Lohusalık ve ben

Madem ilgilenmeyecekti, ilgilenen insanların yanından niye alıyor ?

Lohusalık depresyonu denen bir illet var , eşinle konuş ya anneni yanına çağır ya sen git .asla yalnız kalma ..yeni dogum yapmış bir annenin ölüm isteği ve yalnızlığı hiç normal değil .

Keyfiyen geç geliyor ne yazikki. Bu günde ise giderken gece geç gelirim spora gidicem diyor hiç bişey diyemedim
Canım sen de annene geri git. Kırk gün annen baksın sana. Bir bayanın anneye en cok ihtiyacı olduğu bir dönem lohusalık. Eşine de tavrını koy. Keyf için geceleri geç gelmek de ne oluyor. Eşiyle çocuğu ile ilgilenmesi gerekir.

Çok genç evlenmişsin, ve çok genç anne olmuşsun. 19 yaşında anne olmak , bu dönemle mücadele etmeni zorlaştırıyor belli ki. Annene gitmeni öneririm.

Aslinda baslarda nasil olursaniz oyle gider biliyo musun..ben bilemedim.
Bebek evet ilk zamanlar daha cok uyuyo mesela. O aralar vakit yaratilabilirmis.
Ama cocuktan cocuga da fark var. Benimki kizarip bozarana kadar aglayrak ciglik cigliga aglar. O aglaynca elimiz ayagimiza dolasir. Birbirimize catariz ,suc atariz vs. Hemen sakinlestirmem meme vermem lazim mesela o an.. kucukken de boyleydi. Belki.sizinki buyuynce de guzel.uyur :)
Sanslisiniz iste biraz vakit ayirmaya bakin. Su aralar aranizi yeniden.isitmaya bakin bence. Cinsellik olamiycak kanamaniz var ama,film izleme,sarilip yatmak olur ne biliyim el ele gezmek.olur bebegi annenize birakip. Su aralar vakit ayirmazsaniz ilerde daha da kopuk olucaksiniz. Ben oyle oldum :/ ilk zamanlar insan ne oldgunu sasiriyo birden afalladim. Esimi bosladim.. Smdi de artik toparlamaya bile.ugrasmiyoruz ikimiz de...

Hepinize yorumlar için teşekkür ederim dun düzgünce konuştum ama anlamadı gülüp geçti karşı koltuğa telefonuyla yatana kadar oyun oynadı. Yarın anneme gidicem laftan anlamıyor ne yapayım. Dün yemek hazırladım sofra kurdum muhabbet etmeye çalıştım ama gene başarısız

bian geleceğimi gördüm sanki :) oysa bende hamileyken ne kadar mutluyduk.şimdi tahammülsüz bir insan var karşımda ne desem tersliyor ve benimle ilgilenmiyor bende onunla ilgilenemiyorum çünkü oğlum gündüzleri uyumuyor ,geceleri eşim mesaiye gidiyor .daha bugün evde asalak gibi yaşadığımı söyledi tek işim çocuğu bahane edip evde otururken evi dağıtıyormuşum nasıl hazmedeceğimi bilmiyorum bunları . oğlum büyüdükce değişirmi herşey yoksa daha da mı kötü olur kafamda deli sorular...

Bence bu sıralar eşin laftan anlamıyor sa onu umursama iyileşmeye bak bi iki ay sonra bebeğin iyice toplanicak ve o zaman da annene gidersin ister evinde durursun zaten bi alış bebeğine kimse umrunda olmayacak tecrübeyle sabit bende senin gibi olmuştum başlarda şimdi 4 buçuk aylık oldu bebeğim psikplojikmen toparlandim geçicek

Lohusa olduğunuz için biraz mutsuz ve endişelisiniz. Bende ilk bebeğim olduğunda çok tedirginim. Annem bana baktı bir hafta. Gitme diye ağlıyordum. Ben nasıl bakıcam diyordum. Yetersiz hissediyordum. Ama çok da güzel baktım. Bi süre sonra alışırsınız. Merak etmeyin. Eşinize gelince tabiki ilgilenmesi gerek. Vakit geçirmeli. Belki o da sıkıntı yapıyordur. Umarım düzelir.

6 ay önceki kendimi gördüm yazdıklarında. Lohusalık çok ama çok hassas bir dönem. Bu dönemde çok sevsen bile eğer seni mutsuz ediyorsa eşinle muhatap dahi olma. Kendini toparlamaya bak ve bebeginle ilgilen. Sana ihtiyacı olan minik bir meleğin var. Annen ve sevdiğin, sana köstek değil destek olacak, üstten üstten konuşup canını sıkmayacak birileri varsa onların yardımını al ev işi, yemek vs konusunda. O ilgisiz kocaların da adı batsın. Bebeği icin eli mahkum yaklaşacak. O zaman hatırlatirsın yaptıklarını. Lohusalık büyük bir kâbus ancak emin ol, zaman ilerledikçe bebeğinin gelişimine şahitlik ederek kendini daha iyi hissedeceksin.

Eşiniz yalnız bırakma sın koruyucu âyet okuyun siz

Evet evet,baska.isimiz yok ev dagitmayla ugrasiyoruz zaten .. bilmiyorum nasil.hazmedicez.. Benimki de salak salak laflar etti gecenlerde. Kavga ediyoduk, sen kimsin ki,kadin misin hic bisey goremiyoruz da artik falan filan dedi. Kadinim evet bak en.buyuk gostergesi kucagimda dedim.. sanki kadin olmak sevismek bi tek. Lafa bak.
Beni cok sinirlendiren seyler dese de umursamyorum bebegimle ilglenmek.zorundayim..
Ayrica bana laf ediyor da.. dun aksam eve geldi,yemek.yapiyordum ben de mutfakta. Gumn diye bi ses.. eyvah dedim cocuk kafa ustu dustu kesin. Bebegin aglama sesine kostum. Yazik ayaga kalkcam kanepeye tutunp.derken dusmus halısiz zemine kafa arkasina dusmus.. aferin dedim esime..yetisemedim bi anda dustu diyo. Elinde telefon.. yok bacagim agriyo yok hasta gbiyim,bugun migrenim tuttu vs vs bi ton sey siraliyo bide hergun. Vurup.kafayi erkenden yatito bazen. Biz bebekle kaliyoruz gene bas basa. Benimki de gece 12den once uyumak bilmiyo. Hani usluca dursa oynasa neyse . Hep agliyo biyerde memnun olmuyo. Hep ihi ihi ihi.. uykusu oluyo ama uyumamak icin.inat ediyo o da. Ve sabah en.gec 7de uyanir. Gun icindeki.uykulari 30 dk 40 dk ..bazen 20 dk. Ve 2kere ancak uyur..
Onlarda da gene ayni sekilde uykudan mahvolup aglar 2saate ancak uyur. :/
Yani tum gun fiziksel yorulmanin yaninda insanin beyni de yoruluyo. Ama bi yorulan kendisi gbi beyfendi..
Calismiyorum evdeyim diye ona cok rahatmisim gibi geliyo. Cocugun tum sorunlulugu bende. Yemek.yemeyi ogretmeye calisiyorum mesela. Bogulmadan kusmadan ögurmeden yemek yiyebilse rahatliycam. Yazik ne vereem.bogulur gbi oluyo mesela,o anlari ben.yasiyorum. Esimin.ne haberi var.. saniyo ki cocugun agzina tepiyosun o da lak diye yutuyo....
Sizinki kac aylik acaba..

Benim bebeğim prematüre ,4 bucuk düzeltilmiş 2 bucuk aylık .erkekler hep aynı demek ki .benim eşim titiz benim burnumdan getiriyor evi temizler ama bana saya saya birde görsen ev temiz ,her sabah herkesin evi olduğu gibi dağınık sadece .kilo aldım ama sadece 5 kilo gören doğum yapmış demez ama eşim hala dolaptaki gecelikleri giymememden şikayetci ,olmuyor işte sıfır beden değilim artık .biz sürekli hasteneye gidiyoruz sağlık problemleri var şükür düzeliyor :) hastane randevularını raporları ilaçları bebeğin eksikleri beslenmesi herşeyi bende ama eşime sorsan herşeye yetişemiyormuş artık bende cevap vermeyeceğim .bu sabah geldi 11 e kadar bekledi kahvaltı hazırlmadım çünkü oğlumla ilgilendim hep o tv izledi yattı aç karna ,aman banane hiçbir işe yaramıyormuşum ya zaten kendi halletsin her işini.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…