Lohusalık bu mu?

inciliboncuklu

Üye
Kayıtlı Üye
14 Ekim 2018
114
43
13
34
Arkadaşlar 10 gün önce sezaryen doğum yaptım. İlk iki üç gün baya kötüydüm. Şuan çok şükür iyiyim. Annem yanımda. Doğumdan önce geldi on gün sonra filan gidecek. Sonra kayınvalidemler gelecek.
Ben doğum yapıp eve geldiğimizden beri evde çok sıkılıyorum, bunalıyorum. Bütün günüm emzirme bebek uyutma ve alt değiştirme ile geçiyor. Gündüz birkaç saat uyuyorum. Doğumdan önce eşimle çok gezerdik sanırım o yüzden şuan çok zorlanıyorum. Yanlış anlaşılmasın lütfen bebeğimi çok seviyorum. Her akşam sıkıntıdan ağlıyorum. Bazen eşim dışarı dolaştırmaya götürüyor beni. O esnada bebeği uyutup anneme bırakıyoruz. Yarım saat sonra filan geliyoruz. Ama bu seferde dışarı çıkınca yüzü hep gözümün önünde oluyor onu bırakıp dışarı çıktığım için vicdan azabı çekiyorum. Bu bunalma hissi de içimden gelen bir şey engel olamıyorum. Sanki eşim beni eskisi kadar sevmiyor gibi geliyor. Eşime beni lohusalıkta idare et hiç tartışmayalım diyorum. Tamam diyor ama küçük şeylerden yine de tartışma yaşıyoruz. Oysaki ben bu dönemde sadece anlayış bekliyorum. Annem gidince kayınvalidemler gelecek kayınbabam da gelecek ve en az 20 gün dururlar. Onlar varken emzirme zamanı filan sürekli yatak odasına tıkılacağım ve iyice bunalırım diye korkuyorum hepsini kafama taktım. Onlar varken ev işleri nasıl olacak onu düşünüyorum. Şuan ben hiçbir iş yapmıyorum her şeyi annem yapıyor ben sadece bebeğimle ilgileniyorum. Ama kayınvalidem annem gibi iş yapamıyor biraz yaşlı. Çok bunaldım. Lohusalık dedikleri bu mu? Her akşam ağlama krizine girmek istemiyorum. Ve en önemlisi eşim bu dönemde benimle hiç tartışmasın istiyorum. Lohusalıkta siz neler yaşadınız?

Arkadaşlar 10 gün önce sezaryen doğum yaptım. İlk iki üç gün baya kötüydüm. Şuan çok şükür iyiyim. Annem yanımda. Doğumdan önce geldi on gün sonra filan gidecek. Sonra kayınvalidemler gelecek.
Ben doğum yapıp eve geldiğimizden beri evde çok sıkılıyorum, bunalıyorum. Bütün günüm emzirme bebek uyutma ve alt değiştirme ile geçiyor. Gündüz birkaç saat uyuyorum. Doğumdan önce eşimle çok gezerdik sanırım o yüzden şuan çok zorlanıyorum. Yanlış anlaşılmasın lütfen bebeğimi çok seviyorum. Her akşam sıkıntıdan ağlıyorum. Bazen eşim dışarı dolaştırmaya götürüyor beni. O esnada bebeği uyutup anneme bırakıyoruz. Yarım saat sonra filan geliyoruz. Ama bu seferde dışarı çıkınca yüzü hep gözümün önünde oluyor onu bırakıp dışarı çıktığım için vicdan azabı çekiyorum. Bu bunalma hissi de içimden gelen bir şey engel olamıyorum. Sanki eşim beni eskisi kadar sevmiyor gibi geliyor. Eşime beni lohusalıkta idare et hiç tartışmayalım diyorum. Tamam diyor ama küçük şeylerden yine de tartışma yaşıyoruz. Oysaki ben bu dönemde sadece anlayış bekliyorum. Annem gidince kayınvalidemler gelecek kayınbabam da gelecek ve en az 20 gün dururlar. Onlar varken emzirme zamanı filan sürekli yatak odasına tıkılacağım ve iyice bunalırım diye korkuyorum hepsini kafama taktım. Onlar varken ev işleri nasıl olacak onu düşünüyorum. Şuan ben hiçbir iş yapmıyorum her şeyi annem yapıyor ben sadece bebeğimle ilgileniyorum. Ama kayınvalidem annem gibi iş yapamıyor biraz yaşlı. Çok bunaldım. Lohusalık dedikleri bu mu? Her akşam ağlama krizine girmek istemiyorum. Ve en önemlisi eşim bu dönemde benimle hiç tartışmasın istiyorum. Lohusalıkta siz neler yaşadınız?

Bebeğe ek birde kv ve kp hizmet etmek için kmi cağırıyorsunuz....berbat günler sizi bekliyor haberiniz olsun....hizmet bekledikten sonra niye gelecekler ki

Yeni bi yasama ayak durmak biraz zor her anlamda evet lohusalikla ilgili kaygilariniz kv kp gelince zaten toparlanirsin baslarsin agir olmasada isini yapmaya onu sorun etme zaten hic kimsenin kvsi anne gibi olamiyor bebekli hayatta boyle gidecek ama zamanla alisirsin kendine sorun etmemeye calis

Vallahi iyi cesaret eve birilerini kalmaya çağırmak. Lohusalığımın 3. Günü, evde bir bebek 1 çocukla yalnızım. Ne sendrom var ne bunalma. Bugünde dışarı çıkacağım. Çocuğu neden çıkarmıyorsunuz? Sizin şöyle bi turlayıp gelecek hiç alanınız yok mu? Beklemeyin eşinizi.

Birde eşim benimle tartışmasın endeksi neden? Niye tartışsın ki zaten?

Annen varken buzluğa birkaç şey koydur mantı köfte falan. Ve mümkünse kaynanan hele ki yaşlı yardımcı olamayacaksa gelmesin eşinle konuş. Geliyorsa da 3 gün kalıp gitsin.
Ben de tek başımaydım ilk bir hafta sonra annem ablam geldi 9 gün kalıp gittiler . Zor oldu ama her şeyi eşimle hallettik.
Kaynanam yüzünden evliliğimizdeki iki büyük tartışmayı lohusalığımda yaşadım . Biri ilk haftada diğeri de 3.haftada. hiç unutmam... Ertesi sabahında sağınca 60 CC çıkan süt 10 CC zor çıkmıştı. Neyse gelip geçti çok şükür.
Ne olursa olsun geçecek bu günlerin bunu unutma. Sakin olup bebeğine odaklan. Biraz daha iyi olacak zaman geçtikçe. O zaman bebeğini da alır çıkarsın baharda güzel olur havalar . Ama bebeğini şimdi de alıp çıkabilirsin eve kapanma .

Allah bağışlasın hayırlı olsun ☺️
Evet geçecek. Çok kafanıza takmayın anneniz yanınızda zaten siz bebeğinizin keyfini çıkarın.
Kv niz geleceği zaman da iyice iyileşmiş olursunuz. Onlar bebeğe bakarken işlerinizi halledebilirsiniz. Zaten 20 gün sonra gideceklermiş. İçinizde büyütüp kendinizi sıkıntıya sokmayın.

Vallahi iyi cesaret eve birilerini kalmaya çağırmak. Lohusalığımın 3. Günü, evde bir bebek 1 çocukla yalnızım. Ne sendrom var ne bunalma. Bugünde dışarı çıkacağım. Çocuğu neden çıkarmıyorsunuz? Sizin şöyle bi turlayıp gelecek hiç alanınız yok mu? Beklemeyin eşinizi.

Aa doğum yaptınız demek.
Gözünüz aydın olsun,Allah analı babalı büyütsün.
Konu sahibi arkadaşım,sizin de gözünüz aydın olsun,siz de yavrunuz da sağlıkla,analı babalı büyüsün inşallah,herkes lohusalığı farklı yaşıyor,hissettikleriniz normal.
Yani mantıklı olmayan düşünceleriniz de var ama bunları düşünmeniz normal.
Eşinize,ailesinin daha az kalmasının herkes için daha iyi olacağını söyleseniz anlayış göstermez mi?

Henüz on günlük dışarı çıkarmak için çok küçük değil mi? Mesela dün bebeğin ilacı kayboldu diye bana tavır yaptı moralin bozuldu tartışma derken bu tarz şeyleri kastediyorum

Aa doğum yaptınız demek.
Gözünüz aydın olsun,Allah analı babalı büyütsün.
Konu sahibi arkadaşım,herkes lohusalığı farklı yaşıyor,hissettikleriniz normal.
Yani mantıklı olmayan düşünceleriniz de var ama bunları düşünmeniz normal.
Eşinize,ailesinin daha az kalmasının herkes için daha iyi olacağını söyleseniz anlayış göstermez mi?
Benim annem yirmi gün kalacak ya bunu ileri sürer hemen ve tartışırız

Benim annem yirmi gün kalacak ya bunu ileri sürer hemen ve tartışırız
Anladım,aslında şartlar aynı değil,anneniz hem tek başına gelmiş hem evin işini ve yemeğini yapıyor.
Elbette eşinize senin ailen az kalsın demek de zor.
Bu durumda eşiniz,ailesi geldiğinde daha fazla sorumluluk alacak.
Bir de anneciğinizden rica etseniz,buzluğa koymak için biraz yemek hazırlığı yapsa?
Eş ailesi sizdeyken temizlik için haftada 2-3 yarım gün bir hanım çağırsanız?

Henüz on günlük dışarı çıkarmak için çok küçük değil mi? Mesela dün bebeğin ilacı kayboldu diye bana tavır yaptı moralin bozuldu tartışma derken bu tarz şeyleri kastediyorum
Havalar güzel.
Çocuğunuzu üşümeyecek şekilde giydirin. Emzirme vakti gelene kadar evin yakınında gezin, dolaşın. Hem size hem bebeğe iyi gelir.
Eşiniz aşırı korumacı davranıyorsa o evdeyken siz sadece emzirin. Kocanız altını temizlesin, uyutsun, boş konuşmasın yani. Gece bebeğe sırayla bakın. Asla asla asla kocanızla yatağınızı, odanızı ayırmayın.

Ve mümkünse kv ler kırkınız çıkınca gelsin.

Annem onu istemiyorum diye düşünüp alınır, kayınvalideme dersem de eşim annemler de bebeği görmeli der
+ olarak kocanız tartışır.
Sanırım o evde söz hakkınız yok. Herkes alıngan ve sizi düşünen de yok.

Enteresan.

Back
X