek zorunda kaldı bunalıma girmişti bezini tersten bağlamaya altını da ev temizliği için aldığım klasik ıslak mendillerle temizlemeye calışıyodu :))) sonra bigun gel bak öğreteyim tamam değişmiyosun altını ama bigün bişey olur ben olmam değişmek zorunda kalırsın dedim. Ben biliyorum dedi. Gel göster dedim neresi ön neresi arka baktı baktı yapışkan bantları öne gelecek dedi :))) bigün de tshırtunu ters giydirmişti :)
Kızlar kızım bana cok bağlandı sın zamanlarda. Kendi başına uyuyan bebek bensiz uyumuyo,benden baskasına gitmiyo ve beni gördüğü gibi aglamaya baslıyo beni al diye. Nedir bu diş süreci mi yoksa uzun süremi devam edecek bilmiyorum. Nezamana kadar suruyo bu diş cıkarma suresi bilen var mı

Benim eşim yapar bir çok işini kızımın ama pek ince düşünemiyorlar sanırım. Kadın gözüyle bakınca eksikleri çok tabi :34: Dün 2-3 saat baş başa kaldılar, yoğurdunu bu kuru kuru gitmez diye muzla yedirmiş, çorbasını içirmiş. Sağolsun bakar yani çok şükür.

Annesi seni çok seviyor kızın:9::10: Napıcaz kendimizi böyle teselli edeceğiz, yoksa bu ağlamalar-yapışık ikiz durumları insanı geriyor bazen.

Diş her bebekte farklı etki gösteriyor bence. Mesela benim kızım, önce memeyi emmek istemez (bunu farkettim şükür, yoksa her seferinde memeyi bırakacak diye çok üzülüyordum. geçici bir dönem yani. ısrarcı olmazsak bırakabilirde tabi dikkatli olmak lazım). Sonra geceleri çığlıklarla uyanır. Hatta bir iki gece baya baya yarım saatte bir uyanadabiliyor (şuan bu dönemi yaşıyoruz biz) . Sonra da bir sabah uyanıyorsun ki patlamış inciler, 1 hafta da tam çıkması sürer; oldu bitti. İki hafta böyle gider sonra yeni baştan :31:
Bizim diş serüvenimiz böyle oluyor genelde canımcım ama her bebek farklı dediğim gibi.

Arkadaşlar günaydın. Feci baş ağrılarımla ben geldim :31:

Kimseler uğramamış yine, umarım iyisinizdir.

Bizde iyiyiz şükür, emekleyerek evi dört dönen kızımın peşinde koşmakla, ne yedirse ne denesem diye uğraşarak geçiriyoruz günlerimizi şükür.

Kızlar, bebeğimi uyutmakta zorlandığımı söylemiştim önceden. Dün eşim süpriz yapıp hamak almış, bebek hamağı. Kullanışlı ve iyi bir şeye benziyor, zaten kullanan ve tavsiye eden arkadaşlarımız da vardı. Ama bizim kız pek uyuyacak gibi durmuyor. Eşim yazık, hem aksam hem sabah uzun uzun salladı ama uyutamadı. Ya farklı bir şey dikkatini çekti ya da hiç işe yaramadı. En azından mayıştırdık hayatım diyor garibim :1: kendim için değil ama eşim için kızımızın sevmesini istiyorum açıkçası.

Kullanan var mı aranızda ve ne düşünüyorsunuz?

Arkadaşlar günaydın. Feci baş ağrılarımla ben geldim :31:

Kimseler uğramamış yine, umarım iyisinizdir.

Bizde iyiyiz şükür, emekleyerek evi dört dönen kızımın peşinde koşmakla, ne yedirse ne denesem diye uğraşarak geçiriyoruz günlerimizi şükür.

Kızlar, bebeğimi uyutmakta zorlandığımı söylemiştim önceden. Dün eşim süpriz yapıp hamak almış, bebek hamağı. Kullanışlı ve iyi bir şeye benziyor, zaten kullanan ve tavsiye eden arkadaşlarımız da vardı. Ama bizim kız pek uyuyacak gibi durmuyor. Eşim yazık, hem aksam hem sabah uzun uzun salladı ama uyutamadı. Ya farklı bir şey dikkatini çekti ya da hiç işe yaramadı. En azından mayıştırdık hayatım diyor garibim :1: kendim için değil ama eşim için kızımızın sevmesini istiyorum açıkçası.

Kullanan var mı aranızda ve ne düşünüyorsunuz?

Mrb canım. Hamak değil de kraftın ileri geri sallanan beşiği var zamanında cok işime yaradı hatta ordan baska biyerde yatmıyodu ama bebiş büyüyünce mama masasına cevirdik. Bebeğin alışmasına bağlı bence. Bi müddet sabredrsem belki sever ama sonra koparması da ayrı dert oluyo tabi

Günaydın kızlar nasılsınız :34:
Ben yine hastane arayışı içerisindeyim, bir türlü alerji testi yaptıramadık kuzuma, hep 2-3 ay sonrasına randevu veriyorlar. bakalım son 1 hastane kaldı görüşecek olduğum oradan haber bekliyorum şimdi. buda olmazsa izmirde 1 dr. buldum netten uzun uğraşlar neticesinde, eve döndüğümde ona götürücem artık :31:

onun dışında iyiyiz çok şükür, 6 gün gecikmeden sonra dün adet oldum nihayet, migrenle birlikte geldi ama yıkılmadım ayaktayım :9::9::9:

bide bakın size kimi getirdim :34: bu arada üst sol köpek dişimizide çıkarmış bulunmaktayız teyzeleri :nazar:

$SAM_1215.webp$SAM_1216.webp$SAM_1222.webp$SANY2593.webp$SANY2590.webp

Ben yine hastane arayışı içerisindeyim, bir türlü alerji testi yaptıramadık kuzuma, hep 2-3 ay sonrasına randevu veriyorlar. bakalım son 1 hastane kaldı görüşecek olduğum oradan haber bekliyorum şimdi. buda olmazsa izmirde 1 dr. buldum netten uzun uğraşlar neticesinde, eve döndüğümde ona götürücem artık :31:

onun dışında iyiyiz çok şükür, 6 gün gecikmeden sonra dün adet oldum nihayet, migrenle birlikte geldi ama yıkılmadım ayaktayım :9::9::9:

bide bakın size kimi getirdim :34: bu arada üst sol köpek dişimizide çıkarmış bulunmaktayız teyzeleri :nazar:

Eki Görüntüle 723486 Eki Görüntüle 723487 Eki Görüntüle 723488 Eki Görüntüle 723489 Eki Görüntüle 723490

maşallah kuzuya :nazar: dişleriniz de hayırlı uğurlu olsun :34: canım kızının saçları bayağa uzamış toka bile takabiliyosun :)

Eki Görüntüle 723486 Eki Görüntüle 723487 Eki Görüntüle 723488 Eki Görüntüle 723489 Eki Görüntüle 723490

Ne güzel saçları uzun bir bebek, bizim kız kelden hallice olduğu için imreniyorum valla:30: Yine de şükür, önceden saçlı doğdu sonra kel kaldı ama şimdi çoğaldı.

Maşallah kuzuya, tebrikler annesi.

Bu arada sensin demi resimlerdeki vuslatcım?

teşekkür ederiz teyzeleri :16: kızım doğduğunda saçları uzundu, sonradan dökülme yaşamadık haliyle iyice çoğaldı tabi :nazar: aklıma geldikçe içim tuhaf oluyor, hamileliğim son zamanlarında özellikle ne çekmiştim mide yanmasından, saçları olduğundanmış meğer :9::9::9:

evet canım resimdeki benim :34:

Son düzenleme:

:16::16::16:oyyyyy ben bunu napıyım ya orda olmam lazım ısırmak için o bacaklardan masallah bin kere yüzbin kere:nazar::nazar::nazar::nazar:

cok güzelsiniz canım benim alerji testinide kafaya takma gelir gecer insallah bebişler gıdalara falan yeni yeni alısıyolar bide havalar da degişiyo ara ara ondan gibi geliyo bana :6::6:

:16::16::16:oyyyyy ben bunu napıyım ya orda olmam lazım ısırmak için o bacaklardan masallah bin kere yüzbin kere:nazar::nazar::nazar::nazar:

cok güzelsiniz canım benim alerji testinide kafaya takma gelir gecer insallah bebişler gıdalara falan yeni yeni alısıyolar bide havalar da degişiyo ara ara ondan gibi geliyo bana :6::6:

geçen sefer beceremedik denk gelmeyi şekerim, bir daha ki Ankara ziyaretimde becerirde bir araya gelebilirsek değişiriz sıpaları sen kızımı yersin bende oğlunu yerim :9::9::9:
sırf havadan olsa takmayacağım ama fazla yorulunca çok hareket edince de sorun yaşıyoruz arada canım, o yüzden baktırmak istiyorum. bir kaç tanıdık vesilesiyle yarın sabaha randevu kopardım araştırma hastanesinde, götürücem bakalım ne diyecekler. :31:

geçen sefer beceremedik denk gelmeyi şekerim, bir daha ki Ankara ziyaretimde becerirde bir araya gelebilirsek değişiriz sıpaları sen kızımı yersin bende oğlunu yerim :9::9::9:
sırf havadan olsa takmayacağım ama fazla yorulunca çok hareket edince de sorun yaşıyoruz arada canım, o yüzden baktırmak istiyorum. bir kaç tanıdık vesilesiyle yarın sabaha randevu kopardım araştırma hastanesinde, götürücem bakalım ne diyecekler. :31:

hadi bakalım inşallah bişey yoktur bizde biraz dısarı cıkalım diye hazırlanıyoduk simdi hava tam gezmelik oldu sıcaklık gecti bi turlayalım söyle:10::10:

Back
X