• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lohusalıkta eşimden sogudum

Sizi çok çok iyi anlıyorum benzer hatta daha fazlasını bile yaşamış olabilirim. Bebegim ağlasa senin sütünde birşey var o yüzden ağlıyor, senin kokunu sevmedi o yüzden ağlıyor bilmem ne. Senin sütünde bişey var bebeği ağlatıyor diye diye iki gün emzirmeme izin vermediler mama verildi iki gün sonra mastit oldum ölüyordum az daha. Hamileliğin son günleri de aynı şekilde aşırı ötesi stresli geçti. Kanala girmişti bebeğim doğuma saatler bile vardı açılmam vardı ama aşırı stresten bebek rahme sıçradı acil sezeryanla doğum yaptım. Duyan doktor hemşire yanıma geliyordu şoktan.
Benim de bebeğim hem zayıf doğdu hem de ilk günler fazla kilo verdi falan derken zayıf kaldı yok emziremedin senin sütün yaramadı bilmem ne. Bebeğim dört aylık oldu kilo alımı yavaş gidiyor hala aradıklarında istersen emzirme sütün yaramıyor sadece mama ver diyorlar.
Eninde sonunda cinnet geçirip kv kişisini evden kovdum ama aylarca bu yapılanlara ağladım. Eşim destek olmadı annesinden yana çıktı. Hala geceleri uyanınca bebeğimle birlikte saatlerce evin içini turlarken hayal dünyasında onlardan hesap sorduğumu düşünüyorum.

Ayrıca içinizi rahatlatacaksa bir bilgi de vermiş olayım. Benim de bebeğim ilk günler bende hep ağlardı ne zaman eşim alsa aninda susardi. Sebebi siz de meme olduğu için bebek o kokuyu biliyor ve tanıyor anneye geldiğini anlıyor o sırada gazı ağrısı sancısı varsa daha çok ağlıyor. Farklı kişiye gidince o kokuyu almadığı için anne olmadığını da biliyor ve daha sakin kalıyor. Ben de çok üzülüyordum acaba bebeğim beni sevmiyor mu diye bile düşündürdüler bana.
Bir bilgi de şu bana kendi annem verdi Allah razı olsun çok işime yaramıştı, size de söyleyeyim. Anne karnında nasıl konuştuysanız aynı şekilde konuşmaya devam edin. Siz stresli olduğunuz için bebeğiniz bunu hissediyor aynı konuşmaları aynı enerjiyi huzuru arıyor. Mesela ben sürekli seni koruyacağım seni çok seveceğim sana masallar okuyacağım gibi gibi şeyler söylerdim. Doğum travma gibi geçti ve sonrası derken bebeğime sadece bakıcı rolü verdim. Emzir altını değiştir uyut salla gibi. Neredeyse hiç sevmiyordum bile. Bu aydınlanma ile birlikte bir hafta sonra biraz daha iyi olabildik.

Back
X