• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

lohusaligin yıldönümü olurmu ?

Canım sen bebeğine iyi bakamadığını düşünüp psikolojini bozuyorsan bil ki zaten çok iyi bir annesin. Hiç kimseyi duyma. Bu yaşlar bir daha gelmeyecek. İnsana ömür dediğin bir kere veriliyor. Birilerine kendimizi sevdirmeye saydırmaya uğraşmakla geçirmeyelim. Kucağındaki nimete bak bak mutlu ol. O nimet öyle bir mucize ki Rabbim verirse verir vermezse yok. Para biriktirip de alınan bir şey değil...

Bence sen her sene o kötü dönemleri hatırlamaya devam ettikçe bunun 1. Yılı da olur 5. Yılı da olur. Artık o kötü dönemine bir sünger cek ve toparlan

Konunuzu okudum birkaç kez biri benim yerime konu mu açtı dedim
Benim de tam geçmedi yani geçmiyor
Mesela kırgınlıklarım kaldı mesela yetersizlik duygum kaldı mesela yerle bir olan aile ilişkileri kaldı
Bu rahatsızlığı dibine kadar yaşayanların yüzde yüz eskisi gibi olacağına inanmıyorum ben
Deli bir hüzün kaldı
Yalnız değilsiniz.

Mesela kırgınlıklarım kaldı mesela yetersizlik duygum kaldı mesela yerle bir olan aile ilişkileri kaldı
Bu rahatsızlığı dibine kadar yaşayanların yüzde yüz eskisi gibi olacağına inanmıyorum ben
Deli bir hüzün kaldı
Yalnız değilsiniz.
normalde o kadar sen sakrak bi insanimdir ki. unuturum affederim. ama olmuyo. kırgınlıklarim bi turlu gecmiyo. agiz dolusu gulerken bi anda gozlerim doluyo. boyle sacma sapan bi ruh hali.

Deli bir hüzün kaldı
Yalnız değilsiniz.
normalde o kadar sen sakrak bi insanimdir ki. unuturum affederim. ama olmuyo. kırgınlıklarim bi turlu gecmiyo. agiz dolusu gulerken bi anda gozlerim doluyo. boyle sacma sapan bi ruh hali.

yanlızlık mı Allah ım en sevdigim en mutlu oldugumdur.
ailesi ile iyi anlaşmak mış onları mutlu etmekmiş diye birşey yok zorunda hiç degilim sadece saygılı mesafeliyimdir.
onlar konuşur laf sokar ama ben duvara döner hayatıma bakarım.
merak etmeyin siz de herşeye yetecek kabiliyet donanım vardır.
buzamana kadar zaten tektiniz şimdi de teksiniz demek ki size bir armagan bu
ben o lousalıkla kilo verebilseydim keşke bana bunu yapmamıştı

yanlızlık mı Allah ım en sevdigim en mutlu oldugumdur.
ailesi ile iyi anlaşmak mış onları mutlu etmekmiş diye birşey yok zorunda hiç degilim sadece saygılı mesafeliyimdir.
onlar konuşur laf sokar ama ben duvara döner hayatıma bakarım.
merak etmeyin siz de herşeye yetecek kabiliyet donanım vardır.
buzamana kadar zaten tektiniz şimdi de teksiniz demek ki size bir armagan bu
ben o lousalıkla kilo verebilseydim keşke bana bunu yapmamıştı
ben neden boyle dusunemiyorum. hep ailem , esiminn ailesi bizimle olsun istiyorum. kalabaligi seviyorum.
benimki iyi bi kilo verme degildi. hasta gibi gorunuyodum. rengim soluktu gozlerimin alti.mordu

tamam kalabalık güzeldir ama içinde anlaşamadıgım insanlar varsa huzursuzluk saygısızlık getiriyorsa neden kalabalıgı seceyim
siz aileden bahsetmemişsiniz gerçekten yanınızda bir aile olsaydı şimdi bukara huzursuz olmaz yetemeyecek düşüncesine kapılmazdınız.
yanlızlık bunları size yaptıran yaşatan
sevin yanlızlıgınızı sizin de arkadaşınız olmuş.

tamam kalabalık güzeldir ama içinde anlaşamadıgım insanlar varsa huzursuzluk saygısızlık getiriyorsa neden kalabalıgı seceyim
siz aileden bahsetmemişsiniz gerçekten yanınızda bir aile olsaydı şimdi bukara huzursuz olmaz yetemeyecek düşüncesine kapılmazdınız.
yanlızlık bunları size yaptıran yaşatan
sevin yanlızlıgınızı sizin de arkadaşınız olmuş.
evet basindan beri olmayan aileyi oldurmaya calistim. alisirmiyimki yalnizliga. yalniz degilim aslinda kizim var ama ne bileyim. esim evdeyken kimseyi aramiyorum. oda cok gec geliyo

alışmak zorunda degilsiniz onunla yaşamak daha kolay olur
eşiniz olmasa da dışarı çıkın kısa mesafe yürüme yapın.
alışverişimi tek seferde yapmam hergün dışarı çıkmak için almam gerekenleri parça parça alır dışarı çıkmam için sebebim olur
siz evde kalmamak adına bu fikri geliştirebilirsiniz

alışmak zorunda degilsiniz onunla yaşamak daha kolay olur
eşiniz olmasa da dışarı çıkın kısa mesafe yürüme yapın.
alışverişimi tek seferde yapmam hergün dışarı çıkmak için almam gerekenleri parça parça alır dışarı çıkmam için sebebim olur
siz evde kalmamak adına bu fikri geliştirebilirsiniz
ya ben su disari cikma olayini cozemedim. esim olmadan cikamazmisim gibi geliyo. hep onunla ciktik. kizim cok huysuzlanirsa usurse napcam falan diye dusunuyorum

Boguluyorum sanki. gecen sene dun dogum yapmistim. dogum sonrasi kendimi toplamam cok uzun zaman aldi. annemin yanimda olmamasi,bebegimin huzursuz olmasi,emzirmeyi becerememem,acemligim... derken buyuk bi depresyona girdim. bebegimi sevmedigimi ona bakamadigimi dusunuyodum. neden iyice düşünüp anne olmadim diye kendime kiziyodum. bu depresyon bana 27 kilo verdirecek kadar agir gecti. bebegim 3.ayinda daha rahat bi bebek oldu. bende 5.aydan sonra kendimi daha iyi hissetmeye baslamistim. bebegime daha iyi bakiyodum. hala iyi baktığımı dusunuyorum. ama bikac haftadir yine icimde o kotu duygular. gecmeyen skinti. hic biseye yetememe hissi. yalnizliktan o kadar bunaliyorum ki. esimin ailesiyle problemlerimiz hala duzelmedi dogumdan sonra. hep adim atip sonra bana gelinmemesinden yoruldum. dusunuyorum sonra e herkes yalniz bi benmiyim. kizim buyuyene kadar boyle diyorum. ama bazen yenik dusuyorum
evim giris kat. inanilmaz derecede karanlık. karanlikta beni cok bunaltiyo. vel hasili kelam lohusa depresyonunun yil donumu geldi sanirim

Bence normal hissediyorsunm ben de bazen o kadar bunaliyorum boguluyorum ki dakikalar gecmiuor. Oturup bebegimin yaninda ben de agliyoeum bazen. Ama o sucluluk dolu bakislar, gulmekle gulmemek arasi surati, beni guldurmeye calisir halleri... Beni daha da uzuyor. Bebegime yetememe hissi icindeyim. Kocami gectim zaten onla uzuuun bi suredir koptu ipler. Daginikmisim yemek yapmazmisim blmem ne. Bi bebege bakmanin sorumlulugunu ancak disarda calisip para getirmek oldugunu saniyor. Tum yuk omzundaymis oyle diyor. Gec saatlwre kadar calisir tatili yok pazar gunu dahi calisir ama oyle degil iste. O yokken yuk benim de omzumda. Hasta olmaya hakkim yok . Wc.ye bile gidemiyorum ac geziyorum cogu zaman. Aglama istegiyle dolup tasiyorum .. dur sus tan anlamayan zor bi bebegim var. Uyku uyumaz huysuz mizmiz, 1 dk yalniz birakamadigim. Biraksam hep tehlikeli seyleele oynarken buldugum...Tek basimayim ben de. Farkediyorum ki bebegime kizsam da bazen icten ice, bana en yakin beni en seven sey o gene de. Ona sariliuorum o yuzden. Esim mi beni anlayacak hah.. dun gece bir konu actm mesela. Taze kavgaliyiz.
Eslere cok is dusuyoe bence. Ama hassaa degiller gorevlerinin farkinda degiller. Bebeksizken de bebekliyken de aynilar. Degisen birsey olmuyor onlarda..

Benim de öyle hiçbir farkı yok.
Kırgınlıklarım bir türlü geçmiyor dedin ya bunun için etrafındakiler birşey yaptı mı? Telafi davranışlarında bulundular mı?

Benim ablam ilk yaş gününde bebişe nişandan hallice bir doğum günü planlayıp, tamamen kendi ruh sağlığı açısından böyle bir organizasyona girdiğini, süslenip sevdiği eşi dostuyla bir gün geçirmek için bahane aradığını söylemişti. Belki gerçekten lohusa yıldönümü diye birşey vardır.

Kendinizi mutlu edip rahatlatacak aktivitelerle geçirmeye çalışın bu haftayı. Bu sene ilk kez ailecek yılbaşı kutlayacaksınız. Şimdiden hediyelerinizi seçmeye, ev için süsler almaya başlayın.Bazı sinemalar, bebekle girilebilen seanslar düzenliyorlar, araştırın yaşadığınız şehirde varsa sinemaya gidebilirsiniz anne kız. Olmadı aranız iyi olmasa da bir akşamlığına bebeği eşinizin ailesine bırakıp eşinizle yemeğe, sinemaya kaçabilirsiniz. Torun sahibi olmak kolay değil. Kırk yılda bir bebeğe bakmak onların da görevi. Hiç olmadı patlamış mısırınızı, çerezinizi ayarlayın, internetten güzel bir film bulup evinizin rahatlığında izleyin. Yarın cumartesi bebeği babasına bırakıp güzel bir masaja gidin. Fırsat sitelerinden uygun fiyata bulabilirsiniz. Kız arkadaşlarınızla buluşup bir kahve için. Hafta içi alın kızınızı birlikte kahvaltıya gidin. Ne biliyim şımartın kendinizi, bu hafta sizin haftanız olsun.
Ayyy hep bana da diyorlar yok birak gez yok film izleyin vs vs diye de.. annelik iste ben bebegimi birakip da oooh diyemiyorum ki onsuz duramiyorum yani. Napti ne etti,zihnim kalbim rahat olamiyor... bebek uyusa 8de 9da aksam bize kalsa ben de esimle aramizi duzeltmeye birseyler yaparim elbet. Ama kizim 12de uyuyor ancak :( ondan once ben siziyorum. Kocamla cok uzagiz...

Bence normal hissediyorsunm ben de bazen o kadar bunaliyorum boguluyorum ki dakikalar gecmiuor. Oturup bebegimin yaninda ben de agliyoeum bazen. Ama o sucluluk dolu bakislar, gulmekle gulmemek arasi surati, beni guldurmeye calisir halleri... Beni daha da uzuyor. Bebegime yetememe hissi icindeyim. Kocami gectim zaten onla uzuuun bi suredir koptu ipler. Daginikmisim yemek yapmazmisim blmem ne. Bi bebege bakmanin sorumlulugunu ancak disarda calisip para getirmek oldugunu saniyor. Tum yuk omzundaymis oyle diyor. Gec saatlwre kadar calisir tatili yok pazar gunu dahi calisir ama oyle degil iste. O yokken yuk benim de omzumda. Hasta olmaya hakkim yok . Wc.ye bile gidemiyorum ac geziyorum cogu zaman. Aglama istegiyle dolup tasiyorum .. dur sus tan anlamayan zor bi bebegim var. Uyku uyumaz huysuz mizmiz, 1 dk yalniz birakamadigim. Biraksam hep tehlikeli seyleele oynarken buldugum...Tek basimayim ben de. Farkediyorum ki bebegime kizsam da bazen icten ice, bana en yakin beni en seven sey o gene de. Ona sariliuorum o yuzden. Esim mi beni anlayacak hah.. dun gece bir konu actm mesela. Taze kavgaliyiz.
Eslere cok is dusuyoe bence. Ama hassaa degiller gorevlerinin farkinda degiller. Bebeksizken de bebekliyken de aynilar. Degisen birsey olmuyor onlarda..
evet konunu biraz once okudum. es desteği cok onemli cocuk bakiminda. bazen esimin yerine kendimi koyuyorum . calistigim zamanlarda yemek bile yapmak istemiyodum. simdi o geceye kadar calisiyo ve geldiginde kizimla ilgileniyo. bence senin esini geren sey para yetistirememk. bu sebepten geriliyo baska yerden sinirini cikariyo. bebek bakimi calismaktan daha zor. ama psikolojik olarak.butun gun evdeyiz,istedigimiz saatte uyaniyoruz falan ama psikolojik olarak insan yipraniyo. devamli evde olmak,bebegin mizmizsa surskli gonlunu etmeye calismak,bazen tuvalete bile gidememek... insallah esinle arandaki problem cozulur. daha ilimli olmaya calis. zor ama mecbur...

Benim de öyle hiçbir farkı yok.
Kırgınlıklarım bir türlü geçmiyor dedin ya bunun için etrafındakiler birşey yaptı mı? Telafi davranışlarında bulundular mı?
kendi ailem bulundu,bulunmaya da dvam ediyorlar. ama esimin ailesi tam tersi .

Back
X