• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

lohusalığım bitti hala aynıyım

Canım 40 gün, normal seyreden bir gebelik ve doğumdan sonra vücudun toparlanma süresi. Ancak hormonların dengelenmesi, annenin adaptasyonu derken lohusalığın 6-9 ay kadar sürdüğünü söylüyor artık uzmanlar. Bu zamanla yavaş yavaş olan birşey. Sihirli bir değnek değmiş gibi 41. günde değişmez birşey. Kendine zaman ver.

Yasadiklarin cok normal :) bakma sen instagram annelerine :) gercek hayat o degil. Senin suan yazdiklarin hissettikleein cokkkk normal :) ama degisicek :) hemde en yakin zamanda :KK200:

Yani aylarca aylarca vekliyorwun bu fünü sonra sak diye geli veriyor ve hayal ettigin gibi olmuyor :) hamilelikte hergün sylarca katlanan hormonlar birden bire sifira iniyor :) bende bi bosluga düsmüsdüm :) ya cok normal inan .... vicdan azabi cekme sakin anlattiklarinin hepsi gayet normalll

Lohusalık 40 gün sürmüyor canım , yani kanamaların 40-45 gün sürebilir ama asıl lohusalık psikolojik boyutu zaten. Benim kızım şu an 17 aylık neredeyse ancak geçti lohusalığım.Üstelik senin hamileliğin çok zor geçmiş, bunun da etkisi var, Vücudun yorgun ve kafa yorgunluğu da var, senin bol bol uyuyup dinlenmen gerekiyor, ev işlerinde yakın bir akraban yardıma gelse çok iyi olur. Uykusuzluk insanı sinirli yapıyor enerjin olmadığı için, bunların hepsi çok doğal şeyler. Durup dururken de ağlayabilirsin,endişelenme bunlar da çok normal, bu anne bebeğin alışma evresi böyle düşün ve bu günler geçecek. Bebeğime karşı ilk başta ben de sevgi patlamaları yaşamadım,yabancılaman çok normal,bir de bebeğimi çok sevmeliyim gibi bir şartlanmayla yaklaştığında baskıdan dolayı öyle hissetmeyebilirsin en başta. Ama şimdi o benim masum meleğim, az önce uyuttum ve şimdiden onu çok özledim. Sen de böyle olacaksın, kendine zaman tanı sadece ve Eminim çok iyi bir anne olacaksın...

Geçmiş olsun çok sıkıntılı bir hamilelik gecirmissiniz. Yorgun olduğunuz için böyle düşünüyorsunuz 40 gün geçmiş olabilir ama yaşadıklarıniz piskolojinizi bozmustur ve bu normal.

Kendinize dikkat edin ve iyi olmazsanız bir yardım alın.

Bebekli bi hayata alışmak çok zor ya hele ki zor bi bebekse daha da zor. Lohusalık 40 günde bitmiyor ne yazık ki. 9 buçuk aydır yaşıyorum duygu geçişlerini ve geçmezse diye de korkuyorum artık. Kendimi balkondan atasım var o derece zorluyo her şey. Yorgunluk, uykusuzluk o kadar etkiledi ki kaç aydır, mal gibi oldum artık bir an önce normale dönmeyi bekliyorum. Çok özeniyorum sakin ve uslu bebekleri olanlara, keşke benimki de azıcık sakin olsaydı belki bu kadar zor olmazdı. Sizinki uslu bi bebek olur ve erken atlatırsınız sıkıntılarınızı umarım. Annelik zor zanaat. Moral veremedim konuyu görünce içimi dökesim geldi galiba:KK48:

Merhaba,
Hissettikleriniz çok normal.
Benim o ruh halinden çıkmam 6-7 ay sürmüştü.
İlk 3,5 ay her gün ağladım.
Benim de hamileliğim zordu, bulantılarım neredeyse doğuma dek devam etti, sezeryandan sonra hastanede bir iki olumsuz şey yaşadım, bebeğim de aynı sizinki gibi uyumuyordu ve aşırı gazlı, kolik bir bebekti.
içim çıkana kadar ağladım, kendimi yetersiz hissettim, anne olmanın benim için yanlış bir karar olduğunu düşünüp bebeğime acıdım.
5-6 aylık olup iletişim kurmaya başlayınca ben de rahatladım, uykusu da iyice düzene girdi, hatta bayağı uykucu oldu, ek gıdayla birlikte gazı da bitti.
Şimdi 33 aylık ve biz çok mutlu, güçlü bir takımız oğlumla.
Siz de böyle olacaksınız.

Gülüm öncelikle gözün aydın. Allah anali babali büyütsün insallah. Cok zor süreçten geçmişsin. Öyle hemen toparlanman mümkün değil zaten. Ev islerine yardim edecek birileri var mi etrafında veya gelebilir mi? Anneliginde bir kusur yoj. Sadece yorgunsun. Toparlaninca Hersey normalleair korkma. Ama imkanin varsa birilerinden yardim iste

Evet çok normal yaşadıklarınız. Lütfen kendinizi kötü hissetmeyin. Ayrıca 1 sene süren lohusalık var. Ben daha tam çıkamadım mesela 3 ayı geçti. Ayrıca uykusuzluk baş dönmesi yapar.
Ama üzülmeyin geçecek. Zor biliyorum ama ben bebeğimle zorla da olsa her gün dışarı çıkarak atlattım bu buhranı.

merhaba inanılmaz kötü bir hamilelik geçirdim ilk 3 ay kustum tam düzeldim derken rahim ağzı yetmezliğim olduğunu öğrendim 3 cm açık vardı dikiş atıldı sonra o dikiş patladı 3 ay gurbette hastanede yattım doktorların yaşamaz her an doğar dediği oğlumu 36 haftada doğurdum
sonra 15 20 gün hiç geçmeyen bir baş dönmesi yaşadım
40 ım yarın çıkacak
hem psikolojik hem bedensel durumum düzelmedi
sürekli yattığım için ayakta durmakta yürümekte ev işi yapmakta zorlanıyorum
oğlum ağlıyor susturamıyorum altını değiştirirken çok yavaş hareket ediyorum gazını çıkaramıyorum ayakta duramadığımdan..
oğlumu çok seviyorum onun için çok mücadele ettim ama sanki sevgim eksik gibi sürekli uyusun ben de dinleneyim istiyorum uyurken özlemiyorum
ona bi şey olacak diye korkuyorum ama emzirirken canım acıyınca çocuk yaptığıma pişman oluyorum
çok büyük bi sevgi yok içimde lohusalığa bağlıyordum ama bitti
vicdan azabı çekmeye başladım artık :KK43:
Cok cok normal.. kimi 40.gun atlatir. Kimi 3 ayda ,kimi 6.ayda..kiminin yillar surer .. benim de 6ay surenlerden.ayni seyleri yasadim sizle,ikizdi benimkiler hemde..
Cok normal. Bol dua edin,gececektir allah in izni ile..

merhaba inanılmaz kötü bir hamilelik geçirdim ilk 3 ay kustum tam düzeldim derken rahim ağzı yetmezliğim olduğunu öğrendim 3 cm açık vardı dikiş atıldı sonra o dikiş patladı 3 ay gurbette hastanede yattım doktorların yaşamaz her an doğar dediği oğlumu 36 haftada doğurdum
sonra 15 20 gün hiç geçmeyen bir baş dönmesi yaşadım
40 ım yarın çıkacak
hem psikolojik hem bedensel durumum düzelmedi
sürekli yattığım için ayakta durmakta yürümekte ev işi yapmakta zorlanıyorum
oğlum ağlıyor susturamıyorum altını değiştirirken çok yavaş hareket ediyorum gazını çıkaramıyorum ayakta duramadığımdan..
oğlumu çok seviyorum onun için çok mücadele ettim ama sanki sevgim eksik gibi sürekli uyusun ben de dinleneyim istiyorum uyurken özlemiyorum
ona bi şey olacak diye korkuyorum ama emzirirken canım acıyınca çocuk yaptığıma pişman oluyorum
çok büyük bi sevgi yok içimde lohusalığa bağlıyordum ama bitti
vicdan azabı çekmeye başladım artık :KK43:
40 cikmasi yeterli değil toparlamak için bana göre, ben de sezeryan olalı 4 gun sonra 2 ay olacak ama hala toparlanamadim...ayakta iken bebeğimi kucağımda tutamıyorum..

Back
X