lohusalığım bitti hala aynıyım

fead

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Ağustos 2016
480
201
103
33
merhaba inanılmaz kötü bir hamilelik geçirdim ilk 3 ay kustum tam düzeldim derken rahim ağzı yetmezliğim olduğunu öğrendim 3 cm açık vardı dikiş atıldı sonra o dikiş patladı 3 ay gurbette hastanede yattım doktorların yaşamaz her an doğar dediği oğlumu 36 haftada doğurdum
sonra 15 20 gün hiç geçmeyen bir baş dönmesi yaşadım
40 ım yarın çıkacak
hem psikolojik hem bedensel durumum düzelmedi
sürekli yattığım için ayakta durmakta yürümekte ev işi yapmakta zorlanıyorum
oğlum ağlıyor susturamıyorum altını değiştirirken çok yavaş hareket ediyorum gazını çıkaramıyorum ayakta duramadığımdan..
oğlumu çok seviyorum onun için çok mücadele ettim ama sanki sevgim eksik gibi sürekli uyusun ben de dinleneyim istiyorum uyurken özlemiyorum
ona bi şey olacak diye korkuyorum ama emzirirken canım acıyınca çocuk yaptığıma pişman oluyorum
çok büyük bi sevgi yok içimde lohusalığa bağlıyordum ama bitti
vicdan azabı çekmeye başladım artık :(

Her anne çocuğu için en iyisini yapmaya çalışır. Sağlık problemleriniz yüzünden yıpranmışsınız. Bedensel ve ruhsal olarak kendinizi iyi hissetmeniz için uzmanlardan yardım alın. Kendinizi iyi hissedene kadar bebeğinizin bakımında size yardım edecek birileri yok mu?
Bu sıkıntılı günleriniz de bitecektir elbette . İnşallah en kısa zamanda sağlığınıza kavuşur ve bebeğinizi huzurla büyütürsünüz:nazar:

Bu kadar zor bir hamilelik sürecinden sonra bu kadar yıpranmanız çok normal geldi bana. Size yardım edebilecek biri olsa daha rahat toparlanırdınız. Hala atamamışsınız yorgunluğunuzu. Bir doktora gidip değerlerinize baktırın. Belki vitamin vs önerebilir.

Kendine bu kadar yüklenme. Sana yardımcı olacak kimse yok mu? Biraz dinlensen sana iyi gelir moralin de düZelir aslında. Lohusalık dediğin şeyde 41. Gün geçip giden birşey değil o şekilde şartlama kendini.

Yani yaşadıklarınız o kadar normal ki,
hissettikleriniz de öyle.
emin olun her anne her zaman ponçik ponçik sevgi dolu olmuyor, olanı da vardır elbette ama o biraz kişilikle alakalı.
Elbette anneler de sıkılıyor bunalıyor, yoruluyor, sinirleniyor...

ama bu kadar zor bir hamilelikten sonra bence doktorunuza danışın, size neler önerecek. mesela çok yapılan bir hatadır, hamilelik bitince tüm takviyeler kesilir, ancak bir çok doktor emzirme boyunca hamilelikte alınan multivitaminlere devam etmeyi öneriyor. Siz doktorunuza danışın muhakkak. Ayrıca lohusa depresyonuna balık yağı da önerilir. Balık yiyin diyemiyorum çünkü benim sıpalarda çok gaz yapıyordu, hiç yiyememiştim. siz deneyebilirsiniz belki, gaz yapmazsa balık tüketirsiniz takviye almak yerine.

çok normal bunlar. sen daha taze annesin. baya bir süre böyle gidiyor maalesef. o 40 çıksın bitecek sözleri avuntu yani.
ama havalar güzel. at bebeği pusete yavaş yavaş yürü dışarda.
yemeği dışardan al gelirken. eşin evde oldukça ver bebeği git banyo yap yayıla yayıla. baya rahatlatır.
benim hamileliğim normal olmasına rağmen 5-6 ay lohusalık depresyonu falan yaşamıştım. senin ki normal yani. ama geçiyor.

Geçmiş olsun, çok sancılı bir süreç olmuş sizin için, haklısınız böyle hissetmekte.
Çocuğunuza olan sevginizi sorgulamayın, siz de insansınız. Fiziksel, ruhsal olarak bu kadar yıpratıcı şeyler yaşadıktan sonra her şey güllük gülistanlıkmış gibi hissedemezdiniz zaten. Hamileliği ve doğumu en sorunsuz geçen insanlar bile lohusalık depresyonu yaşayabiliyorlar. Eşiniz yardımcı oluyor mu size? Anlaşılıyor ki sadece biraz dinlenmeye, sakinleşmeye ihtiyacınız var.

Lohusalık öyle 40 gün bitince biten bir şey değil malesef. Etrafınızdan destek isteyin. Yavaş yavaş yeni hayatınıza adapte olacaksınız.

Öyle zor bir dönem 40 günde atlatılmayabilir, kendinize neden hala iyileşmedim deyip de yüklenmeyin.

Bebeğin ilk dönemleri tek taraflı iletişim olduğu için çok eğlenceli değil, siz o içinizin kıpır kıpır olmasını tepkiler başlayınca bekleyin.

Ve her anne bebek uyusun ben dinleneyim diye bakar.
Bu da çok normal.

Her anne çocuğu için en iyisini yapmaya çalışır. Sağlık problemleriniz yüzünden yıpranmışsınız. Bedensel ve ruhsal olarak kendinizi iyi hissetmeniz için uzmanlardan yardım alın. Kendinizi iyi hissedene kadar bebeğinizin bakımında size yardım edecek birileri yok mu?
Bu sıkıntılı günleriniz de bitecektir elbette . İnşallah en kısa zamanda sağlığınıza kavuşur ve bebeğinizi huzurla büyütürsünüz:nazar:
teşekkür ederim doğudayım görev gereği burada uzman yok maalesef annem hem hamilelikte hastanede hem de kırkım çıkana kadar yanımdaydı ama artık gitmesi lazım bundan sonra tek başımayım eşimin de zor bir işi var

Bu kadar zor bir hamilelik sürecinden sonra bu kadar yıpranmanız çok normal geldi bana. Size yardım edebilecek biri olsa daha rahat toparlanırdınız. Hala atamamışsınız yorgunluğunuzu. Bir doktora gidip değerlerinize baktırın. Belki vitamin vs önerebilir.
annem bütün süreçte yanımdaydı ama artık gitmesi gerekiyor bütün değerlerime bakıldı kan ilacı filan verdi ama dediğim gibi düzelemiyorum :(

Kendine bu kadar yüklenme. Sana yardımcı olacak kimse yok mu? Biraz dinlensen sana iyi gelir moralin de düZelir aslında. Lohusalık dediğin şeyde 41. Gün geçip giden birşey değil o şekilde şartlama kendini.
aslında bütün süreçte annem yanımdaydı dinlenmem gerekirdi bir şey de yapmadım ama annemin artık gitmesi lazım artık
doğru söylüyorsun geçip gitsin istiyorum bi an önce

Öncelikle bebeğiniz hayırlı olsun,sağlıklı bir ömür nasip olsun.Yaşadığınız duygu karmaşaları çok normal inanın yeni doğum yapan her kadında buna benzer şeyler oluyor.Zor hamilelik,erken doğum,emzirme sıkıntıları,uykusuzluk,yorgunluk bunca şey yaşamak hiç kolay değil ve kanama bitti diye lohusalık hemen bitmiyor malesef bunu 6 aydan uzun yaşayan kadınlar da var.Mesela ben ilk iki ay sürekli bebeğim için hastanedeydim insan o koşturmada evladının canı için bir şeyleri geçiştiriyor ama oğlum eve gelip,annem de gidince benim lohusalık resmen o zaman başladı ama geçti,geçiyor çok şükür.Siz evladınız için hamilelikten beri ne sıkıntılar atlattınız,ne çok fedakarlık yaptınız kim bilir.Sevginiz eksik değil sadece yaşanan bu sıkıntılar ister istemez insanın içinde bir yara,garip bir boşluk oluşturuyor.Bununda çaresi yine sizde,ev işi,yemek falan bunları mümkün olduğunca sallayın,o konularda imkanınız varsa anneniz,abla,kardeşiniz falan gelip yardımcı olabilir,yoksa eşiniz elinden geleni yapar.Belki zaten öyledir ama değilse de eşinizden tatlı dille sürekli yardım isteyin,mesela sen emzirdin gazını çıkartma işini o halletsin,akşamları bezini değiştirsin,beraber her gün muhakkak hava alın..anneyim diye her şeyi üzerinize fazlaca alıp erkenden yıpranmayın sakın.Allah bunca kadın içinde o bebeği sana emanet etti,sana nasip etti,onun için en iyi anne sensin,üzülme güzel anne..bebeğiniz uyuduğu zamanlar sizde onunla uyuyun,dinlenin güzelce.tabii ki uyusa da dinlensem diye düşünmen normal,benimki bir yaşında hala aynı şeyi söylüyorum:anne:,biz etten kemikten insanız,bebişin uykuya annenin de kendine zaman ayırmaya elbet ihtiyacı var..Gaz sıkıntıları için Buzuki Orhan/Kolik müziği bizde çok işe yarıyordu,onu dinletebilirsiniz bebişe,emzirme sıkıntısı içinde herkesin kullandığı mor renkli meme ucu kremi gerçekten iyi geliyor deneyin isterseniz.
Kolay şeyler yaşamadınız ama geçmiş çok şükür,kendinizi sorgulamak yerine anın tadını çıkarın,öyle çabuk büyüyorlar ki iki ay sonra fotoğraflarını 'ayy bu kadar küçük müydü' diye seviyor insan.bu minik yenidoğan sıkıtıları elbet geçecek,çok daha güzel günler gelecek inşallah hem senin hem bebeğin için,gönlünüzü ferah tutun,siz gerçekten iyi bir annesiniz..Rabbim kolaylık versin.

b
Yani yaşadıklarınız o kadar normal ki,
hissettikleriniz de öyle.
emin olun her anne her zaman ponçik ponçik sevgi dolu olmuyor, olanı da vardır elbette ama o biraz kişilikle alakalı.
Elbette anneler de sıkılıyor bunalıyor, yoruluyor, sinirleniyor...

ama bu kadar zor bir hamilelikten sonra bence doktorunuza danışın, size neler önerecek. mesela çok yapılan bir hatadır, hamilelik bitince tüm takviyeler kesilir, ancak bir çok doktor emzirme boyunca hamilelikte alınan multivitaminlere devam etmeyi öneriyor. Siz doktorunuza danışın muhakkak. Ayrıca lohusa depresyonuna balık yağı da önerilir. Balık yiyin diyemiyorum çünkü benim sıpalarda çok gaz yapıyordu, hiç yiyememiştim. siz deneyebilirsiniz belki, gaz yapmazsa balık tüketirsiniz takviye almak yerine.
ben de karakter olarak öyle çok sevgi dolu değilimdir doğru diyorsun
balık yağını deneyeceğim teşekkürler :)

çok normal bunlar. sen daha taze annesin. baya bir süre böyle gidiyor maalesef. o 40 çıksın bitecek sözleri avuntu yani.
ama havalar güzel. at bebeği pusete yavaş yavaş yürü dışarda.
yemeği dışardan al gelirken. eşin evde oldukça ver bebeği git banyo yap yayıla yayıla. baya rahatlatır.
benim hamileliğim normal olmasına rağmen 5-6 ay lohusalık depresyonu falan yaşamıştım. senin ki normal yani. ama geçiyor.
doğru söylüyorsun çok teşekkür ederim :)

Çok geçmiş olsun inanın yaşadıklarınız çok çok normal.40 gün sadece tabir olarak var rakamsal olarak aslında herkeste uzayıp kısalan bi durum bu.Hormonel olarak değişimlerinizin yanı sıra yeni bi hayata da adapte olmaya çalışıyosunuz.Çok normal ve herkesin yaşadığı şeyler yalnız değilsiniz.Benim de doğumdan sonra 2-3 ay böyle çok keskin duygu geçişlerim oluyodu bi anda camı açıp kendimi aşağı atasım geliyodu.Ama geldi geçti zaman geçtikçe yeni düzenine alıştıkça ve hormonların normale döndükçe iyileşeceksin.

valla lohusalik bunalimi 40 gun sonra kus olup ucmuyormus 41.gun kaldigin yerden devam edilmiyormus ben onu anladim 9 ay oldu hala buhranini yasiyorum insallah siz duzelirsiniz

Lohusalik 40 tün sürer diye bir şey mi varmış. Yaşadığınız çok normal. Her annenin başına gelen duygular. Yoğunsunuz, dinlemeniz lazım. Destekçiniz yok mu? Siz dinlenmeli, uyumalı ve iyi beslenmelisiniz. Bunları yapmadığınız sürece değil 40 gün 400 gün bile sürer bu sıkıntılarıniz.

Hissettikleriniz çok normal. Lohusalık kırk gün geçti kırkbirinci gün bitti gibi bir dönem değil ki. Aylarca bu duygudan kurtulamayan kadınlar var. Size yardımcı olabilecek biri yok mu, anneniz kayınvalideniz gibi. Onlardan bebeğin bakımı için yardım isteyin. Bu süreci tek başına atlatamadığınızı anlarsanız bir uzmandan psikolojik destek alabilirsiniz.

Back
X