Lohusalıkta eşim

nar38

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Mart 2014
1.601
1.270
138
Salı günü dogum yaptım çarşamba hastaneden annemin evinne geldim yarın kendi evime gidecegim.bebegim emmiyor günlerdir ugrasıyoruz agladıgında ailem gece falan odaya geliyor dayanamıyorlar bormal olarak niye aglıyo emmedimi terledi cok altına bakalım falan dilan gibi bize yardımcı olmaya calısıyorlar fakat eşim istemiyor gelmesinler diye benimle tartışıyorlar ben bilmiyormuyum ne yapacagımı gibi tepkiler veriyor.sallayalım gazını cıkartalım bilemmne ne deseler inadına yapılıyor gibi düşünüyor.annem grce yasin okudu bebek aglarken o içeri odaya gitti yattı gelmedi annemde o gelene kadar lohusa yanlız bırakılmaz diye basında durdu odada diye hiç gelmedi sonra cagırdım yalvardım geldi neyseki.ilk bebegimiz dogal olarak yardımcı olmaya calısılıyor fakat eşimin tepkisi böyle ne yapmalıyım bana yardımcı olun ki son gecem rahat gecsin.hatta daha sonra haftaya evime gelecekler aynı durum yine yaşanacak ne yapmalıyım

kusura bakma ama eşin çok anlayışsız.onun ruh halini anlamam mümkün değil ama al karşına sakince konuş son gece falan bunlar önemli değil genel olarak yaptığı çok saçma birşey lohusa olan sensin ona ne oluyor

eşin haklı kendi açısından beraber bakabilirsiniz bebeğinize

Ailen niye odaya giriyor ya madem yardıma ihtiyacın var salonda annenle uyu eşin odada uyusun. Ben asla kabul edemem eşimin ailesinin odamıza girmelerini.

Sorun odaya girmeleri degil arkadaslar müdahele etmeleri yanlıs anlatmıs olmayayım

Bu müdahale eşinin annesi olsaydıda yapardı birde neden annenlerdesin evine neden gitmedin oradada bir yanlış var gibi ,keşke eşini bu durumlara piskolojikman hazırlasaydın çünkü çoğu erkek lohusalıkta sorun çıkartıyor, kadın üzülüyor , mutlaka tatsızlık oluyor ve kalıcı kötü izler bırakıyor ,
Sorun odaya girmeleri degil arkadaslar müdahele etmeleri yanlıs anlatmıs olmayayım

Benim kayınvalidem de lönk diye dalardı odaya çocuğun çıtını duysa. Kaç kere uygun olmayan hallerde daldı içeri çok ayıp ya. İhtiyaç olursa sen kapılarını çalarsın zaten. Ayıp. Yatak odası orası. Kocan olmasa yanında neyse. Eşim defalarca uyardı anca öyle anladı kayınvalidem. Çok iyi kadın çocuğun ağlamasına dayanamıyor, hemen yardımcı olayım istiyor ama işte rahatsız oluyor insan

yardimlarini mudahalelerini siz istiyor musunuz onemli olan bu..
istemiyorsaniz guzel dille soyleyin annenize,bence kirilmaz gucenmez bu duruma.

Eşinizin, ailenizin müdahalesini istememesi en doğal hakkı ama o zaman bu durumu sizinle baştan konuşmalıydı, annenizde kalmayı hiç kabul etmemeliydi. Yani orada kalma sebebiniz belli, ilk günler yardıma ihtiyacınız var. Sizinle baştan konuşsaydı, doğrudan evinize gitseydiniz, kendisi de gerekli olan bakımı, yardımı, desteği sağlasaydı o zaman, bence bunları dile getirebilirsiniz... Anneniz odaya izinsiz mi giriyor ayrıca? Kapıyı filan çalmıyor mu? Bu da ayıp bir şey çünkü.

Arada kalmak çok kötü bir durum hemde loğusalık döneminde Allah yardımcınız olsu. Her iki tarafında anlayışlı olması lazım ...

arkadaşım genel olarak herkes odaya neden girildiğine takmış amacın dışına çıkmış konu ben sana çok kısa birşey söyleyeceğim.birincisi sen lohusasın kimseyi değil önce bebeğini sonra kenidini düşün senin psikolojin herşeyden önemli şuan..sütünün gelmesi bebeğine bakımın önce kendin iyi olacaksınki bebeğinede iyi bak.tabiki annende yada kayınvalidende kalabilirsin onlar senin büyüğün daha bilgili daha tecrübeliler..odayada izinsiz girdkilerini sanmıyorum yazdığın metinden dolayı.eşin sadece kimsenin müdehalesini istemiyor hatası bu al karşına konuş güzel bir dille anlat erkeklerin beyni bizimki gibi detaycı işlemiyor düşünememiş olabilir çocuk gibi izahat gerekiyor bazen

Eşim dün itibariyle sorun etti kendi evim farklı sehirde 2saat mesafede yarın kontrolumuz var onu bekleme amaclı kaldıl sadece

Benim kv de hemen dalıyordu odaya. İki gece dayandım. 3. gece eşim benim.isteğim uzerine evine gönderdi. Geceleri ben varım sen git dedi. O yuzden eşinizi anlıyorum. Bence adam haklı. Onlar gelmeden siz bebeği dışarı çıkarın.

Evet ğroblem tamda bu gercekten izah ediyorum yardımcı olmak istiyorlar senin ailende olsa böyle bu diye ama yok ben istemiyorum ben bakanıyormuyım ben bilmiyormuyum cevap hep aynı

Esiniz kısmen haklı. Lohusasiniz engelli değil. Bebeği susturamadiginizda annenizin yanına gidip yardım isteyebilirsiniz.

Suanda en çok yardımına ihtiyaç duyacağınız size yol gösterecek olan kişi anneniz kabul ediyorum fakat esinizi de ekarte edip eksik hissettirmeyin.

Not: odaya giren anne değil kayınvalide olaydı şimdi buralar yıkılırdı.

Bizde annemde kaldık annem bebekle yattı hatta ağladıkça ben gittim emzirip geldim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…