Lohusalık yeni bitmisken yatılı gelen görümce ve kayın

Aynen kimse bana sormuyor bu arada gelicez gidicez.Gittikten sonra bir tesekkür bile yok

Hep aynı yalan birini bela edince öyle diyorlar.deseydin gerek yok ben hallederim.

Kaale alıp beni aramadı ki kimse ben dün esimden ögrendim arasa derdim de iste
Arayacaksın güzel kardeşim söyleyeceksin, aramama bunların taktiği. Bilinçli aramıyorlar kabul etmeyeceğin.

Eşinle anlaş ama güzel bi şekilde gel ders verelim de, seni annene bıraksın onlar gelip kalsınlar.
Neden böyle yaptın derlerse sizin gibi yaptın, siz beni nasıl aramayıp geleceğinizi haber vermiyorsanız, bende size haber vermedim de.

Benim görümcem bana bunu yapmaya kalktı.
Eşim beni değil eşimi arayacaksın ona soracaksın, müsait mi değilmiyiz ben bilemem dedi.

Ben katılıyorum bircyerde fena patlarsiniz siz bakalım nerede.Boyle içe atmalar sonra fena çıkıyor bir yerlerden o değilde annenizin yerinde olsam baştan cagirirdim gorumceyi niye doğumu bekliyor gelsin ütüyü de o yapsın .Sizin adetleri bilememde her doğulu da böyle birşey yok bunu biliyorum kızını ezdirmeyende hiç ezdirmez ben gıcıklık yapardım annenizin yerinde olsam fakat değilim .Siz bir yerden patlayacak siniz eninde sonunda hep öyle olur Siz evinize giren çıkana gelme zamanına bile müdahale edemiyorsunuz millet evine komşuyu almaz böyle emrivaki buna bir alisirlarsa bu sizin rutininiz olur .

Eşiniz ne demiş “tamam gelin mi” demiş. Böyle durumlarda “eşimle konuşayım müsaitmiyiz o bilir” demesi lazım. Sonrasında kendi red etmek istemiyorsa siz mesaj yazarsınız. “Canım abin söyledi gelmek istemişsiniz fakat bizim düzenimiz oturmadı. Çocuk çok huysuz, şu an arayamıyorum bile. İnşallah biraz toparlanalım öyle gelirsiniz haberleşiriz” dersin. Bozulan bozulur, anlayış gösterecek gösterir.

Bir kere görümcem eşimi arayıp yemeğe çağırmış bizi 4-5 gün sonrası için. Eşimde beni arayıp sormasını rica etmiş müsaitmiyiz diye. Bekledim arayan soran olmadı, çağıran olmadı. Jdjdjdj bozuldu herhalde öyle denmesine. Kötü bir şey yok oysa. Eşim bana sorsun diye rica etmiş bu kadar. Davet edilmedik bir daha. Kv evinde denk gelince baktım güzelce konuşuyor, bende bozuntuya vermedim. Sonra görümcem doğum yaptı ben hazırlık yaptım evine yemek vs götürdüm yarım saat durmadım geri geldim rahat etsin diye. Ne tavır koydum, ne laf söyledim. Ama lafı geçse veririm cevabını :)
İnsanlar anlayışlı değilse, siz sınır çizeceksiniz.

Annem orta yolu bulmaya calısıyor ama sinir olmadı da degil nisan dönemi 2 hafta kalmasına.Cünkü hic bir isi halledemedik erken dogum riskimde oldu cok stresliydim.ama arayaıpta bir sey diyemez annem kimseye

Siz bizden ne bekliyorsunuz, açıp biz mi kovalım insanları. Öbür konunuzda da aynı muhabbet, eşiniz söyleyemiyorsa siz söyleyeceksiniz. Söyleyemem diyorsanız da ömrünüz boyunca kaynınız görümceniz eşinizin dıdısının dıdısı keyfi istedikçe evinizde kalacak.
İlla açıp gelmeyin, istemiyorum demek gerekmiyor. “Ben şu anda zorlanıyorum, misafir ağırlayacak durumda değilim, kusura bakmayın.” diyebilirsiniz. Alınan buna da alınır ama sizin sorununuz değil, eşiniz ailesine hayır diyemediği için sizin huzurunuzu bozup durduğu gibi böyle bir şey için de kavga çıkaracaksa evliliğinizi bir düşünün.

Güya eşimde bozulmus ama şey demis abi daha yeni geldin para harcadın cok masraflı degil mi sana demis.Soguk konusmıs sonra.Yani böyle yapınca anlayacaklarını düsüniyor o beni de düşünmüyor abisi nasıl dügüne para biriktirecek onu düsüniyor

Annem orta yolu bulmaya calısıyor ama sinir olmadı da degil nisan dönemi 2 hafta kalmasına.Cünkü hic bir isi halledemedik erken dogum riskimde oldu cok stresliydim.ama arayaıpta bir sey diyemez annem kimseye
Annen niye desin siz diyeceksiniz olmadık zamanda uzun uzun kalmalar kabul edilmez. Boşu boşuna strese girmissiniz hala da giriyorsunuz. COVID grip kol geziyor ufacık bebek daha o sokmayın eve milleti ya

Haklısın..

Annen niye desin siz diyeceksiniz olmadık zamanda uzun uzun kalmalar kabul edilmez. Boşu boşuna strese girmissiniz hala da giriyorsunuz. COVID grip kol geziyor ufacık bebek daha o sokmayın eve milleti ya
Ya iste esime ayrı sinir oluyorum kaynanama ayrı düsüncesiz insanlar

Kaale alıp beni aramadı ki kimse ben dün esimden ögrendim arasa derdim de iste
Farketmez
X duydum ki buraya gelecekmissin
Ben dogum yapmis olucam evde gecelikle gezicem annem de yardimci olucak kisacasi rahat edemeyiz, nisanlinda mi kalacaksin abin tam anlayamamis ben sorayim dedim?

Gorumce kac yasinda?
Ona da gel gel evde bi ton is olacak yardim edersin yemege ev islerine iyi olur diyeceksin

Agzin varsa azcik da canin kiymetliyse yaparsin bunu
Ha yok kocam beyi kiramam canim cok da kiymetli degil diyorsan o zaman sus ve otur

Eşiniz pasif kalıyor. Kimse insanları kırmak istemez, hele ki ailesini fakat asıl en yakının anlayış göstermesi lazım değil mi? Benim kardeşimde çok yeni doğum yaptı. Kimseyi istemediğini çekirdek ailesiyle olması gerektiği söyledi. Bunu bana söyleyebildi neden? Çünkü hem sınır çizebilen biri hemde benim anlayışlı olabileceğimi biliyor.
Yeni doğum yapmış karısı rahat edemediği için gelmeyecekler diye sevgili abilerine bozulacaklarsa bence eşiniz başka şeyleri düşünmeye başlamalı. “Aman gardaşlarım kırılmasın” diye değil, “Kardeşlerim ne kadar halden anlıyor, ben neden dik duramıyorum” diye sorgulasın. O yapamıyorsa siz yapmalısınız.

Bu insanları 40 yıl evinizde ağırlayın, bir gün yeter derseniz sizden kötüsü olmaz, bu yüzden sınırınızı eşiniz koyamıyorsa siz koyacaksınız. Sizi muhatap bile almayıp aramaya zahmet etmeyen pinti insanların evinize tatile gelmesine izin vermeyin. Eşinizle konuşun, sonra da arayıp kibarca söyleyin, bu insanlardan kurtulun

Ya iste esime ayrı sinir oluyorum kaynanama ayrı düsüncesiz insanlar
Kusura bakma onlar çocuğunu düşünmüyorsa sen düşüneceksin. Bütün düzeninizi bozacaklar + dediğim gibi hastalık riski var. Mesaj yaz üstteki arkadaşin dediği gibi beklemeden hallet. Kusen kussun biraz akillansin herkes.

Sen en başta doğumdan önce kabul etmeyecektin bu böyle gider daha KV gelecekmiş o da kalır 1 ay artık...

Görümceminde 2-3 hafta kalması saçma degil mi ve bunu yönlendirmesi gereken kayınvalidem bence

Eşiniz söylemiyorsa siz söyleyin KV, görümce fark etmez. Kaynım gelmesin ev müsiat değil bu kadar zor değil neticede. 3 gün der 3 haftadan önce gitmez. Canınıza yazık.

KV yada görümce ile kalma işini konuşmadan eşiniz ile konuşun. Siz istemiyorum dediğiniz halde eşiniz kabul ederse iyice tepenize binerler. Eşiniz bunu da kabul etmezse yapacak bir şey yok ya cinnet geçirin eşinizi evden kovun yada sessizce gitmeleri için dualar edin.

Anneniz aramasın,siz aramayın,eşiniz aramasın ne güzel yaaa! Karşı taraf canı istediğinde gelsin,canı istediğinde gitsin,canı istediği kadar kalsın....Siz yaşadığınız yere yuva, yanınızdaki adama koca diyorsunuz ya değil .......

Ya iste esime ayrı sinir oluyorum kaynanama ayrı düsüncesiz insanları
ya bide

Görümcem 18 yasında mantıklı bunu yapıcam galiba bugün

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…