lohusalığımda kaynanamın yaptıkları

ne kolay boşuyor senın yerınde olsaydım hayatta özür dilemezdim.Tam tersı annemi çağırır ya yanımda kalmasını ısterdım yada madem boşamak bu kadar kolay çocuğumuda alıp babamın evıne annemın yardımıyla gıderdım.Özür dilemezdim yerınızde olsaydım cunku sız özür dileyecek birşey yapmamışsınız ama eşiniz maşallah bır annesının sözüyle hemen eşini boşayabılıyor bu nasıl bır sevgı anlayısı aklım almıyor.

doğru söylüyorsun ama işte biran önce tatsızlık kapansın diye kendimden ödün verdim

Bu kadının içinde zaten azıcık merhamet olsa
bu duumda bu olayı yaratmazdı.
Hadi diyelim sen de sert cevap verdin kayınvalidene karşı
Ama anlamalıydı doğum sonrası psikoljisinden.
Zaten adı üstünde kaynana (kaynaya kaynaya hal oluyolar :)

ya gerçekten kaynanan çekip gidince eşinin arkasından koşup onu demesi gerekmezdi
Bizlere can verirken vesile olan annelerimiz olabilri ama bu demek değilki onun lafıyla al sat
evlen boşan, yok öyle !!
Size olan sadakatini anne lafıyla silmesinede tamam ama
kızınızıda mı hiç mi düşünmüyor.
Boşandığı takdirde o çocuğun mutsuzluğunu düşünememiş mi?
Boşuna söylenmiş bir lafta olabilir ama yakışık almaz öylesine de olsa.

Bence çok alttan almayın.
Özür dileme sebebinizi anlyorum insan bazen kesinlikle haklıda olsa
karşısındaki laf anlayamıyorsa buna mecbur kalıyor.
Ama bence 2. sini yapmayın derim.
Eşinize de vaktiyle hadddini bildirin.
Siz alınıp satılacak bir mal değilsiniz
Anne lafıyla hareket edemez bunu bilsin

yazmayı unuttum tamamen maddi olarak annesine bağımlıyız oturdumuz ev dükkan..

gerçekten benim dediğim hangi anne çocunu istemez dedim o ise açtı ağzını yumdu gözünü

Terbiyesiz kadın işte akıl yaşta değil baştadır diye boşuna dememişler... :olmaz:
O şimdi sen doğum yaptın ya tüm ilgi bebekle senin üstünde olacak diye oğlundan kıskanmıştır seni.
aklinialirimsmile
Yerinde olsam bırak özrü kocan olacak o adama iyi azar çekerdim. :1closedeyes:
Sen hatayı baştan yapıp özür dilemişsin yoksa yapılacak şey belliydi.
:oklava:
Adama güzel azar çekip sen kimi neye göre boşuyosun annene bu kadar meraklıysan defol git derdim.
Çocuk mocuk da rüyanda görürsün derdim.
Şimdiden anasını nasıl kayırmak bu? yasakkelime
Bir de surat yapmış, lohusa kadına insan anlayışlı olur biraz meme verecek sütü kesilir üzüntüden maazallah diye düşünen yok ki!!!
:sinifsinif:

Canım öcelikle bebeğin hayırlı uğurlu olsun inşallahhihoyyyt:CüvCüv:
benim anlamdığım hadi kaynana çok yüz bulmuş o ayrıda öncesinden yaşadığınız olaylarıda sanırım alttan aldın, baştan nasıl davrandıysan öyle oluyor...Baştan iplari vermişsin ,buda kötü.CADIARZU

Koca ne diyyim gerçekten kendi mi dedi yoksa kaynanan mı söyledi o önemli.
eger kendi dediyse daha çok işin var derim.

Allah evlatına güzel yazı yazsın senide kötülerin şerinden korusun kardeşim ...

Yalan dünya işte boş dünya, ne gerek var...delikafadulden

sen nıye ozurdılıyosun yaaa nıyee? senın ne sucun var bosarmıs heeee boşasaydı cok kolay madem gıtsın dınlesın anasını bosasın ben bole sey gormedım deseydın sende aaaa olemı alır kızımı gıderım dıye kadın zaten yenı dogum yapmıs tobeeeeee

iplerimiz elinde diyosun... valla ne diyim, bu durumda hep böyle olmaya mahkumsunuz.

Hep söylüyorum, evlenecekseniz kendi yağınızla kavrulun, kimseden destek almayın, kendi ayaklarınızın üstünde durun, ne kendi ailenizden nede eşinizin ailesinden şunu bunu istiyorum diye talepte bulunmayın diye. Haaa yaparlar bir şey demem. Çeyizdir, anne baba olarak görevimizdir derler yaparlar o zaman amenna.
Şimdi neden böyle dedin derseniz, eşiniz evlenmiş evi annesinden almış, işi annesinden almış, şimdi bu adam düşünür tabiki, "yahu ben anneme resti çeksem, bizi hem evden hemde dükkandan atsa ne yaparız, nasıl geçiniriz" diye. O zaman eşiniz bunu düşünmekte haklı. Tabiki tutup annesine o çirkin lafı söylemektede haklı. Yani şu anda bir çeşit paradoks yaşıyorum ben. Laf iğrenç ama malesef kocanız tarafından bakınca haklı buluyorum. Neden haklı buluyorum, çünkü dımdızlak ortada kalırım korkusu var.
Aile bağları çok ama çok önemli. Burada sık sık ailenin birliğinden akrabalarla ilişkilerin iyi tutulmasından bahsediyorum. İşte bakın gene kendimden örnek vericem, böyle bir durumda benim ailem bu lafı söylese (ki söylemezler) bende erkek olsam ve anneme "anne o nasıl laf" diyerek çıkışsam asla evi dükkanı alır diye bir düşünceye girmem. Çünkü bilirim ki biz birbirine bağlı bir aileyiz iyi ve kötü günlerimiz olur, kavga ederiz, geçici küseriz ama birbirimizi asla yüzüstü bırakmayız, kötü duruma düşürmeyiz.
Ben ailemi öylesine güvenirim. Öylesine iyidir ilişkilerimiz.
Fakat buna rağmen genede her şeyimi kendim yaptım, borç aldım ailemden ama ödedim. Çok zorluk çektik ama Allaha şükür ölmedik.
Konuyu biraz dağıtır gibi olduysam da, konuda öncelikle suçlu olan tek kişi eşinizdir. Eşiniz bağımlılığından ötürü sizi ezmiş, siz haklı olduğunuz bir konuda özür dileyerek karşı tarafa iyice koz vermişsiniz. Şimdi kayınvalideniz ezer de ezer sizi.
Ne diyeyim Allah eşinize, kayınvalidenize vicdan, merhamet versin.
Ama öncelikle yavrunuzu sağlıkla büyütün herşeyden önce yavrunuzu düşünün. Bu günleri bir daha geri gelmeyecek, anneliğinizin tadını çıkarın,

kusura bakmayın da anasının lafıyla bana boşarım dıyecek adamı ben boşarım....
çok çirkin kayınvalıdenızın cehil bir insan olduğu belli..
onu anladık da eşinizinde annesinden altta kalır yanı yok lohusa bı kadına dıye baz almıycam direkt bı ınsana annesının yada herhangı bırının düşünceleriyle hayattından eşini çıkartabılmeyı düşünen adamdan bana bı cacık olmaz değil koca.!!!!!!!!!

arkadaşım olan zaten olmuş evet çok ağır ama daha fazla düşünerek sinirlerini bozmaya gerek yok .
Sen bebğinin kokusunu çek içine boşver oda konuşsun dursun.

canım senin durumu okuyunca kendi lohusalığım aklıma geldi.senin kadar kötü haller yaşamasamda çokta iyi değildim.bu tip insanlarda anlayışın zerresi yok.bende özür dileyeceğim bidurum olmadı.Ama güzelde geçirmedim o dönemleri.Allah yardımcın olsun.sen bide ekonomik yönden bağlıymışın.ne diyeyim takma kafanı desemde kolay olmayacak ama bebeğini düşün sütün azalır benim öyle oldu.bebeğin zayıf olur.bebeğine odaklan.eşine de yüz verme.sadece bebeğinle ilgilen.ekonomik yönden bağımlı olsanız da onların eline böyle koz vermeye hakkı yok.dua et canım.

canim oncelikle bebegini gule gule buyut. Anneler logusalikta cok hassas olurlar. Kayinvalidenin dedikleri hic hos degil seninde o duygusallikla Ona bagirip cagirdigina eminim. Olur bazen Boyle seyler sen suanda hicbirseye canini sikma bebegini buyutmenin emzirmenin tadini cikar. Ozur dilemissin en iyisini yapmissin bence. Buyuklerimiz bazen hic deolmayacak seyler yapiyorlar AMA biz kucukler boynumuzu bukuyoruz Boyle ;) unutmaya calis o yasananlari . Ben en com esinin dediklerine uzuldum. Esinin kayinvalidene istersen bosarim dedigini sana Kim soyledi? Kendisi mi yoksa kayinvaliden mi?

Gerçekten bu adam bu lafı ettiyse bittiğinin resmidir.Annesinin gönlü olacak diye ona çocuk dünyaya getirmiş,ameliyat kesisinin sancısını çeken üstelik lohusa hanımına bunu yapan adamdan adamlık beklenmez.Kusura bakma arkadaşım sana güzel şeyler söylemek isterdim ama okuyunca sinirden çıldırdım.Lohusalık annelerin en sorunlu,en zor atlattıkları bir dönemdir en azından bazıları için.Sana destek olacağı yerde köstek oluyor.Elbetteki annesi gönlünü alacak ama boşamak çocuk oyuncağı mı ki araya karıştırıyor.Ne diyeyim Allah yardımcın olsun.Bebeğini güzel günlerde hayırlısı ile büyüt inşallah tatlım

bebeğini güle güle büyüt cnm bende 11 ay önce doğum yaptım
veeee ben 38 gün yattım hastanede taktir edersinki eşim ortaarda kaldı
ve doğumdan sonra yoğunbakıma girdim ...neyse hastanede 38 günde sadece iki kere geldi kaynanam
bir erken doğum tehlikesinden yatarken birde doğurunca geldi

banada lohusa iken ileri geri konuşuldu yıpratıldım
ama kusura bakmaaaaaaaadaaaaaaaaaaa kocam annesinin suçlu olduğu bir durumda hem beni boşasın
hemdeeee özür diletsinn..........

hiçççç kusura bakmasınlar .....ölemi derdim alırdım el kadar sübyanı giderdim annemenin evine boşasın bakalım... o kadar kolaymıydı yaaa hemde bir insanın hayatının dönüm noktasında bunu yapsın
senin heveslerini heycanını mutluluğunu çalsın...kolaymı yaaaa
bu yapılanlar unutulmuyo
her doğuran duyduğunda her bebek ziyaretine gittiğinde
sana yapılanlar gözünün önünden geçiyor
beyin ne kadar unuttum desede..kabinnn acıyo

ben bir kadına sunulmuş en özel anı yaşarken
bir kadın gelsin ve berbat etsin..sonra sütün gitsin
sütün gittiği için ..bebeğini doya doya emzirek ne demek bilemesin
bide sen suçlanırsın...düzgün emzirseydin sütün gelirdi vs.vs..
belki abartıyormuşum gibi gelebilir ama
ben ne zaman gitsem bebek ziyaretine
anne bebeği ile yatakta yatarken gerek kaynansı ,annesi yanında destekse
benim neden olmadı diyorum....

ben çok üzüldüm bu konuda sende ders ver kocana derim..
8 senelik evliiyim kızgınlıkla eşime boşarım dedim...eşim birdaha asla böyle şeyler deme
yıpratır biizi dedi...çok ciddi bir kelime bu dedi....o gün bugün çok kızsamda demem ben

dırımkızı gerçekten ne yapacağımı bilmiyorum kırıldım incildim yalnız kaldım....

annem sağ olsun destek çıktı eşim yüzlerine bakmadığı halde seni babam yapılanlara benim halime

dayanamadı benimle ağladı koca adam

özür diledim çünkü bi ben değildim üzülen...

Allahından bulsunlar

dırımkızı gerçekten ne yapacağımı bilmiyorum kırıldım incildim yalnız kaldım....

annem sağ olsun destek çıktı eşim yüzlerine bakmadığı halde seni babam yapılanlara benim halime

dayanamadı benimle ağladı koca adam

özür diledim çünkü bi ben değildim üzülen...

Allahından bulsunlar

cnm sen haklısın ve burada yanlızsın
ne yapacaktınki ya herşeyi önüne koyup özür dilemem diyecektin
yada özür dileyecektin....olan olmuş
şimdi sen önüne bak ..kocana karşı hissettiklerin çok doğal
lohusasın ..endişelerin telaşların var
yeni bir hayat senin ellerinde
o yüzden sakin ol derim
ama bir açık bulduğun anda bu yaptığının bedelini ödesin eşin
hemde ailene surat yapmış uffffffffffff yaaa
fazla konuşmayım cnm ben ...yaa daha çok üzülme
ama alttada kalma bunu kabul etmen kaynanın gözünde
ben istersem oğulum herşeyi yapar durumuna getirmiş...

yeni doğum yapmışken söylediği lafa bak gerçekten üzüldüm bu adamlar neden teraziyi dengede tutamazlar benim eşimde annesinin gönlünü alırken beni kırıyo,benimde loğusalığım berbat geçti hergün ağlayarak üzülerek depresyona girdim 6ay oldu ama hala üzerimden atamadım annecim rahatsız olduğundan benimle kalamadı hala içime dert kaynanam iki gün yemek verdi o acıyla bide okadar üzüldümki allaha havale ediyorum hepsini,kaynanamlar yemek yiyordu kalan artıkları gel sende ye diyordu çok kırıldım eşim bile hiç birşey demiyordu içimde dert hepsi üzülme canım sen bebeğini büyütmeye bak benim üzüntüden hep sütüm azaldı kızım için sabrediyorum sende bebeğini düşün boşver allah görüyo loğusa bi kadına yapılırmı bunlar nasıl hesap vercekler..

cnm sen haklısın ve burada yanlızsın
ne yapacaktınki ya herşeyi önüne koyup özür dilemem diyecektin
yada özür dileyecektin....olan olmuş
şimdi sen önüne bak ..kocana karşı hissettiklerin çok doğal
lohusasın ..endişelerin telaşların var
yeni bir hayat senin ellerinde
o yüzden sakin ol derim
ama bir açık bulduğun anda bu yaptığının bedelini ödesin eşin
hemde ailene surat yapmış uffffffffffff yaaa
fazla konuşmayım cnm ben ...yaa daha çok üzülme
ama alttada kalma bunu kabul etmen kaynanın gözünde
ben istersem oğulum herşeyi yapar durumuna getirmiş...

aynen evliliğin benim ağzımdan çıkan bir çift söze bakar imalarındaydı
eşime hesap sordum yaşlı kadın gönlünü almak için öle söyledim diyo ama ne bileyim çok kötü fırsat geçti eline

Back
X