- 12 Ocak 2021
- 5.176
- 22.814
- 298
- 31
- Konu Sahibi flowerworld
-
18 yaşındaki kızın kendine hayrı yoktur, yardım falan etmez. Gezmeye geliyor belli, direkt müsait olmadığınızı söyleyin benceGörümcem 18 yasında mantıklı bunu yapıcam galiba bugün
Eşim cok babacan davranmaya calısıyor.Nisan dönemi de sagolsun harçlığını vermediği kaldı bir.Ama ben nisan dönemi kabul etmeyecektim benim hatam bu.Bu sekilde basıma cıktılar.Ya bide geldiklerinde hediye de getiriyolar bir sey diyince esim hemen onu diyor sana bir sürü sey getirdiler bak gibisindenEşiniz pasif kalıyor. Kimse insanları kırmak istemez, hele ki ailesini fakat asıl en yakının anlayış göstermesi lazım değil mi? Benim kardeşimde çok yeni doğum yaptı. Kimseyi istemediğini çekirdek ailesiyle olması gerektiği söyledi. Bunu bana söyleyebildi neden? Çünkü hem sınır çizebilen biri hemde benim anlayışlı olabileceğimi biliyor.
Yeni doğum yapmış karısı rahat edemediği için gelmeyecekler diye sevgili abilerine bozulacaklarsa bence eşiniz başka şeyleri düşünmeye başlamalı. “Aman gardaşlarım kırılmasın” diye değil, “Kardeşlerim ne kadar halden anlıyor, ben neden dik duramıyorum” diye sorgulasın. O yapamıyorsa siz yapmalısınız.
apart adresi ve numarası yollayın iletişimi kesen kessin.Burda konu acmıstım yurtdısında yasadıgı icin kaynım 35 haftalıkken bende 2 hafta kalmıstı nişanı icin.ne hazırlık ne bir sey yapamamıstım bebegime annemlerde kalmıstım hatta 7 gün falan.Kaynım gidince de erken dogum riskim cıktı hep evde yattım annem bir haftada tüm evi bebeğin ütüsünü işini bitirmeye calıstı cok yoruldu.Kayınvalidem sagolsun uzakta oldugu icin dünya umrunda degil arayınca yalandan ay yetistirirsiniz allah yardımcın olsun der kapatır.Neyse bugğn ögrendimki bebegim 45-50 günlükken görümcem ortalama 3 hafta kaynımda 3 günlügüne kalmaya gelicekmis.Kayınvalidemler sonra gelicek onlar gelemiyor su an.Ben istemiyorum eşimde istemiyor ama söyleyemiyor.Yani görümcem hadi neyse ama kaynım neden geliyor daha yeni gitti.Bebekle evde nasıl rahat edeyim her ne kadar otel gibi kullansada. Kayınvalidemde hic yönlendirmiyor umrunda degil esimde onları kıramıyor cok sıkıldım
Zaten öyle ya bir sürü arkadası var burda sürekli gezecek iste bende yatak döşek ugrasucam18 yaşındaki kızın kendine hayrı yoktur, yardım falan etmez. Gezmeye geliyor belli, direkt müsait olmadığınızı söyleyin bence
Hadi gorumceye is kitlersin de kaynin 3 gun icin mi geliyor? Ben hic inanamadimYa iste esime ayrı sinir oluyorum kaynanama ayrı düsüncesiz insanları
ya bide
Görümcem 18 yasında mantıklı bunu yapıcam galiba bugün
Valla saftirikler ailesiyiz galiba.Nişan dönemi abisi kaldıgında bulasık makinesine çöpünü koydurtmadı esim ayıp olur diye ama yaptırıcam geldiginde kendi kardesime nasıl yaptırıyorsamAy kimse bişey diyemiyor nasıl ailesiniztamam yardım etceklerse geldiklerine pişman edin bi güzel. Kaynınızı ekmek almaya çöp atmaya sonra ay unutmuşum yoğurt demeyi diyip yoğurt almaya gönderin görümcenizi bi çorba yapsanda içsem iyi gelir, canım bi kek yapsan sütüm artsın, çamaşırları asar mısın tatlım bebek durmuyor diye diye uğraştırın işte.
Tamam anlıyorumda şu an lohusalık, yeni bebek derken özel alana ihtiyacınız var. Her halükarda gelirlerse hazırlık yapmayın. Yemek yapmayın. Bebeğinizle ilgilenin. Görümce yemek yapsın, evi toparlasın. Kaynın çok kalmasın, odadan çıkma. Sorulunca da “sürekli emziriyorum, üstüm başım müsait değil. Nasıl çıkabilirim odadan kaynım varken” de.Eşim cok babacan davranmaya calısıyor.Nisan dönemi de sagolsun harçlığını vermediği kaldı bir.Ama ben nisan dönemi kabul etmeyecektim benim hatam bu.Bu sekilde basıma cıktılar.Ya bide geldiklerinde hediye de getiriyolar bir sey diyince esim hemen onu diyor sana bir sürü sey getirdiler bak gibisinden
Üc gün ama daha dügünlerine cok var yine gelicek kesin mayıs gibi eminim.Simdiden sınırımı çizmem lazımHadi gorumceye is kitlersin de kaynin 3 gun icin mi geliyor? Ben hic inanamadim
Evde 50 gunluk bebek, annen, gorumcen, esin, kaynin
Dusun bakalim bide lohusalik denen bir gercek var ki insana cinnet gecirtir
Kayni simdiden paketlemelisin
Sonra 3 gun dedi 3 hafta oldu emzirmek icin odadan odaya geciyorum diye konu acarsin
Ohoo bende yer iz bilmeyen birsey sandimZaten öyle ya bir sürü arkadası var burda sürekli gezecek iste bende yatak döşek ugrasucam
Yani ben olsam gelmelerini engellerim bi güzel söyleyip ama madem ki hiçbiriniz söylemiyorsunuz geldiklerinde hizmet ettirin.Valla saftirikler ailesiyiz galiba.Nişan dönemi abisi kaldıgında bulasık makinesine çöpünü koydurtmadı esim ayıp olur diye ama yaptırıcam geldiginde kendi kardesime nasıl yaptırıyorsam
Dugun zamani zaten esinin sulalesi sende kalacak hazirlik yap carsaf yastik kilifi dösek falan ayarla simdidenÜc gün ama daha dügünlerine cok var yine gelicek kesin mayıs gibi eminim.Simdiden sınırımı çizmem lazım
Sen gelme diyemiyorsun daha yaptiramazsin bacım kusura bakma. Kocan da kardeşime iş mi yaptiriyosun der. Anlamıyorum yani dis hekimi okumuş kadınsın nasıl sindirmisler seni böyle ya. Gelmesin kimse, kendini kandırma yardım falan etmeyecekler sen sinir oldugunla kalacaksin. Sınırları çizmek için elindeki fırsatı kullanValla saftirikler ailesiyiz galiba.Nişan dönemi abisi kaldıgında bulasık makinesine çöpünü koydurtmadı esim ayıp olur diye ama yaptırıcam geldiginde kendi kardesime nasıl yaptırıyorsam
Ya kocama kızıyorum dün zaten kızdım ama o da ben de istemiyorum diyor sadece söyleyemiyorum dedi.Ben de ben söyliyim diyince tamam ben konusucam diyor.görümcem burayı cok iyi biliyorOhoo bende yer iz bilmeyen birsey sandim
Yardim eder diye dusundum
Sizin iş yaş
Bende yatak dosek ugrascam diyerek zaten durumu kabullenmeye baslamissiniz
Bu tür konulara sinir oluyorum
Kocani kizacak diye agzinizi acmayip burda napayim nasil diyeyim tarzi konusup 10 dk KKya ugramis ve konunuza denk gelmis insanlara gunluk gicik olma imkani sunuyorsunuz
Kendın soyle ben bebek emzırıcem...Süreklı desturlu evde gezemem gelmesın degıl..GELEMEZ dıyeceksın...Boyle ınsanlarla kopartın butun ıplerı ...Burda konu acmıstım yurtdısında yasadıgı icin kaynım 35 haftalıkken bende 2 hafta kalmıstı nişanı icin.ne hazırlık ne bir sey yapamamıstım bebegime annemlerde kalmıstım hatta 7 gün falan.Kaynım gidince de erken dogum riskim cıktı hep evde yattım annem bir haftada tüm evi bebeğin ütüsünü işini bitirmeye calıstı cok yoruldu.Kayınvalidem sagolsun uzakta oldugu icin dünya umrunda degil arayınca yalandan ay yetistirirsiniz allah yardımcın olsun der kapatır.Neyse bugğn ögrendimki bebegim 45-50 günlükken görümcem ortalama 3 hafta kaynımda 3 günlügüne kalmaya gelicekmis.Kayınvalidemler sonra gelicek onlar gelemiyor su an.Ben istemiyorum eşimde istemiyor ama söyleyemiyor.Yani görümcem hadi neyse ama kaynım neden geliyor daha yeni gitti.Bebekle evde nasıl rahat edeyim her ne kadar otel gibi kullansada. Kayınvalidemde hic yönlendirmiyor umrunda degil esimde onları kıramıyor cok sıkıldım
Ya normalde evime misafir hic gelmiyor esim bunu kullandı iste.Calısıyorsun kimse gelmedi bari abim kalsın gibisinden.Ya zaten ne yardımı hepsi yalan dolan.Der valla bekliyorum artık kocamdan her seyiSen gelme diyemiyorsun daha yaptiramazsin bacım kusura bakma. Kocan da kardeşime iş mi yaptiriyosun der. Anlamıyorum yani dis hekimi okumuş kadınsın nasıl sindirmisler seni böyle ya. Gelmesin kimse, kendini kandırma yardım falan etmeyecekler sen sinir oldugunla kalacaksin. Sınırları çizmek için elindeki fırsatı kullan
Ben soylyim diyince tamam ben konuscam dedigine inandin mi ciddenYa kocama kızıyorum dün zaten kızdım ama o da ben de istemiyorum diyor sadece söyleyemiyorum dedi.Ben de ben söyliyim diyince tamam ben konusucam diyor.görümcem burayı cok iyi biliyor
Kızım bu haldeyken üzüntü stress yaratacak her insana kim olduğuna bakmaksızın laf söylerim belkide anneniz orta yolu bulmayı bırakmalı kayınvalidenizin yada eşinizin umuru değilken o yolAnnem orta yolu bulmaya calısıyor ama sinir olmadı da degil nisan dönemi 2 hafta kalmasına.Cünkü hic bir isi halledemedik erken dogum riskimde oldu cok stresliydim.ama arayaıpta bir sey diyemez annem kimseye
Hani yardıma geliyordu size demekki gezmeye geliyor 3 hafta lbebekli kadının evinde gezmek için kalinmaz siz niye yatak döşek uğraşıyorsunuz 3 hafta misafirmi olur kendi yapsın döşeğinide bide iş mi yapacaksinizZaten öyle ya bir sürü arkadası var burda sürekli gezecek iste bende yatak döşek ugrasucam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?